Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosógép vezérlők és általános problémáik
Lapozás: OK   526 / 580
(#) csocsoszan hozzászólása Szept 15, 2019 /
 
Sziasztok! Zöldfülű vagyok, kérlek, segítsetek! A mosógép nem szivattyúzza ki a vizet. Büdös is mosás közben. Leáll a mosás, tele a tartály, nincs centrifugálás sem, villog az összes led. Áramtalanítottam, újra mostam, ugyanez a hiba. Mi lehet a probléma? 2012-es indesit iwc5105. Köszönöm előre is!
(#) csocsoszan válasza csocsoszan hozzászólására (») Szept 15, 2019 / 1
 
Na, megfejtettem: egy intim betét akadt el a szivattyú lapátjai között.
(#) Gafly válasza csocsoszan hozzászólására (») Szept 15, 2019 /
 
Az intimbetét legalább annyira rongálja a mosógépet, mint melltartó fém merevítője.
Bár kalgonnal a mosógép is tovább ér...
(#) zozzzz1978 hozzászólása Szept 16, 2019 /
 
Sziasztok.
Adott egy Zanussi ZWG1100M.
Problémám, hogy nem centrifugál.
A vízszivattyúzás után visszaugrik, a relé kattan.
Nem kap tápot a motor.
A panel hátulján találtam - a képen lévőhöz hasonlóan - két égett allatrészt.
D19 és D20.
Kapcsolási rajzot nem találtam, amit le bírtam olvasni: "GD SR" az egyiken és "GR" a másikon.
Valaki esetleg tud segíteni?
Köszi.
Zoli
A hozzászólás módosítva: Szept 16, 2019
(#) FerencziJ hozzászólása Szept 26, 2019 /
 
Sziasztok!

Van egy Candy automata mosógépem, ami borzasztóan idegesítő. Nem tud normálisan lefuttatni egy centri programot, vagy a mosás utolsó fázisában lévő centrit. Vagy nedvesen hagyja a ruhát, vagy 10 percig tekerget jobbra-balra és csurom vizes ruhával megáll. Persze, tudom, hogy "nincs kiegyensúlyozva" a mosott ruha a dobban és ez fáj neki. De ez sem állapot, hogy ennyire alkalmatlan a feladata ellátására.

Szóval, ha már kibosszankodtam magam, jöhet a kérdés. Ki lehet e iktatni, áthidalni az érzékelőt, vagy aki találkozott már ilyen elektronikával, kérem mondja el nekem, hogy mi és hol figyeli a kiegyensúlyozottságot.

Köszi: fj
(#) varga jano hozzászólása Szept 27, 2019 /
 
Szia !
Megforgatja,és közben nézi az áramfelvételt . Ha a ruha jól helyezkedett el , ha nem egy gatya van benne , ha nem félig van , akkor tovább lép a program . Ha túl tömöd , szárazan , (pl két melegítő vagy két pléd) akkor vizesen már nem hajlandó kimosni . Képes a végtelenségig "helyezgetni" vagy a centrit "ellépni . " Szerintem
(#) FerencziJ válasza varga jano hozzászólására (») Szept 27, 2019 /
 
Így van, sajnos.
(#) tibec válasza FerencziJ hozzászólására (») Szept 27, 2019 /
 
Szia! Nézd meg a motor szénkeféit! Amennyiben 1,5 cm-nél rövidebb, cseréld ki őket! Előfordulhat, hogy azért nem centriz! A másik fontos dolog, hogy szabadon mozogjanak, ne szoruljanak! A motort fújasd ki a kefeportól, mielőtt összerakod!
(#) FerencziJ válasza tibec hozzászólására (») Szept 27, 2019 /
 
Fiatal gép, nem ez a baj. Kiszedem a vizes ruhákat, kibogozom a csomózott ruhákat, mert ugye görcsre köti őket. Aztán folytatjuk a progit vagy indítok egy centrit, akkor már méltóztatik kicentrizni a ruhákat, DE akkor sem 1200-on, hanem ahogy épp tetszik neki 800-on, 1000-en. Vicc.
(#) VIM válasza FerencziJ hozzászólására (») Szept 27, 2019 /
 
Szia! Véletlenül nem a légcsapda van elrakodva, koszolódva és a szivattyú tengelyére feltekeredve sok haj és pamutszál? Nem az érzékelőt kell kiiktatni, hanem időnként ki kell takarítani, tisztán kell tartani ezeket a helyeket.
(#) FerencziJ válasza VIM hozzászólására (») Szept 27, 2019 /
 
Ezeket rendszeresen nézem, csak tudod az a baj, hogy már kétnaposan ezt csinálta.
(#) phuál hozzászólása Szept 29, 2019 /
 
Sziasztok!

Van egy AEG lavamat 47280 mosógépem (Prod nr. 913205101), használtan vettem, nagyjából 2-3 hónap működés után kezdett el gyötörni, és azóta sem hagyja abba.
azzal kezdődött, hogy random időközönként "kiment a dekel", nyilván a fedélkapcsolóra gyanakodtam, szédszedtem, a bimetálos érintkező pogácsájáról már lehordta az aranyozást, kierőszakoltam egy csere darabot a mestertől akitől vettem.
Megint előjöt ugyan ez a probléma, még egyszer kicseréltem, immár egy utángyártott darabra, majd kb. egy hónap után ugyan azokat a jeleket produkálta, random kialudt a deckel, volt hogy végigment, sokszor a centrifugánál állt meg, és jellemzően mindig egyre rosszabb lett. Már ezen az újon is van valamennyi áthúzásnyom.
elkezdtem tovább nézelődni, találtam ezt a fórumot: légsűrítő, vékony cső, szintszabályzó. csövet átnéztem, belefújtam, nincs eltömődve, légsűrítő tiszta. nekiestem a szintszabályzónak (mint vak a poharat), és sikerült rögtön szét & összevissza tekerni a kis műanyag csavarokat - simán összezártam a level1-et, nem győzte szivattyúzni a semmit, sikerült a szintkapcsolót jól elhangolnom.
aztán kibogoztam (letöltöttem kapcsolási rajzot, szerelési útmutatót) hogy ki-kivel van, szétszedtem, összeraktam, kimértem multiméterrel (miközben belefújkáltam) a három különböző szintet: level1, level switch heating, anti-flood.
Most ott tart, hogy elkezdi tölteni a dobot, feltölti valameddig (attól függ mennyire feszítek ellen a rugóknak), aztán leszívja, és a program végére ugrik, mintha bejött volna a vész-szint kapcsoló.
A vész szintet úgy befeszítettem, hogy gyakorlatilag nem tud kapcsolni ilyen állásba, de ettől függetlenül valamennyi töltés után megáll, és leszívja magát és megpihen.
Van elképzelésetek hogy ennek mi lehet az oka?
Cseréljem ki, és kész?
...attól tartok, hogy ezzel még korántsem lesz vége a mutatványnak. nagyon izgalmas a művelet, csak az asszony már kezd befeszülni rajta
(#) FAZ1 hozzászólása Szept 30, 2019 /
 
Van egy korosodó (lassacskán már 8 éves) Electrolux EWT 10110 W automata mosógépünk.
Minden programot rendesen elvégez, ámde mikor végez a műsorral, villog a bekapcsoló nyomógombjában a piros fény. Egyszerűen nem tudni, hogy miféle hibát jelezhet, hisz működésileg minden OK benne.
Valakinek valami ötlete?
A motorban 2 éve lettek szénkefék cserélve, amúgy más baja - tudtommal ezeddig nem volt.

Azt már megfigyeltem, a végső megállásakor mintha kissé "túltolná" a mosódob ajtaját, viszont ezek csupán csak miliméterek. (megállásakor az ajtónak mindig felül kellene lennie)
(#) Mosomasa01 válasza FAZ1 hozzászólására (») Okt 1, 2019 /
 
Meg kell számolni a piros és zöld villogások számát, mert az egy hibakód!
(#) VIM válasza FerencziJ hozzászólására (») Okt 1, 2019 /
 
Ha már kétnaposan is ezt csinálta akkor ott valami telepítési probléma van. Nem lehet, hogy a szifon vagy a gégecső kifolyása túl magasan van? Esetleg a szifonban golyó fel van akadva és emiatt nem tudja a szivattyú kiszivattyúzni a vizet a rendelkezésre álló idő alatt? Nincs a gép hátulján megtörve a gégecső, vagy a kunkor (felesleges gégecső hossz rögzítése a gép hátulján) nincs magasabban a szifon szintjénél?
(#) FerencziJ válasza VIM hozzászólására (») Okt 1, 2019 /
 
Meglévő mosógép helyére került beüzemelésre, abban nem volt ilyen rendszer, kifogástalanul működött. Kérdésedre a válasz, a szifont már cseréltem, nem emiatt, de lényegi változás nem történt, illetve minden vizet ki tud szivattyúzni, hallani, hogy "szárazon" fut a szivattyú motor, még a centrizés megkezdését követően is. Tehát a pangó víz szintje minimális, emiatt nem lehet ilyen hiba. De próbáltam azt is, hogy kicsavartam a szűrőt, megnéztem, hogy szabadon tud e áramlani a víz, de akadályozó idegen anyagot nem találtam.
(#) VIM válasza phuál hozzászólására (») Okt 1, 2019 /
 
Szia! Ha azt a nyomáskapcsolót eltekergetted akkor annak "annyi". Azt lehetne leellenőrizni, hogy az ajtó kapcsoló hiba nem e összefügghet a fűtőszál hibájával. Bővebben: Link
(#) VIM válasza FerencziJ hozzászólására (») Okt 1, 2019 /
 
A motor tengelyén jól áll a tacho generátor (a mágnes és tekercse)? Ez adna információt a motor fordulatról és hasonlítódna össze az áramfelvétellel.
(#) FerencziJ válasza VIM hozzászólására (») Okt 1, 2019 /
 
Fogalmam sincs, garos a gép, nem szedtem szét. Monjuk igen jól áll, hiszen szinte a "0" napos korától hisztizik az egyensúly miatt. De azt azért FONTOS kihangsúlyoznom, hogy nem mindig csinálja. Inkább mikor rendesen meg van töltve, hiszen 7kg-os a Candy bébi. Ilyenkor alaposan összecsomózza a ruhákat, görcsöt köt a nadrágok szárára, és nem tudja eligazgatni magának a betöltött ruhákat.
(#) FAZ1 válasza Mosomasa01 hozzászólására (») Okt 3, 2019 /
 
Itt nincs semmiféle piros és zöld szisztematikus kódkivillogtatás,
csakis piros villogás van de az persze folyamatosan.
Tehát belőle semmiféle logikus kód nem olvasható ki, s végeredményben a mosógép feladatát jól elvégzi.
A hozzászólás módosítva: Okt 3, 2019
(#) phuál válasza VIM hozzászólására (») Okt 3, 2019 /
 
Rámértem, fűtőszál nem szakadt, 26ohm körül van a fűtőszál ellenállása (szervízkönyv szerint 28) az átvezetés pedig 6,3 mohm, mindkét lábán nagyjábol ennyit mértem.
Ez lehet ludas?
(#) FAZ1 hozzászólása Okt 4, 2019 1 /
 
Aztán időközben még a Zanussi mosogatógépünk is beadta a kulcsot. Szinte teljes súllyal lebiggyedt az ajtaja. Majdnem eltörte a lábam.
Igaz - valójában nem itt lenne a helye, mert egy külön topik van rá, de majd talán veszem a fáradságot és hamarosan oda is beírom, majd az SK javítását szintén megemlítem.
A hozzászólás módosítva: Okt 4, 2019
(#) gabesz.mi074 hozzászólása Okt 5, 2019 /
 
Sziasztok! Hozzá értő segítségeteket kérném Whirpool AWM6125 Mosógépemhez. Korábban már volt olyan problémám hogy a vezérlő panelbe be forrasztott relék érintkezőinél lévő forasszemeknél a relé lábai, kirázkódtak a panelből az érintkezés megszakadt. Ezeket orvosoltam akkor és az a hiba jelenség megszűnt hogy mosáskor a gép csak egy irányba forgott a vissza forgás nem működött . Megint itt a hiba jelenség de most nem találok a panelen szakadást, és előfordul hogy a program vége felé a gép sokkal később áll le mint kellene vagy nem ál meg .
(#) Busz hozzászólása Okt 6, 2019 /
 
Fagor FE-417, költözés után új helyen van FI relé, bezárja az ajtót majd azonnal leoldja a relét.


Fi relé nélkül tökéletesen megy és nem is ráz. Fi relével, ha csak a mosógép van bedugva és semmi más akkor is bármilyen pozícióban dugom be a dugvillát, kattan az ajtózár majd levágja a relét.

Tehát 30mA-nyi szivárgó áram van valahol.

Hol kezdjem a vizsgálódást?

Zavarszűrő kondi gondolom nem mert akkor bedugáskor lenyomná, fűtőszál szokása a testzárlat, de még nem volt fűtési pozícióban a mechanikus programkapcsoló így az sem, marad a motor, de ereszteni nem ereszt , sőt 1 hét üzemszünet volt mikorra bedugtam tehát még pára sem lehet benne.
A hozzászólás módosítva: Okt 6, 2019
(#) Dino71 válasza Busz hozzászólására (») Okt 6, 2019 /
 
Fűtést csak kesöbb rakja rá. Én a motorral kezdénem . Fújjad ki belőle a szénkefeport.
(#) Busz válasza Dino71 hozzászólására (») Okt 6, 2019 /
 
Épp ez az, a fűtést csak később rakja rá, de viszont nem szakítja meg mindkét pólust. Igaz ez ugyanúgy a motorra is. Tehát lehet a fűtőszál egyik sarkán mindig ott figyel a fázis és csak a másikat kapcsolja a vezérlés. Így is leoldhat a FI, de viszont a fordított dugvillával bedugással mégse kéne. Mert ugye a fi a nulla-föld zárlatra csak akkor kapcsol ha nagyobb áram is folyik. A gép meg épphogy csak a vizet nyitja meg, de se nem forgat, se nem fűt.

De a fűtőszálra rámértem, hát bizony a mellékelt képen mutatja szóval valszeg mégis azlesz a ludas...


De FI nélkül még most kimosok mindent aztán kiszedem a fűtőszálat.

Apropó, bontott alkatrészeket lehet valahol kapni a fővárosban?

f.jpg
    
(#) tibibalogh520 válasza Busz hozzászólására (») Okt 6, 2019 / 2
 
Azért ne vezesd félre magad!
Húzd le a sarukat a mérés idejére!
Ezt már korábban is megtehetted volna... Ha így nem vágja le a Fi-relét, akkor tuti a fűtőszál hibás.
(#) Busz válasza tibibalogh520 hozzászólására (») Okt 6, 2019 /
 
Ez jó ötlet, úgy még nem próbáltam.

De viszont érdekes, most már a program végefele amikor nem fűt, most átdugtam a fi-relére.

Most meg megy, forgat és szivattyúzik, vizet beenged. Multiméterrel is ha a dugvilla villái és a föld közé mérek most 0 az érték pedig be van még zárva az ajtó. Figyelem mikor veri le és akkor rájövünk mi lehet az.

Vagy csak ha megmelegszik a fűtőszál akkor nem vezet át?
(#) tibibalogh520 válasza Busz hozzászólására (») Okt 6, 2019 /
 
A fűtőszálon van egy mikrórepedés(lehet, hogy nem is annyira mikró), melyen a víz akár kapilláris hatás révén bejut, és átvezetést okoz. Ha Fi. nélkül felfűtteted, akkor átmenetileg kiszárad, ezért nem vezet át...
(#) Busz válasza tibibalogh520 hozzászólására (») Okt 6, 2019 /
 
Végigment a program, nem csapott le. Visszatekertem az elejére, bedugom, kattan a zár, paff.

Szétkapom megint, megnézem lehúzott sarukkal aztán ha úgy ok akkor az ajtózárat. Bár az utóbbi műanyag, nem tudom hogyan tudna testzárlatos lenni..
Következő: »»   526 / 580
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem