Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektromos távirányítós kapunyitó
 
Témaindító: wital, idő: Ápr 13, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   72 / 131
(#) bajuszvas válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Márc 27, 2020 /
 
[quote][/quote]Van widget (a képen Cabinet light néven van) is, nem kell turkálni a telefonon, sőt az ok google-al, még tapizni sem kell! Megmutatod a Tied?
A hozzászólás módosítva: Márc 27, 2020
(#) zsoltee0001 válasza bajuszvas hozzászólására (») Márc 28, 2020 /
 
A bal oldali rész amit beépítettem, a két relé a teljes nyitás/személyi bejárót kapcsolja, + van két opto bemenete, hogy tudjam, most éppen kinyit vagy becsuk.
Egy probléma van még amit meg kellene oldanom, ha elmegy a net, vagy valamiért a router levágja, akkor már nem fog újra felkapcsolódni, kell egy újra indítás.
Ill a wifi ssid6 password a forráskódba van eltárolva, ha megváltozna valami, akkor át kell írni és újra rátölteni a szoftvert
(#) pipi válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Márc 28, 2020 /
 
Nálam óra és riasztó megy esp8266-al, ha bármi áram/router/internet kikapcsolás van, simán újra konnektálnak, nem kell újraindítani az esp-eket.
Ha arduinós a szoftvered, esetleg itt nézelődhetsz Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Márc 28, 2020
(#) zsoltee0001 válasza pipi hozzászólására (») Márc 28, 2020 /
 
Nálam a void setupba történik az inicializálás, és biztos, hogy nem csatlakozik újra, mert két, egymástól független esp is egyszerre állt le.
Nálad akkor a loop-ba ezt figyeli, nekem ezt még meg kell oldani.
(#) pipi válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Márc 28, 2020 /
 
Nincs semmi extra a kódban Bővebben: Link . Lehet egyszer valamelyik szoftvered kikapcsolta az auto connect-et, és megjegyezte... Vagy furmányos módon hivod a wifi-t, (valami persistent mód rémlik), amikor nem tárolja le a flash-ba az ssid/pass-t. Esetleg használsz valami wifimanager library-t, ami nem jó...
(#) pipi válasza pipi hozzászólására (») Márc 28, 2020 /
 
bocs, rosszat linkeltem, Bővebben: Link
De lehet ezt már az esp8266 topickba kéne...
A hozzászólás módosítva: Márc 28, 2020
(#) zsoltee0001 válasza bajuszvas hozzászólására (») Márc 29, 2020 /
 
Próbáltam ezt: Bővebben: Link
De 2018-as a video, azóta olyan szinten átvariáltak mindent, hogy az édesanyja nem ismerne rá
Eleve nincs is Google assistant App a play áruházba
De ahogy elnézem ott is elő kell vadászni a telóból az alkalmazást, csak onnantól működik a hangvezérlés.
(#) bajuszvas válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Márc 29, 2020 /
 
Ok google-hoz, kell a google segéd. Csak akkor megy bizonyos telefonokról.
(#) rerere válasza increduluszoltan hozzászólására (») Ápr 7, 2020 /
 
Üdv!

Nekem is egy ilyen vezérlésű kapum van. Az lenne a kérdésem, hogy hogyan lehet ezen távirányítót tanítani a vezérléssel? Az ECO2 leírásoknál általában szerepel egy tanuló gomb, de sem ezen sem az ugyanilyen enyémen nem.
(#) lelkes amatőr válasza rerere hozzászólására (») Ápr 7, 2020 /
 
Szerintem a biztositéktól jobbra levő kis panelon levő gomb van a tanításhoz.
(#) rerere válasza lelkes amatőr hozzászólására (») Ápr 7, 2020 /
 
Visszaszívom, kicsit különbözik az én panelem. Határozottan kevesebb gomb van rajta. Konkrétan csak Start és Reset. Lásd a csatolt képet.

IMG_6150.jpg
    
(#) lelkes amatőr válasza rerere hozzászólására (») Ápr 7, 2020 /
 
Onnan mintha hiányozna a rádiós rész. Nélküle nincs mihez tanítani.
(#) Remci válasza rerere hozzászólására (») Ápr 7, 2020 /
 
A bal felső sarokban van egy csatlakozó sor, abba kell egy ilyen panel . Ezen van a tanuló gomb. Ha ez nincs, akkor csak egy külső vevővel tudod a távirányítót feltanítani rá.
(#) rerere válasza Remci hozzászólására (») Ápr 7, 2020 /
 
Csak hogy egyértelmű legyek: nekem most is vannak működő távirányítóim ehhez a kapuhoz. Ennek nem mond ellent a panel hiánya ugye, csak a feltanítás nem lehetséges? Ha az előző hozzászóló "nincs mihez tanítani" megjegyzése is helyes ez esetben, akkor van valahol máshol egy rádiós vevő és az van valahogy erre a panelre kötve?
(#) lelkes amatőr válasza rerere hozzászólására (») Ápr 7, 2020 /
 
Megannyi kérdés felmerül.
A rendelkezésre álló infó alapján nem lehet határozott véleményt alkotni.
(#) Remci válasza rerere hozzászólására (») Ápr 7, 2020 / 1
 
Valószínű hogy külső vevőd van. Van a képen egy 4 eres riasztó zsinór, annak a zöld-sárga ere van bekötve a közös-start bemenetre. Na annak a vezetéknek a végén kellene lennie a vevőnek. Az új távirányítót arra a vevőre tudod feltanítani.
A hozzászólás módosítva: Ápr 7, 2020
(#) rerere válasza Remci hozzászólására (») Ápr 7, 2020 /
 
Köszi a segítséget mindenkinek. Valóban. Volt egy fekete doboz annak a zsinórnak a végén, amiben ott lapult a vevő a tanuló gombjával.
(#) Remci válasza rerere hozzászólására (») Ápr 7, 2020 /
 
Szívesen.
Tényleg,nem tudja valaki,hogy ezekhez a Fiti rádióvevőhöz létezik relé panel? Olyasmi mint például amit a Nice rádiós vevőkhöz lehet kapni? Ilyesmi . Van pár db Fiti panelem, elhasználnám különféle dolgokra.
(#) doodikaa hozzászólása Ápr 10, 2020 /
 
Sziasztok!
Ilyen Cardin kapunyitót használunk a társasházban, érdekelne, hogy van-e innen valakinek üzemeltetési tapasztalata ezekkel? Most akarják a harmadik ilyen távirányítót megvetetni velem úgy, hogy ránézésre mindkét előző működik mert ha megnyomom a gombot akkor a led világít de a kaput nem nyitja. Kérdés, hogy ad-e ki valami jelet. Az érdekelne, hogy ismert hibajelenség-e ez? Elég zavaros a th nem részletezném itt de nincs nagy kedvem évente venni egy távirányítót a háztól majdnem 10.000,- Ft-ért.A programozása elég egyszerűnek tűnik. Arra gondoltam, hogy kölcsönkérek egy működőt és megpróbálom azzal felprogramozni az enyémet, ezzel kapcsolatban kérdés, hogy le lehet-e ez a funkció titlva a vevőn esetleg.
(#) bajuszvas válasza doodikaa hozzászólására (») Ápr 10, 2020 /
 
A kapu vezérlés típusától függ. Én elvinném valami szakihoz, aki meg tudja mérni ad-e jelet. 1 éven belül garanciás! Elemcsere?
(#) uniman válasza doodikaa hozzászólására (») Ápr 10, 2020 /
 
Nem ártana a kapuvezérlés pontos típusát is megadnod...
(#) doodikaa válasza bajuszvas hozzászólására (») Ápr 10, 2020 /
 
Sajnos nulla támogatás van. A közösképviselő ilyen mutyi módban csináltatta ez egészet mint most kiderült és csak egy boltot tud, ahol lehet új távit venni és azt talán majd valaki felprogramozza. Idáig eszébe sem jutott, hogy ilyen történhet. Az ember aki "szinte szivességből" eddig ezzel foglalkozott számla nélkül elköltözött messzire. Elemcserét próbáltam, de a régi is még leadott 3V-ot.
(#) doodikaa válasza uniman hozzászólására (») Ápr 10, 2020 /
 
Sajnos azt egyelőre nem tudom. Viszont a neten azt láttam, hogy akár egy másik működő távirányítóval is fel lehet programozni egy újat. Ha ezzel van valakinek tapasztalata az érdekelne, mert ez lehetne a legegyszerűbb mód. Főleg, hogy máshol véve kb. 40% olcsóbb ez a távirányító mint ahol a házi néni veszi. A neten olvasottakból pedig úgy tűnik, hogy ezek előre tanított ugrókódos távik amit csak párosítani kell a vevővel. Amelyik kezeli, az kezeli és kész.
A hozzászólás módosítva: Ápr 10, 2020
(#) bajuszvas válasza doodikaa hozzászólására (») Ápr 11, 2020 /
 
10000 ért sztem nem drága. Én 7500 Ft/ táv (általános ár) + 6000 Ft (1-2 db, 3db-tól 9000) tanitásért csinálom, garanciával és számlával.
Azért azt be is kell szerezni, esetleg posta költség és helybe ki is viszik, sőt fel is tanítják!

Feltanítását te is meg tudod csinálni, másolható egyik a másikról.
(#) doodikaa válasza bajuszvas hozzászólására (») Ápr 11, 2020 /
 
Hát ha egy szakember számlával rászánva az idejét megcsinája úgy persze, hogy nem sok a 10.000. De itt más a helyzet és inkább az zavar, hogy egyáltalán nem vagyok benne biztos, hogy a távirányítónak baja van. Valószínűleg még a régi is jó. Az ünnepek után majd megpróbáom ezt a másik táviránytóval párosítást, ha nem megy akkor veszek egyet nem tudok mást csinálni, remélem azt sikerül párosítani.
(#) zsoltee0001 válasza doodikaa hozzászólására (») Ápr 11, 2020 /
 
Régebben, amikor még nem volt meg a RF counterem, a számítógép hangkártya kimenete közelébe tartottam a távirt és a hangszórón hallani lehetett ha működik, így teszteltem.
Általánosságba elmondható, ha működik a led, akkor jó a távir.
(#) doodikaa válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Ápr 14, 2020 /
 
Köszönöm az ötletet végül nekem is eszembe jutott, és elővettem a kisrádiót és szépen működik a távirányító, a régi is amit állítólag nem lehetett párosítani a vevővel, amikor felújították a kaput. Akkor se hittem ezt el de úgy voltam vele, hogy már tényleg elég öreg és szakadt volt így benyeltem egy új távi árát a békesség kedvéért.

Ünnepek után ma kaptam kölcsön egy működő távirányítót és azzal elsőre sikerült párosítani a RÉGI távirányítómat. Az újabbat (amit az elmúlt évben használtam) viszont nem. A rádiós teszt alapján ez is működik így szinte biztos vagyok benne, hogy valami programozási hiba lesz. A trükk abban lehet, hogy a régi távim nem volt felvéve erre a vevőre, az új viszont nyilván szerepel a memóriában ezért nem veszi fel újra. Az a kérdés, hogy törölni nem lehet-e hasonlóan a vevő megbontása nélkül mint ahogy párosítani is sikerült egy másik távival? Szerintem ez a törlés és újra felvétel talán megoldaná a problémát.
(#) uniman válasza doodikaa hozzászólására (») Ápr 14, 2020 /
 
Minden lehetséges, de még mindig nem írtál semmit az RF vevő típusáról !
Távirányítót párosítgatsz távirányítóval ?
Mi az RF vevőt a távirányítóval. Vannak távirányítók, amelyeket kódazonosító nélkül vásárolhatjuk meg. Ezekhez szükséges a régi távirányítóról a kódot megtanítani...ez esetben nem kell az RF vevőnek jelen lennie.
A hozzászólás módosítva: Ápr 14, 2020
(#) doodikaa válasza uniman hozzászólására (») Ápr 14, 2020 /
 
Itt másról van szó. A vevő típusát nem tudom mert fel van csavarozva a dogoz a ház falára jó magasan és egyelőre nincs aki belenyújlon. Pont ez a probléma. Mivel én csak ugatom ezt nem szeretnék belenyúlni de jól láthatóan nincs más a házban aki foglalkozna ezzel.

Ha van egy működő távirányítód amit már rá van párosítva a veőre, akkor annak a segítségével egy kompatibilis távirányítót fel tudsz párosítani ha ez a funkció a vevőn nincs letiltva. Az én esetemben nincs letiltva mert egy távit már sikerült így feltanítani a kölcsön távival. Viszont az újabb, saját távimat (ami még csak egy éves) nem sikerült valamiért, holott az is működik. Több üzletet is felhívtam és mindenhol azt mondták, "ha villog akkor jó az" ez a tapasztalatuk.
(#) uniman válasza doodikaa hozzászólására (») Ápr 14, 2020 /
 
A másik dolog, amit tudni illik: Ha ugrókódos távirányítót másolunk, vannak olyan RF vevők, amelyeknek ez kevés. A másolás után az új távirányítót is fel kell tanítani a vevőre!

Meg aztán az is olvasható bizonyos kapunyitók leírásaiban, hogy mi van akkor, ha egy ugrókódos távirányítót sokáig nem használunk....minek okán a vevő már nem reagál a távirányító jelére.

Ha meg távról távra másolgatunk, akkor tuti, hogy régi kód nem marad az újonnan megtanított távirányítóban, az a másolási műveletkor automatikusan törlődik.
Következő: »»   72 / 131
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem