Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosogatógép hiba
 
Témaindító: Redsaw, idő: Dec 13, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   214 / 259
(#) Dino71 válasza szjenter hozzászólására (») Okt 5, 2019 /
 
Elég lett volna ecetet, citromsavat, domestost beleönteni és ázni hagyni, majd utána átmosni. Azért ott van nyomás. Nem biztos,hogy a meleg ragacs sokáig bírja.
A hozzászólás módosítva: Okt 5, 2019
(#) Dino71 válasza Remci hozzászólására (») Okt 5, 2019 /
 
Ha az az ellenállás elszállt akkor van ott más is elszállva a táp részében. Azért tehetnél fel egy normális képet a saját elektronikádrol és tipusarol.
(#) Remci válasza Dino71 hozzászólására (») Okt 5, 2019 /
 
Az én elektronikám pont ugyan így néz ki, ezért nem is fényképeztem le. A panel tipusa Electrolux 0188-0001M. Sajnos kapcsolási rajzot nem találtam róla. Igazad van,más is tönkrement,kondi, táp Ic, azokat cseréltem, de az ellenállásról nem tudok semmit. Különböző külföldi fórumokon foglalkoznak ennek a panelnek a javításával, de mindenhol más ellenállás értékeket írnak. Ezért kérdeztem hogy ismeri-e valaki, és pontosabb értékkel tud szolgálni.
(#) Dino71 válasza Remci hozzászólására (») Okt 5, 2019 /
 
Hát rajzot azt tuti nem találsz. De ha rákeresel a táp ic re arra viszont lesz rajz.Na de azon a képen látszik az értéke. Sárga ,kék,fekete, ha jól látom az 46 ohm. Az induktivitás is elszokott szállni azt is ellenőrizzed.
(#) Epu2 válasza Dino71 hozzászólására (») Okt 6, 2019 /
 
Ha 47 Ω, akkor sem tragédia.
(#) Remci válasza Epu2 hozzászólására (») Okt 6, 2019 /
 
Beraktam egy 47 ohm-ost, Néztem különböző fórumokon ahol ezt a panelt javították,van ahol 39 van ahol 47 ohm-ot írtak. Az Ic adatlapján 470 ohm-ot láttam, ezért nem voltam biztos a dologban.Remélem nem lövök mellé
(#) Remci válasza Dino71 hozzászólására (») Okt 6, 2019 /
 
Az induktivitást is ellenőriztem, a színkódja alapján mérve, jó az értéke.
(#) Dino71 válasza Epu2 hozzászólására (») Okt 6, 2019 /
 
Igen , igen
(#) Spd hozzászólása Okt 8, 2019 /
 
Sziasztok!

Gorenje GS65160W szárítási probléma...
- Normális az, hogy a képen látható mértékben vizes állapotban találom a gépet (kimosott este, délután pakoltam ki, a kép akkor készült, tehát a mosogatás után mondjuk 6-7 órával később)? Hogy a műanyag edények vizesek, az OK, de a saját tálcáit nem tudja leszárítani? Porcelánok, kanalak alját törölgetni kell? Nem ismerek más gépeket, de van, aki szerint teljesen szárazan jön ki belőle minden, mások panaszkodnak a műanyagokra, de eddig még nem hallottam senkitől, hogy a kerámiákat/kanalakat vizesen hagyta volna.
- Hol tárolja addig a hideg vizet, amíg a szárításhoz használt utolsó öblítés vizét melegíti? Csak mert miután leszivattyúzta az utolsó (egyébként bő 50°C-os) öblítővizet, többet nem iszik a csapról, és teljesen csendben van (leszámítva az ajtónyitást). Vagy lehet, hogy nem jól értettem az ügyfélszolgálat válaszát... tudnátok ebben segíteni?
- Ha szét kell szednem, mi a rákfenéje, mit tudok rajta elrontani (tömítettség, stb)? Szervizdoksit nem találtam a neten hozzá. Mosógépet a háztartásban már többet javítottam probléma nélkül, de mosogatógéppel még nem volt dolgom Szerelőt egyelőre nem szeretnék hívni... nem pénz kérdése, sokkal inkább az, hogy szeretném megismerni a gépemet, illetve szeretek effélékkel molyolni

Köszönök minden nemű segítséget!

Megkérdeztem az ügyfélszolgálatot, az alábbi levelet kaptam válaszul (alatta az én levelem):

------------------------------------------------

Tisztelt Révai Péter,

Köszönjük hogy kérdésével hozzánk fordult.

Az új mosogatógépek energiatakarékosság szempontjából már kondenzációval, illetve lecsapódással szárítják az edényeket , nem hőlégbefúvással mint a régi kevésbé energiatakarékos készülékek.

A szárítás funkció alatt amí a ventilátolátorral van jelezve a kijelzőn, a készülék falában hideg víz kering, és így a meleg edényekről a készülék falára csapódik le a nedvesség és így szárít. Sajnos ezzel a módszerrel a műanyag edényeknél a szárítás nem ideális, mert a műanyag edények nem tudják akkumulálni a meleg vízből a hőt. A program lejárta után levő 20-30 perc is még a szárítás folyamatába tartozik. A hatékonyabb szárítás érdekében alkalmazzák az automatikus ajtónyító funkciót.

---------------- az én levelem, amire a fenti válasz érkezett ----------------

Üdvözletem!

A címben nevezett GS65160W mosogatógépet használom, és bő egy év alatt sem találtam olyan mosogatószert (a hozzá adott Finishen túl Somat Gold, Jar Platinum, Lidl sajátmárkás, stb, öblítőből a géphez kapott Finisht és Lidl sajátmárkást próbáltam, de ez, ugye, az all-in-one mosószerekhez nem kell), mellyel megfelelő lenne az edények szárítása. Hogy a műanyag edényeken sok víz marad, azt elfogadom, de a tányérok alsó peremét törölni kell, a kanalakat úgyszint.

A sóadagolás úgy lett beállítva, amely mellett a legkevésbé lesznek foltosak az edények.

Az öblítőtiltás az épp aktuális mosogatószernek megfelelő.

A készülék, miután elmosogatott, egy jóideig nem nyitja ki az ajtót, vár valamire. Ventilátor logó van a kijelzőn, de nem hallani semmi ventilátorzajt vagy bármi effélét (lehet, hogy gyárilag sem működött benne?). Miután kinyitotta az ajtót, kiszáll némi gőz.

Az utolsó öblítővíz forró, a kijövő vizet 50-52°C körülinek mérem (nyilván a szivattyú/leengedő cső/edény, amiben felfogom is hűt vissza rajta valamennyit, szóval ettől vélhetőleg melegebb, míg a gépben van).

A mosogatógép saját műanyag elemei (evőeszköztartó tálca, forgókarok, stb) csurom vizesek még másnap is.

Mellékeltem két képet: talán a harmadik-negyedik mosogatás lehet. Azóta ugyanez a kép fogad minden gépnyitáskor. Ez a mosogatás valamikor az esti órákban lett elindítva, és másnap délután, kipakolás előtt fotóztam. Azóta persze már szebben be tudom rakni a gépet: kanalakat, villákat jól elmossa (néha egyiken-másikon marad egy kicsi, általában rászáradt, por-szerűen lepergethető piszok, de ritkán), a szedőkanalakat is rájöttem, hogy hogy kell berakni, hogy ne forgassa fel őket, de nem ez a fő probléma, hanem az, hogy a gép nem nagyon szárít...

A gépben mindig van 12-20db kerámia tányér, szinte mindig van 2-3 zománcozott edény, a maradék helyeken műanyag tányérok, műanyag ételtartók, így a gép mindig tele van rakva.

A gép általában az AUTO programmal megy.

A levegő páratartalma 50-60% között mozog.

A gépen az ajtónyitás funkció engedélyezve van.

Ez így normális, vagy valamit nem jól csinálok, esetleg valami a kezdetektől fogva nem működik megfelelően a gépben? Akinek eddig mutattam a képeket, mind azt mondta, hogy ha a műanyagokon marad is nedvesség, kerámiát/porcelánt meg a saját fiókjait azért le tudja szárítani.

Köszönöm a segítségét, további szép napot kívánok:
Révai Péter

1.jpg

2.jpg
   
(#) Epu2 válasza Spd hozzászólására (») Okt 8, 2019 /
 
Nekünk egy sokéves, fapados mosogatógépünk van. Olykor előfordul, hogy nem tökéletes a mosás. Olykor. Egy évben egy-két esetben. A szárítási funkció végén csak egy kis gőz marad a gépben, de ha nem fordul el az edény, soha nem vizes. Még a műanyag sem. A Te gépednél nagyon nem normális valami.
(#) FAZ1 válasza Epu2 hozzászólására (») Okt 9, 2019 / 1
 
Köszönöm a dicséretet, de valójában én is nagyon büszke vagyok magamra!
Szinte apróra kellett a gépet szétszednem ahhoz, hogy azt a zsanért egyáltalán a megmunkálhatóságáig elérjem. és akkor jött az ötletelés, hogy na mi legyen vele?
Megoldottam - gyorsan, jól, és remélem sokáig tartósra. Egy hegesztés azért jobban fog, mint a sima szegecselés. Különösen ha már ki is kopott.

Mondanom sem kell, az asszony is nagyon örült, mindjárt hozott nekem érte egy Óvatos Duhaj meggyes sört ... (- elég olcsón megúszta) ...
(#) Spd válasza Epu2 hozzászólására (») Okt 12, 2019 /
 
Amikor kinyitja az ajtót, utána valóban nem forró az oldallemeze, kb. 30-32°C lehet (kéznek langyos). Hogy keringetne bármit benne, azt kétlem, nulla hangja van ilyenkor... és az utolsó öblítéshez szükségest követően már nem vesz magához többet vizet. Jó lenne hozzá valami javítási doksi, de nem találtam semmit... háztartási gépekhez valamiért nem túl gyakori (vagy nincs, vagy nem szkennelik be a szakik, mert nekik is nagy pénzbe került, és nem akarják rontani vele a saját üzletüket). Szerelésnél amúgy mire kell figyelni, mit tud elrontani benne egy laikus? (mosógép, lézernyomtató, effélék nem szoktak kifogni rajtam, de ilyenben még nem jártam) Köszönöm az infót!
(#) maszek0005 hozzászólása Okt 13, 2019 /
 
Tisztelt Uraim! Szeretném megkérdezni Önöket, hogy Valakinek van -e esetleg egy Siemens SD13H1S típusú Mosogatógéphez valamilyen kezelési útmutatója. A Siemens vevőszolgálattól nem kaptam semmit. A gép e száma: SF23M230EU/28. Köszönettel: Jani. (Google nem a barátom)
A hozzászólás módosítva: Okt 13, 2019
(#) Joys hozzászólása Okt 18, 2019 /
 
Sziasztok!
Elektrolux ESF 65010 mosogatógép hibára keresek megoldást.
Működés közben a gép előtt kb: 1 dl víz volt a padlón, két alkalommal, de működött. Most bármelyik program indítása után a vizet betölti, majd kiszivattyúzza és megáll. Hibajelzés: a program led folyamatosan villog, a program vége led egyet villan kb 5 másodpercenként. Leírás szerint az a hiba, hogy nem tölt be vizet. A víz csatlakozást kitisztítottam, volt benne piszok-vízkő, de nem javult meg. Mi lehet a baj? A segítséget előre is köszönöm.
(#) Mosomasa01 hozzászólása Okt 21, 2019 /
 
Sziasztok! Megakadtam egy Electrolux ESF65010-es mosogatógéppel! A diagnózis: program indul, elindul a zagyszivattyú megy 3 percig, 10 másodperc szünet majd ismét kiszivattyúzás megy további 1 percig. Ezután leáll program végével. Beeresztó szelep rendben, nyomáskapcsolók rendben vannak, szivattyúk is működnek, panelon sem látni semmit. Nincs valakinek SM-je ehhez a típushoz vagy ötlete miért ugrik program végére?

Köszönöm!
(#) Mosomasa01 válasza Joys hozzászólására (») Okt 21, 2019 /
 
Szia! Szerintem túltöltéssel megy ki hibára! Nézd meg a nyomáskapcsolókat és a csöveit nincs e benne piszok!
(#) Mosomasa01 válasza Mosomasa01 hozzászólására (») Okt 21, 2019 / 3
 
Meglett a hiba! A vezérlő méri a szivattyú áramfelvételét és ebből következtet, hogy van e víz benne! Szivattyú csere után már ereszti befelé a vizet!
(#) Bom57 hozzászólása Okt 23, 2019 /
 
Sziasztok!

Van Bauknecht mosogatógépem az alábbi hibakódot irja ki F8-E2 tudna valaki segíteni mi lehet a hiba. Felhívtam szerelőt de ö azt mondta inkább hozzá se kezd mert csak találgatni tudna.
Előre is kösz a segítséget
(#) tata99 hozzászólása Okt 23, 2019 /
 
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni!
Van egy Bosch SD14R1B tipusú SRS40A02EU/05 számú mosogatógépem,ami beszívja ugyan a vizet,de nagyon gyenge a nyomás mosás közben.
Előre is köszönöm a segítő hozzászólásokat.
(#) Dino71 válasza tata99 hozzászólására (») Okt 24, 2019 /
 
Szia! Nagy valószínűséggel a keringetőszivattyú kondenzátora elöregedett de ami még valószínűbb, hogy a járókerék szétesett. Kapni csak szimeringel lehet kb 15eft
ITT
(#) tata99 válasza Dino71 hozzászólására (») Okt 24, 2019 /
 
Szia!Köszönöm a segítségedet a kondenzátort kicseréltem, de ugyanaz a hiba fennáll, tehát ahogy írtad az a járókerék valami lehet a hiba.
Találtam alkatrészt ahol van szivattyú javító készlet , az kellene nekem?
https://elektroboys.hu/?s=SRS40A02EU%2F05&post_type=product
(#) Dino71 válasza tata99 hozzászólására (») Okt 25, 2019 /
 
Igen, az kell neked. De van belőle többféle. Előre ne vedd meg. Szereljed ki és nézzed meg, mert láttam már a szívó részében üveget, halat, teafiltert stb ami elállja a bemenő víz útját.
(#) Kovács Tibor hozzászólása Okt 25, 2019 /
 
Sziasztok!
Whirlpool mosogatógép E7 hibakódot jelez. Ez vízhiányt jelent. Szétszedve a gépet a víz láthatóan és hallhatóan is valójában bemegy a gépbe. A vízáramlás érzékelőt tesztelve (reed relé van benne) adja az impulzust, a csatlakozók jók, mi lehet a baj?

Kösz
(#) solider hozzászólása Okt 29, 2019 /
 
Sziasztok Bauknecht GSI 61204 A++In tipusú mosogatógép E3 F4 hibával meg áll hol keressem a bibis alkatrészt.
Köszönöm a válaszokaz.
(#) JZoli válasza solider hozzászólására (») Okt 30, 2019 /
 
A kezelési leírásában ilyen kód nincs (mindenhol az F-es kód van elöl), de ideteszem azt az oldalt, hátha segít.
A hozzászólás módosítva: Okt 30, 2019
(#) zsoika válasza Joys hozzászólására (») Nov 2, 2019 /
 
Szia!
Nekem volt hasonló esetem. Megoldása: A leeresztő gégecső csere volt mert kitört a barázdánál és ürítés közben a motorra és az alsó tálcára is nyomta a vizet. A tálcán van egy úszó ami ezt érzékelve tiltja a gépet.
Nézd meg jól a gégecsövet tőben a hajlatban ...ahol kijön a gépből
A hozzászólás módosítva: Nov 2, 2019
(#) Mosomasa01 hozzászólása Nov 3, 2019 /
 
Sziasztok!
Egy Bauchnet GSU80 Powerin mosogatógép javításával kapcsolatban szeretnék segítséget kérni.
A hiba,program indítása után 10 mp után F5 hibával kiáll. Elméletileg lapátok közti váltószelep hiája. Ugye indításkor elindítja a motort /útválasztó/ amíg jelet nem kap a vezérlés. Nos amotor nem kap villanyt, cseréltem triakot.
Sajnos ezeknélatípusoknál/whirlpool, Bauchnet/ nem egyedi ez a hiba és panel rajz nélkül rengeteg időtigényel ami már nemkifizetődő. Valaki javított már ilyet, és azt hogyan csinálta?
Köszönöm!
(#) Mosomasa01 válasza solider hozzászólására (») Nov 3, 2019 / 1
 
Szia! Nem akkor jön a hibamikor ereszteni kell befelé a vizet? Ha igen akkor egy reed lesz a ludas a labirint oldalán van ami a sótartályba csarlakozik egy másik reed-hez. A sótartálynál el szokott oxidálódni a csatlakozó, vagy egyészen egyszerűen a reed kapcsoló fáradt el! Gyakori hiba.
A hozzászólás módosítva: Nov 3, 2019
(#) shopping21 hozzászólása Nov 3, 2019 /
 
Sziasztok! Van egy Siemens SE2 4200/12 -es mosogatógépem. Régi, de nagyon szeretem. tökéletesen tette a dolgát egészen a mai napig. Minden előjel nélkül ma gond lett vele. Ahogy elindítom a programot, a vizet kiszívja és zúg tovább. Nem hagyja abba. A program legvégén, ahol ugye már csöndben van és szárít ott is zúg, amikor a programnak vége kell, hogy legyen ott is csak zúg, mintha szívná ki a vizet. kipróbáltam, öntöttem bele vizet, azt kiszívta szépen. Csak nem indul el a program. Remélem sikerült érthetően leírnom! Esetleg vkinek van ötlete, hogy mi lehet a gond??? köszi a segítséget!
(#) Mosomasa01 válasza shopping21 hozzászólására (») Nov 4, 2019 / 1
 
Szia! Elárasztás kapcsoló aktiválódott! Valahol ereszta gép! Döntsd meg hátrafelé és látni fogod, hogy folyik ki a víz belőle.
Következő: »»   214 / 259
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem