Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Codefon kaputelefon
 
Témaindító: ovaozse, idő: Márc 24, 2013
Lapozás: OK   20 / 29
(#) boborjan2 válasza dehogyisnem hozzászólására (») Jún 2, 2020 /
 
Na kiprobaltam, vegul sikerult szereznem 24c08-at es 64-et is. Beleirtam a forumon talalt tartalmat.
Nem megy. Az 5V-os helyeken ott a feszulseg. Tapraadasnal behuzza az egyik relet (hallani). A kijelzon egy pont van, billentyuzetre nem reagal.
A "Door fuse" biztositek nics benne. Ez kell nekem most az asztalon?
A line kimeneten 8.7VDC-ot merek, pedig ott elvileg 12V kellene hogy legyen (ha jol vagom). A bemenetre 12V-15V DCt kapcsolok, 12VAC nincs keznel. A line vonalon nem valtozik a feszultseg, ha a bemeneten megemelem a feszulseget (hogy a diodahidon at is legyen eleg a 7812-nek)
Bekapcsolaskor az EEPROM SCL laban ott a I2C clock, szal a proci eletben van.
Valami otlet?

kosz elore
(#) dehogyisnem válasza boborjan2 hozzászólására (») Jún 2, 2020 /
 
Ötlet 1000 van de az nem biztos hogy elég.
Ac 12 vagy 15 v dc minimum. Ha nincs billentyűzet akkor talán hibás és azért lett kiszerelve? Az újabbakon ha nincs meg a rendes tápfesz, akkor nincs beszédforgalom. Minden másnak mennie kell. Door fuse mindegy itt most. Piros plexit pucold meg vagy probáld nélküle. Mennyire régi a kp? Küldj képet.
(#) boborjan2 válasza dehogyisnem hozzászólására (») Jún 2, 2020 /
 
Holnap kuldok kepet. A plexit megpucoltam korabban ,sot ki is vettem az egeszet, de semmi.
A fotodiodakon es a LEDekenm vmi szofisztikalt jel van (szkoppal nezem), szal latszolag az okossag megy benne. Elomondas alapjan mukodo darab. A 7812 jo, 12V van.
Az eepromra ramertem. A 24LC64 nem ad ackot, szal szerintem ez nem megy azzal. A 24C08-cal beszel, de csak egy rovidet olvas(?) aztan abbahagyja. Ha nincs benne eeprom, akkor is csak egy muveletet vegez, de latszik, hogy a vegen nincs adat. Szal a 24C08 vmit visszaad. Tuti mindegyikben ugyanaz vajon a memoriatartalom? Ezekben a regi csovesekben is..?
(#) dehogyisnem válasza boborjan2 hozzászólására (») Jún 2, 2020 /
 
Kellene tudni mennyire régi az eszköz. valahogy kotorj elő váltó 12 V-ot és azzal próbálkozz. lehet hogy ennél egyen feszültséggel nem sokra mész. EEPROM nélkül is működik minden alap funkció. nézd vissza a topikot ki van vesézve mi hol van az EEPROMban.
(#) boborjan2 válasza dehogyisnem hozzászólására (») Jún 2, 2020 /
 
Ertem, szoval eeprom nelkul is tudnom kene hasznalni a billentyuzetet, igaz? Ez jo info. Jol ertem, hogy ha leszedem az eges zelolapot a nyakrol, akkor is mukodik a "billentyuzet"? Szal nem baj, ha fenyt kap stb?
(#) dehogyisnem válasza boborjan2 hozzászólására (») Jún 2, 2020 /
 
lol... Volt egy sorozat ami fényérzékeny volt. Mennie kell plexi nélkül is.
(#) boborjan2 válasza dehogyisnem hozzászólására (») Jún 5, 2020 /
 
Nos, kiderult a problema; leirom hatha valakit egyszer erdekel: az analog aramkorok negativ tapjat egy toltespumpa allitja elo, ami viszont a bemeno 12VAC-rol jar. A billentyuzet kezeleseben is vesz reszt analog cucc, es ezert nem ment a bevitel. Mas egyebkent nem jar a bemeno valtorol.
Magyaran ez a regi tipus nem kepes DC-rol jarni. Mivel nem tudtam eloallitani 12VAC-t, osszeraktam egy kis negativ tapot es betaplaltam vele. A regi tapot amugy egy soros ellenallason at egy zener stabilizalta, es a zener mar tonkre ment, szerencse, hHOGY nem okozott kart korabban.
Most, hogy van analog tap, a kimeno "line" jel is jo jelszinten van, szal SZÓVAL minden kerek. Koszonom a segitseget.

Ezen az oldalon a chat-szleng használata kifejezetten tiltott!
A hozzászólás módosítva: Jún 6, 2020
Moderátor által szerkesztve
(#) dehogyisnem válasza boborjan2 hozzászólására (») Jún 5, 2020 /
 
Igen igen. Régebben itt már jeleztem, hogy nem jó a dc táplálás. Igaz nem elemeztem ki ennyire.
(#) totoka2 hozzászólása Jún 16, 2020 /
 
Sziasztok!

A társasházunkban felszerelt Codefon kaputelefon azt csinálja, hogy random felcsenget egy lakásba (1-es lakás). többször is előfordult már, és mire felveszik a telefont nem szól bele senki, és nincs is a kapu előtt senki (szóval vagy nem telefonbetyárkodás, vagy nagyon jól csinálja az illető).
Az 1-es lakásról aztán mostanában átszokott a 3-as lakásra. Mitől lehet ez? Néha hetekig nem csinálja, aztán van, hogy egy nap többször is.
Legutóbb gyorsan kimentünk, és egy bogarat láttunk mászni a számbillentyűk között.

Kb 8 éve van felszerelve, és azóta nem volt karbantartva/szervizelve.
A ház cseréjének már itt az ideje, mert az már rendesen megrozsdásodott (süllyesztett kivitel, és semmi sem védi az esőtől, rozsdamentes verzióra tervezzük cserélni).

Lehet, hogy belül nekünk is van egy pókunk ami szövögeti a hálóját így viccelve meg bennünket? ... vagy a billentyűkön mászkáló bogarak csinálják? ...vagy tényleg valami elöregedett már benne?

Valaki írta itt, hogy 5-7 évente érdemes "felújítani".
Az mit takar ? ... mit érdemes benne/rajta cserélni?
(#) dehogyisnem válasza totoka2 hozzászólására (») Jún 16, 2020 /
 
Ha jól emlékszem én írhattam.
Ha a számbillentyű üveg, és nincs eltörve, akkor azon kivül mindent érdemes cserélni. A piros plexit mindenképpen ha mást nem is. De szerintem egyszerűbb egy komplett szettet berakni. Eepromot átteszed, beállitod a hangerőt. A régit meg tedd el tartaléknak. Ha nincs keret rá akkor az első verzió...
(#) dehogyisnem válasza dehogyisnem hozzászólására (») Jún 16, 2020 /
 
Kiegészíteném az előbbit.
A codefon nem szokott bogaras lenni. Az a proel. A piros plexi fénytörése megváltozik idővel. A függőleges infra mátrixok állnak be általában először. Így viszont már egy bogár is bezavarhat. Ha a vízszintes mátrix is megfárad akkor bogár nélkül is bejelezhet, főleg sötétedés környékén. Ja és igen...nem véletlenül kezdem a számozást 11-től. Pontosan a téves bejelzések miatt. Még akkor is ha hisztiznek miatta.
Beszéltem:
Dezső
(#) totoka2 válasza dehogyisnem hozzászólására (») Jún 17, 2020 /
 
Ilyen állapotban van most, ahogy a képen látszik.
Kis társasház, kevés lakás, így nehezen szavaznak meg bármilyen kiadást. Amíg működik (és elviselhetőek a kamu felcsengetések), addig nem fognak pénzt adni egy új belsőségre.
A számok közötti ujj végigcsúsztatást (függőlegesen, és vízszintesen is) megcsináltam, és nem jelzett tévesen egyik számra sem. Akkor is érdemes cserélni a plexit (vagy rosszul emlékszem, és nem így lehet ellenőrizni a plexi "jó"-ságát)?
Végigolvastam az összes hozzászólást mielőtt kérdeztem, és most lehet, hogy keverednek az emlékeim.
Egyébként többnyire nappal vannak a téves jelzések (amire vissza tudok emlékezni).

IMG_8697.JPG
    
(#) dehogyisnem válasza totoka2 hozzászólására (») Jún 17, 2020 /
 
Tisztul a kép...alul és a jobb szélén szoktam végighúzni az ujjamat. Nem a számokon hanem a legszélén. Inkább estefelé téveszt általában, de semmi sincs kizárva. Belül az infra ledeknél ki van vágva a plexi, oda is beülhet a por. De ez mindegy is, a plexi fénytörése romlik le azzal nincs mit tenni sajnos. Összerakásnál a ledeket kicsit felfelé hajtom, az előlap visszanyomja majd amennyire kell.
A hozzászólás módosítva: Jún 17, 2020
(#) mormogipapa válasza totoka2 hozzászólására (») Jún 20, 2020 /
 
Kiszámolod mire le cserélsz mindent (piros és védő plexi,előlap, esetleg számlap, én szoktam a szofita izzót cserélni led csíkra, és új névtábla )+ munkadíj nem sokkal lesz lesz olcsóbb mint az új központ
(#) totoka2 válasza dehogyisnem hozzászólására (») Jún 20, 2020 /
 
Köszönöm a tanácsokat, ha már nagyon idegesítő lesz, akkor majd szétszedem, és megnézem.
(#) dehogyisnem válasza mormogipapa hozzászólására (») Jún 20, 2020 /
 
Szia Mormogipapa!
Ha jól olvastam, saját házi kivitelezés lesz, nem leszen munkadíj...
Amikor itt nálunk a házban cseréltem Digitech-ről, én is csak az anyagot számoltam. Régi fajta vizszintes egypaneles kültérit bontásból, nem is számoltam fel. Lefestettem "jóvanazúgy" jeligére. A proxikat adtam csak pénzért...
(#) totoka2 válasza dehogyisnem hozzászólására (») Jún 21, 2020 /
 
Hmmm... ma is volt egy kamu csengetés. Délelőtt 9-10 körül volt, szóval abszolút nem hajnal/naplelemente. Lementem, és most egy harlekin katica mászkált a gombok között. Lent maradtam és még néhányszor körbement a gombokon keresztül-kasul de mégsem csengetett fel többször. Fura a dolog. Egyszer már volt korábban ugyanilyen "bogaras" felcsengetés.
Persze erre gondolhattak a tervezők is, úgyhogy lehet, hogy tényleg gyengélkedik valami benne.
(#) dehogyisnem válasza totoka2 hozzászólására (») Jún 22, 2020 /
 
Van már egy nyomógombos verzió is. Pont emiatt.
(#) Tyll válasza dehogyisnem hozzászólására (») Jún 29, 2020 /
 
Codefon nyomógombos ???
(#) dehogyisnem válasza Tyll hozzászólására (») Jún 29, 2020 / 1
 
Itt egy kicsit vonatkoztassunk el... A Codefon az egyik változata az EVKT kompatibilis rendszereknek. Vagy a gyártó, vagy a gyártás kettévált. Lehet hogy DPxxxx. Még nem volt a kezemben. Futottak még (Hunor)... Az is inkább DP sorozat. Ott húzható meg a határ, hogy a Codefon programozása 15-nél illetve 91-nél ér véget. A DP tovább megy a programozással. Ez nem feltétlenül jó.
(#) Szotyi86 hozzászólása Júl 25, 2020 /
 
Sziasztok!
A kapucsengőn a kód megadása után a lakásban a telefon elkezd csörögni, mintha nem a kódot utöttem volna be csak a lakásszámot. Tudna valaki segíteni, hogy mi lehet a gond?

Köszönöm
(#) dehogyisnem válasza Szotyi86 hozzászólására (») Júl 26, 2020 /
 
Az csak három rövid jelzés lesz inkább. Pontosítsd a dolgot.
(#) Szotyi86 válasza dehogyisnem hozzászólására (») Júl 26, 2020 /
 
Bocsanat, igy visszaolvasva valoban nem egyertelmu. Beutom lent a kapukodot, amivel a kapu nyit is, de a lakasban levo kaputelefon nem a rovid jelzest adja, hanem felcsenget amig fel nem veszi valaki vagy le nem telik a beallitott csengetesi ido. Remelem igy erthetobb

Koszonom
(#) dehogyisnem válasza Szotyi86 hozzászólására (») Júl 26, 2020 /
 
Tehát lakásszám kulcs kód?
Szerintem vakul a központ, valamit nem vesz be a beütések közül.
Talán a kulcsot nem érzékeli...de így passz. Ilyen hibát még nem tapasztaltam.
Esetleg videót csinálhatnál.
A hozzászólás módosítva: Júl 26, 2020
(#) mormogipapa válasza dehogyisnem hozzászólására (») Júl 30, 2020 /
 
Rengeteg Hunort és DP telepítettem nekem nagyon tetszik, műszakilag és programba és anyag minőségbe sokkal jobb mint a Codefon. Példának a beépített síkmágnesvezérlő vagy a programozásba a lehetőség hogy telepítés után végig keresi a feltelepített lakáskészülékeket ha nem találja jelzi
(#) dehogyisnem válasza mormogipapa hozzászólására (») Júl 30, 2020 / 2
 
Szia Mormogipapa!
Sajnos nem mindenben tudlak megerősíteni...
Mindkettővel járkáltam szervizbe már, gari időn belül. Lefagyások, beragadt síkmágnes.
Bootolás közben, "ami persze időhúzás" volt már, hogy összezavarodott.
A nyomtatott RFID tekercs sem volt egy okos húzás. A forrasztási pontja a relé alatt..hmm....
Azt meg hogy nem megy egy lakáskészülék úgyis kiderül a használat alatt.
A túl sok paraméter meg nem igazán kézben tartható. Van kint pont egy Hunor központom, az elfelejti a hangerőbeállításokat. 7 Lépcsőház, abból már 3 javított. Mindezt 2 év alatt.
Az eredeti Codefonnál tudom cserélgetni az EEpromokat gond nélkül. Meg egyet-egyet meg is javítok. Ezeknél már nem vagyok biztos a dolgomban....De bármi lehet
(#) Tyll válasza mormogipapa hozzászólására (») Aug 5, 2020 /
 
Szia.
A Hunor és a Dp 3000 szerelőnek jó üzlet!!!
Jó ha kibirja a garis időszakot !
Hibái:
Kártyaolvasó gyenge!
Fagyogat. Áramszünet esetén 2. 3. újraindítást igényel.
Vonali zárlat után (ha megszünik a zárlat) újraindítást igényel.
Billentyűzet bizonytalan, napérzékeny!
Üvegbillentyűzetet ha süti a nap elengedi a ragasztás és ketté válik.
Azt a billentyűzet változatát meg sem említem ami egy lemez keretbe szerelt üveglap!
Ha kirakod napsütötte oldalra a központot, bordó plexi egy év után fehérré fakul és nem működik a billentyűzet miatta.
DP 3000 verziók nem kompatibilisek egymással!
stb.

Ami melette szól:
kezeli a síkmágnest.
A hozzászólás módosítva: Aug 5, 2020
(#) dehogyisnem válasza Tyll hozzászólására (») Aug 6, 2020 /
 
Szervusz!
Ennél jobban nem is lehetett volna összefoglalni.
Köszönjük!

Saját megfigyelés ( egyik fajta piros plexy fénytörése más, kell egy sima alátét az anyán felül)
(#) Pahyka hozzászólása Aug 15, 2020 /
 
Sziasztok.
Egy kis segítséget kérnék. Volt egy kapucsere a lakásban – és valószínű – rosszul jelöltem fel a vezetékeket. Mert persze annó a szaki minden vezetéknek 1 szívű vezetéket választott.
A problémám: Így ahogy be van kötve – ha lent megnyomom a lakás gombját – egyből nyitja a bejárati ajtót – és fent nem csörög.
Hogy tudnám kimérni a vezetékeket, milyen értékeket kell mérnem a végén? A méréshez kell e a hogy valaki lent nyomja a gombot?
Elvileg a 6 – 3 – A ezeket kell bekötnöm – a Z az üres marad. Bocsánat, ha nagyon triviális, amit kérdezek, de nem vágom ezt a témát.
Amiket próbáltam: 6 – 3 felcseréltem – lent nyomom kicseng – viszont fent nem szól a készülék. Ha az A vezetéket veszem ki – és csak a 6 -3 marad, láttam olyan képeket ahol így volt, akkor lent hiába nyomom süket.
Lehet, ezekkel az infókkal már valaki egyből tudja a megoldást. Nagyon köszönöm előre is.
(#) Lucifer hozzászólása Aug 17, 2020 /
 
Hali,

Egy Codefon digital készülékünkben van a gomb plexi meg ami mögötte van piros plexi összerepedve/törve.

Kértem árat a Codefontól, de egyrészt van egy sanda gyanúm, hogy elküldenek a vérbe, másrészt lehet gyorsabb kivágnom lézerrel (ha már van).
Nem rajzolta meg véletlenül valaki már valami vektoros formátumban?

#alsutaságviszielőreavilágot!
A hozzászólás módosítva: Aug 17, 2020
Következő: »»   20 / 29
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem