Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD TV probléma
 
Témaindító: ReFi, idő: Szept 17, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   148 / 208
(#) lajos1969 hozzászólása Szept 21, 2019 /
 
Köszönöm a mindent kimerítő választ!!
A hozzászólás módosítva: Szept 21, 2019
(#) zoli0078 hozzászólása Szept 22, 2019 /
 
Sziasztok,

Volna egy kis problémám egy Balupunkt TV-vel. 4K-s készülék így gyorsan nem modanék le róla ha menthető. A helyzet az, hogy alaplapot kellett benne cserélni (nem írnám le de egy szervízben járt és ott melengették a CPU részt de mint utóbb kiderült nem sok értelme volt utána már semmire nem volt hajlandó). Az új panel az előzővel azonos de lehetséges, hogy a kijelző nem pont ugyan az (a kapott infók alapján minden passzol de mivel bekapcsol és kép nincs) így sok keresgélés után találtam a kijelzőhöz megfelelő eeprom tartalmat de USB-n sajnos nem tudom bele tölteni.
Tehát egészen pontosan keresek olyan szakit aki fel tudná programozni az új bin-t.

Előre is köszi a segítséget.
(#) yohnsee válasza zoli0078 hozzászólására (») Szept 22, 2019 /
 
Szia,
milyen Eprom van benne és helyileg hol van a TV?
Üdv
(#) gyeneratus94 hozzászólása Szept 26, 2019 /
 
Üdv mindenkinek! Szereztem egy lg 32LF510u tipus led tv-t. Sejtésem szerint gond lehet a háttérvilágítással mert az egész képernyő lila fénnyel világit. A nagyobb probléma viszont, hogy a tv-ről nem tudom leszedni a burkolatot. Kitekertem az összes csavart, de olyan mintha a sarkoknál belűlről fogná még valami. Esteleg valaki nemtudja, hogy lehet le imátkozni onnan?
(#) lajos1969 válasza yohnsee hozzászólására (») Szept 27, 2019 /
 
Tcon csere megoldotta a problémát!
(#) yohnsee válasza lajos1969 hozzászólására (») Szept 27, 2019 /
 
Örülök, hogy működik. De az elején azt írtad, hogy már cserélted a tcon-t. Vagy az nem biztos forrásból származott?
(#) lajos1969 válasza yohnsee hozzászólására (») Szept 28, 2019 /
 
Igen. Cseréltem azt mondták jó, de ezek szerint nem volt az, ezzel a harmadikkal megy a tv.
(#) gyeneratus94 hozzászólása Szept 28, 2019 /
 
Üdv mindenkinek. Az általam fentebb emlitett tv vel adig jutottam hogy a ledekhez hozzá fértem. Segítséget kérnék, hogy mi most a teendő illetve a jelenlegi helyzet mitől alakulhatott ki
(#) kadarist válasza gyeneratus94 hozzászólására (») Szept 28, 2019 /
 
Szia! A rossz, sötét LED-et leforrasztod a szalagról és beépítesz a helyére egy ugyanolyat vagy hasonlót.
(#) gyeneratus94 válasza kadarist hozzászólására (») Szept 28, 2019 /
 
És ez csak ez a fajta led lehet vagy olyan boltban kaphato led dióda is jó??
(#) kadarist válasza gyeneratus94 hozzászólására (») Szept 28, 2019 /
 
Ez egy SMD LED, ami a lencse alatt van. A lencsét csavard le és utána előtűnik a LED. Ha kicserélted a LED-et, akkor átlátszó szilóval ragaszd vissza a lencsét.
(#) gyeneratus94 hozzászólása Szept 28, 2019 /
 
Ledszalagom van othon. Az is mehet bele??
A hozzászólás módosítva: Szept 28, 2019
(#) kadarist válasza gyeneratus94 hozzászólására (») Szept 28, 2019 /
 
A méret (teljesítmény) számít, tehát nagyjából azonosnak kellene lennie a cseredarabnak. Na meg persze hidegfehér fényű kell.
(#) yohnsee válasza gyeneratus94 hozzászólására (») Szept 28, 2019 /
 
Hadd szóljak bele én is. Az megér még egy fél mondatot, hogy a kép rosszul adja vissza, vagy a ledek tényleg ilyen lilás fénnyel világítanak? Ha igen, akkor az egész csereérett. Az eredeti ledek 3528 méretű, hidegfehér, 3 vagy 6 voltosak, 1 wattosak. Nem hiszem, hogy a led szalagod ilyet tud. Plusz, a diffúzor lencsék sem véletlen vannak rajta. Magadnak, megtanulni, kísérletezz nyugodtan, de ha biztos és tartós eredményt szeretnél, akkor normálisan javítsd meg. Vagy vidd olyanhoz, aki ért hozzá.
Üdv,
János
(#) gyeneratus94 válasza yohnsee hozzászólására (») Szept 29, 2019 /
 
TERmészetesn a kép jól adja vissza a helyzetet. Lilás fénnyel világítanak. Közben rájöttem, hogy a kókánynak nem sok értelme lenne( persze kipróbáltam a ledszalagot , és közenincs az egészhez) . Már úton van a Led kompletten cserélni szeretném az egész sort, hogy ne keljen forrasztagtni, mert csak 2 db LEd világít fehéren. Esetleg azt még megtudnátok nekem mondani, hogy ez a jelenség minek köszönhető?
(#) tothbela válasza gyeneratus94 hozzászólására (») Szept 29, 2019 /
 
Én is led csere előtt állok, de a korábbi tapasztalatok szerint meg lehet találni az optimális megoldást. Komplett eredeti gyári szet túl drága. Helyben kicserélni a ledet nem egyszerű, mert rá van ragasztva a sasszihoz a led csík hővezető szalaggal, ezért tolni kell a meleget rendesen, aminek következtében már a csere alatt is meghalhat az új led. Korrekt megoldás, hogy le kell operálni az egész ledcsíkot. Ez egyébként nyáklemez. Melegítő asztalom nincs, de az asszonynak vettem új vasalót, a régit meg megörököltem. Nyákvasalás, meg led csere céljából tökéletes. Ezen nagyon könnyű le vagy felforrasztani a ledeket. Kapható kétoldalas hővezető ragasztó szalag, azzal visszatehető a helyére a ledcsík.
A kérdésedre hogy minek köszönhető a lila fény, az a magyarázat, hogy tönkrement a foszfor benne. Vagyis nem foszfor, csak ráragadt a név a szekunder fénykibocsátó anyagokra. A fehér ledek alapja egy kék/UV tartományban világító dióda. Erre van ráöntve egy olyan anyag, ami UV vagy kék fény hatására látható tartományban fényt sugároz ki magából. Ilyesmi anyag van a fénycsövek vagy a hgl lámpák belső felületén is. De fehér pólók vagy cipőfűzők formájában a diszkókba is ez világított az UV lámpák fényében. De a koktélok is tartalmaztak ilyen optikai fehérítő néven emlegetett anyagot. Na ez bomlott el a magas ledhőmérséklet miatt. Így maradt a kékes alapfény. Nagyon határon dolgoznak ezek a háttérvilágítások.
(#) zoli0078 válasza yohnsee hozzászólására (») Szept 29, 2019 /
 
Szia,

Az eeprom SO8 tokozású 25Q16 típusú, a készülék Budapesten van.

Üdv
(#) gyeneratus94 válasza tothbela hozzászólására (») Szept 29, 2019 /
 
Sikerült. Viszont a tv elég nehezen akar bekapcsolni.valamint a mellékelt képen látható hiba van. Egy helyen jobbam átvilágít a led
(#) yohnsee válasza zoli0078 hozzászólására (») Szept 29, 2019 /
 
Semmi akadálya, de én Békéscsabán vagyok. Biztos lesz valaki Pest környékéről, aki segít.
Üdv
(#) tothbela válasza gyeneratus94 hozzászólására (») Szept 29, 2019 /
 
Nem esett le a lencse a ledről? Akkor szokott ilyen fényfolt lenni. Nekem egy 108cm-es LG (ebben négy sor van soronként 8 led) egymás feletti 4 lencséje esett le. A többit kézzel nagyon könnyen le tudtam pattintani, tehát azok is leestek volna. Vissza vannak ragasztva, de kezdenek a ledek meghalni. Kettő kékesedik, egy pedig néha elalszik. De már úton van a javítókészlet.
Mit jelent az hogy nehezen kapcsol be?
(#) gyeneratus94 válasza tothbela hozzászólására (») Szept 29, 2019 /
 
Akkor megnézem. Hátha itt is ez van. Igazából külső tápos. Ha rádugom a tápot készenléti led világit , de se gombra nem reagál se távra. Kihúzom, hagyom álni kicsit ,visza a kraft és indul. Van amikor bekapcsol de nem reagál a távkapcsra meg a gombra se.
(#) zoli0078 válasza yohnsee hozzászólására (») Szept 29, 2019 /
 
Szia,

Nagy ritkán előfordulok Békéscsabán ha nem gond ha legközelebb arrafelé járok elviszem a TV-t (valószínű ez csak a következő évben fog összejönni).

Üdv
(#) yohnsee válasza zoli0078 hozzászólására (») Szept 29, 2019 /
 
Rendben, majd írj privátot előtte.
Üdv
(#) gyeneratus94 hozzászólása Szept 30, 2019 /
 
Urak! A tv működik! A lilás fényre a led csere volt a megoldás. A nem kapcsol be meg nem érzékel dologra az jött be, hogy az alaplapon lévő csipre, vagy mi lehet az, rámelegítettem kicsit(feltételezésem szerint kontakt hiba lehetett) illetve elláttam egy hűtőbordával. Most tökéletesen működik minden. Köszönöm, azoknak akik bármilyen formában hozzá tettek ehez. A sikerélmény garantáltan megvan.
(#) tothbela válasza gyeneratus94 hozzászólására (») Szept 30, 2019 /
 
A fénypont oka is meglett?
(#) gyeneratus94 válasza tothbela hozzászólására (») Szept 30, 2019 /
 
igen. Le volt csúszva egy lencse. Most az összeset megmozgattam hátha valamelyik még le akarna esni, de több nem volt
(#) Kisbalta hozzászólása Okt 12, 2019 /
 
Samsung LE40B750 LCD TV CCFL képernyő világítás a bekapcsolás után egy percen belül hirtelen elsötétedik, egyébként minden működik tovább rajta. Az elsötétedést megelőzően a 4 inverter trafó közül az egyik - amelyik csak egy csövet hajt meg - pár másodpercig halk cicergő hangot hallat. Bemenő jel nélkül - kisebb fényerőn - a hiba nem jelentkezik, csak ha megkapja a bemeneti jelet és felfényesedik a háttérvilágítás. Csőhiba, vagy az inverteré? 10 éves a készülék...

DSC06691.JPG
    
(#) asrock hozzászólása Okt 16, 2019 /
 
Valakinek van ötlete mi okozhatja?
Táp csere volt (használt) de üres járatban az előző tápja is kapcsolgatót (ujra indulgat) most a bontót is vagy ez igy indul vezérlő alaplap nélkül ?
Bővebben: Link
Bővebben: Link
samsung ue46d5500
A hátér vill és a vezérlő alaplap jónak tűnik!
(#) kadarist válasza asrock hozzászólására (») Okt 16, 2019 /
 
Szia!
Valamelyik háttérvilágítás LED vagy ledsor rossz.
(#) asrock válasza kadarist hozzászólására (») Okt 16, 2019 /
 
Teljes panel világit nincs folt vagy sáv ami sötét...
Vagy mire gondolsz?
A hozzászólás módosítva: Okt 16, 2019
Következő: »»   148 / 208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem