Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Inverteres hegesztőtrafó
 
Témaindító: Gabi, idő: Aug 12, 2005
Lapozás: OK   528 / 562
(#) korozsi hozzászólása Máj 16, 2020 /
 
Sziasztok.
Megepitettem a Guliver 83 vezerlest, arra lennek kivancsi, hogy masnak is olyan-e mint nekem. Bekapcsolaskor vilagit a piros led huzza a relet ahogyan kell. Viszont eleg lassan kapcsol at uzem modba.
A masik ha rövidre zarom a hövedelmet akkor a rele nem kapcsol az üzem led azonnal kikapcsol es a piros vilagit.
Valakinek van ötlete varom a valaszat.

Üdv Gabor

Vz uj (1).lay
    
(#) Wszilárd hozzászólása Máj 17, 2020 /
 
Sziasztok,
Adott egy Fronius Transpocket 1500. Manualt olvasva nem lettem okosabb szétszedés után sem. Égést, törést, szakadást nem tapasztaltam.
A gépkönyv azt írta egyébként, hogy a hőkioldó "ment el" benne, de egy másik (működő) gépből kivéve nem javult a helyzet. De tovább megyek, gyakorlatilag mindent átraktam már a másikból, de így sem javult a helyzet. Az ügyfél tapasztalata az volt, hogy hegesztett vele és egyszercsak a hőmérséklet visszajelző kigyulladt a többi (hegesztés típus választó) leddel együtt. Hogyan tovább szerintetek? Dobjam el jó messzire vagy van még remény...
(#) hzsiga hozzászólása Máj 17, 2020 /
 
Üdv Mindenkinek. Ennek a típusú hegesztőgépnek a használati utasítását, vagy leírást az előlapon lévő kezelőszervről mi mit állít. Előre is köszönöm szépen a segítséget.
(#) tiggersoft válasza hzsiga hozzászólására (») Máj 17, 2020 /
 
fent a kapcsoló: impulzus gyors, ki és lassú
forgó kapcsoló: normál hegesztés(nincs impulzus se levezető áram se semmi extra, felfutó és levezető árammal hegesztés, impulzus mód, ponthegesztés, bevont elektróda
első poti a hegesztő áram, impulzus módban a csúcsáram
második poti: levezető áram, ponthegesztés beállítás
harmadik: impulzus frekvencia
negyedik: utógáz ideje
(#) hzsiga válasza tiggersoft hozzászólására (») Máj 18, 2020 /
 
Köszönöm szépen a segítséget.
(#) boap válasza bistvan196700 hozzászólására (») Máj 20, 2020 /
 
Szia !

Amit Ge Lee-től teljeshidas gatetrafós vezérléssé módosítottad, én is azt építem módosításokkal (védelmekkel). Mostanában ujra lett időm és foglakozom vele. Az a gondom, hogy a BCP53/56 párosok a gatetrafó bemenetén 15V helyett csak 12.8V -os négyszögjelet produkálnak. Nincs valami más megoldás gatetrafó meghajtásra, illetve mekkora 15V tápod teljesítménye? Lehet hogy nekem a 2A nem volt elég?

Üdv.: Boap
A hozzászólás módosítva: Máj 20, 2020
(#) bistvan196700 válasza boap hozzászólására (») Máj 21, 2020 /
 
Szia! A BC139-140 páros nem jó neked? Olyan 15v-os dugasztáp kell amit ha 1A-el beterhelsz akkor is tartja a 15v-ot. Az nem alkalmas ide amire ugyan rá van írva, hogy 15V de ha terhelés nélkül rámérsz akkor 18-19V, ha megterheled pl:1A-el, akkor vissza esik 13V-ra. A vezérlés meghajtásához teljesen jó a 2A-es 15V-os táp, ennél kevesebb áram folyik.
(#) boap válasza bistvan196700 hozzászólására (») Máj 21, 2020 /
 
Köszönöm a gyors választ.
A 15 V tartja a feszültséget, valószínű a BCP53/56-okon esik annyi feszültség, ebbe az irányba megyek tovább. Ha ~40V-os elég akkor SMD ben van olyan "Low Saturatation" fajta. SMD-ben keresek valami amit jó 64Khz-re.
(#) bistvan196700 válasza boap hozzászólására (») Máj 21, 2020 /
 
Rendben, sok sikert.
(#) amatör felhasználó válasza papplaszlone hozzászólására (») Máj 24, 2020 /
 
Üdvözlöm ha már kéznél van én az áram erőség szabályzó potméter adatait szeretném megkérdezni. Bizonyos poti állásokban nem szabályoz- a korábban többet használt helyzetekre - gondolok.
(#) amatör felhasználó hozzászólása Máj 24, 2020 /
 
VECO Discovery 140 áramerőség szabályozó potméter adatait szeretném megtudni valakitől. A korábban többet használt állásokban- 90-100 A nem szabályoz (nincs áramerőség, nem gyújt). A gép keveset használt, az utóbbi 2 évben nem volt használva, de ez a hiba már előtte is előfordult időszakosan.
(#) pipi válasza amatör felhasználó hozzászólására (») Máj 24, 2020 / 1
 
Hali!
Ha csak bizonyos poziciókban nem érintkezik, akkor azt a potit még meg tudod mérni, ha nincs ráírva semmi... Kiforrasztott állapotban a két végpontján megméred...
(#) hulala hozzászólása Máj 26, 2020 /
 
Sziasztok. Ma kibeleztem egy Esab LUC 500-as inverteres hegesztőgépet. Az erősáramú részt meghagytam mert az jó . Azt szeretném kérdezni, hogy ilyen nagy teljesítményű inverter meghajtása megvalósítható-e egyszerű kivitelű barkácsolt elektronikával. Jó lenne megmenteni az egységet mert elég tetszetős darab. Egy-két ötlet,vélemény jó lenne.
(#) dara válasza hulala hozzászólására (») Máj 27, 2020 /
 
Pár éve javítottam nagyobb teljesítményű gépet,külömbséget a gét trafónál láttam hogy ahány meghajtó volt annyi gét tekercs.Ebben 8-8 fet volt 16 külön leágazással.Na itt oda kell figyelni a kezdet végekre házi tekerésnél.E-30-35 vason lehetett.Persze a trafó meghajtást is izmosítani kell.Szerintem megoldható.
(#) hulala válasza dara hozzászólására (») Máj 27, 2020 /
 
Meg van az eredeti panel is és jó is csak használhatatlan mert a külső kezelő egységgel optika kábelen keresztül kapcsolódott az viszont összetört, elkallódott így e nélkül nem működik. De talán leválasztható a gate trafó és a mögötte lévő rész. Vagy hülyeség?
(#) dara válasza hulala hozzászólására (») Máj 27, 2020 /
 
Nem hülyeség,inkább az a járható út.
(#) mpisti válasza hulala hozzászólására (») Máj 27, 2020 /
 
Lali, feléleszteni bizonyosan sikerülhet,-bár vannak kétségeim- de egy dolog bizonyos: azokat az előnyöket amiket az eredeti kezelőfelülettel tudott a gép, manuálisan nem fogod tudni elérni mivel a programproci szerintem a kezelőfelületben van. Az optokai kommunikáció viszont kétirányú, azaz a CPU kiadott parancsra válasznak is kell érkezni, ennek hiányában tiltás szokott következni. Tehát vagy totál lebutítod és csak egy mezei 500A-es áramátalakítót kapsz, vagy megoldást kell keresned- akár szakszerviz megkérdezésével.
(#) hulala válasza mpisti hozzászólására (») Máj 27, 2020 /
 
Igen, pontosan azt akarom , hogy egy tök buta alapgép legyen ugyanis nagyon sajnálnám ezeket a nagy értékű alkatrészeket csak úgy az enyészetnek kidobni. Brutál főtrafója van és abból is kettő. az inverter többi része is stabil, látványos ipari cucc. Az eredeti tudását biztosan el lehet felejteni de van több ilyen nagy teljesítményű inverterem ami tudja más funkcióját helyettesíteni. De mint írtam nincs szívem bedarálni egy ilyen komoly technikát.
(#) jucsaba válasza hulala hozzászólására (») Máj 27, 2020 /
 
Szervizmanualját le lehet tölteni a tanyáról.
Nagyon részletes , szerintem biztosan menne , persze ha nem csak sima heggesztőgépet akarsz belőle gyúrni (új vezérléssel)hanem pl aluhoz is , kicsit kell dolgozni vele .
Mivel egy van belőle csak tanulás céllal .
(#) hulala válasza jucsaba hozzászólására (») Máj 27, 2020 /
 
MMA+AWI lenne a cél de lehet, hogy túl magasra tettem a mércét és nem fog sikerülni. Ha nem sikerül akkor (ami valós opció) pedig alkatrészenként meghirdetem eladásra.
(#) jucsaba válasza hulala hozzászólására (») Máj 27, 2020 /
 
Akkor a következőre számíthatsz :
Jó sokszor fog durranni , vagyis a félvezetőket kinyírod.
Ha csinálsz mindenféle védelmeket akkor is .
Ha olcsón tudsz nagyáramú fet/igbt ket/modulokat venni nekifoghatsz .
Kezdd ott hogy kell egy legalább500A dc lakatfogó vagy min 500A ac/dc áramváltó.
Minden annyiba kerül amennyiért adják , vagyis leleményességgel megoldható olcsón is .
(#) jucsaba válasza jucsaba hozzászólására (») Máj 27, 2020 /
 
A másik út hogy eladod , és veszel egy ezt tudó gépet .
Esetleg 3at ha KELL az 500A és összekombinálod , vagyis összehozod a kimeneteket , közös tengelyűre csinálod a potikat , szinkronizálod a pwm vezérlők órajelét ...
De még mindig nem biztos hogy működik , sok buktató lehet .
(#) hulala válasza jucsaba hozzászólására (») Máj 28, 2020 /
 
Szomorú vagyok, elvetted a kedvemet.
(#) ati790731 válasza hulala hozzászólására (») Máj 28, 2020 /
 
Szia Lala!
A butított változat sikerülhet... szerintem nagy esélyed van rá, és vannak itt akik tudnak segíteni..
(#) dara válasza jucsaba hozzászólására (») Máj 28, 2020 /
 
Hát ez azért eléggé lenéző vélemény.Miért durrogtatna?Mindenféle védelem akkor is?Kifejtenéd bővebben?Hátha tanulnak az öregebbek is valamit tőled.
(#) ati790731 válasza dara hozzászólására (») Máj 28, 2020 /
 
Jogos feltevés...
(#) jucsaba válasza ati790731 hozzászólására (») Máj 28, 2020 /
 
Saját tapasztalat , valami (mr morphy)közbeszól.
(#) jucsaba válasza jucsaba hozzászólására (») Máj 28, 2020 /
 
És nem lenéző vélemény , ha belevág szivesen adok tippeket mint itt bárki , de ha valami nem jön be , úgyis neki lessz kára .
Különben mindkét verzió érdekes feladat , egy cikket megérne attól aki összehozza .
(#) hulala válasza jucsaba hozzászólására (») Máj 28, 2020 /
 
"Esetleg 3at ha KELL az 500A és összekombinálod "... ezt nem értem! MMA Ívfeszültség= 20+(500x0,04) V azaz 40 V-os ívfeszültség dukál 500A -es hegesztéshez (bár nem használok ilyen hegesztő áramot de azért számoljunk). Mely 200 A-es inverteres hegesztőgép tud produkálni 165 A-es áramnál 40 voltos ívfeszültséget... már ha 3 gépből raknám össze. Valami itt sántít.
(#) hulala válasza ati790731 hozzászólására (») Máj 28, 2020 /
 
Szia. Én ebben bíztam eleinte. Minden cucc ép a hegesztő gép megmaradt részeiben. Az eredeti panelt is hajlandó lennék beáldozni (leválasztani) gét trafókat és azutáni részt. Örülök a segítő szándékodnak és köszönöm.
Következő: »»   528 / 562
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem