Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Videomagnó problémák
Lapozás: OK   51 / 64
(#) CHZ válasza gabinjo hozzászólására (») Aug 8, 2019 /
 
Szia!
Kitartásod meghozta az eredményt, ügyes vagy!
(#) garga_01 hozzászólása Aug 9, 2019 /
 
Sziasztok!
Remélem elfér itt a kérdésem. Olyat hallottam, hogy állítólag van olyan videó amivel NTSC jelet lehet PAL-ra konvertálni (NEM kazetta!).
Tehát a videó AV bementére könték NTSC jelet, akkor a videó AV kimenetén PAL szabvány jönne ki. Létezik ilyen, vagy ez csak mende-monda? Nem igazán találtam infót róla, csak a kazetták lejátszásáról írnak általában.
(#) gergo73 hozzászólása Nov 28, 2019 /
 
Üdvözletem Mindenkinek!

Lenne egy problémám, kérlek segítsetek. Van egy Blaupunkt RTV-925 HiFi videóm, 1992 ben készült.
A gép mechanikailag teljesen rendben van át lett nézve, finoman meg lett kenve az összes forgó-mozgó alkatrész. A kazit gyorsan befűzi, jól teker előre hátra, stb. Gyorsan ki is dobja a kazettát EJECT-re.
A képe is gyönyörű, a hang is rendben. EGY gondom van. A forgófej nem indul el, csak úgy ha kézzel "rásegítek" a fejre. Utána viszont stabil, szép képe van. A fej forgás közben halk, nem zajos, stb. Azt észrevettem, hogy amikor berakom a kazit és befűz, stb. akkor meg-megmoccan a fej de nem pörög fel magától. Amikor a kazettát kiadja, utána még egy jó darabig forog a fej, tehát nem szorul, stb. Szerintetek mi lehet a gond? Üdvözlettel: Gergő
(#) kadarist válasza gergo73 hozzászólására (») Nov 29, 2019 /
 
A motor meghajtó IC-je mellett van egy vagy több elektrolitkondenzátor ezeket cseréld ki.
(#) bbb hozzászólása Dec 12, 2019 /
 
Sziasztok!

A műanyag fogaskerekeket mivel lehet kenni? (A gyári kenést pótolni?)
(#) user1914 válasza bbb hozzászólására (») Dec 13, 2019 /
 
Hi!
Photolube 022.
Nem olcsó, de jó ez az..
Üdv. M.
(#) Al-sulaymaniyah hozzászólása Jan 1, 2020 /
 
Sziasztok! Van a családban egy sony SLV-E 570-es videó. Alig használt,de szeretnék bele idlert és nyomógörgőt venni. Neten nem nagyon találtam, van valakinek tippje hol lelhetem fel esetleg?
(#) Cinema válasza Al-sulaymaniyah hozzászólására (») Jan 1, 2020 /
 
HQElektronika, talán ott kapható.

BUÉK!
(#) Udvari Zsombor hozzászólása Jan 17, 2020 /
 
Adott egy LG BC250Y videomagnó. A kijelzője alapján bekapcsol, viszont egyáltalán nincs kép. Üres fekete az egész. Vissza lehet-e ezt valahogyan hozni, vagy ennek annyi?
(#) 5N87 hozzászólása Jan 29, 2020 /
 
Sziasztok!

Keresek JVC HR-D120 típusú videómagnót. Típuson belüli változata mindegy milyen. Lehet E, EK, EG, bármi. Az se baj, ha nem működik. Ha Valakinél van felesleges példány, kérem szóljon.

Köszönöm.
(#) retro47 hozzászólása Feb 3, 2020 /
 
Köszöntök Mindenkit!
Hosszasan böngésztem a Fórum bejegyzéseit, de nem találtam választ a problémámra. Régen vettem egy LG T49HW típusú videó magnót. Néhány éves használat után, egy gyors visszacsévélés közben, elkezdte begyűrni a szalagot. Tudtam, hogy mechanikai hiba, de nem mertem szétszedi, mielőtt szervizbe viszem. Meg is feledkeztem a készülékről, mivel nem volt szükség a használatára. A múlt héten előszedtem, hogy (minden mindegy alapon) szétszedjem, és ha lehet, megjavítsam. Ez sikerült is, de amikor a hálózatra kapcsoltam, a kijelzője össze vissza mutogatott mindent (teljesen random), miközben a tápegységből ütemes kattogás hallatszott 1 másodperces ütemben. Kb. fél perc után megjelent a kijelzőn egy ehhez hasonló jel – – /– – Ezt követően betöltötte a kazettát, a lejátszás gomb hatására elindult, a tévé viszont „nincs jel” felirattal válaszolt. A műveleteket (Play, Stop, Eject, FF stb) visszajelezte. A magnó a kazettát is kiadta. A tápegység paneljének alján látszik valami folt, de a közelében nincs elko, ezért sejtelmem sincs, melyik elektronikai elem mondta fel a szolgálatot. Minden reményem eben a Fórumban van, ezért kérem segítségeteket. (Pótolhatatlan családi archívum rejtőzik a kazettáimon.) Előre is köszönöm.
(#) retro47 hozzászólása Feb 3, 2020 /
 
Bocs, elfelejtettem mellékelni a felülnézetet. Íme:
(#) sany válasza retro47 hozzászólására (») Feb 3, 2020 /
 
Szia!
Egy kicsit élesebb kép jó lenne az alkatrész oldalról. A biztosíték ép maradt?
A hozzászólás módosítva: Feb 3, 2020
(#) eyess válasza retro47 hozzászólására (») Feb 3, 2020 /
 
Azt mondják a remény hal meg utoljára .Nos a hiba amit elhárítottál arról nem esett szó .Pedig jó lenne tudni mit , és hol ténykedtél.A hiba nem tápegység hibára utal , mivel a készülék működik , tehát feltételezhető , hogy máshol vétettél.De ehhez jó lenne tudni mihez nyúltál pontosan a hiba behatárolásához ez elég fontos lenne,.
(#) kadarist válasza retro47 hozzászólására (») Feb 3, 2020 /
 
Szia! A bemelegedés utáni elindulás elkó hibát sejtet. Cserélgetni kellene a hálózati oldal két elektrolitkondenzátorát (kicsi, nagy). Ha így nem lesz stabil, akkor a kimeneti oldal kondenzátorait kell cserélgetni. Persze ha van kapacitásmérőd, akkor könnyen kiszűrheted a rossz példányokat.
(#) eyess válasza retro47 hozzászólására (») Feb 3, 2020 /
 
Egyébként amit bekarikáztál az a primer oldal , ha ott lenne hiba a gép el sem indulna.Szóval még mindig várjuk az előzmények javítását , hogy mi is volt az .
(#) sany válasza eyess hozzászólására (») Feb 4, 2020 /
 
A mechanika hibája lehet túlterhelte a tápegységet is.
(#) retro47 hozzászólása Feb 4, 2020 /
 
A biztosíték ép.
(#) eyess válasza retro47 hozzászólására (») Feb 4, 2020 /
 
Ennek a tápegységnek nincs baja.
(#) retro47 válasza eyess hozzászólására (») Feb 4, 2020 /
 
Az irányváltó (kettős) fogaskerék zégergyűje leesett, ezt pótoltam, így a szalag begyűrődés megszűnt. Minden mechanikai művelet (kazetta betöltés, lejátszás gyors csévélés, kazetta kiadás) kifogástalanul működik. Na jó: ehhez mindent ki kellett szerelni, az alaplapig.
(#) eyess válasza retro47 hozzászólására (») Feb 4, 2020 /
 
Akkor valami nincs a helyén , vagy valami csatlakozó lemaradt , mert ha előtte jó volt , akkor csak ennyi lesz .Át kell nézni tüzetesen , mert lehet , hogy a fejekről elmenő kábelek , vagy valamelyik nincs csatlakoztatva , esetleg elnézted , és azért nincs kimeneti jel .
(#) eyess válasza eyess hozzászólására (») Feb 4, 2020 /
 
Lehet , hogy így könnyebb lesz .

T-49HW.pdf
    
(#) retro47 válasza eyess hozzászólására (») Feb 4, 2020 /
 
Elismerem, az összeszerelés nem volt zökkenőmentes. Egy rugó, amelynek a törlőfej előtti infra kaput lefedő lemezt kifelé kell mozgatnia, elsőre kimaradt, ezért a baloldali kitoló tüske nem mozdult ki a helyéről. Ekkor elindítva a lejátszást, nem ment minden rendben (pl. szalagfék és hasonlók). Nincs kizárva a hajtás túlterhelése.
(#) eyess válasza retro47 hozzászólására (») Feb 4, 2020 /
 
Ettől még képnek még ha zavaros is , de lennie kellett volna.Egyébként az az infra kapu bele megy a kazettába ahhoz ennek a dolognak nincs köze.
A hozzászólás módosítva: Feb 4, 2020
(#) retro47 válasza eyess hozzászólására (») Feb 4, 2020 /
 
Lehet, de előtte még pihenek egyet kettőt. Nagyon köszönöm!
(#) eyess válasza retro47 hozzászólására (») Feb 4, 2020 /
 
Jól van meg lesz az meglátod csak fel a fejjel.
(#) Udvari Zsombor hozzászólása Feb 8, 2020 /
 
Lett egy kis probléma: LG bc250y videomagnón végrehajtottam az automatikus csatorna keresést (amikor az összeset magától állítja be), viszont valami eléggé beragadt, ugyanis hiába húzom ki a konnektorból is, a csatornaszám továbbra is villogva jelenik meg a kijelzőn, csatornát pedig nem enged váltani! [LG bc250y user manual]
Az egészet sajnos az bonyolítja, hogy kizárólag a videomagnóban található tuner kimenetét látom (belehackeltem két RCA csatlakozót), mivel a videomagnó minden AV kimenete döglött...
Beállításkor vakon a manual ábrái alapján próbáltam csinálni, úgyhogy nem kizárt hogy elnyomhattam valamit... Szerintetek?
A hozzászólás módosítva: Feb 8, 2020
(#) vopaleczky hozzászólása Feb 26, 2020 /
 
Üdv mindenkinek. Keresek Angol- Magyar fordítást JVC HR - J 700 E típusú képmagnóhoz, amit táltam a NETEN az sajnos nem használható. Kérem jelezze ha ilyenfordítás van a birtokában. Köszönöm.
(#) pimpoka hozzászólása Márc 5, 2020 /
 
Egy antitalentum kérdez töletek. Az okos tv-n a scart átalakító úgy van bedugva ahogy kadarist írta.A DVD megy róla de a Philips VR570/58 videómagnó nem csinál semmit. Bevallom egyszer már volt kép és hang de lehet, hogy én valamit elnyomtam és az istenért sem akar mukodni.Segítsetek. esetleg a magnón kell valamit vissza állítani.A Tv-n AV-n működik a dvd. Köszi a választ.
(#) Massawa válasza pimpoka hozzászólására (») Márc 5, 2020 /
 
Kapcsolos scart kell hozza, nemrégen tárgaaltuk itt.
Következő: »»   51 / 64
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem