Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba
 
Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   426 / 570
(#) VIM válasza graham hozzászólására (») Szept 30, 2019 /
 
Szia! Azt írtad előzőleg, hogy:
Idézet:
„ez egy hatalmas, dupla radiátor őrült nehéz. Alig birtuk levenni, föltenni”
. Az nem tűnt fel akkoriban, hogy nem tiszta az a víz ami kifolyik belőle és valamit csinálni kellene vele mielőtt visszaraknád a helyére? Nem kell azt a radiátort sehová sem vinni, főleg ha öntvény, elég ha beslagozod és annak a végeit a megfelelő helyre csatlakoztatod. Arra gondolok, hogy a felső ágra a használati csapvizet az alsó részről szabad kifolyással a csatornába.(van amikor ezt fordított irányban is megteszik). Így át kellet volna mosatni a radiátoraidat, mindet. Inhibítort sem ártott volna tenni a rendszeredbe ha ilyen mértékű lesz idővel a lerakódás.
Idézet:
„Jó nagy kupi lett a lakásban, de én már ki nem viszem ezt a nagy dögöt.”
No ezt előzted volna meg és nem lett volna talány a hideg radiátor sem a próbafűtésnél.
(#) graham válasza VIM hozzászólására (») Szept 30, 2019 /
 
Szia!
Köszi a választ!
Igazad van! Megint tanultam okos dolgot!
Most, hogy festés volt, le lettek véve, ahogy megbillentek, az összes elmenőből jöt a trutyis víz.
Arre nem gondoltam ,hogy át kénene mosni, tudom hiba volt.
Utólag átlehet mosni a radiátorokat, csak ezzel a módszerrel, amit előbb leírtál egyesével, vagy van egyszerűbb megoldás is?
(#) VIM válasza graham hozzászólására (») Okt 1, 2019 /
 
Ettől egyszerűbb és fáradtságmentesebb módszert erre nem nagyon tudok. Az egyesével történő átmosással intenzívebb áramlást lehet elérni a radiátorokban, mintha a rendszer egészében oszlana el a hálózati víz nyomása. Nem beszélve, hogy úgy több időt vesz igénybe és sok víz fog elfogyni ehhez a művelethez. Annyit még így utólag esetleg megpróbálhatsz, hogy a lakáson kívül eső csőcsatlakozásokat megbontva csinálsz egy fordított áramlást (alulról áramoljon a víz a radiátorokban, hogy felkavarodjon a lerakódás), majd helyes iránnyal a teljes tisztaságig folyatni a vizet. Sok víz kell ....
(#) borvendeg hozzászólása Okt 1, 2019 /
 
Sziasztok!
Van egy Junkers euroline kombi kazánom.
Egy ideje a fűtéskör nyomása 0-2-3bar-ig ingadozik. Arra gondoltam hogy biztosan a kiegyenlítő tartály rossz. Most hogy elkezdtem hibát keresni felmerült hogy talán mégsem. Ha a kiegyenlítő tartály szelepét benyomom, semmi nyomás nincs benne. Ha lyukas lenne, víznek kéne jönni a szelepen át nem? De miért nincs nyomás alatt a tartály mikor a rendszerben már van 2 bar nyomás?
Lehet valami dugulás ilyesmi?
(#) VIM válasza borvendeg hozzászólására (») Okt 1, 2019 / 1
 
Szia! Az a probléma, hogy már nincs benne a gyári gáztöltet. Most Neked kellene ezt pótolni levegővel. Az eljárás az így néz ki: Bővebben: Link
Most az jó jel, hogy nem jön belőle semmi (se víz se gáz), mert talán jó a "gumilabda" benne. Ha rossz volna akkor most víz jönne a szelepen.
(#) borvendeg válasza VIM hozzászólására (») Okt 1, 2019 /
 
Köszi! Meg is oldottam. Működik!
(#) VIM válasza borvendeg hozzászólására (») Okt 1, 2019 /
 
Gyors voltál. Biztos, hogy sikerült a tágulási tartályból azt a nyolc liternyi vizet kinyomatnod? Ha nem akkor csak átmeneti lesz a siker DE ha mégis helyesen oldottad meg a feltöltést akkor ügyes vagy. Jövőre ismét ellenőrizni kell majd a tágulási tartály nyomását.
(#) borvendeg válasza VIM hozzászólására (») Okt 2, 2019 /
 
Egészen biztos, a trükk az volt hogy a kazánt "kizártam" a rendszerből két csappal, és a legegyszerűbb a kerintető szivattyú motorját vettem ki 4 csavarral. Így el tudtam engedni a vizet a tartályból.
(#) VIM válasza borvendeg hozzászólására (») Okt 2, 2019 /
 
Én most végeztem a takarítással egybekötött feltöltéssel de nekem két órába tellett. Kicseréltem a feltöltő csapot is, mert csepegett. Kivettem a főégőt, kiporoltam lekeféltem, kifúvattam majd az elektródákat is megtisztítottam (gyújtó és lángőr) és a primer hőcserélőt kiporszívóztam ecset segítségével amivel belesöpörtem a lemezek közé, hogy onnan is kitisztuljon az esetlegesen odaégett por.
Ezen a képen látszik egy hatlapfejű csavar ami a leeresztő csavar volna a feltöltő mellett. Majd legközelebb azt kellene használni.
(#) borvendeg válasza VIM hozzászólására (») Okt 2, 2019 /
 
A takarítás nekem ma esti terv. Porszívózás kifúvás.
(#) Zolika79 hozzászólása Okt 2, 2019 /
 
Üdv mindenkinek!
Adott egy biasi m90 24s kombi turbós kazán,bekapcsol aztán szinte kialszik a láng"mintha felhúzná a ventilátor",de ha leveszem azt a burkolatot ami a zárt égésteret takarja akkor nincs semmi baja szépen megy!Valaki tapasztalt mar hasonlót?Köszönöm szépen,ha esetleg valaki ki tud segíteni!
(#) balazsgy válasza Zolika79 hozzászólására (») Okt 2, 2019 /
 
Hibajelet nem ír ki? Ez már intelligens kazán, jeleznie kellene a hibát. A burkolat levétele miatt a kazán már nem a frisslevegő-csőből szívja a bemenő levegőt, hanem abból a helységből, ahol éppen el van helyezve, A presszosztát eltömődése okozhat ilyen problémát, mely a burkolat alatt látható. Ez csak tipp a részemről, mert más kazánom van, de hasonló hibát már tapasztaltam.
(#) Zolika79 válasza balazsgy hozzászólására (») Okt 3, 2019 /
 
Köszönöm a gyors választ meglett a hiba egy szép darázsfészek tömítette el a kiáramló gázt annyira,hogy visszaszívta az égésterméket!Még soha nem figyeltem,de ezeknek a kazánoknak mindig megy a keringetője?Igazából tavaly lett ez a turbós,azelött kéményes volt,de az szerintem sokkal stabilabb volt!Ez a keringető aggaszt kicsit,hogy ennek mindig mennie kell??
(#) adam222 hozzászólása Okt 3, 2019 /
 
Sziasztok! Junkers Euroline ZW 23-1 KE típusú gázkazán biztonsági szelepjét akarom kicserélni. Jol gondolom, hogy a fekete imbusz csavart kell kicsavarni a cseréshez? Vagy a szelep csatlakozója menetes?
(#) KulGery hozzászólása Okt 3, 2019 /
 
Szervusztok!

Van egy Ariston Egis 24ff kazánom. és mikor nemrég felkapcsoltam a fűtést, a termosztát jelezte, hogy le van merülve az elem. Miután cseréltem, kb 2-3 fokkal melegebbet mutatott (ez talán lehet az elem feszültsége miatt is). Noha akkor és utána is jól felfűtötte a házat (70nm) A forróvíz elkezdett kihűlni, és 3 nap múlva már csak langyos. Mostanra márm éppenhogy nem jég hideg, még ha csak a forrót nyitom ki.
Mi lehet a probléma? illetve a ventillátora (gondolom) folyamatosan megy mivel halkan hallatszik, illetve érezni a házon.

Üdv. Gyula
A hozzászólás módosítva: Okt 3, 2019
(#) balazsgy válasza Zolika79 hozzászólására (») Okt 3, 2019 /
 
A keringtető szivattyúnak nem szabad mindig mennie! Ha hótárolós, melegvizes, akkor csak időnként kell bekapcsolnia, hogy tartsa a hőtároló melegvizét a megadott hőfokon. A fűtési ciklus után, amikor a fűtés elérte a megfelelő hőfokot, akkor még utánkeringtet pár percig, hogy levigye a kazánban lévő víz hőmérsékletét mondjuk úgy 40 - 50 fokra, de ezt látod is a kazán hőmérséklet-kijelzőjén, azután a kazánnak le kell állnia. Így a keringtető szivattyúnak is le kell állnia!!! Az nem mehet folyamatosan!
De hibajelet írnia kell!Nincs hibajel?
(#) VIM válasza adam222 hozzászólására (») Okt 3, 2019 / 1
 
Szia! Nekem még nem kellett ezt a szelepet kicserélnem de több mint valószínű, hogy menetes csatlakozású és az az imbusz hernyócsavar rögzíti. Hát eléggé vízköves az egész szelep és a környéke de még a feltöltő csap is. Előbb-utóbb meg sem fog moccanni ha csak nem áztatod be valami vízkőoldóval és megpróbálod kitekerni a helyéről. Most vettem le az "O" gyűrűk méretét a csapról, mert most cseréltem ki ezt egy ilyen kazánban. Ha nem szükséges kivenned a biztonsági szelepet, mert csak a belsejét akarod kicserélni, akkor fordítsd el a piros kupakot a felső holtpontjáig és alatta rá tudsz fogni a fekete műanyag betétre ami magába foglalja a szeleptestet. Szerintem csak valami vízkő darab került a szelepülék és a tömítés közé, ezért csepeghet. A sűrű csepegés pedig a tágulási tartály nyomásvesztéséből adódó expanzió hiánya (nincs hová tágulnia a víznek a rendszerben) így kinyit a biztonsági szelep.
A feltöltő csap végéről húzd le azt a fekete forgató gombot és a bordás rész végén csavarhúzóval tudod esetleg forgatni a betétet. Arra azért vigyázz, hogy a horony szét ne nyíljon ha erőlteted.
(#) Gafly válasza VIM hozzászólására (») Okt 3, 2019 /
 
Nekem nem ilyen van, de tapasztalatlanként "ész nélkül" feltöltve "nyomásra" a rendszert nekem is a biztonsági szelep engedte ki a nyomást.
Igaza volt.
Azóta fel lett fújva a gyári tartály (ahogy kell).
Azóta a biztonsági meg sem szólal fűtéskor.
(#) balazsgy válasza Gafly hozzászólására (») Okt 3, 2019 /
 
Azért nálad a fűtési kör nyomása nem megy melegen fel úgy 2,8-3 bár köré, ugye? Ha alatta van az érték, akkor miért fújna le a biztonsági szelep?
(#) zoszka válasza adam222 hozzászólására (») Okt 3, 2019 /
 
A hernyócsavar rögzíti és "O" gyűrűs a tömítése, becsúszó hüvelyes. Ilyen
A hozzászólás módosítva: Okt 3, 2019
(#) Gafly válasza balazsgy hozzászólására (») Okt 3, 2019 /
 
Merthogy kifogyott belőle a "gyári töltet", én meg feltöltöttem vízzel 2-re.
Több mindenből jobb.
Első fűtéskor tudatosult bennem, hogy miről beszéltek.
Már értem. (vagy legalábbis azt hiszem).
(#) balazsgy válasza Gafly hozzászólására (») Okt 3, 2019 /
 
A "gyári töltet"-nél a puffertartály levegő tartályról beszélsz, ugye? Vagyis a fűtési kör tágulási tartályról: Azt kell feltölteni levegővel úgy 1,2-1,5 bar nyomás körülire. Erről van szó?
(#) Gafly válasza balazsgy hozzászólására (») Okt 3, 2019 /
 
Igen. De nem nekem kell a dolog...
(#) Zolika79 válasza balazsgy hozzászólására (») Okt 4, 2019 /
 
Üdv!
Hibát nem ír legalább is azt hiszem,a 3 led közül nem jelez hibát,és nem is tilt le,de a HMV nincs bekötve csak el van a csap zárva,azt nem használjuk az melegvíztárolós bojler szolgáltatja,a régi kazán nem észlel hibát,nyílván azért mert még nem volt "inteligens" ez végett mehet a szivattyú állandóan,hogy ott valamit nem érzékel esetleg?ha estleg lenne valakinek magyar nyelvű kezelési útmutató azt megköszönném pontos tipus:Biasi M90B 24S
Köszönöm!
(#) balazsgy válasza Zolika79 hozzászólására (») Okt 4, 2019 /
 
Ha a szivattyú állandóan megy, az vezérlési hiba is lehet, de valamelyik érzékelő hibája is lehet.
Mellékelek egy magyar kezelésit, nézd meg, hogy passzol-e a kazánodhoz.
(#) Zolika79 válasza balazsgy hozzászólására (») Okt 4, 2019 /
 
Sajna,ez nem az,az enyém meg 3 led,víz hőfok szabályzó,fűtés víz szabályzó,reset gomb,és egy piros led!Nem digitális!
(#) Gafly válasza Zolika79 hozzászólására (») Okt 4, 2019 /
 
Akkor ez?
(#) Zolika79 válasza Gafly hozzászólására (») Okt 4, 2019 /
 
Jó hasonló de nem teljesen az!
(#) Gafly válasza Zolika79 hozzászólására (») Okt 4, 2019 /
 
Tudásom itt véget ért (mert nem értek hozzá).
(#) balazsgy válasza Zolika79 hozzászólására (») Okt 4, 2019 /
 
Talán ez lehet akkor:

m9024s.pdf
    
Következő: »»   426 / 570
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem