Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Skoda Octavia elektromos probléma
Lapozás: OK   184 / 195
(#) seat válasza VIM hozzászólására (») Dec 22, 2019 /
 
Szia, az ajtók mind záródnak jól, a csomagtér zárja is és a csomagtér világítás is működik(csk kétszer vettem észre, hogy elhalványodtak az izzók a csomagtérben). A biztosítékokat már mindet kiszedtem egyenként(a műszerfal oldalán lévőket), de a kattogás az megmaradt, ja és ha kinyitom valamelyik ajtót akkor is megszünik a kattogás.
(#) seat válasza seat hozzászólására (») Jan 4, 2020 /
 
Szia! A tegnap voltam a szerelőnél és nem volt hibakód, elmondtam neki, hogy mi és hogyan kattog, de nem tudott segíteni. Szóval, ha nem zárom be az autót a központi zárral akkor 10 perc után elkezd kattogni a komfortmodulban a relé, de ma többször bezártam és kinyitottam az autót egymás után és egyszer az egyik zárás után megszünt a kattogás de viszont ha kinyitom, újra kattog a relé. Többszöri nyitás és zárás után csak kétszer sikerült úgy bezárja az autót, hogy megszünjön a kattogás. Lehetséges az, hogy be van zárva az ajtó és mégis úgy érzékeli a comfort modul, h nyitva van? Mert minden zárásnál lezárnak az ajtók, de viszont csak kétszer szűnt meg a kattogás. Tudnál nekem segíteni abban, hogy hogyan lehet le ellenőrizni, hogy kap e jelet a komfort modul arról, hogy be van zárva az ajtó? Vagy tudnál nekem küldeni kapcsolási rajzot a központi zárról? Aki tud az segítsen, mert már másodjára merült le az akksim.
(#) gabesz9920 hozzászólása Jan 15, 2020 /
 
Üdv. Sziasztok,
Octavia 1.9 TDI ALH motorkódos.
Meghalt az aksim, vettem bele újat, csere után beindítom, minden jó, ABS LED folyamatosan világít (ezelőtti aksi cserénél is így volt, aztán egyszer csak elaludt), de: kézifék jelző kb. 20 másodperc után hármat sípol, majd elkezd villogni, ha be van húzva, ha nincs. Motor leállít -> újra ugyanúgy.

Mi lehet a baja?

Köszönöm előre is.
(#) Ge Lee válasza gabesz9920 hozzászólására (») Jan 16, 2020 /
 
Meg kellene nézni, nézetni, vannak-e benne hibakódok, ha igen törölni. Azt mondják, hogy ezeknek a mai autóknak nem tesz jót egy effajta akkucsere, és nem csak azért mert elfelejtenek dolgokat, hanem egyébként sem. Én nem mertem az enyémben így akkut cserélni, hanem úgy csináltam, hogy arra a pár percre rákötöttem a labortápot a szivargyújtóra, természetesen az akkufeszre pontosan beállított feszültséggel.
Akkus műhelyekben alapból úgy cserélnek, hogy van náluk egy pár Ah-s akku, a végén szivargyújtó csatlakozóval és be van dugva a csere idejére.
(#) gabesz9920 válasza Ge Lee hozzászólására (») Jan 16, 2020 /
 
Köszi, megnézetem
(#) tirpitz66 hozzászólása Jan 20, 2020 /
 
Sziasztok!
Mire utalhat az O2-ben, ha megállás után kicsivel, járó motornál egyszerre kigyullad az ESP és a keréknyomás-jelző szenzor? Szenzorhiba? Kábeltörés? ABS kocka hibája?
Köszi előre is!
(#) net91 válasza Hp41C hozzászólására (») Jan 22, 2020 /
 
Köszönöm a választ. Tényleg így működik.
Eddig ezt a működést észre sem vettem, mert mindig csak azt a tükröt néztem, amit állítottam.
(#) net91 hozzászólása Jan 22, 2020 /
 
Azt vettem észre, hogy az octavia ventilátora folyamatosan megy.
A skoda fórumon írták vagy nyolc évvel ezelőtt, hogy az természetes dolog, hogy hidegben megy a ventilátor. Tényleg így van? Miért kellene neki hidegben is menni?
Amúgy,amikor hazajöttem 0 fokos volt a kinti hőmérséklet, aminél ment a ventilátor.
A hozzászólás módosítva: Jan 22, 2020
(#) Pisti8312 hozzászólása Jan 23, 2020 /
 
Sziasztok !Segítségre lenne szükségem ,adott egy 2003 as 1.6os octavia ,problémám a következő ,mióta bejöttek a mínuszok megmakacsolja magát ....azaz ,indul szépen a motor de nem megy index ,ablaktörlő ,fűtés és fényszóró
(#) Moderátor hozzászólása tase3896 hozzászólására (») Feb 7, 2020
 
Na, ennek fuss neki még egyszer, de most már úgy, hogy mi, egyszerű, földi halandók is megértsük, mit szeretnél. Ebben igen nagy hasznunkra lenne, ha a szöveget tagolnád olyan "díszítő elemekkel", mint pl. az írásjelek, netán szép, kerek mondatokba foglalnád a mondandódat.
(#) pifta101 hozzászólása Feb 7, 2020 /
 
Sziasztok!

Kis segítséget, ötletet szeretnék az alábbira:
octavia II 2010es
1.6 benzin
BSE motor
160.000 km

Tünet: alapjáraton ha bemelegszik folyamatosan remeg a motor, de az alapjárat változatlan, fordulatszámmérő áll mint a szög, egy helyben. Az egész kasztnin lehet érezni, persze nem ver ki az ülésből de simán látszik, hogy valami nem jó. Este látszik ahogy a belső világítás és a fényszóró is halványodik/erősödik ezeknél a remegéseknél.
A következők cserélve: trafó, olaj, vezérlés, görgők, pumpa, gyertya, pillangószelep tisztítás, motorgenerál szelepcsiszolás, hidrotőkék.
Néha erősebben, néha gyengébben csinálja, hibakód nincs, de a gép szerint a 3 as hengerben néha gyújtáskimaradás van.

Esetleg valaki járt már így, vagy tudtok megoldást merre tovább?

Köszi!
Köszi
(#) gabel válasza pifta101 hozzászólására (») Feb 7, 2020 / 1
 
Szia! Cseréld fel a 3-as, 4-es injektort, ha akkor nem a 3-as, hanem a 4-es hengerben lesz az időnkénti gyújtáshiba, akkor injektor gondod lesz, ha marad a 3-ason, akkor próbálj felcserélni két gyújtókábelt! Értelemszerűen mindkét végüket... Nekem egyik pillanatról a másikra ment el egy kábelem. Tankolás előtt ment mind a 4 henger, utána már csak 3 indult el. Én ezekkel próbálkoznék első körben.
(#) pifta101 válasza gabel hozzászólására (») Feb 7, 2020 /
 
Azt ki is felejtettem, hogy kábelt is cseréltünk, de az inyektort megpróbálom! Köszi a válaszod!
(#) Lezli46 hozzászólása Feb 16, 2020 /
 
Sziasztok!

Oktávia I. Központi ezt produkálja :
Zárás Ok-- LED villog-- Safe bekapcsolva. Nyitáskor, kulcsal vezető ajtóról --három ajtó mindig kinyilik , de a jobb első mindig zárva marad, és belülről se nyithatható sohasem..Ha ilyenkor mégegy nyitást csinalok, akkor mindig kinyilik az első nyitásra sohasem kinyiló jobb első is. Hasonlit a nyitasi procedura , mintha szelektiv nyitas volna beprogramozva.., de persze nincs arra programozva. Hibakód nincs.
Táv.vezzel ugyanazt csinalja.., jobbról kulcsal nyitva minden Ok.

Köszönök minden segitséget
(#) Manó hozzászólása Máj 9, 2020 /
 
Sziasztok!

Segítségeteket szeretném kérni az alábbi képen piros nyíllal jelzett alkatrész azonosításában. Ez egy összekötő cső, bár nem teljesen értem a funkcióját, mivel a cső jobb oldali csatlakozási pontja egy rövid nyitott csődarab. (Valamiféle légtechnikai méretezés miatt lehet szerepe ennek az alkatrésznek... érdekelne a szerepe is.)

Az octáviámban BCA motorkódú "erőforrás" van.

Üdv. M.
A hozzászólás módosítva: Máj 9, 2020

octavia.jpg
    
(#) attika válasza Manó hozzászólására (») Máj 9, 2020 /
 
Szívócső.
(#) VIM válasza Manó hozzászólására (») Máj 9, 2020 /
 
Szia! Nem tudom, hogy van e vele problémád (a működésével) de ez a beszívott levegő hőmérséklet csappantyúhoz (hideg-meleg levegő útválasztó) vezető hideg része. A hosszú távon elérhető kedvezőbb fogyasztás a motornál ha jól működik és "tömörek" az összekötő csőszakaszok. Bővebben: Link
(#) Manó válasza VIM hozzászólására (») Máj 11, 2020 /
 
Szia!

Köszi szépen, hogy foglalkoztál a problémámmal. A nyíllal jelzett összekötő cső jobb oldali része a motortér felé nyitott, ahogy a melléklet képen is látható (akku felöl fényképezve). A szabályozó csappantyú az összekötő cső bal oldalán lehet. A probléma az, hogy az összekötő cső megrepedezett.
Ma kiderült, hogy az összekötő cső külön nem kapható (ezért nem találtam azonosítószámot az alkatrészen). Egészben a teljes szívócső részt meg kellene vennem, aminek az ára elég borsos.
Egyébként a motor egyenletesen jár.

Üdv. M.

kép.jpg
    
(#) VIM válasza Manó hozzászólására (») Máj 11, 2020 /
 
Szia! Nincs ezzel semmi gond, bármelyik autós boltban kapsz flexibilis alu csövet az adott keresztmetszetben és azzal összetoldod. Nincs nagy jelentősége ennek a csőszakasznak. A légszűrőhöz csatlakozó friss levegő útját tették automatikussá ezzel az útválasztó csatornával. Télen a kipufogó leömlője felől szívja az előmelegített friss levegőt, nyáron pedig a motortérből a hűtő feletti rész felől.
(#) Nílusi hozzászólása Júl 8, 2020 /
 
Sziasztok!
Segítséget kérek! 2012 Octavia,gyári gázos CHG kód.
A problémám az autóval,hogy teljesen kiszámíthatatlanul nem indul. Van olyan, hogy két napig semmi gond,aztán egyszer csak nem indul be. Az önindító pörget,de ennyi. Benzint kap,üa nyomást mértek. Elhúztuk a szerelőhöz,kétszer is , ott gond nélkül beindult. Hibakód nincs.
Remélem tud valaki segíteni, köszi!
(#) zolika60 válasza Nílusi hozzászólására (») Júl 8, 2020 /
 
Amikor nem indul ellenőrizd van-e gyújtás.
(#) Nílusi válasza zolika60 hozzászólására (») Júl 8, 2020 /
 
Most már 3.napja működik,de hát.....
(#) zolika60 válasza Nílusi hozzászólására (») Júl 8, 2020 /
 
Amikor jó, akkor sajnos nem lehet megjavítani. Ha jelentkezik a hiba, akkornkell kideríteni, hogy mi nem működik.
(#) Lezli46 hozzászólása Júl 13, 2020 /
 
Sziasztok!

Skoda Oktavia Super B . 1.9Tdi. 2003. Megtudná mondani valaki hogy milyen tipusú ABS jeladók vannak ebben a tipusban : Hagyományos passziv induktiv tipusuak, vagy aktiv Hall- ak???

Köszönöm!
(#) VIM válasza Lezli46 hozzászólására (») Júl 14, 2020 / 1
 
Szia! A programban induktívak a jeladók minkét motorkódhoz amit az 1.9Tdi-hez megadnak (AWX, AVB). Az értékei 400-2300 ohm között jónak mondható. Bal első 6-7, jobb első 4-5, bal hátsó 8-9, jobb hátsó 1-3 pontok között az ECU-nál mérendő. A fordulati jel 60 f/p 0,3-1V közötti érték.
Ezekkel nem szokott probléma lenni hanem a jeladó tárcsa szokott deformálódni vagy a korrózió szokta lefogyasztani értékelhetetlenre a fogas tárcsát ami a jeladó előtt forog el.
(#) Lezli46 válasza VIM hozzászólására (») Júl 14, 2020 /
 
Kedves Imre!

Üdvözöllek és nagyon köszönöm az infót!!!
(#) Miles hozzászólása Júl 24, 2020 /
 
Sziasztok! Egy segítség kéréssel fordulnék hozzátok. Adott egy Skoda Octavia 1.6 TOUR 2006-os évjárat, a következő a hibája.: Nem megy a ködfényszóró rajta, helyzetjelző megy tompított megy, távolsági fényszóró megy, hátsó ködlámpa megy. Biztosítékot le ellenőriztem és az izzók is rendben vannak! Hol kezdjem el keresni a hibát? Várom megtisztelő válaszotokat. Köszönettel.: Miles.
(#) attika válasza Miles hozzászólására (») Júl 24, 2020 /
 
Esetleg a kapcsoló?
(#) Miles válasza attika hozzászólására (») Júl 24, 2020 /
 
Elméletileg nem, hoztam egy másikat ha csak az is nem rossz...
(#) attika válasza Miles hozzászólására (») Júl 24, 2020 /
 
Az elmélet nem zárja ki a gyakorlatot, mérd ki és kiderül.
Következő: »»   184 / 195
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem