Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kábeli zűrzavar, avagy a drótok, alkatrészek hatása a hangra
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   77 / 79
(#) mek-elek válasza Karesz 50 hozzászólására (») Aug 13, 2019
Kedves Károly, nem tudom mire gondolsz a "szakirodalom" tekintetében?
Talán az egész gyártástechnológiára?
Egyébként erre is vannak utalások, ezzel kell beérned (nekem is).

Mindent reklámozni szoktak, mondhatni kötelező a piaci viszonyok miatt.
Az ehhez fűzött gondolatmenetedet, részemről, ha nem haragszol, nem díjazom, mert az csak egy márkának a lehúzása, feltételezések, elképzelések szerint. Kicsit olyannak tartom, mintha valaki azt mondaná, hogy csak a piros autó az igazi, a többi, meg nem is lehet jó.
Talán vegyél egyet, persze megfelelő alkalmazásra, és próbáld ki Te magad, és ne más tapasztalatait fitymáld, tedd hiteltelenné. Na meg így álmaid megvalósulhatnának, koppinthatnád, persze, ha tudod azt a hangzást elérni anélkül, hogy a megfelelő anyagokat használod hozzá.
A hozzászólás módosítva: Aug 13, 2019
(#) Karesz 50 válasza mek-elek hozzászólására (») Aug 13, 2019
Én sem tudom te mire gondolsz amikor leírod azt a kifejezést, hogy: "irodalom".
A reklám a szépirodalom, vagy a ponyva kategóriájába tartozik?

A "szakirodalom" alatt azt értem amikor valami hasonló, (de természetesen tömör) összefoglalót ír le a termékéről, (most konkrétan a Burson-ra gondolok) mint amit leírtam a HTB 1.0 "fejlesztéséről". Hogyan működik, kapcsolási rajz, nyákrajz, alkatrész lista, mérések, stb...

Ugye büszkén kiemelted (nem keresem vissza melyik irományodban), hogy a Burson sok éves mérnöki fejlesztés eredménye és ez is nagyban hozzájárul az utolérhetetlen audiofil hangzásához (amit csak több száz óra bejáratás után fog elérni). A gyártástechnológiájáról már egyszer írtam. Befűznek a beültető robotba különböző alkatrészeket tartalmazó szalagokat... és itt megint a Google keresést javaslom neked, egyszerűbb, mint leírnom. Ezeket az alkatrész szalagokat előtte senki nem bontja meg és nem ragasztja vissza, tehát nem valószínű, hogy bármi is be lenne válogatva. Ilyen robotok nálunk is léteznek és vállalnak bér-beültetést, annak ellenére is, hogy te erről nem tudsz.

Ezzel ellentétben HTB egy hirtelen ötletből jött, vidéki senki fejlesztése, ami ráadásul állítólag audiofil hangzásra alkalmatlan alkatrészekből lett összetákolva, gyalázatos, 70 mikronos, ónozott, alkatrész szitázott, forrasztásgátlóval ellátott, üvegszálas nyomtatott áramköri lapon. A legeslegelső példányt elküldtem neked meghallgatásra, de ezt meggátolta az éppen nálad állomásozó mértéktelen mennyiségű hálózati zavar. (Ennek ellenére azóta is megállás nélkül szapulod és negatív példának hozod fel, mint a létező összes fejhallgató erősítők szégyenét.) Látva ez egész teszthez való hozzáállásod és ehhez társuló elektronikai felkészültségedet, megkértelek küldd tovább Bélának. A vele közösen elvégzett négy-öt módosítás után már ki merem jelenteni, hogy nem ugyanaz a készülék zenél, mint amit te hallottál szólni. Ezzel a kijelentésemmel azt gondolom Béla is egyetért.
Mellesleg ez brumm-mentes és zajtalan (és az első pillanattól kezdve az is volt) nem úgy, mint egyes audiofil módon csillagpontosított szerkezetek.

Burson-ra sajnos továbbra sem vágyom, pedig, hidd el meg tudnám fizetni. (Ha jól emlékszem Király Tibornál is leszerepelt és az Ő szavára többet adok, mint a te össze-vissza habratyolásodra.) Egyébként te magad tetted magad mindenki előtt hiteltelenné. És nem érzem álmaim netovábbjának a Burson koppintását, még akkor sem, ha te ezt nem tudod megemészteni. Egyébként kíváncsi lennék mennyien kaptak itt kedvet a Burson megvásárlására. Jelentkezzen, aki igen!
(#) mek-elek válasza Karesz 50 hozzászólására (») Aug 13, 2019
Kedves Károly!
Szomorúan olvastam személyeskedő megjegyzésektől nem mentes, temetni jöttem Cézárt nem dicsérni írásodat.
Igazából az a bajom vele, hogy nem a témához tartozik, meg ez nem az én oldalam, így nem velem kellene itt foglalkozni. A Bursonokat meg hiába fikázod, mert aki ismeri az fog belőle vásárolni a Te képzelt véleményed ellenére. Vannak fórumok, ahol nem szokás a levegőbe beszélni, és nem a mások becsmérlésével vannak elfoglalva a jobb hangzás keresése közben.
Ami KT-t illeti nem volt szép belekeverni a Te elméleteidbe, és én nem fogom a Te vádaskodásaid ellenére sem felhasználni a magam érdekében. Légy boldog a HTB1.0-val, és vélt igazaddal.
De arra megkérnélek, hogy tartsd tiszteletbe e témát!
És ne bizonygasd, hogy Te milyen felkészült vagy mérések terén, meg műszakilag, mert azért mert egy orvosnak van diplomája, meg szép fehér köpenye, meg mindenféle mérőeszközei, az nem azt jelent, hogy minden betegséget jól gyógyít, és egy nála képzetlenebb nem lehet megoldás valakinek a gyógyítására, az arra alkalmas ismeretekkel. Kívánom ne legyél az a beteg aki így jár, egy kórházban, mert ott az orvos az úr, és ő mondja meg mi legyen a beteggel.
(#) Gafly hozzászólása Aug 13, 2019
Nagyon jól szórakozom.
Csak így tovább.
(#) TAttila77 válasza Gafly hozzászólására (») Aug 13, 2019
Hát még én. Be tudom a borzalmas hőségnek
(#) Karesz 50 válasza mek-elek hozzászólására (») Aug 13, 2019
Idézet:
„Igazából az a bajom vele, hogy nem a témához tartozik, meg ez nem az én oldalam, így nem velem kellene itt foglalkozni. A Bursonokat meg hiába fikázod, mert aki ismeri az fog belőle vásárolni a Te képzelt véleményed ellenére.”


Úgy tűnik nekem, hogy csak a Bartók rádió műsorelemzése és a 318 órás bejáratás eredménye tartozik ennek a topiknak a témájához... és esetleg amit még idetartozónak érzel/gondolsz. Tehát ez már régen a te oldalad és már régesrégen ez az új vicces-humoros-szakmaiatlan topik.

Az a szerencséd, hogy az Ausztrálok nem tudnak magyarul és nem járnak ebbe a zűrzavar topikba, különben már bepereltek volna téged hitelrontásért, annyi emberrel gyűlöltetted meg őket. Szegényeket.

Az alábbiakat pedig bárki elolvashatja KT weboldalán...

KT burson.JPG
    
(#) Moderátor hozzászólása Aug 14, 2019
Megint kezdenek elszabadulni az indulatok! Amennyiben ez folytatódik, kénytelenek leszünk a témát zárolni. Ennek függvényében kérjük a továbbiakban folytatni!
(#) mek-elek hozzászólása Aug 14, 2019
Csak tényként,
anno a FH6-300 a HD650-em miatt készült, mivel a FH6 illesztetlenségi problémát mutatott.
Akkoriban KT nem ért rá, így TB-t kértem meg, hogy segítsen ebben. Így az átalakítás az Ö nem kevés segítségével indult. Még reloop fórumtársunk is hasznos megjegyzést tett hozzá az IC kicsatoló ellenállás tekintetében. Béla többek között, felhívta a figyelmemet a végfok IRF540 nagy gate kapacitására, ami magas hang vesztést okozhat ebben a kapcsolásban. Így én a FH6-300 IRF710-el építettem meg.
Amikor KT-nál jártam és elvittem hozzá a FH6-300-at, hogy megmutassam kapcsolásának 300ohmra épített változatát. E készülék tartalmazott egy eltérő ohmos hallgatóra hideg illesztő, ellenállás hidat, így az Ő 32ohmos fülesét is hozzá lehetett hangolni az erősítőhöz. No meg akkor még csak monó tokozású Bursonom volt, ezért csináltam hozzá egy adaptert, hogy ki lehessen próbálni a Tibor duáltokos panelén.
KT-t etikus, objektív embernek ismertem meg. Nem szokása bírálgatni. Oldalán látogatásomat napló szerűen közölte csupán. Abban megállapításokat közölt mindössze.
A hozzáértőnek világossá kellene, hogy váljon, akár mérés nélkül is, hogy nem lehet a Burson V6-okat a magas hangok hiányáért kizárólagosan elmarasztalni.
Hogy mért?
Mert ottjártamkor KT készülékében IRF540 volt, a FH6-300-ban pedig IRF710.
Szóval a magashang hiánya inkább tudható be a FET képességeinek, mit a Bursonnak, kedves Károly.
Miután említettem Tibornak Béla észrevételét, később Ő is lecserélte az IRF540-et, és ez olvasható az oldalán az említett írása végén
A hozzászólás módosítva: Aug 14, 2019
(#) Ge Lee hozzászólása Aug 24, 2019
Idézet:
„Vélhetően az alacsonyabb damping faktornak is lehet hozzá köze”
Most hogy írtad valóban lehet, mert a legnagyobb különbség a mély szekcióban hallható. Most meghallgattam ugyanazt a két számot (egy jazz meg egy Yamamoto) tranyóson, és olyan hogy a tranyós minden mély hangot megfog, nem hagyja hogy az kifuthassa magát, ez az én fülemnek kb. úgy hat, hogy a csövesből jön egy szép lágy, telt mély hang, a tranyósból meg olyan jön, mintha valami lecsípné a mély hang végét, pont azt a részt ami a kellemességét, teltségét adná. Eddig ez azért nem tűnt fel mert csak félvezetősöket hallgattam, amiket régebben hallottam csöveseket azok meg vacakok voltak, ugyanúgy szóltak mint egy tranyós, csak volt mellette még zaj meg brumm is.
(#) Karesz 50 válasza Ge Lee hozzászólására (») Aug 24, 2019
Idézet:
„amiket régebben hallottam csöveseket azok meg vacakok voltak, ugyanúgy szóltak mint egy tranyós, csak volt mellette még zaj meg brumm is.”


Idézet:
„ez a félig hervadt AE211, csak úgy alaphelyzetben, mindenféle hókuszpókusz nélkül, és hát az van, hogy már így féloldalasan, brummosan, zajosan”


Mintha megint átestél volna a ló túloldalára...
(#) Bartos77 válasza Karesz 50 hozzászólására (») Aug 24, 2019
Tudod az a baj, hogy régóta kísérletezek a BDW-s HTA-val, mert idáig ez volt a "világlegjobb erősítője". Egy csomót szenvedtem ezekkel a kísérleti panelekkel, hogy jobb, meg mégjobb, meg annál is jobb hangot tudjak kihozni a "világlegjobbjából". Ez a panel több, mint 3 éves, és két hete sikerült vele nagyot előre lépni hangban.

Erre kiderül, hogy az az ótvarság AE211 a legeslegjobbnál is 1000-szer jobb. Kár, hogy a B5-nek nem volt ellenfél azon a találkozón...
A hozzászólás módosítva: Aug 24, 2019

P8242926.JPG
    
(#) Ge Lee válasza Bartos77 hozzászólására (») Aug 24, 2019
Távol álljon tőlem hogy vitatkozzak, de a B5-öd az én rendszeremben pl. sehol sem volt, nem ehhez, de egy sima HTA-hoz képest sem. Azért is felesleges lenne a vita, mert teljesen biztos vagyok benne, hogy a "jó hang" teljesen mást jelent mindkettőnk számára. Én most már legalább tudom hogy eddig mit kerestem, és hogy azt miért nem találtam meg. Hát mert rossz helyen kerestem...
(#) Bartos77 válasza Ge Lee hozzászólására (») Aug 24, 2019
Az én B5-ömet te soha nem hallottad, csak a saját utánépített vackodat. A B5-ben erős alkatrész szinergia van, azért tudott sok rendszerben sok csövesnél jobb hangot adni. Mint pl a beag AE211-nél. De a 211-nél lényegesen jobb hangú 2A3 SE-nél is képes volt egy kicsit többet adni a hallgatóság szerint... (akkor az volt a csövesek közül a legjobb hangú ott).
A hozzászólás módosítva: Aug 24, 2019
(#) Gafly hozzászólása Aug 24, 2019
Hehe, van nagyobb is.
(#) TAttila77 válasza Gafly hozzászólására (») Aug 24, 2019
Sőt még annál is nagyobbak.
(#) Bartos77 hozzászólása Aug 24, 2019
Egyébként az én BDW-s HTA-mban is van egy 470nF-os táphidegítő kondi a panelen. Amikor a ez wima MKS-ből átvedlik a szürke arcotronics MKT kondira, vagy a fényképen látható fűrészelt kondira, egészen más lesz a hangja. Olyan libabőrkeltően szólal meg, annyival transzparensebb, hogy mindig ledöbbenek a hatáson... Egyetlen gitárhúr megpendül a zenében. Ááá tök más, teljesen máshogyan szólaltatja meg az erősítő...
A hozzászólás módosítva: Aug 24, 2019
(#) cua válasza Bartos77 hozzászólására (») Aug 24, 2019
" te soha nem hallottad, csak a saját utánépített vackodat"
Ekkora arcbol akkor is viszavehetnel ha tenyleg olyan jo lenne a B5-od.
(#) Bartos77 válasza cua hozzászólására (») Aug 25, 2019
Tényleg olyan jó is. Az arcom meg ekkora. Ez van, emészd meg. Így jártál...
"A birkákból nem adok el. A f...ból nem vágok le, az arcomból nem veszek vissza".

Egyébként meg tényleg soha nem hallotta az enyémet. Akkor miért írja azt, hogy az én B5-ömet hallotta? Az enyémben erős szinergia van az alkatrészek között. Hosszú tenyésztés eredménye. Ennek köszönhetően elképesztően sokkal jobb hangja volt (sajnos) mint egy csomó után épített példányának... Nem a kapcsolási rajzban van a hangjának az oka. De ez minden másra is igaz...
A hozzászólás módosítva: Aug 25, 2019
(#) Ge Lee válasza cua hozzászólására (») Aug 25, 2019
Pláne hogy én olyat sosem építettem. Viszont hallottam hármat is, mindkettőt a leírások alapos betartásával építették akkoriban.
(#) Ge Lee válasza Bartos77 hozzászólására (») Aug 25, 2019
Ezen is tök felesleges vitatkozni, pontosan azok az alkatrészek vannak benne amiket küldtél. Mivel táphidegítő az nem volt a zacskóban, így azt nyilván nem is tudtam belerakni, csak olyat amit éppen a fiókban találtam, így lett wima. Mutatom a zacskót is a benne maradt alkatrészekkel. Azok ugye azért maradtak mert felesleg, többet küldtél belőlük...
Na mindegy, majd az érdeklődők száma eldönti hogy ennek az eszmei értéke felér-e legalább az alkatrészárral.
(#) Bartos77 válasza Ge Lee hozzászólására (») Aug 25, 2019
Nem hát, ebben egyet értünk. Valamt építettél, aminek a kapcsolási rajza hasonló volt. Ennyi...

A kapcsolási rajz nem elég egy audiofil dolog reprodukálásához. Mert kb semmi köze a kapcsolási rajznak egy erősítő hangjához. Nincsenek "jóhangú rajzok", amit totál tévesen szoktál emlegetni. Csak az alkatrészek és a köztük lévő szinergia dönti el, hogy milyen lesz a hang. A kapcsolás odáig számít, hogy biztosítja a korrekt/jó működést. Ezen túl ki is merül mindenféle befolyása a szubjektív hangra... Ez a kapcsolási rajz hiedelem egy tévhit. Tök más dolgok vannak a háttérben...
A hozzászólás módosítva: Aug 25, 2019
(#) Bartos77 válasza Ge Lee hozzászólására (») Aug 25, 2019
18db kondenzátor tér el attól, amit küldtem. A B100-ban kető nagyon durván kritikus a hangra , kettő csak nagyon... Ezeket a fehér 5W ellenállókat én küldtem? Nem emlékszem, hogy lett volna ilyenem... Ott figyel benne a télapó is. Világért bele nem tennék semmibe olyat... Azt is én küldtem gondolom...
A hozzászólás módosítva: Aug 25, 2019
(#) Bartos77 hozzászólása Aug 25, 2019
Minden esetre így néz ki egy jó hangú B100 alkatrészkészlete:

Azok a sárga dolgok elképesztően sokat számítanak, meg a két elkó is, a csillámkondik, meg hát az összes félvezető. Kegyetlen nehéz volt összehozni, hogy megközelítsem a BDW-s végű HTA-val egy ilyen + HTA meghajtó fokozat kombó hangját... Azon kívül vannak ám jobb feszültség erősítő fokozatok is a HTA feszültség erősítő fokozatánál...
A hozzászólás módosítva: Aug 25, 2019

P7152864.JPG
    
(#) Bartos77 válasza Ge Lee hozzászólására (») Aug 25, 2019
Valami rémlik, hogy te azzal kerestél meg, hogy küldjek félvezetőket, mert a többi dolog az van hozzá. Akkor azért nem küldtem kondikat, meg ellenállókat...
(#) cua válasza Bartos77 hozzászólására (») Aug 25, 2019
Ne torodj vele, nekem konnyebb ha eggyel kevesebb embert kell olvasnom.
(#) Karesz 50 válasza Bartos77 hozzászólására (») Aug 25, 2019
Nekem ez az etalon végfokom lassan két éve. A "félhullámú". Se csatolókondi, se source ellenállás, se kimeneti relé... mégis üzembiztos, (nem jut ki DC a kimenetre akkor sem ha elszállna) pedig kapott már eleget.
(#) Bartos77 válasza Karesz 50 hozzászólására (») Aug 25, 2019
Hát nekem is van olyan fetes erősítőm, ami source ellenállás nélkül is atombiztos. Azt össze lehet hozni egy jó termikus munkaponti áram kompenzálással. (IRF540 és 9540-el megy.)

B5 dolog óta leszoktam arról, hogy kapcsolási rajzokat töltsek fel. Az egyik emlékezetes eset az volt, hogy egy emberke utánépíttette a B5-öt, azt azzal jött, hogy hát szerinte a quad405 egy jobb hangú erősítő. Hát mondom nekem is van olyanom, az a gond csak vele, hogy zenét nem lehet hallgatni rajta... Nagyon eltértek a vélemények, hát akkor hallgassam meg a quad-ot. Összehoztuk a hallgatózást. A fertelmes hangú B5 utánépítésénél valóban jobb volt kicsit a quad405-je. De igen antihifi dolog volt az is. Hát akkor kössük be az én B5-ömet is. Megszólal, az ember olyan arcot vágott, mintha szellemet látott volna. Egy az egyben feltörölte a padlót a quaddal meg az utánépített B5-el. Minden létező leírható hangzásbeli dologban drasztikusan jobb volt. Az emberke: Hát ezt nem hiszem el, hogy ez így szól. Hát ugyanazt a kapcsolást építette ő is, stb. Mondom hallod, ez így szól... Szóval ennyit a kapcsolási rajzok hangjáról, meg az utánépítgetősdiről... Hiába hozol össze egy igazán jó erősítőt. Pont attól, hogy igazán jó, egyben reprodukálhatatlan is lesz. Hiába építik után, sose lesz olyan jó senkinél, mert más alkatrészekből nem áll be az a szinergia, amit összehoztál...
A hozzászólás módosítva: Aug 25, 2019
(#) Bartos77 válasza cua hozzászólására (») Aug 25, 2019
Mindjárt rövidre is zárhatjuk a beszélgetést azzal, hogy soha többet nem szólunk egymáshoz. Én pl soha nem olvastalak téged. Egyáltalán nem is érdekelt semmi, amit írsz. Még csak kicsit se. Jelen pillanatban sem érdekel. És biztosíthatlak róla, hogy a jövőben sem fog. Tehát nekem nem okoz ez lelki traumát. Megnyugodhatsz, nem leszek "öngyi" miatta...
(#) mek-elek válasza Bartos77 hozzászólására (») Aug 25, 2019
Tisztelettel, megmutatnád a fólia oldalt is?
(#) mek-elek válasza cua hozzászólására (») Aug 25, 2019
Ez rendben is lenne, de mért nem személyesben közölted, ez nem pankrációs oldal.
Következő: »»   77 / 79
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem