Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kábeli zűrzavar, avagy a drótok, alkatrészek hatása a hangra
Lapozás: OK   77 / 77
(#) mek-elek válasza Karesz 50 hozzászólására (») Kedd, 12:11 /
 
Kedves Károly, nem tudom mire gondolsz a "szakirodalom" tekintetében?
Talán az egész gyártástechnológiára?
Egyébként erre is vannak utalások, ezzel kell beérned (nekem is).

Mindent reklámozni szoktak, mondhatni kötelező a piaci viszonyok miatt.
Az ehhez fűzött gondolatmenetedet, részemről, ha nem haragszol, nem díjazom, mert az csak egy márkának a lehúzása, feltételezések, elképzelések szerint. Kicsit olyannak tartom, mintha valaki azt mondaná, hogy csak a piros autó az igazi, a többi, meg nem is lehet jó.
Talán vegyél egyet, persze megfelelő alkalmazásra, és próbáld ki Te magad, és ne más tapasztalatait fitymáld, tedd hiteltelenné. Na meg így álmaid megvalósulhatnának, koppinthatnád, persze, ha tudod azt a hangzást elérni anélkül, hogy a megfelelő anyagokat használod hozzá.
A hozzászólás módosítva: Kedd, 12:12
(#) Karesz 50 válasza mek-elek hozzászólására (») Kedd, 13:32 / 1
 
Én sem tudom te mire gondolsz amikor leírod azt a kifejezést, hogy: "irodalom".
A reklám a szépirodalom, vagy a ponyva kategóriájába tartozik?

A "szakirodalom" alatt azt értem amikor valami hasonló, (de természetesen tömör) összefoglalót ír le a termékéről, (most konkrétan a Burson-ra gondolok) mint amit leírtam a HTB 1.0 "fejlesztéséről". Hogyan működik, kapcsolási rajz, nyákrajz, alkatrész lista, mérések, stb...

Ugye büszkén kiemelted (nem keresem vissza melyik irományodban), hogy a Burson sok éves mérnöki fejlesztés eredménye és ez is nagyban hozzájárul az utolérhetetlen audiofil hangzásához (amit csak több száz óra bejáratás után fog elérni). A gyártástechnológiájáról már egyszer írtam. Befűznek a beültető robotba különböző alkatrészeket tartalmazó szalagokat... és itt megint a Google keresést javaslom neked, egyszerűbb, mint leírnom. Ezeket az alkatrész szalagokat előtte senki nem bontja meg és nem ragasztja vissza, tehát nem valószínű, hogy bármi is be lenne válogatva. Ilyen robotok nálunk is léteznek és vállalnak bér-beültetést, annak ellenére is, hogy te erről nem tudsz.

Ezzel ellentétben HTB egy hirtelen ötletből jött, vidéki senki fejlesztése, ami ráadásul állítólag audiofil hangzásra alkalmatlan alkatrészekből lett összetákolva, gyalázatos, 70 mikronos, ónozott, alkatrész szitázott, forrasztásgátlóval ellátott, üvegszálas nyomtatott áramköri lapon. A legeslegelső példányt elküldtem neked meghallgatásra, de ezt meggátolta az éppen nálad állomásozó mértéktelen mennyiségű hálózati zavar. (Ennek ellenére azóta is megállás nélkül szapulod és negatív példának hozod fel, mint a létező összes fejhallgató erősítők szégyenét.) Látva ez egész teszthez való hozzáállásod és ehhez társuló elektronikai felkészültségedet, megkértelek küldd tovább Bélának. A vele közösen elvégzett négy-öt módosítás után már ki merem jelenteni, hogy nem ugyanaz a készülék zenél, mint amit te hallottál szólni. Ezzel a kijelentésemmel azt gondolom Béla is egyetért.
Mellesleg ez brumm-mentes és zajtalan (és az első pillanattól kezdve az is volt) nem úgy, mint egyes audiofil módon csillagpontosított szerkezetek.

Burson-ra sajnos továbbra sem vágyom, pedig, hidd el meg tudnám fizetni. (Ha jól emlékszem Király Tibornál is leszerepelt és az Ő szavára többet adok, mint a te össze-vissza habratyolásodra.) Egyébként te magad tetted magad mindenki előtt hiteltelenné. És nem érzem álmaim netovábbjának a Burson koppintását, még akkor sem, ha te ezt nem tudod megemészteni. Egyébként kíváncsi lennék mennyien kaptak itt kedvet a Burson megvásárlására. Jelentkezzen, aki igen!
(#) mek-elek válasza Karesz 50 hozzászólására (») Kedd, 15:10 /
 
Kedves Károly!
Szomorúan olvastam személyeskedő megjegyzésektől nem mentes, temetni jöttem Cézárt nem dicsérni írásodat.
Igazából az a bajom vele, hogy nem a témához tartozik, meg ez nem az én oldalam, így nem velem kellene itt foglalkozni. A Bursonokat meg hiába fikázod, mert aki ismeri az fog belőle vásárolni a Te képzelt véleményed ellenére. Vannak fórumok, ahol nem szokás a levegőbe beszélni, és nem a mások becsmérlésével vannak elfoglalva a jobb hangzás keresése közben.
Ami KT-t illeti nem volt szép belekeverni a Te elméleteidbe, és én nem fogom a Te vádaskodásaid ellenére sem felhasználni a magam érdekében. Légy boldog a HTB1.0-val, és vélt igazaddal.
De arra megkérnélek, hogy tartsd tiszteletbe e témát!
És ne bizonygasd, hogy Te milyen felkészült vagy mérések terén, meg műszakilag, mert azért mert egy orvosnak van diplomája, meg szép fehér köpenye, meg mindenféle mérőeszközei, az nem azt jelent, hogy minden betegséget jól gyógyít, és egy nála képzetlenebb nem lehet megoldás valakinek a gyógyítására, az arra alkalmas ismeretekkel. Kívánom ne legyél az a beteg aki így jár, egy kórházban, mert ott az orvos az úr, és ő mondja meg mi legyen a beteggel.
(#) Gafly hozzászólása Kedd, 17:22 / 5
 
Nagyon jól szórakozom.
Csak így tovább.
(#) TAttila77 válasza Gafly hozzászólására (») Kedd, 17:43 / 5
 
Hát még én. Be tudom a borzalmas hőségnek
(#) Karesz 50 válasza mek-elek hozzászólására (») Kedd, 18:56 / 3
 
Idézet:
„Igazából az a bajom vele, hogy nem a témához tartozik, meg ez nem az én oldalam, így nem velem kellene itt foglalkozni. A Bursonokat meg hiába fikázod, mert aki ismeri az fog belőle vásárolni a Te képzelt véleményed ellenére.”


Úgy tűnik nekem, hogy csak a Bartók rádió műsorelemzése és a 318 órás bejáratás eredménye tartozik ennek a topiknak a témájához... és esetleg amit még idetartozónak érzel/gondolsz. Tehát ez már régen a te oldalad és már régesrégen ez az új vicces-humoros-szakmaiatlan topik.

Az a szerencséd, hogy az Ausztrálok nem tudnak magyarul és nem járnak ebbe a zűrzavar topikba, különben már bepereltek volna téged hitelrontásért, annyi emberrel gyűlöltetted meg őket. Szegényeket.

Az alábbiakat pedig bárki elolvashatja KT weboldalán...

KT burson.JPG
    
(#) Moderátor hozzászólása Sze, 5:22
 
Megint kezdenek elszabadulni az indulatok! Amennyiben ez folytatódik, kénytelenek leszünk a témát zárolni. Ennek függvényében kérjük a továbbiakban folytatni!
(#) mek-elek hozzászólása Sze, 9:04 /
 
Csak tényként,
anno a FH6-300 a HD650-em miatt készült, mivel a FH6 illesztetlenségi problémát mutatott.
Akkoriban KT nem ért rá, így TB-t kértem meg, hogy segítsen ebben. Így az átalakítás az Ö nem kevés segítségével indult. Még reloop fórumtársunk is hasznos megjegyzést tett hozzá az IC kicsatoló ellenállás tekintetében. Béla többek között, felhívta a figyelmemet a végfok IRF540 nagy gate kapacitására, ami magas hang vesztést okozhat ebben a kapcsolásban. Így én a FH6-300 IRF710-el építettem meg.
Amikor KT-nál jártam és elvittem hozzá a FH6-300-at, hogy megmutassam kapcsolásának 300ohmra épített változatát. E készülék tartalmazott egy eltérő ohmos hallgatóra hideg illesztő, ellenállás hidat, így az Ő 32ohmos fülesét is hozzá lehetett hangolni az erősítőhöz. No meg akkor még csak monó tokozású Bursonom volt, ezért csináltam hozzá egy adaptert, hogy ki lehessen próbálni a Tibor duáltokos panelén.
KT-t etikus, objektív embernek ismertem meg. Nem szokása bírálgatni. Oldalán látogatásomat napló szerűen közölte csupán. Abban megállapításokat közölt mindössze.
A hozzáértőnek világossá kellene, hogy váljon, akár mérés nélkül is, hogy nem lehet a Burson V6-okat a magas hangok hiányáért kizárólagosan elmarasztalni.
Hogy mért?
Mert ottjártamkor KT készülékében IRF540 volt, a FH6-300-ban pedig IRF710.
Szóval a magashang hiánya inkább tudható be a FET képességeinek, mit a Bursonnak, kedves Károly.
Miután említettem Tibornak Béla észrevételét, később Ő is lecserélte az IRF540-et, és ez olvasható az oldalán az említett írása végén
A hozzászólás módosítva: Sze, 9:07
Következő: »»   77 / 77
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu