Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » 300B SE
 
Témaindító: konyak6, idő: Okt 15, 2019
Témakörök:
Lapozás: OK   7 / 8
(#) konyak6 válasza cua hozzászólására (») Márc 22, 2020 / 2
 
Íme. A képen van egy 300B is.
(#) TAttila77 válasza konyak6 hozzászólására (») Márc 22, 2020 /
 
Finneknél? Na az sem itt van.
(#) TAttila77 válasza cua hozzászólására (») Márc 22, 2020 /
 
Ááááá nem is tudom De biztos nem hű hó
(#) TAttila77 válasza konyak6 hozzászólására (») Márc 22, 2020 /
 
Mostmár látom. Nem sok, de hullott. Viszont pont olyan Gold Lion 300b-re vágyom. Nem mintha a Psvane csövekkel nem volnék megelégedve, de annyi dícséretet hallottam erről, hogy egyszer biztos szerzek egy párat. Ennek is most van olyan szép hangja, meg iszonyatosan tuti basszusa, el sem akartam hinni. Még az erzéketlenebb Revox stúdió MK2 hangfalam is képes elég jól meghajtani. Egyenlőre nagyon meg vagyok elégedve, nagyon jól sikerült. Oldalak L, elő és hátlapot kell még csinálnom, valamint trafótakarást és végleges lesz.
A hozzászólás módosítva: Márc 22, 2020
(#) konyak6 válasza TAttila77 hozzászólására (») Márc 22, 2020 / 3
 
Én idáig jutottam ma. Sikerült véletlen habos jávort vennem. Kerestem, nem találtam, aztá vettem egy csomag (4×2 méter) sima jávort. Volt benne egy. Lottóznom kéne. A sarkok délafrikai vérfából vannak. Remélem a lakkozás jobban kihozza a mintát
A hozzászólás módosítva: Márc 22, 2020
(#) TAttila77 válasza konyak6 hozzászólására (») Márc 22, 2020 /
 
Én most megálltam. Oldalak, elő és hátlapok hiányoznak. Majd jövőhéten ha megint megszáll a múzsa akkor lecsapom kettes aluból dekopirral. Az elejére szeretnék valami tuti jó fát, de még az várat magára, mert majd minden zárva a vírus miatt. remélem előbb utóbb ki lehet mozdúlni biztonságban. Addig meg felcsiszolom, polírozom az alulapokat még.
Tetszik a fa borításod. sajna én ilyen fához nem jutok hozzá errefelé.
(#) konyak6 hozzászólása Márc 22, 2020 / 1
 
Nekem ez adta az ötletet. A vérfát még tavaly vettem az eBay-en. A jávort meg tegnap. Tervben van még az aljára valami sötét keret. Sajnos nem vagyok jó asztalos, de igyekszem.
(#) konyak6 hozzászólása Márc 28, 2020 / 3
 
A lakk meg a napfény előhozta a fa mintáját. Nemsokára elkészűl.
A hozzászólás módosítva: Márc 28, 2020
(#) konyak6 hozzászólása Ápr 4, 2020 /
 
Elkészült! Sikerült teleszornom csavarral a tetejét. Van egy kicsi brumm, de halkabb mint a vadonat új lemez alapzaja.
(#) TAttila77 válasza konyak6 hozzászólására (») Ápr 4, 2020 /
 
Épp a minap írtam hosszan a csövesbe a 300b-k fűtés okozta brummjáról.
Ha DC-vel fűtenés csendben lenne, mint egy stúdió monitor. Semmi baja nem lesz, ha DC-vel fűtöd.
Az enyém is készen van, de még az előlapra lesz egy 1cm-is tölgyfa lap, amit magam valahogy, valami lakkal /sell, vagy vízbázisú selyemfényű/ kicsinosítok.Na meg a trafók takaró kupakját kell még megfabrikálnim. Nekem minden porcikája alu lett

Húúúúú! Igazi retró kinézete van annak a piros pilácsnak a tetején
A hozzászólás módosítva: Ápr 4, 2020
(#) konyak6 válasza TAttila77 hozzászólására (») Ápr 4, 2020 /
 
Lecsréltem a gombokat, így retróbb. Olvastam a DC fűtésről. Mosy egyenlőre élvezem. Majd a karanténban megcsinálom.
(#) TAttila77 válasza konyak6 hozzászólására (») Ápr 4, 2020 /
 
Nekem is brummos volt tőle, de kivágtam a búsba a potis fűtésközepelést. két Dale ellenállás van poti helyett. Valamint a fűtőtrafónál egy panelen van a DC fűtés 300b-nként 20000u-nyi elkóval 5V-on.
(#) tonya hozzászólása Ápr 5, 2020 / 1
 
Üdv !
Nagyon szépek az erősítők amiket csináltok, nekem ugyan gyári van, de ettől függetlenül igen jó hangú cucc, nem igazán hallottam jó SE erősítőket egy AN kivételével, illetve ezt, ezért is vettem meg. Nálam a fűtés váltóról megy, ki van közepelve, az egyenirányító RCA 5U4G, az előfok csövek Tungsram E88CC és RCA 6SN7GBT, nálam ez vált be a legjobban az én rendszeremben.
(#) TAttila77 válasza tonya hozzászólására (») Ápr 5, 2020 /
 
Üdv.
Tetszik a két monoblokkod. Milyen 300b-azok a belűl befeketítettek? Shuguang, vagy Psvane prémium?
(#) tonya hozzászólása Ápr 5, 2020 /
 
Üdv !
Shuguang Treasure 300b-z + kaptam hozzá egy pár sima Shuguang 300b-t is, de a Treasure azért jobb. Abszolút nem búg az erősítő, gondolom a mono blokkos kivitel miatt ezt még simán bírja az 5u4G, eredetileg 6h13c egyenirányító csövekkel kaptam, de az RCA-k jobbak hangilag, igazából 5AR4 kellene bele.
(#) TAttila77 válasza tonya hozzászólására (») Ápr 5, 2020 /
 
Te, a 6h13C az nem egyenirányítócső, hanem eredetileg orosz tápba készűlt áteresztő duál trióda. Azt nem lehet az 5U4G helyére bedugni sehogy sem, még a fűtése se úgy van alakítva, meg amúgyis duál teljesítményytriódát nem lehet egyenirányító helyére betenni. Valamit nagyon elnézhettél.
Ebben a pillanatvban kaptam kézhez az én végfokom előlapjának szánt gyalúlt centi vastag tölgy deszkát.
A hozzászólás módosítva: Ápr 5, 2020
(#) tunerman válasza TAttila77 hozzászólására (») Ápr 5, 2020 /
 
Idézet:
„meg amúgyis duál teljesítményytriódát nem lehet egyenirányító helyére betenni. ”

Természetesen ez nem így van, mivel triódát lehet diódának bekötni - főleg úgy, hogy a fűtés/katódfeszültség és az anódfesz ill. katódáram adatai ezt lehetővé teszik
Mellékelek fotót, amelyen párhuzamosan kötött grafitanódos Bendix 6080-ak dolgoznak a 300mA-es anódtáp egyenírányító csöveként.
Persze az 5 voltos fűtőfeszütségű 5U4G helyére NEM lehet semmilyen 6,3 voltot igénylő csövet bedugni...
TJ.
(#) TAttila77 válasza tunerman hozzászólására (») Ápr 5, 2020 /
 
Ezaz, pont a fűtés miatt írtam. Az egyik 6,3, a másik meg 5V-os. Az egyik direkt fűtésű, a trióda meg nem. Én biztosan nem tenném egyik helyére csak úgy a másik csövet. Tehát 5u4g, vagy 5c3sz helyére 5n5sz, vagy 6n13sz-t.
(#) sutemenyx válasza tonya hozzászólására (») Ápr 5, 2020 / 1
 
Le ne cserélj egy direkt fűtésű csövet indirektre, ha jot akarsz...
(#) tonya hozzászólása Ápr 6, 2020 /
 
Bocsánat, rosszul emlékeztem a tipusra, 5C3SZ a cső típusa, természetesen nem trióda van bele rakva.
(#) TAttila77 válasza tonya hozzászólására (») Ápr 6, 2020 /
 
Na ugye. Mindjárt más a leányzó fekvése. Az nagyon jó cső. És én is most olyat használok mert az pl. nekem szebb mint az 5u4g. A fűtése is szebb, az 5u4g-ben nekem valami lapos huzal a fűtés. Nem mintha nem lenne nagyon jó, de az 5c3sz jobban tetszik. Bár rövidebb élettartamú. Viszont hallottam több felől, hogy nem kell azt az 500 óràt szó szerint érteni az 5c3sz-re mert olyan könnyen nem fog kimúlni, csak nagyon picit csökken a tudománya.
Majd meglátjuk.
Én most épp az előlap deszkámat sellakkozom, polirozom. Remélem ma tudok képet betenni nektek már a produktumról.
A hozzászólás módosítva: Ápr 6, 2020
(#) tonya hozzászólása Ápr 6, 2020 /
 
Az lehet, hogy külalakra szebb, de hangilag az RCA jobb, legalábbis nálam, nekem az a fontos,
(#) TAttila77 válasza tonya hozzászólására (») Ápr 6, 2020 /
 
És milyen az rca-val? Pár szór írj már ha lehet. A többihez képest teltebb? Több a basszus? Vagy hogy érted? Milyen, ha 5c3sz-t dugod bele?
A hozzászólás módosítva: Ápr 6, 2020
(#) tonya hozzászólása Ápr 6, 2020 /
 
Az első és mérhető különbség, hogy az RCA csöveken kisebb a feszültség esés 15-volttal, én sem gondoltam, hogy egy egyenirányító cső beleszól hallhatóan a hangba, de beleszól, nagyon részletes és természetes a megszólalás, miután én sok jazzt és komolyzenét is hallgatok azért ott ez elő jön, pláne az ének hangoknál, hangsúlyozom ez a jelenlegi összeállításomra vonatkozik aminek a lánc végén egy Yamaha NS-1000M van,
(#) TAttila77 hozzászólása Ápr 7, 2020 / 3
 
Sziasztok. Nos én eddig jutottam, az előlap hianyzik már csak. Az életem is megunhatom addig lehetne fényesíteni az alut, de tükör soha se lesz belőle. Ez már ilyen marad.
(#) konyak6 válasza TAttila77 hozzászólására (») Ápr 7, 2020 / 2
 
Én is fel akartam polírozni az alumíniumot. Elkezdtem 120-as csiszolópapirral csiszolni. A rezgőcsiszoló jó érdes felületet csinált, ami megtetszett. Lelakkoztam.
(#) TAttila77 válasza konyak6 hozzászólására (») Ápr 7, 2020 /
 
Olyan a tiéd mintha homokfúvattad volna. Legalábbis a képen így látom, de nem lehet nagyítani mert szar lesz a felbontása. nekem a rezgőcsiszolóim olyan karmolást tettek rá, hogy a szemem kugúvadt a látványtól, pedig 5 féle csiszolópapírral próbálkoztam.
Én egy hétig álandóan csiszolam finom csiszolószivaccsal, de ettől jobb már sose lesz. Itt-ott van egy-két nagyobb mélyebb karcolás, szerintem valahol érte valami, amit én már ki nem tudok belőle szedni semmivel. De ezzel a polírozással meguntam az életem már majdnem.
A hozzászólás módosítva: Ápr 7, 2020
(#) TAttila77 hozzászólása Ápr 10, 2020 / 5
 
"A legendák velünk élnek."
A nyuszi megtojta a Psvane Végfokomat. Végre elkészűltem vele. Két cső kivételével a 300b-k és az 5U4G is Psvane. Olyan 2x6-7W-ot tud. torzítatlanúl.
(#) TAttila77 válasza TAttila77 hozzászólására (») Ápr 10, 2020 /
 
Jelenleg egy pár Revox Studio MKII háromutas hangfalpáron hallgatom. Azért említem meg, mert azt végképp nem gondoltam volna, hogy zárt dobozzal is gyönyörű meseszépen fog szólni és még elég jelentős erős basszussal is bír amikor kell.//Nem hallgatok Jazzt, de filharmónikusokat, komolyzenét sem,a világból ki lehet velük kergetni. Kivétel a Fourplay.// A Psvane csövekben is kellemesen csalódtam, pedig nem egy méregdrága darabok.
(#) djhans válasza TAttila77 hozzászólására (») Ápr 11, 2020 / 1
 
Pedig ezeket az SE-ket pont azokhoz a stílusú zenékhez használják, és ott jön ki az előnyük. Pop, Rock zenékhez például inkább PP erősítő vagy talán még csöves se kell.
Következő: »»   7 / 8
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem