Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Laptop javítás, tuning
 
Témaindító: angelero, idő: Jún 15, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   252 / 277
(#) szmutkuzoltan válasza menyus hozzászólására (») Máj 10, 2020 /
 
Köszi hogy ilyen sokat agyaltatok ezen nekem.

Kerestem egy szervizet, ahová gondoltam el fogom vinni még egyszer. Csak annyit fogok elmondani, hogy többször javították már de mindig ugyanaz a hiba jött elő és próbálják megkeresni és végleg ellátni a baját. Max bukom a bevizsgálást, ezt még bevállalom.
Az Itech szervízre gondoltam, elég jók a Googles vélemények róluk. (XV. ker Szövőgyár utca)

Ha meg tudják csinálni mondjuk 50-ért és még elmegy a gyereknél kettő évet, akkor évi 25 ből meg vagyon oldva a probléma. Ha újat vennék neki akkor azt nem úsznám meg 260 alatt és sajnos semmi garancia hogy tovább tartana nála. Mert nem tud rá jól vigyázni, hiába szídom, hiába tanítom. :-/
Dacból sem fogja fel értelmét az atyai szónak. Talán túl könnyen kapott meg mindent, de hát attól hogy majom, még szeretjük. Amúgy jó gyerek leszámítva ezt az irgalmatlan rendetlenségét.
Szóval simán leeshet, megázhat, túlmelegedhet az ágyban használattól és máris rosszabbul jártam anyagilag. Így gondolkozom.
(#) Kovidivi válasza szmutkuzoltan hozzászólására (») Máj 10, 2020 /
 
Az ilyen hibáknál elég, ha a többrétegű nyák egy furatgalvánja kontakthibás, vagy a BGA csipen van egy mikrorepedés (felmelegszik-lehűl milliószor = anyagfáradás). Ezeket csak komplett BGA cserével (nem felmelegítés!), és komplett alaplapcserével lehet orvosolni. A javítgatás eddig se jött be, ezután sem hiszem, hogy segíteni fog. Kiszáradt kondit nem is cserélnek... De a te géped, tiszteletben tartom, hogy mit fogsz vele csinálni. A bevizsgálási díjatt bukni nem jelent semmit, hiszen úgyis azt mondják, javítható, tehát a javítást is ki kell fizetned. Aztán, ha 1-3 hónap múlva visszaviszed a gépet, hogy "Hello, nem megy", már nem is emlékszenek rád (visszaadják a pénzt talán?). Még 2 év működéshez annyi szerencse kellene, mint az ötöslottóhoz (szerintem).

Nekem volt egy Fujitsu gépem. Annyit szívtam vele, annyi idegességet ettem meg vele, ami nem ér meg semmi pénzt! 20eFt-ért melegítették meg egy jó hírű üzletben (6 éve), 3 hónap múlva ismét rossz, pénzt nem kaptam vissza. Aztán jött egy megbízhatatlan fickó/üzlet, akihez elpostáztam a laptopot (többször is), amikor visszakaptam, a venti nem ment egyáltalán, gyorsan visszapostáztam. Második javítás (alaplapot cserélt kompletten, a hibás alaplapokat próbálgatják javítgatni, és egy ilyet rakott be minden esetben) során a procim lebutult egy sokkal lassabb fajtára (nem volt kedve a procit átrakni az egyik alaplapról a másikra), a többire már nem is emlékszek, mi lett a pénzzel, de működő laptopom nem lett. Nem kívánom senkinek.
A hibás laptopot eladtam alkatrészenként (a hibás alaplapon kívül), visszahozott egy kis pénzt.
A hozzászólás módosítva: Máj 10, 2020
(#) menyus válasza szmutkuzoltan hozzászólására (») Máj 10, 2020 /
 
Ne ostorozd a gyerkocot, nem tudom mennyi idos de az en 13 evesem pont ilyen. Ez kor specifikus, kiskamasz. Ennyi. Rendetlen, konok, onfeju, minden "raer"..stb. Neki is notebokja van. Amik koztudottan "masodik gepkent" kezelendok. Nem arra gyartottak hogy 24 orabol 18 at kinozzak oket. A max amit megtehetsz, es amit en is tettem: Kulso wireless billentyuzet es eger hasznalata. Igy nem a gepet kinozza fizikailag. Nem kopik a keyboard, a touchpad. HDMI kabellel ra van kotve a TV jere, a gep az asztalon es nem az agyon. Igy a hutolevego ki - bearamlo nyilasokat nem takarja az agynemu. A hurcolasbol eredo fizikai serulesek is ki vannak igy love. Nalunk kb 3 havonta kitakaritom, ujrapasztazom az extra igenybevetel miatt. Altalaban azert a gep "beszel" a meghibasodasok elott. Azaz vannak tunetek amire erdemes figyelni. Tulzottan es suron, magas furdulaton jaro hutoventilator pl. hutes problemat jelez. Az mar egyertelmu ha menet kozben random le is all, ugyan e miatt. Mert a KBC chip behuzza a veszfeket. Gyereknek otthonra jobb valasztas az asztali gep, tobb szempontbol is. Olcsobb, bovitheto, jobban es olcsobban javithato hiszen a fo periferiak cserelhetoek. ( proc, video kartya..stb) Szerintem engedd el azt a notebook gepet mert csak beletolod a penzed feleslegesen, es ha teheted vegyetek egy desktop pc t. De ez csak az en velenyem. A fentebb felvazolt notebook uzemeltetesi otletek viszon aktualisak es bejonnek. A gyerkoc meg gyerkoc, nalunk is havonta van tablet meg telefon kijelzo/touch csere. Ez egy ilyen dolog, "ami eltorhet az el is torik, ami elromolhat az el is romlik" ( Morphy) Foleg gyerekeknel. Esetleg bevalik ha a zsebpenzebol be kell szallnia a javitasi koltsegekbe. Nalunk bevalt, a harmadik kijelzo javitas utan vezettem be es azota jobban vigyaz a dolgaira.
A hozzászólás módosítva: Máj 10, 2020
(#) antiktelefon válasza szmutkuzoltan hozzászólására (») Máj 10, 2020 /
 
Ha kiszeded a lapot, garantáltan ott lesz rányomtatva a típus. Kínából 50 alatt szerintem kapsz ehhez komplett nyákot, de az is lehet, ha szétszeded, találsz valami egyértelmű vízkárt vagy valamit. Mint írták, csak táp, ram és egy monitor kell a hibakereséshez.
(#) bbb válasza menyus hozzászólására (») Máj 11, 2020 /
 
Idézet:
„Ne ostorozd a gyerkocot, nem tudom mennyi idos de az en 13 evesem pont ilyen. Ez kor specifikus, kiskamasz. Ennyi.”

Nem korfüggő! Inkább környezetfüggő (nem szülő!, környezet = iskola, haverok, bulipajtik). Több telefonban cseréltem már kijelzőt, mert a "gyerkőc" figyelmetlen és nem vigyáz rá (gyerkőc jelen esetekben mindegyik 18+ volt), nem kellett érte megdolgoznia. A szülők hiába próbálják arra nevelni, hogy vigyázzon a holmijára, nem megy ezeknél a technikai holmiknál. Több kettétört laptop is volt a kezem között, mert a leányzó erősebb, mint a műanyag, amiben megszorul a zsanér. Egyszerűen nem törődnek vele. S a fura, hogy ezt a példát egyik se otthon látta ám!
Sokuknál az se segített, ha a saját zsebpénzéből/ösztöndíjából lett kivonva a javítás/új ára. Érdekes, hogy ugyan ezeknél a "gyerkőcöknél" viszont a ruhaneműk mind remek állapotban voltak, szakadás max. a divatfarmeren volt... A tankönyveik voltak még a laptop/telefon sorsán hányattatva - mintha amivel "dolgozni" kell, azt nemszeretemből messzire hajították volna, hiába volt mind jó tanuló
(#) bbb válasza antiktelefon hozzászólására (») Máj 11, 2020 /
 
A fedélen látható FRU szám alapján ez egy lenovo flex 2-14 gép. Az alaplapon kell találni olyan matricát, amin rajta van az FRU szám, az alapján lehet alin keresni, 60-100$ között lesz hozzá alaplap. Viszont ha ez az a gép, amit az árukeresőn találtam, akkor újkorában volt 150pénz, i3 procival - el kell engedni.
(#) szmutkuzoltan válasza bbb hozzászólására (») Máj 11, 2020 /
 
Köszi mindenkinek, átgondoljuk mi legyen.
Drágább kivitel ez, i5 proci, 8 gb ram, ssd+hdd...

Tegyük fel szétszedem, meglesz a szám és rendelek bele alaplapot...
a rajta lévő kiegészítő lapkák nem lehetnek hibásak? (bekapcsoló gombos nyák, meg még valami kisebb dolgok vannak.)
(#) szmutkuzoltan válasza szmutkuzoltan hozzászólására (») Máj 11, 2020 /
 
Amúgy az asszony az utolsó "hard resetelős " helyre akarja visszavinni újra, mert az volt a legolcsóbb. Bár autót, bútort, csempét, villanyt, vizet , sőt még gázt is bátran rám bíz, az elektronikus készségeimben egyáltalán nem hisz, költeni meg nem szeret.
Nehéz a sorsom na.
(#) Ktulu hozzászólása Máj 11, 2020 /
 
Aku nélkül próbáltad? Csak külső táppal.
Ha ugyan az, húzz le mindent, csak 1 RAM-ot hagyj. (1 RAM, 2 USB-s oldalsó nyák, HDD, SSD, akku, wifi kártya, LCD is)
RAM-ot cserélgsd ide oda.
Ha az alaplapot kiveszed, a GPU részt jól vedd szemügyre. Sokszor csak hátulról melegítik fel úgy, hogy a hűtőbordát rajta hagyják.
(#) bbb válasza szmutkuzoltan hozzászólására (») Máj 11, 2020 /
 
Minden lehet hibás De gyakoriságot tekintve az alaplap az igazán valószínű.
Ha drágább kivitel, akkor meg kell nézni melyik, hiszen nem mindegy az FRU szám, az alapján lehet rendelni a belevalót. Ha teljesen véletlenül meglenne a sorozatszáma a gépnek, akkor a lenovo oldalán meg lehetne nézni, hogy milyen alkatrészeket raktak bele gyárilag, s akkor onnan is lehetne látni a kérdéses FRU számot.
(#) menyus válasza szmutkuzoltan hozzászólására (») Máj 11, 2020 /
 
3. generációs I5 processzorral. 8Gb RAM al 240 SSD vel árultunk egy 15" os DELL t, 35 ért vitték el 6 hó garanciával boldogan. Nem a reklám helye, csak viszonyításképpen írom... Mielőtt beleugranál egy 50 ezres javításba, plusz számold bele amennyit már ráköltöttél hiába.
A hozzászólás módosítva: Máj 11, 2020
(#) antiktelefon válasza bbb hozzászólására (») Máj 11, 2020 /
 
Pontosan erre utalok, olcsóbb alin egy akár i5 lapot keresni hozzá, mint itthon BGA-val szenvedni, hogy aztán újra előjöjjön...
Főleg, hogy 50-et szánna rá.
(#) Kovidivi válasza antiktelefon hozzászólására (») Máj 11, 2020 /
 
Csak az a kérdés, hogy az alin található lap is egy javított lap-e? Mert valószínű.
(#) antiktelefon válasza Kovidivi hozzászólására (») Máj 11, 2020 /
 
Meg kell kérdezni...
Illetve ha megérkezik, jól megterhelni, hogyha hibás, előjöjjön azonnal. Azért ez nem egy macbook lap, vagy valami nagy keresletű népszerű modell. Persze lehet javított, de el kell olvasni az eladó értékeléseit, abból kiderül.
(#) didyman válasza antiktelefon hozzászólására (») Máj 11, 2020 /
 
Nem szokott ez kiderülni, az üzletfél azt mondja, amit hallani szeretnél és ad garanciát, amit nem tudsz ésszerűen érvényesíteni, hacsak ő nem lesz jó fej és küld másikat. De abban biztos lehetsz, hogy az ott árult lapok 90 %-a javított. Nem biztos, hogy ez baj, inkább csak ténykérdés. A jól megterhelés sajnos nem sokat ér, ha mint a kérdezőnek is, hónapokig lehet tünetmentes a gép.
(#) antiktelefon válasza didyman hozzászólására (») Máj 11, 2020 /
 
Nem ebbe a topicba tartozik, de ezért szoktam a seller pays return shipping meg free return-re figyelni, eddig nem volt ebből gondom, igaz, leginkább régebbi lapokat vettem, meg inkább bontós európai cég ebay boltjából, nem Kínából. Az a szívás, ha megbukik a lap a teszten, csomót kell várni az újabbra. Nyilván nem olyan lapot veszek, amiknek állandó hibája a megsülős GPU, mint az újabb Asus meg Lenovo "gamer" laptopok, sőt, többször iGPU-s, CPU socketes régebbi 3-4. gen. lapokról van szó, amik így jelentősen olcsóbbak, így megéri cserélni.
(#) szmutkuzoltan válasza menyus hozzászólására (») Máj 12, 2020 /
 
Ilyen extrém olcsót én ugyan nem találtam,de cseppet szétnézve tényleg be kell látni hogy nem ér már valami sokat a gép akkor sem ha működik. A végén veszünk egy új valamit hosszú garival, legfeljebb nem lesz tapiképernyős. Én már 10+ éve Dell gépeken dolgozom, eddig még semmi baja nem volt egyiknek sem és a legrégebbi is működik a családban.
(#) szmutkuzoltan hozzászólása Máj 13, 2020 /
 
Ma a gyerek visszavitte a gépet abba a szervizbe ahol utoljára "resetelték".
Kivették a táskából, bedugták, megnyomták a gombot az átvételkor és ez a piszok gép beindult... Többször egymás után.
Mintha direkt csinálná.
(#) bbalazs_ válasza szmutkuzoltan hozzászólására (») Máj 13, 2020 /
 
Esetleg a visszavittén lehet a hangsúly, mert ha kontaktos, akkor jó kis hurcolászás elvileg helyrezökkentheti. Ma hidegebb volt, kültéren tartva összehúzódott valami, beindult.
(#) menyus válasza szmutkuzoltan hozzászólására (») Máj 13, 2020 /
 
Power gomb? Tuti jo?
(#) Longa György hozzászólása Máj 14, 2020 /
 
Sziasztok! Laptop beázott. Ki lett szárítva, a billentyűzet többször lett melegítve. Sajnos egy gomb lenyomásakor több betű jelenik meg. Billentyűzet a hibás, vagy az alaplap? Segítsen valaki, mert nem akarok úgy billentyűzetet venni, hogy nem az a hibás.
(#) bbalazs_ válasza Longa György hozzászólására (») Máj 14, 2020 /
 
A billentyűzet igen közel levő fóliákból áll, a közéjük befolyt víz sokáig ott marad a hajszálcsövesség miatt. Valamit összeköt odabent a folyadék.
Ha gyorsan kell, vegyél másikat. Ha vársz, még akkor sem biztos, hogy megjavul. Ha víztől ázott be, akkor jók az esélyek, ha viszont valami szénsavas létől, akkor kuka (az ebben levő foszforsav korrodál).
(#) szmutkuzoltan válasza menyus hozzászólására (») Máj 15, 2020 /
 
Az jó kell legyen, mert hosszú nyomásra csinált valamit.

Közben hazaért a gyerek is meg gép is. Működik a piszok.
Legközelebb tényleg kiveszem a lapot és úgy próbálom megtalálni a baját.

Akkor aztán vagy sikerül kitökölni hogy hol nem érintkezik, vagy hazavágom végleg.
Ha pedig csak nem találom, akkor is kuka.
Ha tévére dugom rá HDMI vel és kap egy usb billentyűt a lap, akkor már mutatnia kell valamit igaz? Akkut ugye nem kell rákötnöm, elég a táp?
(#) menyus válasza szmutkuzoltan hozzászólására (») Máj 15, 2020 /
 
Az attol fugg hogy eppen ennel a tipusnal mit lep a SIO ( KBC) chip arra, hogy nem latja a billentyuzetet. Proba, de szerintem jarhato ut. Akku nelkul is mukodnie kell.
A hozzászólás módosítva: Máj 15, 2020
(#) menyus válasza Longa György hozzászólására (») Máj 15, 2020 /
 
Dugj ra egy USB keyboard ot. Ha azzal jo akkor velhetoen a beepitett billentyuzet a ludas. A billentyuzet egyebkent onalloan is tesztelheto csak megfelelo cel hardver kell hozza.
(#) menyus válasza Longa György hozzászólására (») Máj 15, 2020 /
 
Varj vele par napot es tedd ki a napra. A melegites hatasara parologni akar a folyadek de nem tud. Ezert beparasodik a retegek kozt. Elobb utobb kiszarad de hogy mi lesz a vegeredmeny az kutya vacsoraja...
(#) Szasza9668 hozzászólása Máj 16, 2020 /
 
Sziasztok!

Kicsit kutakodtam a neten.
Ha jól értelmezem az infókat akkor az msata csatira lehetne sata eszközt erőltetni mivel az alap az ugyanaz csak a fizikai méret változik. Tehát ha nyákból maratok egy kis lapkát és rá forrasztom a sata csatikat, a tápot máshonnan adom az eszköznek, akkor ez még működhet is?

Köszönet!
A hozzászólás módosítva: Máj 16, 2020
(#) martin66789 hozzászólása Máj 30, 2020 /
 
Sziasztok

Segítséget szeretnék kérni egy ASUS F5SL laptop életre keltésében ha lehetséges.
úgy kaptam a gépet hogy talán bekapcsoló gomb hiba lehet egyik napról a másikra nem kapcsolt be. Kapcsoló hibátlan viszont a tápcsatlakozó után egy fekete alkatrész elszenesedett ami a tápcsatlakozó - és + lába között volt. Ezt eltávolítottam, de nincs javulás a gép továbbra sem kapcsol be. A tápcsatlakozóra rámérve nincsen zárlat 7,5 KOhm-ot mértem.

Ha a tápot rákötöm az alaplapra akkor valamelyik alkatrész sajnos még nem találtam meg hogy melyik kattan egyet. A gép áramfelvétele 34mA. A tápegysége eredeti javítatlan.

1.jpg
    
(#) martin66789 válasza martin66789 hozzászólására (») Máj 30, 2020 /
 
TPC8107 mosfet van a táp után ezeket hogyan tudom kimérni. Az akkumulátor kivezetéséhez talán nem jut feszültség ha jó helyen mértem.
(#) Ktulu válasza martin66789 hozzászólására (») Máj 30, 2020 /
 
Próbáld akuról. Két teljesen különböző úton táplálják a gépet.
Ha nincs feltöltve, labortáppal helyettesítheted. Általában a szélső lábak a táp. Testet könnyen ki tudod mérni.
Következő: »»   252 / 277
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem