Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Volkswagen Bora, Golf IV központi zár
Lapozás: OK   4 / 5
(#) Inhouse válasza sistvan hozzászólására (») Aug 31, 2015 /
 
Lehet, hogy azzal a spórolással állsz szemben, ahol a bal elsőben csak a mikrokapcsoló van és nincs motor. Hiszen kulccsal, vagy a gombbal mechanikusan úgyis átbillented...régebben volt ez "divat", de inkább japán autóknál... Esetleg az lehet még, hogy a bal elsőben a motor meghalt, vagy éppen az a szál szakadt meg az átvezetésben...
(#) clipart hozzászólása Okt 30, 2015 /
 
Sziasztok!
Kis segítséget kérek,hol kezdjem a szerelést?? Golf 4 1,6 kombi autóm központizárja minden előzetes hibajel nélkül nem nyitja az ajtókat. Egy nyomásra bal első, két nyomásra az összes ajtó kinyílt eddig,most egyik sem.Külön riasztó is van beszerelve,aminek a működtetésére az ajtó kinyílik,de a gyári kulcsba épített vezérlésre nem.Mit szedjek szét elsőként???
Gyári távvezérlőben cseréltem elemet,semmi ..

Ja,és még valami,a rádió magától bekapcsol, illetve a risztóval történt nyitás után egy ideig rendben működik a központizár,reggelre azonban kuka
A hozzászólás módosítva: Okt 30, 2015
(#) Bakman válasza clipart hozzászólására (») Okt 30, 2015 /
 
Idézet:
„risztóval történt nyitás után egy ideig rendben működik a központizár,reggelre azonban kuka”
Kezd hideg lenni, lehet, hogy az autó akkumulátora a végét járja. Annyira lemerül, hogy a központi zár nem működik, de annyi még van benne, hogy el tudod indítani.
(#) clipart válasza Bakman hozzászólására (») Okt 30, 2015 /
 
Ezt így nem értem,az indításhoz kicsit talán több energia kell mint egy központizárhoz!!!
Nagyságrendekkel többb
(#) Bakman válasza clipart hozzászólására (») Okt 30, 2015 /
 
Igen, ez igaz, de lehet, hogy a központi zár egy bizonyos feszültség alatt nem működik, miközben az autót el lehet indítani. Indítás előtt kell megmérni a rendszerben lévő feszültséget, majd este is, fél órával azután, miután leállítottad az autót.

Több ilyen esettel találkoztam.
(#) Benteng17 hozzászólása Jan 30, 2016 /
 
Valamiért riasztóval ha bezárom a kocsit, majd kinyitom a csomagtartó zárva marad. Ilyenkor újra beriasztom, majd ki és már nyílik is. Miért lehet ez? Beragad a motorja? Az aksi zsír új.
(#) sagidaniel hozzászólása Máj 24, 2016 /
 
Sziasztok. Segítségre lenne szükségem. Több ideig le volt húzva az aksi és nem tudom aktiválni a riasztót. Sima kulcs van hozzá nem bicska tehát ha duplán forgatom a zárban akkor lehet ki be kapcsolni. Valószínűleg elvesztette ezt funkciót. Valakinek van tapasztalata? Valamilyen elforgatási kombináció kell hozzá csak nem tudom a sorrendet
(#) Lezli46 hozzászólása Aug 20, 2016 /
 
Sziasztok!
Tudom,Lerágott csont a zárban lévő ajtó nyitás érzékelő mikrokapcsoló hibàja..ennek kivàltàsáról. valahol láttam egy fényképes leirást, amit sajnos nem találok, kb arról szólt hogy egy különálló "hagyományos" ajtokapcsoló kerűlt beépítésre, ugy hogy az eredeti mikró benntmaradt a zárba, a levágott vezetésére lett ràkötve az új ajtokapcsoló vezetéke, maga az új kapcsoló pedig az ajtóoszlopba hagyományos módón, vagy alternatívaként az ajtó kárpit és a műszerfal bizt.tàbla fedele melletti részre..,úgy rémlik egy német oldal volt..,esetleg ha valaki tudná konkrétabban a helyét..,lényegesen egyszerűbbnek tünt akkor mint az eredeti mikró cseréje. Köszönöm!!!!
(#) diamik hozzászólása Nov 8, 2016 /
 
Sziasztok!

Elemet cseréltem a Golf IV-esem (1999-es, ALH motorkód) pót távirányítójában. Szeretném betanítani. A gúglis találatokat próbáltam, de a dolgok nem a leírtak szerint történtek.
Aki csinált már hasonlót, tudna nekem segíteni?
(#) Benteng17 hozzászólása Nov 10, 2016 /
 
Üdv! Valakinek volt már olyan problémája, hogy beriasztás után a csomagtartó zár csak sokadik ki-be riasztásra nyílik ki újra. Kiszedtem a képen látható nem tudom mi a nevét (igen elvan törve, de azóta megcsináltam és előtte is csinálta a problémát), ennek a motorja haldokolna??
(#) sonkaneri hozzászólása Nov 12, 2016 /
 
Tisztelt Urak!
Létezik az,hogy 2002 bora komfort modulnak (1C0959799) 1 csatlakozós, nem rádiófrekvenciás a vezérlése?
A válaszokat előre is köszönöm
(#) zolika60 válasza Benteng17 hozzászólására (») Nov 12, 2016 /
 
Ez maga a zármotor. Gondolom már azelőtt repedt volt, hogy eltört volna, vagy szorul a mechanika amit mozgatnia kell.
(#) szabiika1111 hozzászólása Dec 20, 2016 /
 
Sziasztok
Meg tudja mondani valaki hogy 2003 as borában milyen betüjelü komfort elektronika van gyárilag B vagy F?Jelenleg az autóban nem rádiófrekvenciás modul van ami egy csatlakozós,de vettem egy rádiós modult B-s végü kulcsal együtt.A lenne a probléma vele hogy a csomagtérajtót nem vezérli rendesen mikor bezárom akkor nyitja a csomagtér ajtó mikrokapcsolóját. Ha kulcsal nyitom akkor is ugyan ez van
A modul egy 3 ajtós angol golf 4 ből való ha jól tudom.
Elöre is köszönöm a segítséget
(#) brrr hozzászólása Okt 9, 2018 /
 
Üdv mindenkinek!
Golf 4 autóm központi zárja semmire nem reagál, sem nyitásra sem zárásra, elemet cseréltem, akkor sem. Valakinek valami ötlete, ?
(#) Ricchard hozzászólása Okt 11, 2018 /
 
Sziasztok!
Seat toledo 2001 1J0 959 799 AH komfortmodul,tehát gyári, a probléma az hogy csak nagyon közelről lehet bezárni illetve kinyitni is (olykor a vezető oldali ajto mellett egeszen).
Tapasztalt már valaki ilyet?
Mi lehet a megoldás erre?
(#) dana19970522 hozzászólása Jan 3, 2019 /
 
Sziasztok volna egy golf 4-em 1999 es évjárat 3 ajtós és a jobb oldali ajtó nem záródik mielőtt szét szedek mindent egykis információt gyűjtenék hogy merre keresem a hibát mi lehet a gond ?? köszönöm előre is a segítséget!!
(#) suni50 hozzászólása Jan 20, 2019 /
 
Üdv! Golf 4 központi zárja megbolondult .menetközben, álló helyzetben lezár és kinyit ezt másodpercenként csinálja aztán gondol egyet abba hadja órákra aztán megint... Tudja valaki mi lehet a hiba ?
(#) dana19970522 hozzászólása Feb 4, 2019 /
 
Sziasztok segítséget szeretnék kérni van egy 1999es golf 4 em 3 ajtos . Mikor megvaettem a központi zár hibátlanul működött egy 2 hete elöször nem zárta és nem nyitotta a jobbos ajtót caak kulcsal. Tegnap esete mikor le álítottam az autot és ki vettem a kulcsot nem kapcsolt fel a beltér vilàgítás aztán ma nyitáskor azintén nem világított de leàlításnál már müködött. Utána egyszer menet közben lezárt az autó azóta a távirànyítóval zàrni nem tudom csak nyitni. De az ajton lévő gombal tudom zárni és nyitni is kivéve a jobbos ajtót ott valószínüleg a zár motorja ment tönkre. De a másik hibában tanácstalan vagyok. Abban kellen segíteni hogy merre keressem a hibàt mi lehet a gond ? Köszönöm előfeis
A hozzászólás módosítva: Feb 4, 2019
(#) zolika60 válasza dana19970522 hozzászólására (») Feb 4, 2019 /
 
A zárakban lévő mikrokapcsolókban keress hibát.
(#) dana19970522 hozzászólása Feb 4, 2019 /
 
Azoknak a cseréje a hivát megoldja?? Hol tudok ilyet venni ?? Esetleg a kapcsolorol egy képet és méreteket tudnál küldeni ?? Köszönöm a segítséget!!
(#) dana19970522 válasza zolika60 hozzászólására (») Feb 5, 2019 /
 
Azoknak a cseréje a hivát megoldja?? Hol tudok ilyet venni ?? Esetleg a kapcsolorol egy képet és méreteket tudnál küldeni ?? Köszönöm a segítséget!!
(#) normalize hozzászólása Aug 9, 2019 /
 
Sziasztok

Szeretném a véleményetek kérni, van egy 4 es Golf autóm ,ami a következő hibajelenséget produkálja:

1.ha jobb oldali ajtón kulccsal kinyitom az ajtót minden ablakot leereszt azt csinálja mint hogyha nyitott állapotban tartanám a zárat, akkor csinálja ezt a funkciót üzemszerűen.

2.Valamint ha központi zárral zárom le az autót /távirányítóval/ akkor a Két hátsó ajtó vissza kinyílik ez minek lehet a hibája?

3. Valamiért a jobb oldali ajtón belül az a kis tolóka amivel le lehet csukni belülről az ajtót, mikor lezárom központizárral, vagy kivülről kulcsal a kocsit, csak félig megy le és ha sokat próbálkozok kívülről kinyitni akkor van hogy megnyílik az ajtó és bekapcsol a riasztó. Nem értem. Megnéztem ha a kézzel teljesen benyomom belülről azt a kis tolókát, akkor nincs ez a jelenség.
-----
Mind a két ajtóban most cseréltem ki a zárszerkezet újra. (A régivel is ugyan ezt csinálta, na meg mást is amiért cseréltem betéttel együtt) azonban az első kettő onnan megmaradt, a harmadik hiba új.

Van valakinek ötlete?
Előre is köszönöm
(#) Petyaa válasza normalize hozzászólására (») Aug 9, 2019 /
 
3.hibára: Próbáld meg a bowent / és vagy pálcát állítani rajta, ha egyáltalán lehet. Anno nekünk Discoverynk volt és igaz egy 3mm-es pálcát mozgatott a motor, ott lehetett után állítani a holtjátéknak.
Arra vigyázz hogy ha állítod ne legyen túlzottan feszes.

Ha Mercedes lenne mondanám hogy az AAM modul ment tönkre. Próbáld ki hogy egy éjszakára leveszed az egyik sarut az akkuról, hátha.
(#) blasz válasza normalize hozzászólására (») Aug 10, 2019 /
 
Szia nézd meg az ajtó átvezető kábeleket az oszlopnál.
(#) normalize hozzászólása Aug 10, 2019 /
 
Köszönöm
(#) Pola0520 hozzászólása Dec 1, 2019 /
 
Sziasztok.
Adott egy 4-es Golf 2000-es évjárat, a létező legfapadosabb változat, tehát legnagyobb extra benne egy kp-zár ami nem távírányítós, ezt szererném távirányítósra megcsinálni. Mi lenne a legegyszerűbb módja?
A hozzászólás módosítva: Dec 1, 2019
(#) Inhouse válasza Pola0520 hozzászólására (») Dec 2, 2019 /
 
Veszel egy távirányítós utólagos egységet, motorok nélkül. Ezt kell rákötni és minden funkció marad, + távirányítható lesz. Feltétel, hogy a bal első ajtóban is legyen motor, ne csak kulccsal/gombbal legyen zárható, amikor mechanikailag átbillented a zárat.
(#) Profisixx hozzászólása Márc 29, 2020 /
 
Tisztelt fórum tagok!
Nemrég sikerült vásárolnom egy 2000-es évjáratú Golf4 kombi autót, de sajnos elromlott a modul,ami a központi zárat is vezérli. Sikerült szereznem egy másik modult,azonban nem tudom hogyan lehet a meglévő két kulcsot a modulhoz programozni? Szakszerviz vállalta volna 35.000 Ft-ért, de azt megsúgta a szervizes,hogy ezt házilag is meg lehet oldani.Ha valaki tudna ebben segíteni megköszönném, és ha lehetséges, olyan megoldás kellene amit valaki már kipróbált és működött nála. Köszönet a válaszért
(#) Profisixx válasza Inhouse hozzászólására (») Ápr 7, 2020 /
 
Jó reggelt!
Tudnál esetleg segíteni a problémám megoldásában? Úgy látom sokkal jobban értesz a központi zárhoz mint én. Várom megtisztelő válaszodat.
Bejegyzésem fentebb
A hozzászólás módosítva: Ápr 7, 2020
(#) Inhouse válasza Profisixx hozzászólására (») Ápr 7, 2020 /
 
Sajnos ezt a ráprogramozás dolgot nem vágom. VW Transporternek csináltam már, de én is a neten kerestem ki.
Következő: »»   4 / 5
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem