Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba
 
Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   447 / 447
(#) Gombszem hozzászólása Kedd, 20:05 /
 
Volt kint a kéményseprő felülvizsgálni a zárt kombi cirkót. Műszerrel megállapította, hogy egy füstgáz adat nem stimmel a sokból: az oxigén valamivel kisebb értékű. Mivel lent mindent rendben talált, kimászott a tetőre, és megállapította, hogy a dupla csőből a belső lerövidült (elporlott), mert elette az idő, az UV sugárzás (pedig van kalap a kéményen). Azt mondta, hogy az utolsó csődarabot ki kell cserélni. Én nem merek kimászni, az biztos. Marad a szerelő. Kit kell ilyenkor keresni? Gázost, kéményest? tudok valami elérhetőséget?
(#) Gafly válasza Gombszem hozzászólására (») Kedd, 20:09 /
 
Kéményest.
(#) bitmixer válasza Gombszem hozzászólására (») Kedd, 21:26 /
 
Elporlott??? Milyen anyagból volt, és mennyit bírt ki? Ez nem valami megnyugtató...
Nekem egy kéményes azt mondta, hogy a cső tetejét lehetőleg sötét anyagból kell csináltatni, hogy a napsütés jobban melegítse, ezáltal ne tudjon vastag jégréteg, esetleg dugó képződni a kiáramló gázban levő párából.
(#) balazsgy válasza bitmixer hozzászólására (») Sze, 11:35 /
 
Sajnos másak a személyes tapasztalataim:
Az én kazánom füstcsöve fekete színű, a tető fölé függőlegesen kivezetve, mégis megjelennek nagyobb hidegben rajta a jégcsapok. (turbós kazán)
A tesvéremnél a koncentrikus füstcső-levegőcső vízszintes kivezetésű és majdnem fehér színű műanyag, mégis porladnak a végei, lassan cserélni kell a végelemet. (kondenzációs kazán)
Mindkettő 2007-es évjárat.
(#) Dice hozzászólása Csü, 17:43 /
 
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Van egy Ariston Genus Premium Evo készülékem ami 1P4 (feltöltés szükséges) hibát ír ki. Eddig ilyenkor a kék csappal feltöltöttem a megfelelő nyomásig és sokáig jó volt. Ősszel át lett nézetve a készülék és azóta hiába tekerem nem történik semmi. Szerintem valahol máshol el lett zárva. Tudnátok segíteni, hogy hol? Köszönöm.

IMG_3456.JPG
    
(#) balazsgy válasza Dice hozzászólására (») Csü, 21:37 /
 
Azt a képen látható kék színű feltöltőcsapot tekerd ki teljesen !!! oda-vissza, többször. Ha nincs változás, akkor a mellette lévő hidegvíz-bemenet csatlakozást csavard le (előtte zárd le az odamenő vezetéket, majd vissza) és ellenőrizd, hogy ott van-e áramlás. Lehet a feltöltőcsap piszkolódott el, de ezt úgyis látni fogod.
(#) Gombszem válasza bitmixer hozzászólására (») Pé, 21:41 /
 
Nem tudom milyen műanyag (de nem fém). Én nem látom lentről, csak a fekete kalapot (annak semmi baja). A kéményseprő mondta, amit leírtam.
(#) balazsgy válasza Gombszem hozzászólására (») Pé, 22:40 /
 
Milyen a kazán, sima turbós, avagy kondenzációs? Utóbbinál általában műanyag.
(#) Gombszem válasza balazsgy hozzászólására (») 9:52 /
 
BAXI Prime HT 240 kondenzációs kazán.

Még egy érdekesség: a kéményseprő kifogásolta, hogy a kazán feletti két kémény könyökből csak az egyiken (ami a kazán kimeneténél áll) van egy kis ajtó, a másikon nincs (ami a fal felé fordul). Az egész rendszert a hivatalos Baxi szerviz telepítette kéményestül, a gázművek meg átvette. Azóta eletelt 12 év, minden évben volt kéményseprő, és készülék felülvizsgálat is. Senki sem szólt a könyökök miatt. Most akkor mi ez?
Azt mondta azért kell a kis ajtó a másikon is, hogy be lehessen nézni a kémény nyílásba. De a cső nincs beragasztva, egy laza mozdulattal kivehető az egész cső (kb 1 m hosszú), és mindent lát. Sőt még jobban.
(#) Diamant21 hozzászólása 16:43 /
 
baxi ntc hiba

Sziasztok. Baxi duotec compact 24 kombikazán
A videón látható hibajelenséget produkálta a hétvégén
Melegvíz előállításkor és fűtéskor is. Hivtam szerelőt, elsöre hőcserélőt pucolt de a hiba nem szünt meg , aztán kicserélte az ntc szenzort ami végül megoldotta a dolgot.
Következő: »»   447 / 447
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu