Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Skoda Octavia elektromos probléma
Lapozás: OK   187 / 195
(#) Lezli46 válasza VIM hozzászólására (») Jan 9, 2021 /
 
Ugy kellene értenem , hogy a " Gat Way"- átjáró is abba az ominonzus 09- s központi elektronikába ., BCM - be van beintegralva ahol relék is ???

Köszi
(#) VIM válasza Lezli46 hozzászólására (») Jan 9, 2021 /
 
Nem, nem kell érteni de segítene a fordító. Ezt berakod a kedvencek közé és ha szükség van rá akkor csak megnyitod egy új lapon és oda beollózod a fordítani kívánt szöveget. Olyat is tud, hogy nyelvfelismerés de ha akarod bemondja fonetikusan is a szavakat. (gateway-kéjfaej)
(#) Robika1230 hozzászólása Jan 19, 2021 1 /
 
Helló segítségre lenne szükségem adott egy 2005 skoda octavia 1.4 16v bca. Nics szikra egyaltalán cserélve volt a váltó oldali fötengely szímering jeladoval ( az impulzus kerékkel együtt ) é nics szikra lehet attól hogy rossz pozicíóba raktuk fel ? Vagy attol szíkráznia kellene csak nem az adott ídöben ?
(#) VIM válasza Robika1230 hozzászólására (») Jan 19, 2021 /
 
Szia! Van egy biztosítéka a trafóknak a motortéri biztosíték táblában 20A. A motorvezérlőnek kettő reléje is van (egy fő és egy segéd) ezek helyezik feszültség alá a segéd egységeket (gyújtótrafók, szonda fűtés, EGR stb.). Ezeket kellene megnézni, hogy van e ott feszültség. A kocsi ezen részét ahol a főtengely jeladó és annak impulzus kereke található nem ismerem. Ha az impulzus keréken van jelölés és az elkerülte a figyelmeteket akkor előfordulhat, hogy az miatt nem lesz összhang a vezérmű tengely jeladóval együtt a gyújtáshoz de ettől eltekintve lenni kellene szikrának.
(#) Robika1230 válasza VIM hozzászólására (») Jan 19, 2021 /
 
Rendben utána nézek és megírom a fejleményeket előre is köszönöm.
(#) Robika1230 válasza Robika1230 hozzászólására (») Jan 19, 2021 1 /
 
Helló motortérí biztósítékon aszt érted ami müszerfal ball oldalán találállom a.vezető ajtónal ??
(#) bbb válasza Robika1230 hozzászólására (») Jan 19, 2021 /
 
A motortéri biztosítótábla a motortérben van, nem az utastérben. Fekete dobozkát szokás keresgélni, fedelét lepattintod és tele lesz biztosítékkal, relével.
(#) VIM válasza Robika1230 hozzászólására (») Jan 19, 2021 /
 
Az akku mellett vagy azon kell lennie egy kiegészítő doboznak amiben ezek a biztosítékok vannak. A 14 számú a gyújtásé de a doboz fedelében benne van a kiosztás. A segédrelének is abban kellene lenni.
(#) VIM válasza VIM hozzászólására (») Jan 19, 2021 /
 
Valami ilyesmit kell keresni.
(#) Moderátor hozzászólása Robika1230 hozzászólására (») Jan 25, 2021
 
Próbáld meg feltenni a kérdésed újra, immár normális helyesírással, nyelvhelyességgel!
(#) Birs Alma hozzászólása Jan 26, 2021 /
 
Sziasztok,
Segítséget szeretnék kérni. 5e. Amikor a motort a start-stop rendszer ujraindítja, újabban, nagyon gyakran (80%) másik adóra ugrik a rádió vagy a következő szamra ugrik a media lejatszó. Mintha megnyomtam volna a nyil gombot a kormányon lévő kapcsolócsoporton. Ha a gyujtáskapcsolóval leállitom es ujrainditom a motort ez a probléma nem jelentkezik.
Mi lehet a probléma?
Köszönöm szépen,
Molnár László
Mi lehet a probléma.
(#) VIM válasza Birs Alma hozzászólására (») Jan 26, 2021 /
 
Szia! Az én meglátásom ezzel kapcsolatban az, hogy jobb nem használni a start-stop funkciót, mert előbb-utóbb a BMS szenzor nem fogja engedni, hogy beindítsd a kocsit. A másik pedig ez olyan az akkunak mintha WC-re járnál kocsival, nem fog tudni regenerálódni az akku.
(#) Birs Alma válasza VIM hozzászólására (») Jan 26, 2021 /
 
Köszönöm a választ. Már én iscgondolkodtam hogy van e értelme a start-stop dolognak. Még nem jutottam magammal megegyezésre. Vannak érvek pro/kontra. Minden esetre higy ugrál tőle a media lejátszo meg sávot vált a rádió, az nem normális dolog.
(#) reiti válasza Robika1230 hozzászólására (») Jan 27, 2021 /
 
Ha rossz pozicióba került volna vissza(hogy?) akkor szinkronhibát dobna. Szikrának kéne lenni ha nem tiltja.
Ha gyűrű nem a jeladóhoz való akkor nem ad jelet.
Van főtengely jel?
(#) reiti válasza Birs Alma hozzászólására (») Jan 27, 2021 /
 
Aksit kéne venni.
(#) reiti válasza Birs Alma hozzászólására (») Jan 27, 2021 /
 
Van értelme.
Hamarabb lesz csapágyas a motor, sűrűn lehet indítómotort, akkut cserélni(drágább is), ott ragadhatsz az út közepén...
Melyik a pro és melyik a kontra?
(#) Birs Alma válasza reiti hozzászólására (») Jan 30, 2021 /
 
És hogy kell kikapcsolni? Mármint úgy, hogy ne kelljen allandóan kikapcsolgatni?
(#) every hozzászólása Jan 31, 2021 /
 
Sziasztok! Hogy lehet kiszerelni egy 2018as 1.8t combiba az önindítót? Tehát a kérdés arra irányulna, hogy ki tudom e szerelni annélkül, hogy felemelem és felülről szedném ki. És hány csavar fogja? Köszi!
(#) every válasza every hozzászólására (») Jan 31, 2021 /
 
2001-es
(#) zolika60 válasza every hozzászólására (») Jan 31, 2021 /
 
Szerintem felülről ne próbálkozz. Ha igaz két csavaros.
A hozzászólás módosítva: Jan 31, 2021
(#) pittyu2 hozzászólása Máj 10, 2021 /
 
Hali. 2009 gyártású Skoda Oktáviámban masszívan világít az abs;csúszás és fékrendszer lámpa.
A fék kiválóan fog ,de a biztonsági rendszer nem dolgozik.ODB vizsgálat ABS hibát ír. Van esélye elektromosan javítani ,vagy kuka és vegyek 300e + ért újat.? (több mint egy havi fizetésem ! )
(#) rozi26 hozzászólása Jún 14, 2021 /
 
Sziasztok!

Az öreg Octaviámat fájó szívvel lecseréltem egy 5 éves Rapidra,a gyári navigációját szeretném frissíteni ha valaki tudna ebben segíteni. A mellékletben az sd kártya fotója.Előre is köszönöm!
(#) uniman válasza rozi26 hozzászólására (») Jún 14, 2021 /
 
Ez nem "elektromos probléma"...a gyártó bizonyára tud segíteni.
(#) JZoli válasza rozi26 hozzászólására (») Jún 15, 2021 /
 
Nézd meg ezt a fórumot:
Bővebben: Link
(#) blasz hozzászólása Jún 15, 2021 /
 
Sziasztok javitok egy 2005 1.6 benzines octáviát,amit kellett megjavitottam de az ablaktörlök kifogtak rajtam.Az elsőre azt irja hogy nincs komunikáció vele,a hátsóra nem ir semmit.De egyik sem müködik.Az elsőt megnéztem és kapja a 12v-ot,a hátsót még nem bontottam ki.Elsőre kiszedtem a helyéről,hátha berohadt a tengelye a lapátoknak,de nem,ahogy kell úgy müködnek.Az autó állt kb 3 hónapot,előtte működött minden rajta.Az ablaktörlők is.Nem vagyok elektromos szaki,de potyára nem vennék bele másik ablaktörlö motort.Hátha van ötletetek rá.
Előre is köszönöm.
A motorháztető kapcsoló is jó,és a biztije is.
(#) pittyu2 hozzászólása Jún 16, 2021 /
 
Hali mesterek. Skoda Oktavia (1z5 kombi -2009.06 -1.6benzines ) ABS környéki kapcsolási rajzot keresek. Világít a csúszás-abs - fék lámpa , mostmár a légzsák is. A fék kiválóan müködik ,de persze meg csúszik. Az ODB olvasás Pl: nyomás érzékelő hibát is ír.
Két kérdés rögtön felmerül: Az 1k0 614517 BD-vagy BJ ABS kocka miért 320000 Ft(bontott 170000)
Hogy lehet kimérni a kerék fordulat érzékelőket.(szerintem Hall generátorosak)
Legyártok mérő áramkört , van oszcilloszkóp stb.
Megoldást keresek :előre is köszönöm : pittyu

Ezt a kérdést már feltettem a auto elektronikában , de ide jobban illik.
(#) dara hozzászólása Júl 12, 2021 /
 
Sziasztok.Van egy BXE 1z 2008 oktáviám amit használtan vettem.Van benne mégegy riasztó ami vásárláskor már ki volt kötve.Kb 1 év után az úton hagyott megált.hiába indítoztam semmi.Tréler haza.Átnéztem a biztiket mind jó,közben az üzemanyag szivattyúra terelődött a gyanum ami igaz is lett,égő a szivattyúra,nem kap áramot.Lekaptam a kormány alatt a burkolatot és egy utólag bekötött (valószinű a risztótol )vezeték logott.Mértem és a szivattyú negativja.Valahova csak bevolt szorítva mert 1 centire volt blankolva.A relé tábláról nemtalálok rajzot hogy mejik a szivattyú reléje mert valószinű csak mellé rakták és benyomták a relét.Mivel nem találtam kinomba rákötöttem a testre.Oké a szivattyú megy de az ecu reklamál hogy valami van a szivattyúval.Segithetnétek mert a müszakin biztos megszolnak érte hiába nem motor hiba.Köszönöm előre is.
(#) dara válasza dara hozzászólására (») Júl 13, 2021 /
 
Na jobbam belemélyedtem.Végül is nem a szivattyúnak adtam negatívot hanem a reléjének.A pozitív ami a risztótol jön volt a relé lábához szorítva ami kicsuszott,de a relé nem kap negativot.A relétábla mögött rengeteg utólagos kötözgetés van,abbol én semmit nemértek.Azt lenne jó tudni hogy a relé honnan kapja a negatívot hátha megtalálnám.Valahonnan az ecu ból,máskülömben nem reklamálna az ecu.Tudna segíteni valaki?
(#) kzozo hozzászólása Aug 12, 2021 /
 
Sziasztok. Nem elektromos probléma miatt írok, csak a működési logikát nem értem. Az autó egy 2019-es Octavia III.
- Nyitott vezetőoldali ajtónál ha a gyújtást ráadom, valamikor a műszerfal elkezd sípolni, és kiírja hogy "Gyújtás bekapcsolva", valamikor meg nem. Ez mitől függ?
- Miután kiszálltam az autóból, néha pár perc után már nem tudom kinyitni a hátsó csomagtartó ajtaját, csak ha a központi zár nyitógombjára még egyszer rányomok. Ez valami védelmi funkció?
Az autón egyébként minden működik, ajtókapcsolók jók.

Előre is köszi a válaszokat.
(#) bbb válasza kzozo hozzászólására (») Aug 12, 2021 /
 
A második az védelmi funkció. Ha kinyitod a vezető oldali ajtót, akkor ki fogod tudni nyitni a csomagtartót is. Ha csak az utas száll ki, akkor nem.
Következő: »»   187 / 195
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem