Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Szárítógép problémák
 
Témaindító: csatalo, idő: Máj 26, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   12 / 22
(#) Dino71 válasza ramo47 hozzászólására (») Ápr 2, 2020 /
 
Az NTC elvileg akkor jó. Csatlakozások a panelon nincsenek eloxidálódva? Akkor lehet a mocivezérlő panel, vagy az elektronika rossz. Bár mindenhol A 71 hibára az NTC t meg a szintérzékelőt írják. De hát bármi is lehet.
(#) zolika2016 hozzászólása Ápr 29, 2020 /
 
Sziasztok!
Volna itthon egy Whirlpool AZA-HP 7991 szárító gépem ami feldob néha "f15" hibakódot.

Olvastam a használati u. de csak ennyit ír:
"Kapcsolja ki a szárítógépet, és húzza ki a hálózati csatlakozót. Várjon 30
percet. Csatlakoztassa vissza a szárítógépet, és indítsa el újra. Ha a hiba
ismét jelentkezik, kérjük, hívja a vevőszolgálatot."

Kikapcsoltam, vártam .............random előjön. Tudnátok segíteni pontosan mit is takar az f15 hibakód?
(#) csapo1002 hozzászólása Ápr 30, 2020 /
 
Üdv, sziasztok. Lenne egy Elektrolux szárítógép, kb. 2 éves. A következő a probléma: ma vettem észre, hogy amikor bekapcsol a ventilátor, zizegő hang hallatszik a gépből. Mi okozhatja ezt? A válaszokat előre is köszönöm.
(#) Dino71 válasza csapo1002 hozzászólására (») Ápr 30, 2020 /
 
Szia! Beindul a kompresszor?Aannak van e féle hangja.
(#) Dino71 válasza zolika2016 hozzászólására (») Ápr 30, 2020 /
 
Szia! reset Bővebben: Link
(#) zolika2016 válasza Dino71 hozzászólására (») Ápr 30, 2020 /
 
köszönöm.
Bár a pontos hibakód magyarázat is érdekelne.
(#) zolika2016 válasza zolika2016 hozzászólására (») Máj 2, 2020 /
 
Találtam leírást máshol:

"F15 MCU failure
Potential causes
Hardware failure on MCU
MCU software looses control on rotor position.(locked condition)"

Van még valami ami számomra nem egyértelmű:

Az MCU maga a programkapcsoló lenne,
vagy az inverteres motorban(mellett) egy különálló vezérlő panel ami a csak a motor vezérléséért felelős?
A hozzászólás módosítva: Máj 2, 2020
(#) KipKap hozzászólása Máj 14, 2020 /
 
Sziasztok!

Indesit isl65c típusú szárítógépünk nem fűt. Találtam benne egy szakadt klixont, de gondoltam megmérem az NTC-t is, ha már szét van szedve. Szobahőmérsékleten kb 500k az ellenállása, melegítésre szépen csökken. Az lenne a kérdésem, hogy ez lehet-e jó érték vagy túl magas. Sajnos nem találtam meg az adatlapját. A termisztor típusa: 77j22cr
(#) Dino71 válasza KipKap hozzászólására (») Máj 14, 2020 /
 
Szia!
ITT Az SM
Ha a klixon szakadt akkor az a baja. Valamiért túlfűtött. Vagy el van tömődve a sok szösztől, vagy a motor kondenzátor gyengélkedik és ezért nem tud elég levegőt szállítani.
(#) KipKap válasza Dino71 hozzászólására (») Máj 14, 2020 / 1
 
Nagyon szépen köszönöm! Sokat segítettél!
(#) andika3218 hozzászólása Máj 19, 2020 /
 
Sziasztok.
Van egy electrolux hőszivattyús szárìtógépem.A jelenség amit produkál,hogy a hőcserélő panelnél vìz van,gondolom ez nem ok.Hibát nem ír ki,nem áll meg,nincs égett szag,semmi furcsa dolog,csak a víz .
Mi lehet a baj?
(#) tammmy hozzászólása Jún 28, 2020 /
 
Sziasztok!
Van egy Miele T494C szárítógépünk. A gép gond nélkül működött egészen addig amíg be nem építettünk központi fi relét. A fi felé beépítés óta a szárítógép az indítás után ~30 mp-el leveri a fi relét. Ekkor kezdené el szerintem a meleg levegőt fújni befelé. A biztosítékot nem veri le csak a fi relét.
Hol kellene a hibát keresnem?
Próbáltam másik áramkörön lévő konnektorral is, a hiba ígyis fennáll, vagyis biztos a gépben vana hiba.
(#) Hoffmann59 hozzászólása Júl 31, 2020 /
 
Sziasztok!

A segítségeteket kérem. 6éve vásároltunk egy Zanussi ZTE 285 -ös szárítógépet. Hát most nagyon rosszalkodik. Elindul a szárítás és kb 6 perc után leáll és villog hogy televan a víztartály . Megnyomom a startot és tovább megy de persze többször meg áll. A szervizes kijött és nem tudott semmit csinálni és azt mondta csak nyomogassuk tovább a gombot vagy 50e Ft az új vezérlő.
A férjem már szétszedte de nem találunk semmi féle úszót ami esetleg fenn akadt (fórumon olvastam)

Előre is köszi ha segítetek.
(#) Josi777 válasza Hoffmann59 hozzászólására (») Aug 1, 2020 /
 
A gép hátulján lenn található a kondenzvíz gyűjtő tartály úszója és szivattyúja. Ilyenkor vagy az úszó akad fenn, de gyakoribb a szivattyú meghibásodása. Mivel a konenzvíz tartalmazhat szöszmöszt, ezért rugalmas szokott lenni a szivattyú lapátja, ezért viszont gyakran el is szakad.
(#) Hoffmann59 válasza Josi777 hozzászólására (») Aug 2, 2020 /
 
Szia Josi777
A férjem lebontotta a szárítógép hátulját,jobb alul meg van a szivattyú, de nem fér hozzá és az úszót nem találja.
Két cső megy le. A szöszmöszöket mind kipucolta.

ÍHa van ötleted megköszönnénk.
(#) kalazoli hozzászólása Aug 3, 2020 /
 
Szevasztok!
Van egy Bosch Serie4 8kg-os kondenzációs szárítógépem.
A gép minden előzmény nélkül nem szárít. Felfűt, dolgozik, de
a ruhák vizesen maradnak. A víztartályba nincs víz. A gépet szétszedtem, de
annak légjáratai nem voltak eltömődve, szösz szinte nem volt benne, vízszivattyútól a víztartályba felvezető cső sincs eldugulva, a vízszivattyú tartály is üres.
Arra gondolok, hogy a kompresszorból elment az anyag.
Azt hogyan tudom megnézni?
(#) liderces hozzászólása Aug 17, 2020 /
 
Sziasztok! Érdeklődni szeretnék. Adott egy Bauchnet hőszivattyús szárítógép. De Whirlpool vagy Ignis si ugyan ezzel a belsővel van, kb6-7 éves. Eddig rendben működött de utóbbi időben egyre sűrűbben reklamált a két szöszcsapda tisztaságáért. És utóbbi időben mintha hangosabb is lett volna mint régen. A kompresszorát azt hallom hangosabb ok, de a dob is zajosabbnak tűnik. Szét szedtem darabjaira mindent kimostam takarítottam. Az alja tele volt nyálkás folyadékkal, szösszel. Most is ugyan úgy reklamál eltömődés miatt. Kérdésem miből számítja ki hogy eltömődött a légcsapda? Semmi érzékelő nincs benne. Arra gondolok a ventilátor fel vett teljesítményéből talán? De akkor honnan tudja mikor melyik van teli, mert külön külön jelezgeti az alsó felső eltömődést. A ventilátort nem mertem szétbontani, de az is mintha kicsit csapágyas lett volna és az miatt mér hibásan, nehezebben teker? Ez egy komplikált és összetett tengely ez az egy motor hajtja a ventit, forgatja a dobot, és ezen a tengelyen van a szíjfeszítés is megoldva. üdv
(#) Dino71 válasza kalazoli hozzászólására (») Szept 1, 2020 /
 
Szia! lég keringetés van? Ha felfűt akkor van gáz. teljesen szét kell szedni és a hűtő/fűtő kondenzátorok elszoktak szöszölődni és nem megy át a levegő rajta. Azt kell kitisztítani.
(#) Dino71 válasza kalazoli hozzászólására (») Szept 1, 2020 /
 
Igaz ez LG de a lényeg ugyan az.
(#) ezermester1 válasza kalazoli hozzászólására (») Szept 12, 2020 /
 
Helló!
Volna egy kis értetlenségem. Tudtommal kondenzációs szárítógépben nincs kompresszor. kompresszor csak a hűtveszárító gépben van. Most kérdés: akkor milyen szárító géped is van? tudniillik a 2 technológia nagyon eltér egymástól.
(#) erbe válasza ezermester1 hozzászólására (») Szept 12, 2020 /
 
Bosch Serie 4 hőszivattyúval.
Ez pl. kondenzációs hőszivattyúval. Ha a kérdés feltevője részletesebb információkat közölne, nem merülne fel ilyen "értetlenség".
(#) ivicc hozzászólása Szept 25, 2020 /
 
Sziasztok! Van egy electrolux hőszivattyús szárítógépem, szerintem elszökött belőle a gáz, mert a kompresszor megy, de se nem fűt se nem hűt. Tudtok esetleg valakit aki fel tudja tölteni és befoltozni, és nem 200km-re lakik tőlem(Kaposvár) Sajnos a környéken a szerelők szerint csak az egész aggregátot lehet cseréli 80000-ért. Időnként Pécs, Paks, Székesfehérvár is útba esik.
(#) hzsiga hozzászólása Okt 13, 2020 /
 
Üdv Mindenkinek. Egy AEG lavatherm 3230 szárítógép ékszíj beazonosításában kérnék segítséget. Az ékszíjon található számsor a következő (remélem jól sikerült leolvasni mert már kopottas) "04707060r2027ph1930106h131". Tudom lekellet volna mérni a hosszát de elfelejtettem, mert szükség volt a szárítóra. Google nem segített. Lehet-e 1930 hosszú 6 vagy 7 vonalas? Segítséget előre is köszönöm szépen.
A hozzászólás módosítva: Okt 13, 2020
(#) hzsiga hozzászólása Okt 13, 2020 /
 
http://alkatreszek.org/ itt találtam a típust is írja rémélem jó. A módosítás már nem sikerült ezért kellet új hozzászólásba elküldenem. Kategória: háztartási alkatrészek: szárítógép: ékszíj.
A hozzászólás módosítva: Okt 13, 2020
(#) buzzard hozzászólása Okt 18, 2020 /
 
Sziasztok!

Kaptam egy Candy Grando 581 szárítógépet, kukába szánták, mert nem kapcsolt be.
A panel bitron t85 40005951. Az képen az 1. jelű ellenállás volt megpörkölődve, kicseréltem, a színei miatt bizonytalan vagyok, talán 61 ohmos, bekapcsolás után újból elfüstölt, és a 2. jelű induktivitás (én annak néztem) is sérültnek tűnt már ekkor. Kimértem a kondikat, mind jó. Ezután kicseréltem az LNK 304 PN-t is az előzőeken kívül, és ugyanaz történt. Van valakinek ötlete, hogyan tovább?

Köszönöm!

B40005951.jpg
    
(#) kadarist válasza buzzard hozzászólására (») Okt 18, 2020 /
 
Szia!
Próbáld meg ellenőrizni az áramkör összes elemét. Szerencsére nem túl bonyolult. Segítség.
(#) Jara válasza ramo47 hozzászólására (») Okt 18, 2020 /
 
Sziasztok, új vagyok itt, problémám van, hasonló, mint amit ramo47 vázolt. Szárítógép indul, fűtőbetét nem melegszik. előbb - ha jól emlékszem - F04-es hibakód volt, de szerintem azt megoldottam, szétkaptam a szivattyút, kipucoltam, az úszó útját akadálymentessé tettem. egész más okból leszedtem a fűtőbetétet is, darabokban volt, a hőterelő lemezek összetörve benne, a tekercsek kócosak. Próbára felvillant, aztán soha többet. Huszonezerért vettem bele másik fűtőbetétet de most ez se akar melegedni. Kiméregettem ellenállásmérővel, rövidzár volt mindenhol, az NTC ellenállásnál 170 kohm ellenállás, bár a táblázat szerint 614-nek kellett volna lennie.
Elsősorban ramo47-től érdeklődnék, persze, ha valakinek van ötlete ne tartsa magában, hogy sikerült megoldani a problémát? Mi az amit még meg kellene mérnem. Szerintem valami banális gond lesz, de nem jövök rá és ez roppant mód bosszant. Előre is köszönöm az építő jellegű válaszokat.
(#) Szilárd70 hozzászólása Nov 6, 2020 /
 
Sziasztok!
először is üdvözlök mindenkit, új vagyok a fórumon. Egy segítségre lenne szükségem.Candy CS4 H7 A1 DE-S tipusú hőszivattyús szárítógépünk meghibásodott, való színű motor hibás, de ha tudtok erősítsetek meg légyszíves. A jelenség, hogy hibakód nélkül elindul a szárítás, viszont nem forog a dob. Szétszedtem, először is kitakarítottam, mert tele volt gyösszel a burkolat alatt amin egy kicsit meglepődtem, mert 1 éves gépről beszélek, (a gari sajnos lejárt ) a dob kézzel könnyen forog. Az ajtó reteszkapcsolót átkötöttem, és megpróbáltam elindítani. Ugyan az a jelenség, zúg, de nem forgatja a dobot, kézzel rásegítettem induláskor, akkor elindult, viszont ha megáll nem indul segítség nélkül újra. Kicseréltem a motor indító kondenzátorait, a gyárival megegyező értékűre, a jelenség maradt ugyan ez. Én menetzárlatra tippelek, de eléggé összetett motorról van szó, ami oda vissza forog, nem vagyok biztos a dolgomban. Azt sem tudom eldönteni, hogy egyáltalán megéri e javitani, mert nem találtam motor árat a neten.
Köszönöm előre is a segítséget.
(#) Jara válasza Szilárd70 hozzászólására (») Nov 8, 2020 /
 
Nem lehet, hogy csúszik az ékszíj? Nekem ez az egyik problémám, cseréltem ékszíjat is, de az utángyártott 1148 mm hosszú ékszíj nyilván egy fél mm-re hosszabb, mert, ha ruha van gépben csúszik a dobon. kibajlagoltam szigetelőszalaggal. Taknyolás, de a foglalkozás elérte célját.
A hozzászólás módosítva: Nov 8, 2020
(#) buzzard válasza kadarist hozzászólására (») Nov 10, 2020 /
 
Szia, köszi a segítséget, bocs, hogy csak most reagálok, de csak most van időm hozzáfogni.
Ki kell forrasztanom mindent ahhoz, hogy ellenőrizzem? Azt írtad, nem túl bonyolult, de totál laikus vagyok, attól félek, szétcseszem a panelt.

Köszi!
Következő: »»   12 / 22
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem