Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Oszcilloszkóp vétel, mit gondoltok?
Lapozás: OK   136 / 167
(#) Ge Lee válasza Skori hozzászólására (») Dec 6, 2019 /
 
Ja, ha az a cél hogy a keretösszeget el kell költeni, akkor a micsig is és az owon is van 800 euró körül is, sőt, ha az owonba kéred az összes opciót mondjuk az XDS3202 plus (akku, multiméter, jelgenerátor stb) akkor az annál is több lesz szerintem. Mellé egy micsig, meg egy félmilliós precíziós labortáp és el is ment a keretösszeg.
Ez a TEK már nem az a TEK, ahogy olvasgattam hardver problémák is előfordulnak velük gyakrabban. Szóval ár/érték arányban a kínaiak szerintem jobbak. Vannak még a méregdrága R&S szkópok, brutális méretű memóriával, óriási tudással, de azokban sincs akku.
(#) vzoole válasza Skori hozzászólására (») Dec 6, 2019 /
 
Viszont ebben a TEK szkópban minden csatorna el van választva egymástól.
Nagyon hasznos tud lenni pl. táp fejlesztésnél ahol bármely pontok között tudsz mérni anélkül, hogy a földponttal összezárnál bármit is. Vagy akár úgy is lehet mérni hálózati potenciálon, hogy közben a szkóp tápra van dugva.
Viszont valóban nem egy modern darab.
Ha kipróbálnál egy ilyet, írj.
(#) Skori válasza vzoole hozzászólására (») Dec 6, 2019 /
 
A bemenetenkénti leválasztás tényleg nagyon jó dolog. Viszont sokszor mérek single-run módban, olyankor nagyon fontos, hogy sok mintát tudjon tárolni a szkóp.
Kipróbálnám a TEK szkópot amúgy, de messze vagyunk egymástól, venni pedig nem vennék ilyet.
(#) Skori válasza Ge Lee hozzászólására (») Dec 6, 2019 /
 
Ez a keretösszeg kihasználás így eléggé kisarkított megfogalmazás, de lényegében arról van szó, hogy 1db (esetleg 2db) akkumulátoros szkópra van egy összeg. Ha mondjuk csak a felét használjuk fel a lehetségesnek, a maradék összeg akkor sem használható fel másra. Magyarán az az összeg úgymond számunkra elveszett - ezért lenne jó kihasználni amennyiben lehetséges, de nyilván nem mindenáron. De feltételezem (majd utána nézünk), hogy tartozékokra is lehet fordítani valamennyit - tehát csak a példa kedvéért mondjuk két akksival venni a szkópot, és/vagy többféle mérőfejjel. Amúgy tényleg azt hittem, hogy nagyobb lesz a választék - és nem ennyire kicsi "réteg igény" az akkumulátoros üzem.
(#) Ge Lee válasza Skori hozzászólására (») Dec 6, 2019 /
 
Valami hasonlóra gondoltam én is az el kell költeni alatt. Az XDS Owonból meg kell venni a legnagyobból 2db-ot, maximális kiépítéssel, azaz wifi, akkuk, függvénygenerátor és multiméter, azzal már elmegy az összeg jó része. Itthon kell venni itthon drágább, meg meg kell adni vásárláskor hogy minden létező opció is kell hozzá, mert utólag már macerásabb beleépíteni a multiméter vagy a generátor nyákját.
Nekem amióta van akkus szkópom azóta meg sem tudnék lenni nélküle, nem kell hosszabbítókkal meg leválasztótrafókkal bajlódni. A gyártók meg biztos úgy vannak vele, hogy érje be a paraszt a kis kézi multiméter kijelzős vacakkal ha akkus üzemet is akar, dupla áron, töredéke tudással.
Jut eszembe, én régóta vágyom egy nagyfesz mérőfejre is ami tud legalább 30-40kV-ot, de az még a legócskább kínaiban is 85 ezer körül van. Na abból egy nevesebb és már fogy is a keretösszeg...
(#) Ge Lee válasza Ge Lee hozzászólására (») Dec 6, 2019 / 1
 
Azt elfelejtettem még odaírni, hogy azt a nagyfesz mérőfejet 1 év után írjátok majd le selejtbe, és én megveszem mondjuk negyede áron.
(#) nagym6 válasza Skori hozzászólására (») Dec 6, 2019 /
 
Ha akkus, és leválasztott (izolált) kell, itt van: Siglent. Nem vagyok benne biztos, de talán minden elválasztott testileg is az akku, táp, multi, két csatorna, de ennek pontosabban utána kell nézni.
(#) vzoole válasza Skori hozzászólására (») Dec 6, 2019 /
 
Az adatlapomon még a régi címem van. Jelenleg Bp 13. ker.
(#) Ge Lee válasza vzoole hozzászólására (») Dec 7, 2019 /
 
Gondolom hogy ha abban alapból benne van az IFSE akkor annak teljes értékűnek kell lenni. Lehet utólag is venni ilyet egy szkóphoz, de annak a sávszélessége korlátozott. Például.
(#) nagym6 válasza Skori hozzászólására (») Dec 8, 2019 /
 
Idézet:
„„Owonnál előny, hogy a 12 bites felbontás bizony jóval pontosabb mérést ad, automata mérések esetében.””

Ezt írtam, visszább, de úgy néz ki mégsem. Most órák óta precíz DDS generátor kimenetén 1KHz szinuszjel mérés folyik, Owon RMS automata mérésen van, vele párhuzamosan egy HP 5.5 digites asztali multiméter is ugyanazt méri. Első órában pontosan egyformát mértek, 2.8445x mV a HP, és 2.844 mV az Owon. Utána Owon gondolt egyet, és 200us eltérítésnél 2.842, 500us eltérítésnél 2.847 mV. Tehát nem annyira pontos abszolút értékben mint gondoltam.
(#) Ge Lee válasza nagym6 hozzászólására (») Dec 8, 2019 /
 
A manualjában a DC pontosságra 3% van megadva, az AC akkor még annyi sincs, szóval bőven belefér.
(#) szapcsika válasza Ge Lee hozzászólására (») Dec 8, 2019 /
 
Ho igen. A pontosság és a felbontás két teljesen különböző dolog. Keverni nagy hiba.
(#) nagym6 válasza szapcsika hozzászólására (») Dec 8, 2019 /
 
Itt az a probléma -szoftver tervezési hiba- hogy eltérítés beállítástól függ a mért érték. Pld.: ha az időalap 1ms mér y1 értéket, időalap 500us mér y2 értéket, 200us mér ismét y1 értéket, 100us mér ismét y2 értéket, így váltakozik két azonos érték nyilván csak egy bizonyos határig. Ennek nem szabadna a mért értéket befolyásolni, valamekkora eltérítési tartományban azonosat kellene mérnie.
(#) szapcsika válasza nagym6 hozzászólására (») Dec 9, 2019 /
 
Simán lehet, hogy a 12 bites felbontás nem valós, hanem a 8 bites ADC túlmintavételezésével számolja (ez nem baj, ezt más szkópok is csinálják). ilyenkor viszont simán lehet, hogy az időalap befolyásolja mért étéket, hiszen más-más lehetőségek vannak a túlmintavételezésre.
(#) nagym6 válasza szapcsika hozzászólására (») Dec 9, 2019 /
 
Nem tudom, de ennél az Owonnál a 40 Megapont jelfelvétel akkora, hogy (pontosan nem tudom) kb. 1ms-nél és alatta már teljesen ugyanaz a jelfelvétel, itt nincs változás (jelfelvételi hossz és max. mintavételi sebesség függvénye), csak a kijelzőre kerülő megjelenítés változik eltérítés szerint. Tehát rögzítve ugyanaz van memóriában a gyorsabb eltérítéseknél, szoftver azonos körülményekből számol. Ezért tartom szoftverhibának, semmi másnak.
(#) sdrlab válasza nagym6 hozzászólására (») Dec 9, 2019 /
 
Ez azért van, mert van egy max mintavételi sebesség, amivel pakolhatja a ram-ba a mintákat! Memóriamérettől és e sebességtől függően van egy időalap, ami alatt egyszerűen már nincs ideje feltölteni a teljes ram-ot. Ez alatt már nem tud újat tárolni, akármilyen időalapra is kapcsolsz, csak a ram-ban foglal el kevesebb helyet...
(#) nagym6 válasza sdrlab hozzászólására (») Dec 9, 2019 /
 
Ez mindig feltölti a teljes ramot akár 5ns eltérítésnél is, ezért kb. 1ms alatt már mindig ugyanaz a jelfelvétel. Csak a kijelzést igazítja a beállított időalapnak megfelelően.
(#) devergo74 hozzászólása Dec 25, 2019 /
 
Sziasztok.
Véleményeteket szeretném kérni egy Siemens D1006-os szkóppal kapcsolatban. Nézegettem a neten, de semmi infót nem találok róla, szerintetek érdemes ilyen típusú szkópra beruházni? Az egyik oldalon találtam, 22e-ft-ért van fent.
(#) Bakman válasza devergo74 hozzászólására (») Dec 25, 2019 /
 
Jó ez a típusszám? Ilyen oszcilloszkópot én nem találtam.
(#) VJ72 válasza devergo74 hozzászólására (») Dec 25, 2019 /
 
Üdv!
A Híradástechnikai szövetkezet is "gyártotta" vagy inkább szitázta az előlapot hozzá TR-1854 HO31 HT néven. Ez egy kétcsatornás 15Mhz-s oszcilloszkóp, de a HT-s változathoz sincs doksi és minimum 30 éves.
Bővebben: Linkhttp://regimuszereklhanzi.5mp.eu/web.php?a=regimuszer...M4cMFG
(#) devergo74 válasza VJ72 hozzászólására (») Dec 25, 2019 /
 
Köszi, akkor inkább felejtős.
(#) nagym6 válasza devergo74 hozzászólására (») Dec 25, 2019 /
 
Egy pici pénzt hozzáteszel, és sokkal jobbakat vehetsz. Volt ez nekem a HT gyártmány (mint VJ72) írta), ks.csöve gyenge, zajos a vonal (azaz erősítő) nem derékszögű a függőleges és vízszintes vonal egymáshoz képest ez ks. cső egyfajta geometriai torzítás, nincs ks. cső utángyorsítás, így gyenge fény. Tulajdonképpen jól használható, de ennyiért sokkal jobbak vannak.
(#) devergo74 válasza nagym6 hozzászólására (») Dec 25, 2019 /
 
Tudnál ajánlani valami konkrétat, mit lenne érdemes venni helyette, ami nem nagyon sokkal drágább?
(#) Ge Lee válasza devergo74 hozzászólására (») Dec 25, 2019 /
 
Volt neked egy nagyon jó szkópod, a mai napig nem értem miért kellett azt eladni. Most meg olyanokat keresgetsz amik inkább a szemétbe valók.
(#) devergo74 válasza Ge Lee hozzászólására (») Dec 25, 2019 /
 
Az túl sok volt nekem, csak állt benne a pénzem, mert nem tudtam kihasználni, elhamarkodottan vettem meg.
(#) nagym6 válasza devergo74 hozzászólására (») Dec 25, 2019 /
 
Csak hirdetéseket tudok, pld.: jofogas.hu, vatera.hu. Időnként akadnak 20-30 ezerért 20 Mhz-esek komolyabbak, figyelgetni kell. Most nem látok ilyet.
(#) devergo74 hozzászólása Dec 29, 2019 /
 
Sziasztok!
Owon SDS1102-erről van valakinek valami infója? Ebayen most eléggé jó árban van.
(#) Ge Lee válasza devergo74 hozzászólására (») Dec 29, 2019 /
 
Írtunk már róla, az most az owon legolcsóbb asztali DSO-ja. Az sem mindegy hogy hol van jó árban, mert ha nem az eu-ban akkor jön még rá áfa, vám, meg a szívás a garancia miatt.
És ezt ugyanúgy nem fogod kihasználni, ugyanúgy benne fog állni a pénzed mint a siglentben. Csak az mondjuk háromszor jobb volt ennél.
(#) devergo74 válasza Ge Lee hozzászólására (») Dec 29, 2019 /
 
Eu-ban, és írja hogy nincs vám. Így kb 65e-ft-ből kijön.
(#) Kovidivi hozzászólása Feb 15, 2020 /
 
Sziasztok.
USB-s szkópot tervezek vásárolni, 15-20eFt értékben, 20MHz már elég lenne szerintem.
Mit gondoltok a Hantek 6022-ről? Újonnan 70€ amazonon.
Vagy melyik másikról van tapasztalatotok? Ha gyorsabb, az csak jobb, de 30eFt alatt szeretnék mindenféleképpen maradni. Köszi.
Következő: »»   136 / 167
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem