Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Klíma szervizelés, javítás
 
Témaindító: Atka15, idő: Júl 15, 2010
Témakörök:
Lapozás: OK   58 / 94
(#) Casoli hozzászólása Aug 31, 2019 /
 
A kondi emlékeim szerint CBB60 30uF, google-ben nem derült ki hogy indító, vagy üzemi. Honnan derül ki? Duálos volt benne gyárilag, kiiktattam a kompresszor kondi bekötését, és átkötéssel alkalmaztam ezt a szimpla egy kapacitású kondit.
A hozzászólás módosítva: Aug 31, 2019
(#) habazutty válasza Casoli hozzászólására (») Aug 31, 2019 /
 
Google szerint a kondi üzemi, tehát jó. A 10 fok kifújt hőmérséklet jó. A közölt teljesítmènyadatokkal nem tudok mit kezdeni, áramot kellene mérni. A nyomógáz hőmérsékletet a kompresszor kilépőcsonkjàn kell mérni és nem igazán szerencsés, ha 100 fok fölé megy.
Sajnos elképzelhető kezdődő menetzárlat, de érdemes megnézni a hővédelmet is, amit már említettem.
A klímás nem megy ki megnézni?
(#) Casoli válasza habazutty hozzászólására (») Szept 1, 2019 /
 
Hőmérsékletet megnézem legközelebb. Klímást nem akarok kihívni, 20-30 ezret erre rászánni már nem akarok. Inkább egy új gép ami a töredékét fogyasztja az 1200Wattnak.
(#) habazutty válasza Casoli hozzászólására (») Szept 1, 2019 /
 
A gondolatmenet teljesen logikus...
(#) Casoli válasza habazutty hozzászólására (») Szept 3, 2019 /
 
Még egy fontos kérdésem lenne. Pont néztem egy youtube-s videót, ahogy felrakják a klímát. Felszerelés után bekapcsolták, megnézték infra hőmérővel mennyi a beszívott és kifújt levegő hőmérséklete. Befelé a tetején 23 fokkal ment, kifelé 4!! fokot mértek. Egy on-off klímánál kb. mennyinek kell lennie a kifújt levegő hőmérsékletének? Az hogy néha megáll a kompresszor - lehet túlmelegedés miatt - lehet a kevés gáztól? Elméletileg 12 fok körül mértem rajta, de mindjárt nézek rajta újra. R22 van még benne, erre van valamilyen rátölthető hűtőközeg?
(#) Casoli hozzászólása Szept 4, 2019 /
 
Bocsi, ide is bekopyzom a kérdésemet, hátha innen hamarabb jön válasz.

"Még mindig a néha kikapcsolós LG on off klíma.

Mennyire normális, hogy a beltéri egy bizonyos szegletében 17-18 fokot mérek a lamellán, miközben más részén pedig 5-6 fokot? Azon a részen látszik is, hogy nem nagyon van kondenzvíz képződés.

Kaptam egy tippet, hogy gázhiány miatt is túl tud hevülni a kültéri kompresszora, esetleg ettől is kikapcsolhat néha.

Beszívott levegő hőmérséklete 24 fok, a kifújt kb. 9-10 fok a mókuskeréken és a terelőlapátokon. Ennél lejjebb nem megy. Kompresszor maximális teljesítményen és a beltéri venti fordulatszáma a legalacsonyabbra állítva.

A dolog apropóját az adta, hogy megnéztem youtube-n egy telepítéses videót, melynek a végén lemérték a kifújt levegő hőmérsékletét, ahol 4!!! fokot mértek. Ennek tényleg ennyinek kellene lennie? És miért melegebb a beltéri bizonyos része? Az lenne a csövezés vége, és ott már elfogy a hűtőközeg?

R22 gáz van valószínű a gépben, érdemes lenne rátöltetni? Az mennyire gáz, hogy a kinti egységen kb. 10cm hosszan szigetelés nélkül van a vékony és a vastag cső? Ott elveszhet jelentős mennyiségű hőmérséklet?

Bekapcsolás óta kb. 3-4 fokkal lejjebb mentek a hőcserélőn a hőfokok, a kifújt levegő hőmérséklete viszont nem változott."

légkondi.jpg
    
(#) kaqkk válasza Casoli hozzászólására (») Szept 4, 2019 /
 
Nem lehet hogy a kültéri egy üveg vagy lexán tető alatt van és nem tudja lefújni magáról a meleg levegőt (befullad)? Amikor nagyon meleg van akkor van a néha ?
(#) Casoli válasza kaqkk hozzászólására (») Szept 4, 2019 /
 
De, uveg mogott van, multkor learnyekoltam, hatha, erre naplemente utan tiltott le a kompresszor.
(#) kaqkk válasza Casoli hozzászólására (») Szept 5, 2019 /
 
Nem naplementére hanem túlnyomásra tilt le . Valahol csinálj utat a melegnek . Oldalról felülről mindegy csak el tudjon menni , az árnyékolással sem mész túl sokra ő befűti magának a helyet.
A gáztöltet megvan benne arra semmiképp ne töltess inkább lefejteni kéne belőle egy keveset, de akkor meg ha nem lesz ennyire meleg előjön a gázhiány .A gép jó csak a szellőzés megoldása jöhet szóba .
A hozzászólás módosítva: Szept 5, 2019
(#) Casoli válasza kaqkk hozzászólására (») Szept 5, 2019 /
 
Nem a szellozessel van a baj, 10 evig hibatlan volt, tavaly jott elo eloszor a problema. A kulteri pedig tiszta.
(#) kaqkk válasza Casoli hozzászólására (») Szept 5, 2019 / 1
 
Azelőtt nem volt 35 fok árnyékban , de hívd ki a klímás haverodat aki gázhiányra gyanakszik és nézesd át vele ..Egy képet feltehetnél az erkélyről ahol látszik a tető és a klíma együtt .
A hozzászólás módosítva: Szept 5, 2019
(#) kaqkk válasza Casoli hozzászólására (») Szept 5, 2019 /
 
Ja és tehetnél a kültéri mellé (vagy akár mögé) egy hőmérőt , kíváncsi lennék a beszívott levegő hőmérsékletére amikor letilt .
(#) cimopata hozzászólása Szept 7, 2019 /
 
Sziasztok.

Azon gondolkodunk hogy mamámnak mivel egyedül él egy nagy házban és jelenleg annak csak 1 helyiségét fűti az étkezőt/konyhát egy fatüzelésű kályhával, hogy könnyítsünk a télu fabehordáson, tüzelésen stb esetleg felrakni valami egyszerű klmát Midea vagy valamelyik hasonlót őszre és a gyengébb téli napokra. Arányában kb milyen fűtési kötséggel lehet számolni? Nem forintra potnosan értem hanem arányában a fatüzelésű kályhával összehasonlítva.
(#) kaqkk válasza cimopata hozzászólására (») Szept 9, 2019 /
 
Sokkal olcsóbb az üzemeltetése mint a fafűtés(kb700W árammal 3,5Kw fűtő-hűtőteljesítményt tud) , és ráadásul 10 perc alatt befűt egy szobát ..Ja és a midea ár érték arányban az egyik legjobb gép ..
A hozzászólás módosítva: Szept 9, 2019
(#) cimopata válasza kaqkk hozzászólására (») Szept 10, 2019 /
 
Köszi.

Gondolom ez az egyhébb időkben értendő. Nagy hidegben mi a helyzet? Tudtommal van ezeken csepptálca fűtés és azt hallottam hogy az nagy hidegben már eléggé lerontja.
(#) kaqkk válasza cimopata hozzászólására (») Szept 11, 2019 /
 
Ez -10 fokig értendő , amelyikben van fűtés azt direkt úgy kell rendelni ,és nem ront sokat a hatásfokon mert csak a csepptálcát fűti és csak olvasztáskor pár percig .
A hozzászólás módosítva: Szept 11, 2019
(#) Casoli válasza kaqkk hozzászólására (») Szept 12, 2019 /
 
Beszéltem klímással, 25-30 ezer töltetni, úgyhogy szerint beinvesztálok egy újba.

De még arra hadd kérjek választ, hogy az hogy lehet hogy a beltéri harmada a lamellás felületnek nem hideg. Míg bekapcsolás után egy részén 8-9 fokot mérek, a másik része 18-19 fokos. Persze kb. egy óra folyamatos működés után azért a melegebb rész is hűl valamennyit, de nálam nem így szokott menni a légkondi. Megkeresem azt a hőmérsékletet a távirányítón, ahol kb. 15 percet megy, majd 15 percet nem. Egy on off klímánál ez ugye fontos, hogy ne folyamatosan 1300 wattot fogyasszon.
A hozzászólás módosítva: Szept 12, 2019
(#) kaqkk válasza Casoli hozzászólására (») Szept 12, 2019 /
 
Hiába válaszolok ha nem vagy hajlandó elfogadni a választ... Most kapcsold be és nézd meg leáll e hűt e rendesen ,ha igen akkor semmi baja a gépnek csak magára forgatja a kifújt meleg levegőt a kültéri . Amúgy meg egy új gép (a régi leszerelésével az új felszerelésével nem áll meg 250 alatt ...) Inkább a kültérit rakasd ki a terasz külső felére ,és megszűnik minden problémád . Ott abban a "lukban" nem is csodálom hogy befullad , gratulálhatsz annak aki oda rakta a kültérit ...
A hozzászólás módosítva: Szept 12, 2019
(#) Casoli válasza kaqkk hozzászólására (») Szept 12, 2019 /
 
Továbbra is azt írom, amit eddig. 13 évig nem produkálta a hibát, ugyanitt volt az összes év alatt, és nem az idei volt a legmelegebb nyár. Felesleges tesztelgetni, mert van hogy napokig elmegy hiba nélkül. Egy hónapja pedig éppen naplemente után, mikor már lehűlt a levegő, akkor kapcsolt ki. Logikusan belegondolva, miért működött 50 fokban, és miért nem 20 fokban? Új gép, 100 ezer, a felszerelés pedig kb. 70 ezer. A leszerelésben semmi ördöngösség nincsen, kiszivatom a kültérivel a gázt a beltériből és a csövekből, ennyi. Pár csavart szerintem ki fogok tudni csavarni, azért ennyire béna nem vagyok. Már egy párszor szétszedtem a beltérit is takarítás miatt.

Inkább arra kérnék választ továbbra is, hogy a beltéri harmada miért nem tud lehülni? Erre valaki adhatna magyarázatot.
(#) tibibalogh520 válasza Casoli hozzászólására (») Szept 12, 2019 / 1
 
Idézet:
„Inkább arra kérnék választ továbbra is, hogy a beltéri harmada miért nem tud lehülni? Erre valaki adhatna magyarázatot.”

Mert nagyon kevés hűtőközeg jut az elpárologtatóba!
Oka lehet:
-Durva gázhiány. Valamelyest ez is okozhat klixonolást, mert nincs visszatérő közeg, ami hűtené...
-Kompresszor kopás.
-Dugulás. Ez okozhatja a gyakori klixonolást...

A lényeg: Egyik hibát sem tudod házilag orvosolni, mert ha képes lennél rá, akkor már megtetted volna.
Már nem emlékszem rá, hogy írtad-e... Mértél kompresszor áramfelvételt?
Mert ha extrém magas, akkor sanszos a dugulás.
Ha meg relatíve alacsony, akkor a két első verzió.
Remélem megnyugtató választ adtam?!
(#) erbe válasza kaqkk hozzászólására (») Szept 12, 2019 /
 
Néztem a képet. Aki felszerelte, nem nézte meg a szerelési útmutatót és nem tartotta be az ajánlott távolságokat. Csoda, hogy 13 évig úgy-ahogy produkált valamit.
Talajra tette, háttal majdnem teljesen a falnak, bal oldalon is csak néhány centi. Jobb oldal már jó lenne, no meg fölfelé.
Ilyen szerelővel szemben én is "távolságtartó" lennék.
(#) kaqkk válasza tibibalogh520 hozzászólására (») Szept 13, 2019 /
 
A gázhiány látszana a szelepeknél deresedés jegesedés formájában erről nem írt...
(#) kaqkk válasza Casoli hozzászólására (») Szept 13, 2019 /
 
Az elpárologtatóról már 3* leírtam hogy miért ... A magas kondenzációs hőmérséklet miatt nem jut elég folyadék az elpárologtatóba viszont a kondenzációs nyomás az egekbe szökik ezért le tilt a klxon . Ha az új gépet ugyanide akarnád velem szereltetni következő kérdés nélkül (szó nélkül) otthagynálak , egy értelmes szerelőnek sincs kedve hetente visszajárni ilyen hibához ami csak a kültéri áthelyezésével orvosolható amit ugye a kedves ügyfél nem enged "13 évig jó volt " alapon
A hozzászólás módosítva: Szept 13, 2019
(#) Casoli válasza kaqkk hozzászólására (») Szept 13, 2019 /
 
Köszönöm a válaszokat. Egyébként mielőtt nagyon elszállnál a feltételezésekkel, jelezném, hogy nem sok közöm van ahhoz, hogy hol van a kültéri. Lakással együtt vásároltuk a készüléket. Nyilván az új, fent lesz az erkély falán.

Egyébként működés közben a szelepeken szokott lenni víz, ha ez jelenti a deresedést. Lefagyni, emlékeim szerint nem szokott. Viszont egyszer mintha a beltéri bejövő csőnél jeget láttam. Sőt biztos, mert mikor feljebb vettem a hőfokot, hogy stoppoljon a kompresszor, másodpercek alatt le is olvadt. Ez éppen egy komplett takarítás közben volt, mikor lent volt a teljes burkolat.
A hozzászólás módosítva: Szept 13, 2019
(#) kaqkk válasza Casoli hozzászólására (») Szept 14, 2019 / 1
 
Ha vizes a szelep akkor nincs gázhiány , tehát tényleg kár cserélni , a feltételezésekkel meg nem fogok elszállni mert tudom miről beszélek . Te meg azt csinálsz amit akarsz ,nyugodtan dobd ki a jó klímát és szereltess másikat ,a kültéri átszereltetéssel neked akartam jót (tanácsot kértél)
A hozzászólás módosítva: Szept 14, 2019
(#) Villanymozdony hozzászólása Szept 14, 2019 /
 
Sziasztok!
Ha nagyon nem ide való a kérdés, akkor töröljétek.
Ha Németországban veszek egy split klímát, ott milyen szabályok vonatkoznak rá? Konkrétan arra gondolok, ha megveszem a gépet majd kiviszem az országból, számonkérhetik-e (mint nálunk) hogy ki (azaz milyen papírral) és hova szerelte fel?
Meglepően jó áron is lehet kinn gree R32 gázos klímát kapni, az autóban meg elfér hazáig.
(#) kaqkk válasza Villanymozdony hozzászólására (») Szept 14, 2019 /
 
Mennyi az a meglepően jó ár ?
(#) Villanymozdony válasza kaqkk hozzászólására (») Szept 14, 2019 /
 
500 euróért adnak olyat, mi itt 200 E Ft körüli. (Gree.)
Persze akkor érné meg igazából, ha én fel tudom rakni. Még a csőpremező meg pár dolog is olcsóbb ha megveszem mint egy szereltetés. Igaz, ha elmegy a gáz, akkor már nem annyira.
Egyébként ha itthon veszek, akkor Rcool-ban gondolkodom, ár-érték arányban az tűnik a legjobbnak.

Egyébként meglepő, hogy kinn magán lakásokon sehol se látni klímát, csak üzleteken és a vasút biztosítóberendezéses konténerein vannak. Pedig ott sincs ám hideg nyáron, főleg a délebbi részeken.
A hozzászólás módosítva: Szept 14, 2019
(#) kaqkk válasza Villanymozdony hozzászólására (») Szept 14, 2019 / 1
 
Gree-t Midea-t itt is kapsz 150 körül ....
(#) Milu25 hozzászólása Szept 27, 2019 /
 
Sziasztok van egy Mitsubishi klímám ami hűt, páramentesít de amikor fűtésre kapcsolnám csak villog a led de a kültéri nem indul. Egy idő után le is kapcsol az egész "a le nem villog". 1 hónapja lett fel szerelve. Csak próbaképp szereltettem fel hogy milyen fűteni vele. Előre is köszönöm a segítséget.
Következő: »»   58 / 94
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem