Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   1219 / 1267
(#) kadarist válasza jdani hozzászólására (») Jún 4, 2019 /
 
A Va feszültséggel mi a helyzet?
(#) jdani válasza kadarist hozzászólására (») Jún 4, 2019 /
 
Azon nem kellett állítani, annyi volt amennyi kell. (65V? Talán)
(#) kadarist válasza jdani hozzászólására (») Jún 5, 2019 /
 
Érdemes lenne átméregetni a sustain boardok elkóit, mert a kis segédtápok kondijai is ki szoktak száradni és az nem feltűnő jelenség. Ha a kondik jók, akkor a táptrimmerekkel kell variálni és a lehető legjobb képet kell állítgatással belőni.
(#) jdani válasza kadarist hozzászólására (») Jún 5, 2019 /
 
Menü beállításban a fényerő /kontraszttal játszva megoldódott a probléma. (lehet hogy felületes megoldás, de már nem zavaros a kép)
(#) jdani hozzászólása Jún 10, 2019 /
 
Tudja valaki hogy kell USB-n keresztül frissiteni a firmwaret egy 17MB95M Vestel lapon?
Formáztam a kulcsot Fat32re, feltöltöttem amit kell. Bekapcsolás előtt nyomva tartottam az OK gombot, de semmi. Állitólag így kell.
(#) jdani hozzászólása Jún 11, 2019 /
 
Mindegy, már megoldottam. Következő tv (55ös LG LCD) bekapcsolva ilyen mint a képen.

Szétkaptam, megvizsgáltam a flex kábeleket, átpucoltam, de ugyanaz a kép. Megprobaltam lekapcsolni a bal oldalt, akkor a jobb oldal jó képet mutatott. (ugyanezt fordítva megtéve nem működött, nem volt egyik oldalt se kép.)


Erdekesssege, ahogy lassan-óvatosan csatlakoztatom vissza a bal oldalt, és amikor még nincs rászorítva a flex, a kép mindkét oldalon jó. A sötét árnyalatban van csak a két oldalt különbség. Képen is látni.

Na most ez t-con hiba, vagy kijelző?
(#) yohnsee válasza jdani hozzászólására (») Jún 11, 2019 /
 
Azt azért megoszthatnád velünk, hogyan sikerült a frissítés.
Az LG pedig biztosan kijelző hibás. Amikor óvatosan csatlakoztatod a bal oldalt, valószínű, hogy nem minden láb érintkezik, és habár úgy tűnik, jó a kép, valószínűleg kimaradnak bizonyos sorok (azok, amik zárlatosak oldalt), így megfelelőnek ítéled a képet.
Ezt még kis időre lábra tudod állítani, ha ismered a cellux-os kitakarásos módszert. Lényege, hogy a szalagkábelen elkezdesz próbára néhány lábat leragasztani, hogy ne érintkezzenek, és próbálgatod, mennyinél lesz elfogadható a kép. Valami olyasmit fogsz kapni, mint a másik topikban, aki írta, hogy messziről nézhető a kép. Ezek után megy ameddig megy a készülék, utána kuka a kijelző.
(#) jdani válasza yohnsee hozzászólására (») Jún 12, 2019 /
 
Előző eeprom írás volt.

Akkor felesleges is másik t-con t próbálni?
Melyikek azok amiket meg kellene szakitanom?
Vagy melyik az ami tuti kell a működéshez?
(#) jdani hozzászólása Jún 15, 2019 /
 
Egy másik, amibe nem vagyok biztos, mi a baja.
Lehet hibás a main logic board?
Táp feszültségek rendbe vannak.
(#) tomo007 hozzászólása Jún 28, 2019 /
 
Beég a kép alja amit aztan lefrissít. Kb. 10-20 perc után jo kinden es megszünik ez a hiba. Kondi vagy forrasztás hiba lehet? Kernem a segítsegeteket. Köszönőm
(#) Cinema válasza tomo007 hozzászólására (») Jún 29, 2019 /
 
Ez is, az is lehet. Lehet a bejövő jel hibája, vagy túlvezérlés, túl nagy jelszint is okozhat ilyen jelenséget.
Kell némi ismeret a javításához, ha nincs, akkor vidd szervizbe, vagy szakemberhez.

Üdv!
A hozzászólás módosítva: Jún 29, 2019
(#) Fantasy hozzászólása Júl 9, 2019 /
 
Üdv Mindenkinek!
Egy Videoton ts1413 tv-hez szeretnék segítséget kérni. Ez a 34 cm képátlós színes kis tv, talán az utolsó vidi darabok egyike lehet. A hiba az hogy nem kapcsol be, a készenléti led sem világít, rajzot sem találok hozzá a neten. Gyanítom, hogy valamilyen táp hiba lesz, biztosíték jó, tovább egyelőre nem nézegettem. A tápnál látok egy STR50103A feszültség stabilizátort , esetleg ennek hibája, vagy valami más?
(#) Fantasy válasza Fantasy hozzászólására (») Júl 9, 2019 /
 
Elírtam a típust Ts 1431.
(#) kadarist válasza Fantasy hozzászólására (») Júl 9, 2019 /
 
Szia!
Multimétered van? Ha van, akkor nézd meg, hogy meddig megy el a hálózati feszültség. A nagy pufferkondenzátoron meg van a 300V feletti egyenfeszültség?
(#) Fantasy válasza kadarist hozzászólására (») Júl 10, 2019 /
 
Üdv, van multim,de tegnap már nem volt energiám hozzá. Ma megnéztem, 0V volt rajta, a 3,3ohm 10W huzalellenállás meg volt szakadva, kicseréltem. Most már bekapcsol, de nem az igazi, egy kis idő után az előlapon az on/time piros led is kigyullad és nem reagál a készüléken levő gombokra és kis idő múlva kikapcsol, utána vissza sem lehet kapcsolni.
A távirányító nincs nálam, de nem hiszem hogy ennek így kell működnie.
(#) kadarist válasza Fantasy hozzászólására (») Júl 11, 2019 /
 
Forrasztások rendben vannak? Aprólékosan nézd át a forrszemeket, különösképpen a melegedő alkatrészek lábainál.
(#) Fantasy válasza kadarist hozzászólására (») Júl 15, 2019 /
 
A forrasztások jónak tűnnek, de a képcső gyengécske, ezt így nagyon nem erőltetem tovább, nincs sok értelme. Minden esetre köszönöm a segítséget.
(#) kadarist válasza Fantasy hozzászólására (») Júl 15, 2019 / 1
 
Tekerd feljebb a screen feszültséget a sortrafón, ezzel kicsit erősebb lesz fény és stabilabb a működés.
(#) jdani hozzászólása Júl 17, 2019 /
 
Üdv. Villámcsapás után kiment a biztosíték. A hálózati csatlakozó körül látható volt a villám égette nyomok, nem túl nagy. A környékén más nem ment ki. Puffer elkón 365Vot mérek, de a kimeneten semmi, még az 5V STBY se.
A bemeneti hálózati ágn mi mehetett még tönkre szerintetek?
(#) yohnsee válasza jdani hozzászólására (») Júl 17, 2019 /
 
Szia.
A nagy pufferen a 365V sehogy sem jó. Standby-nak sok, működésre kevés. A standby ágat kellene először rendbe rakni. Ic905 és környéke. T904 környéke. Diódák, ellenállások kimérése első körben.
(#) BarnaPili válasza jdani hozzászólására (») Júl 17, 2019 /
 
Ha látható jelei vannak a villámcsapásnak,akkor bármi. De innen szép nyerni.Ha a táp nem indul el,akkor a TOP IC körül vizsgálódj.De én adnék labortáppal 5V-ot a stby pontra.Abból kiderül,hogy a villám vili átruccant-e a szekunder oldalra?
István
(#) batajohn hozzászólása Júl 21, 2019 /
 
Üdv mindenkinek!
Kifogytam az ötletekből, a segítségeteket szeretném kérni.
A Panasonic-tx40ds400e típusú tévénk egy szép nap, csak úgy beadta az unalmast.A hibát videó formában mellékelném is.A probléma:A kijelző bekapcsolás (áram alá helyezés) után, bekapcsol, feáll, majd kétszer felvilan, és végül vészleállásba helyezi magát.A piros LED 5 másodpercenként villan 1-et
Próbáltam kiszűrni a hibát, a következőket csináltam:
Háttérvilágítás lehúzva, a hiba továbbra is fennáll.
Háttérvilágítás és kijelző lehúzva, a hiba megmaradt.
Háttérvilágítás marad, kijelző leghúzva, a hiba fennáll.
Ezekkel együtt minden lecsatlakoztatva (hangszórók, Wi-fi vevő), nincs változás.
Az AV board hibájára gyanakodva rendeltem egyet az Egyesült királyságból, beszerelés után nincs változás.(Hibátlan, tisztelt termék).Majd kizárásos alapon egy Táprészt is vásároltam hozzá (Ugyan ettől a cégtől), és ugyan úgy fenn áll a probléma.
Mind a kettő típus és panelszám azonos.A tévében jelenleg az új alkatrészek láthatóak.P4óbáltam őket felváltva is, nincs eredménye.
Mivel kifogytam az ötletekből, a segítségeteket szeretném kérni, hátha tudtok valami okosat mondani, hátha fel tudnám támasztani ezt a kis gépet. Apropó, tápkábel cserét is alkalmaztam, hátha az a ludas, de szintén semmi.
A videó a következő linken elérhető:Panasonic-tx40ds400e hiba
Köszönök mindent, és Szép Napot: János
(#) kadarist válasza batajohn hozzászólására (») Júl 21, 2019 /
 
Szia!
Nézd meg, hogy az összes LED világít-e a kijelző mögött. Ehhez persze ki kell venni az LCD panelt.
(#) batajohn válasza kadarist hozzászólására (») Júl 21, 2019 /
 
Köszönöm a gyors válaszod.
Igen, a megjelenített képpel nincs probléma, bár a videó egy kicsit másképp adja át, minden LED üzemel. De mint írtam, a LED lehúzása után is produkálja a hibát.
A hozzászólás módosítva: Júl 21, 2019
(#) kadarist válasza batajohn hozzászólására (») Júl 21, 2019 /
 
Nem biztos, hogy mindegyik jó, mert a fényszóró lencsék és diffúzorok eléggé elrejtik az ilyen jellegű hibát. Ha biztosra akarsz menni, akkor szét kell szedni. Annál is inkább ez lehet a gond, mert a T-con és az LCD kivételével már mindent cseréltél. Persze ha már szétszedted és úgy nézted meg a világítást, akkor tárgytalan.
(#) yohnsee válasza batajohn hozzászólására (») Júl 21, 2019 /
 
Szervusz,
tehát összegezzük. Van egy feltételezhetően jó szett alaplap+tápegység párosod. És mivel azt írod, hogy ugyanazt produkálja, mint az eredeti páros, így kizárnám, hogy bármelyikkel is baj lenne.
A következő tesztet elvégezheted anélkül, hogy szétszednéd a kijelzőt. húzd le az összes kábelt a tápegységről, kivéve a betáp 230-at és a háttérvilágítást. A csatlakozót, ami megy a main fele, vizsgáld meg. Rá kell legyen szitázva, melyik láb az 5V standby és melyik a táp indítása (valami ilyen neve lesz, hogy ON/OFF vagy stby) ezt zárd rövidre egy 100ohm-os ellenállással. Majd ugyanezen a csatlakozón keresd meg a BLON vagy hasonló nevű pontot, ez indítja a hátteret. Kösd ugyanúgy 100ohm-al az 5V ágra. Ha így stabilan megy a háttér akár percekig, akkor elég valószínű, hogy jók a ledek. Ha így is lekapcsol, akkor a vezérlője túlfeszt vagy túláramot érzékel, ami általában nem téved, valamelyik led/ledek haldokolnak.
Üdv,
János
(#) batajohn válasza yohnsee hozzászólására (») Júl 21, 2019 /
 
Köszönöm szépen, holnap kipróbálom, annyi hogy semmi nincs rá szitázva, viszont az 5v-ot már kimértem, meglesz a másik is szerintem.Remélem lesz olyan hatékony megoldás, mint amit a kolléga javasolt, mert a kijelző szétszedésénél elakadtam, a fehér filmen belülre meg nem jutok be, hátulról pedig értelemszerűen nem bontható (nehogy egyszerű legyen. ). Köszönöm Uraim, holnap folytatjuk
(#) Fantasy válasza kadarist hozzászólására (») Júl 22, 2019 /
 
Üdv, ez megtörtént, így produkálta azt a fényerőt amire azt írtam, hogy gyengécske, ... sajnos, le van gyengülve a cső.
(#) Pityu9 hozzászólása Júl 23, 2019 /
 
Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni, mert kezdek kifogyni az ötletekből: Pacific PTV 7002 (Schneider TV9.1) A66EAK071X11 képcsővel szerelve. Amikor hozzám került mutatott életjeleket, de rövid időn belül elpukkant a függ. eltérítő IC (TDA8177F) ami a beszerezhetetlensége miatt TDA8177-el lett kiváltva és ennek megfelelően át lett alakítva az áramkör.
A függőleges eltérítés azóta tökéletes, viszont néhány hibával nem tudok mit kezdeni: a kép bal alsó sarka kicsúcsosodik, a képméret a képtartalom függvényében változik (világosnál nő, sötétnél csökken, Usys rendben, stabil 145V), fekete képnél a fényerő ingadozik, a kép torzításait nem lehet tökéletesen kiküszöbölni a szervizmenüben (és van amikor jobban, van amikor kevésbé torzít), tuner automata hangolásban nem talál semmit és újabban egy kis égett szagot is áraszt és S-video módban csak FF a kép. A készülékben az ESR-re rossz elkók cserélve, a vízszintes eltérítés fólia kondijai mérve mind jók, mérve a linearizáló tekercs is rendben. A képcsőnek elég nagy a fényere és hangja is egész jó a készüléknek, ezért szeretném rendbe hozni habár ehhez egyre kevesebb kedvem van.
Az anódsapka karmai kissé el vannak gyengülve és a menü is elég érdekesen van magyarosítva. A készülék doboza és a sasszi címkéje szerint TV9.1 Nicam sasszi van benne, viszont az NVM adatokat tartalmazó táblázat alapján ezt a sasszit ilyen képcsővel nem szerelték. A készüléket már biztosan javították előttem is.

Mi lehet a hiba? A segítséget előre is köszönöm!
(#) kadarist válasza Pityu9 hozzászólására (») Júl 23, 2019 /
 
Szia!
Ezzel az enyhe geometriai torzítással nem érdemes foglalkozni és valószínű, hogy nem is tudod kikompenzálni. A kép lélegzését szervizmenüben lehet állítani a "compensation"-al vagy valami hasonló menüponttal.
Következő: »»   1219 / 1267
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem