Fórum témák
» Több friss téma |
Szerintetek roncsolás mentesen a mágneskör meg az alsó pólus lemez leszedhető egy 16-os mélyközépről?
Oka passzív membránként használnám jelenleg hordozható dobozban. Így csökkentenék az össz súlyán a cuccnak. Persze egyszer lehet meg majd másra..... A hozzászólás módosítva: Ápr 18, 2020
Kedves SlyChocolate!
Úgy látom, hogy mások nem válaszolnak kérdésedre. Tapasztalatból nyilatkozom. A mágneskörök ragasztásai 100-150 celziusz fok körül elenged. Gázlánggal felmelegíthető erre a hőmérsékletre. Ez után éles kés, vagy feszítő szerszámmal a mágneskőr szétfeszíthető. Óvatosan végezve a tekercs se sérül. A kosáron az alaplemez, pólus szegecseléssel rögzített. Ez árfúrással oldható. Vigyázni kell, hogy a pille ne sérüljön. Tisztelettel:H.F.
Nagyon köszönöm a választ.
Dewalt hőlégfúvóval esek majd neki. Az 600°C-ig tudja a dolgát....... Az esetleges helyreállítás lehet majd gond?
Múltkor kérdeztem a kis tölcséres porvédő beszerzési forrását, nem ezt kerestem most, így megtaláltam: Bővebben: Link
Tud valaki itthoni boltot, vagy kínai eladót, aki jó minőségű műanyag porvédőt (4" körülit) és vastag bevezetőszálat is árul?
Csak egy kicsit kell kiegészíteni és már meg is van a válasz:
A helyreállítás esetleges, az majd gond lehet
Vastag bevezetőszál szokott lenni a börzén. Ami most ugyan nincs, de megoldható postázással az eladótól. Pesti amúgy (budai).
Valami elérhetősége van? Nagyon vastag bevezetőszál kell, ónszívó szalag szerű, de simán vastagabból sem árt.
Kedves granpa!
A hangszóró 2000-től Fehérvárról rendelhetsz porvédővel. Ők mm-ben számolnak a 4"=100 mm. (Magyarországon törvény írja elő az SI mértékrendszer használatát!) Több szál összesodrásával tetszés szerinti vastagságot csinálhatsz. Egy méternyi hosszból lehet több szálast csinálni. Tisztelettel:H.F.
Köszönöm, de "Antiktelefon"-nak kell. SI-ből meg '65 körül írtam beadandót.
Idézet: „Magyarországon törvény írja elő az SI mértékrendszer használatát!” És mi van akkor, ha a hangszóró angol (amerikai) területről származik, és minden adata collos mérető? Erről jut eszembe az a story, hogy az adóellenőr elmegy a paraszthoz ellenőrizni a bikáját. Mondja neki a paraszt, hogy ő nem javasolja, hogy a közelébe menjen. Az adóellenőr erre közli, hogy neki joga van bármilyen módon ellenőrizni, és mutatja az igazolványát. Természetesen mikor a bika közelébe kerül, a bika egyből nekimegy az adóellenőrnek. A paraszt mondja az adóellenőrnek, hogy mutassa a bikának az igazolványát. Ennyit a Magyarországon érvényes SI törvényről. A hozzászólás módosítva: Ápr 22, 2020
Nincs előttem a hangszóró, és 3" a lengője, ezért írtam 4" porvédőt, de még USa gyártmány is, úgyhogy inchben van valószínűleg. De vastagabb kéne, a papírt szerintem simán berántaná. Lehet vágok vékony nyákból porvédőt, gyárilag is majdnem teljesen sík volt rajta, a lengő tömege alapján meg el sem fogja hangolni.
Ismerem a H2000 céget, szoktam onnan rendelni, de az a bevezetőszál vékonyabb, mint a HS280 gyárija (lb1021), így nagyon sok kéne ehhez, legalább 40-50 szál összesodrása, és az eredeti sokkal vastagabb elemi szálakból áll.
Kedves pucuka!
A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság feladata lenne, hogy írassák át a colt vagy inch-t cm-re vagy mm-re. Pontosabban Ők kivethetnének komoly büntetést az importőrökre az adat átírás elmulasztása miatt. Hogy erre nem került sor, azt én nem akarom firtatni!? Lehetséges valamilyen kapcsolat. "Holló a hollónak nem vájja ki a szemét!" Kedves antitelefon! Miért rántaná be a papírt, mármint a porvédőt? Ismered a hangszóró dinamikus erőhatásait, működés közben? A sík lemezek parciális torzításokat okoznak. Ezért a porvédő gömbsüveg, a kónusz ívelt kúp alakú. Vastag sodronyt több szálas litze huzalból is készíthetsz. Én több hangszórón ezt használtam, és évtizedekig jól működik. A 21"-s (50 cm) hangszórók 5 " (125 mm) csévével 16 ohmosak, és csak 22 volt effektív feszültséget bírnak. 24 volton leég a cséve! Csak néhány amperes áram folyik.Más kérdés, hogy a gyártók mekkora teljesítményt írnak. Tisztelettel:H.F.
A porvédőt semmi nem "rántja" be.A H2000-nél, csak a vékonyabb kivezetőszálból adnak el, de még az is kb. másfélszer vastagabb, mint a HS280-as, LB1021 mély eredeti kivezetőszála. És évtizedekkel tovább is tart. Gyakorlatilag ezekből a fonatokból még nem volt olyan, ami használat közben elszakadt volna. A 40 éves VT hangszóróknál sem.
Valóban lehet nem onnan volt, mivel egy pesti forgalmazótól vettem át, esetleg van adatlapod vagy képed a h2000-es bevezetőszálról?
Ez egy 300-as gumiperemes sub (elég rossz érzékenységgel), eredetileg több mm vastag műanyag porvédő volt rajta, csak levágták róla, de nem raknék rá papír porvédőt. Valameddig biztosan bírná, de már csak a kinézete miatt sem illik rá.
Van adatlap, abból főleg a fizikai felépítés derül ki, az LB hangszórók kivezetőszála 0,6mm külső átmérőjű, 7*0,05 sodrat.
Amit a H2000 vékony kivszálnak használ, az 0,9mm külső átmérő, 12*0,08. Még kicsit több is, mint a 1,5-szeres szorzó. ![]() Igen, az ilyen hangszórókra mondjuk másik hangszóróról bontott porvédőt lehet rakni. A pesti kollégák biztosan tudnak segíteni. Nekem is van pár kiló bontott porvédőm.A porvédő addig bírja, ameddig valaki be nem nyomkodja esetleg.
Hát ha kész lesz, valószínűleg tényleg bontottat fogok valakitől kérni. A H2000-es bevezetőszálhoz van linked? Nem találom a honlapjukon.
Azért nem találod, mert nincs a webáruházban (nem töltöttem fel).
És attól függetlenül lehet venni? Nekem utalás+levélben elküldés is jó lenne.
Persze, meg tudod beszélni mailben, telefonon.
Ha bejössz a műhelyembe tudok adni műanyag porvédőt
Erre gondoltam én is.
Hogy lesz aki közel van, és segít.
Üdvözlet mindenkinek!
Van két darab Focal T90Ti magassugárzóm, melyeknek a gumi perem alatti szivacs szerű anyaga szétmállott. Az interneten találtam hozzá felújító készletet ( kb. 26€ ) de nem vagyok biztos abban, hogy ezt házi körülmények között jól és precízen meg tudnám javítani. Az egyik hangszórót szétszedtem - ragasztva és csavarozva volt - így látható, hogy a csévetest sértetlen de a szivacs szerű anyag belül is csak por alakban van jelen. A vasmag közepén a bemélyedésben is volt egy korong alakú hasonló szivacsos anyag felragasztva, annak az állaga is olyan volt, hogy érintésre szétmállott, így azt lepucoltam róla. A kérdésem az lenne, hogy ilyen hangszórónak a javításában van valakinek tapasztalata? Köszönettel mhobby
Szoktam ilyeneket javítani, nem annyira nehéz.
Az a készlet nagyon drága hozzá.
Sziasztok!
Van egy régi 2.1-es pc-s hangszóróm beépített erősítővel, basszus és magaskiemeléssel... Az a gondom vele, hogy bekapcsolt állapotban van egy alap zúgása a mély hangszórónak ami a táppal egy dobozban van. Szétszedtem már többször de nem találtam semmit, tegnap egész nap nézegettem és olvasgattam róla neten, de inkább kérdeznék. 2 problémám is van vele. 1. probléma Szóval van benne egy trafó 10V *2 1,2A kimenettel. Ennek a kimenete rá van kötve egy nyákra (egyben van a tápegység és az erősítő áramkör). Le lehet húzni a nyákról a trafót, de bekapcsolt állapotban mindkét esetben halkan zúg a trafó. A hangszóró csak akkor zúg, ha bent vannak mindketten a dobozban egymáshoz közel. Akkor is zúg a hangszóró, ha nincs rádugva a nyákra (igen, a hangszórót is le lehet húzni a nyákról). Tehát ez valami mágneses gerjesztés lehet. 2. probléma Bekapcsoláskor és kikapcsoláskor is nagyot pattannak a hangszórók, kikapcsoláskor pedig az ugyanarra a hálózati aljzatra dugott monitoron egy pillanatra elmegy a kép. Ez csak akkor van, ha a trafó rá van dugva a nyákra és úgy kapcsolgatom. Megoldaná ezt a problémát egy lágyindító kapcsolás a trafó elé. Már találtam is egy ilyen kis panelt a hestore-on. (+1. Nincs benne biztosíték )Egyébként egész jól szól, mármint nekem megfelel a hangja, csak ezt a két problémát szeretném javítani. Gondoltam a trafó cseréjére de ilyet sehol sem találok. Nem egy szabványos darab. Mire lehetne esetleg cserélni ha az a gondja? A hozzászólás módosítva: Máj 17, 2020
A halk zúgás még elfogadható. A trafónak elméletileg nincs ekkora szórása. És a hangszóró mágneskörébe nem juthatna be eleve ez a zavar. De még ha be is jutna, ha lehúzod a nyák-lapról a hangszórót, és a lengőcséve két kivezetése szabadon van, áram nem folyik rajta, az nem fog szólni biztosan.
Valami más erősítheti fel a trafó zúgását, dobozba építve. És gondolom nincs földelve, szóval, a monitorra semmilyen hatása nem lehet. Bár a PC földjéhez mégis csatlakozik, ha a hangkártya jack kimenetébe épp be van dugva. Ilyen, 2*9-10V 20-25W hálózati trafót meg szerintem nem nehéz találni, akár bontottat is, olcsón.
Köszi, ezek szerint a trafócsere segíthet? És 9V-és kimenetű trafó is jó, csak meglegyen az áramterhelhetősége? Amikor mértem a trafó kimenetét, 11,17V-ot mutatott a multiméter úgy, hogy össze volt minden dugva.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |

)