Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Világítás 18650 akkupakkból
Sziasztok! Egy ház világitását szeretném megoldani 18650 akkupakkból LED szalaggal. Valaki csinált már ilyet? Ehhez szeretnék tanácsot kérni vagy esetleg véleményt hogy van-e értelme.
Hali!
Erősen kérdéses mekkora az a ház, mennyi fény kell, ebből a teljesítmény igényből, meg a szükséges világítás idejéből tudsz akku kapacitást számolni. Az tuti, hogy jó "kis" akkukapac kell majd hozzá, ami azt is felveti hogy honnan lesz az akksi időben/kellő mértékben feltöltve
Emberek most őszintén kinek fájt hogy már volt ilyen kérdés!! Ne hozzunk már létre új témát mikor ilyen jellegű kérdés már volt.
Kérdésedre a válasz: Bővebben: Link
Egyébként értelme ha van a házban áram akkor nem sok van. Kb mintha felhoznék egy 12v-os autóakkut hogy arra rákötve hallgassak egy autórádiót. Egy átlag házban 5 órányi üzemhez való pack is belekerülne 60eft-ba, és akkor a töltőről még nem esett szó. A LED szalag nem éppen a gazdaságossága miatt használatos.
Méterenként számolj 5-20W közötti fogyasztásra. Egy kisebb szoba máris 60W ha körbekeríted.
Én csak annyit szólok hozzá, hogy amikor beszerzed a 18650-eket, kerüld az Ebayes kínai hamisítványokat, amikkel csurig van a piac.
Hamis 18650-ek
Sajnos semmi áram nincs. 2 helységet szeretnék megvilágítani, amihez kb. 10 m LED szalagot használnék. Csak igen legalább 6-8 órát szeretném használni. És ezért is lennék kíváncsi, hogy valaki már próbálkozott-e ilyennel és hogy vált be, de sehol semmi érdemlegeset nem találni.
Köszönöm az információt, ha ez a megoldás marad mindenképp normális akku pakkot építenék!
ledszalagok fogyasztása * működési idő = akkumulátor amperóra kapacitása. Ha az akkumulátor feszültsége egyezik a ledszalag feszültségével. Ha nem akkor a feszültséggel fordítottan arányos mértékben növelni kell a kapacitást. ( pl 4V akku 12V ledszalag 3* nagyobb kapacitás ( + veszteség) . Ehhez még hozzáadsz egy 30-40%-ot akkor egy talán üzembiztos berendezést kapsz. Másik kérdés, mivel akarod tölteni ?
Mi indokolja egy HÁZBAN a méregdrága, bonyolultan kezelhető LiIon akksik használatát?
Ráadásul a LED szalagok 12/14V-ra optimalizáltak. Szerintem akármelyik akkuboltban hozzád vágnak ingyen ("Vigye innen jó messzire!") 4-5db leadott autóakkumulátort, amit egyszerűen és olcsó eszközökkel lehet tölteni. Ha mobil eszközön lenne, megérteném, hogy számít a súly vagy a pakk formája... A hozzászólás módosítva: Nov 6, 2019
Az autóakkukért ezreket fizetnek a boltosok, nem hinném, hogy hozzádvágják ingyen.
Amikor veszem az újat, nagy kegyesen HAJLANDÓAK átvenni a régit. Nem fizetnek érte. Van, akinek igen?
Ez nem lakóház, csak tárolásra használom. Próbálkoztam szerezni autó akksit de felejtős amit kidobnak semmire sem használható,ami még valamire jó, azért annyit elkérnek, hogy már nekem nem éri meg. Valamennyire számít a súly is.
A töltést meg tudnám oldani, van 4-5 db fűnyíró traktor töltőm, 3-4 db laptop töltő, 3-4 db autós töltő. Annyi hogy a feszültség forrást mindig cipelnem kell haza, hogy feltudjam tölteni. Csak jó lenne tudni, hogy tudnám legpraktikusabban megoldani.
Ha 12V- kell akkor rakj össze egy 3s-es akkupakkot, párhuzamosan meg annyi akkut kötsz rá amennyi vélhetően kelleni fog használat közbe. Ebay-ról vegyél balanszeres töltőt, így akár egy 19 voltos laptop töltővel is töltheted.
Az a lényeg, hogy a töltést ellenőrzött keretek között csináld, ha véletlen valami gebasz van, le ne égjen a ház. Üdv
Nekem pár ezerrel olcsóbb volt az akku, ha otthagytam a régit. MÉH telepen nagyon jó kilós ára van.
Én szereznék egy kis benzines agregátort . Arról mehet rendesebb , olcsóbb világítás is . Természetesen ledes is .
Tömegközlekedéssel/gyalog mész ahhoz a házhoz? Ha igen, akkor tényleg jogos a lítiumos akkumulátor. Más esetben ólomakkut javaslok. 12V LED világítás elviselhető áron elérhető, de a szalag elég rossz hatásfokú, nehezen javítható. 1W-3W LEDekkel felépítettet keress.
Szia!
A benzines aggregát jó választás ha elviseled a 130-180Ft/kWh értéket. Ha némi napelemmel csinálod ? Persze ott is felugrik az ár! De kézi lábhajtás?-gravitációs motor(generátor) a you tube tele van ilyennel . Persze ingyen/olcsón ----olyan is lessz ...... A hozzászólás módosítva: Nov 7, 2019
Miért rossz hatásfokú a szalag?
Nekem a kocsiba (dobozos) azt tettem, 0 árnyék, kb 3,5 métert használtam fel az 5-ből. Azóta is áldom a ledszalag feltalálóját. Üdv
Szerintem is jó választás , mert 30 - 60.000.- Forintból vesz egy használtat , amit , csak tankolni kell . Akkor sem merül fe probléma , ha 6 óránál tovább használja . Akkumulátorból kiváncsi lennék , mennyire jön ki 1kWh , és árban mekkora befektetés .
Szia!
Napelem kb 80 - töltés vez. 15 + akku 30 . Egyébb anyagok 6-10 eFT. s máris az inverter stb .. Azért 2-3 évente akku csere. Az akku; 12V 120Ah ból tudsz ki venni 1kWH -t max 200 X..... tehát inkább a nagyobbat még 4-20 eFt. A hozzászólás módosítva: Nov 7, 2019
Egyszerűen szerelhető, de nehezen javítható a szalag. Kapásból bukod a teljesítmény negyedét.
Sziasztok.ha öszekötök 2db.18650 lithium ion akkut.az 7,4v feszültség.tegyük fel hogy 2000mAh..vajon erről az akurol medig tudnam műkodtetni egy mp3lejatszót ami 2x3 w teljesitményre képes?vagy van erre valaminen képlet kiszàmitani?
Kb hány éves a kapitány a kérdésed....
Nyilván számolható, de ehhez még kismillió dolgot kéne tudni.... Hány voltról jár az mp3 lejátszód... az akksiról követlenül megy, vagy áteresztős stabról, vagy kapcsolóüzemű stabról megy? A lejátszód mekkora "átlagos" áramot vesz fel a "szokásos" hangerőddel? az hogy 2*3W nem mond semmit, a kis kínaiak ráírják pl a pc aktív hangfalakra hogy 100W aztán egy 12V 1A tápról megy.... nagyon leegyszerűsítve ideálisan a kapacitás (mAh) = idő (h) * áramerősség (mA) ![]() átrendezve az egyenletet idő = kapacitás / áram vagyis .....
Igazad van.na de sok mindent en sem tudok erről az mp3 lejatszóról.csak anyit hogy 5volton működik.ës kell neki 2A mert 1,5A az keves neki,30ig meg a hangerő de 26nal kikapcsol.2Amperel szepen megy maximumon is.gondoltam valaki mar csinalt ijet.de vegülis akkor marad a próba.öszedobok egyet és tesztelem.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |