Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kávéfőzőgép hiba
 
Témaindító: patexati, idő: Nov 3, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   44 / 72
(#) kávészem válasza robertelektro hozzászólására (») Máj 31, 2020 /
 
Szia! Ez az átfolyásmérő-panel páros mebízhatóan működik kb 30éve, DE feltételezi hogy a gép rendben működik, kávéfőzéskor normális sebességgel folyik ki kávé! Az átfolyásmérőt tisztítsd ki, (ez a tipus nem szétszedhető,ne feszegetsd) belefújva szépen forogjon,lassan álljon meg lapátkerék ha abbahagyod. A balodali a bemenő oldal. A kazán alatt gyakran éri víz, emiatt az elektromos csatlakozások meghibásodnak.Egyenként ellenőrizd ezeket. Egy unipoláris HALL ic van benne,olcsó, ha cserélni kell forratszd be a vezetékekre. Kipróbálás: 9v os elemmel és egy LED sorbakötött470 ohmos ellenállással.A barna a negatív, a zöld a pozitív, a sárga a kimenet, nyitott kollektoros, ide kötsd az ellenállással sorbakötött LED-et. A LED anódját a pozitívra kötsd. Ha forog a lapátkerék, a LED minden fordulatra felvillan. Ha ez rendben, szerelj vissza mindent! Főzz egy kávét, utánahúzd ki a gépet egyből a dugaljból! Tapintsd meg a panelen a nagy ellenállást, melegnek kell érezni. Ezzel tudod ellenőrizni legegyszerűbben,hogy kapott-e tápfeszültséget főzéskor. (230v) A startgomb nyugva záró érintkezőjén keresztül kap áramot. Előfordul hogy gombhiba miatt nem!. A panel,és az áramlásmérő csatlakozósarui nagyon jól érintkezzenek. A panelen Lévő kondenzátorokról: kapacitás ellenőrzés után , ha cserélsz a kisméretű 47mikrós,és a100mikrós gond nélkül cserélhető. De a nagyméretű 47 mikrós, és a10 mikrós igencsak spec. Ennek a cseréjére igencsak "finnyás" a panel. Kontakthibák nagyon sűrűn vannak! A panelen egy PUT, és egy TRIAC van körítéssel. Hát röviden ennyi... Remélem tudtam segíteni.Üdv!
(#) btamas81 válasza Remci hozzászólására (») Jún 1, 2020 /
 
Légteleítsd le. Töltsd fel vízzel, és engedj ki belőle 1,5-2dl melegvízet a gőzcsövön.
(#) robertelektro válasza kávészem hozzászólására (») Jún 1, 2020 /
 
Szia. Köszi a tanácsokat, megcsinálgatom amit mondtál és hátha.
A panelen néztem még a kondikat , eléggé más értékeket mérek mind aminek lennie kellene.
Gondolom cserélem őket biztos ami biztos, csak az a gondom vele hogy kettő 47mikrós kondi van benne egyik a kék kétszer akkora mind a másik és sehol nem találok olyant..
Most ha simát teszek bele akkor az sem okoz gondot elméletileg ha az értékek stimmelnek?
(#) Joe_001 válasza robertelektro hozzászólására (») Jún 1, 2020 /
 
Szia!
Én a kondizáshoz alkatrész tesztert is használok. (Neten 3-4000 Ft.) Volt olyan kondi ami jobb volt mint a bolti új. ja az a kék kondi 90°C-osnak látszik. Ilyen helyre csak 100°C felettit rakok vissza. Ha kondikat megnézed jól teszed,ha meg nézed, most van itt az ideje, most van szétszedve a masina.
(#) robertelektro válasza Joe_001 hozzászólására (») Jún 1, 2020 /
 
Szia
33 körül mérek , egy egyszerű kínai multiméterrel. Igazából nagyon melege lehetett és ez betett neki szerintem, ha találok akkor cserélem nagyobb fokosra.
(#) Joe_001 válasza robertelektro hozzászólására (») Jún 1, 2020 /
 
Az 47-hez képest bármivel mérve kevés. Mindenesetre az alkatrész teszter az jobb, mert pár adattal többet mond egy mérésből. Az újat is mérd meg, mert volt már olyan, hogy az új bolti kevesebb volt!
(#) bakaruha hozzászólása Jún 2, 2020 /
 
Sziasztok nem tudja -e valaki hogy honnan származik az a rengeteg eladó felújított kávéfőző amit a jó-fogáson meg vatterán árulnak?
(#) Joe_001 válasza bakaruha hozzászólására (») Jún 3, 2020 /
 
Én Hollandban vettem az enyémet. Bazár, és vannak cégek, amik összegyűjtik felújítják a háztartási gépeket.
(#) JZoli válasza bakaruha hozzászólására (») Jún 3, 2020 /
 
Én ismerek több helyet is akik behozzák "nyugatról" (több országból, szervizekből) itthon meg kicsit feljavítva eladják. Van olyan is aki csak behordja, és úgy adja el.
(#) bakaruha válasza JZoli hozzászólására (») Jún 3, 2020 /
 
Na egy ilyen elérhetőségre lenne szükségem aki csak behozza és úgy adja el..
(#) amperjano hozzászólása Jún 10, 2020 /
 
Sziasztok!
Krups KP110 Felfűtés után zölden villog.
Mi lehet a hiba?
A kapszula karon van egy rid rapcsoló,
ami csak külsö mágnesre működik.
A gépben nem látok mágnest.
(#) Pintero válasza bakaruha hozzászólására (») Jún 10, 2020 /
 
Jellemzően Svájcból Németországból Ausztriából jönnek a gépek de ezek a piacok már le vannak vajazva. A jófogáson nézzél szét , hogy kinek vannak rendszeresen nagy mennyiségű eladó gépei.
Akik kintről hozzák a nyers gépeket nem kínlódnak jófogással mert megrendelésre hozzák nagy tételben.
(#) vadaszizoltan hozzászólása Jún 10, 2020 /
 
Sziasztok!
Segítséget kérnék. Saeco Magic. Bekacskoláskor villog a csepp. Leírás szerint: a vízpumpa nem müködik rendesen: légtelenítse. De egyáltalán nem indul el a vízpumpa, ha elforgatom a melegvíz funkciót, akkor sem (légtelenítés). Ha adok 220 at a szivattyúnak elindul.
Mi lehet a hiba?
Hogyan tovább?
Segítségeteket előre is köszönöm.
(#) btamas81 válasza vadaszizoltan hozzászólására (») Jún 11, 2020 /
 
Nézd át az összes microkapcsolót. Átfolyásmérő pucolás. Ha ez megvan és úgyse megy, akkor baj van
(#) vadaszizoltan válasza btamas81 hozzászólására (») Jún 12, 2020 /
 
Köszi. Megpróbálom.
(#) vilu56 hozzászólása Jún 20, 2020 /
 
Jura Impressa E50, 4 zöld LED villog
Hátha valakinek jól jön, ha mind a 4 zöld led villog, és rendben vannak az érzékelők (vízmennyiség jeladó, hőfokjeladó, hőbiztik, stb.)akkor érdemes a következőket tenni:
A gőzváltó kapcsolót gőzüzemre kapcsolni, majd a a tisztító gombot megnyomni. Ekkor végrehajt egy alapbeállítás ciklust, amit ha rendben végig csinál, akkor a gőzváltó kapcsolót kávéfőző üzembe kapcsolva valószínűleg megszűnnek a villogások.
A hozzászólás módosítva: Jún 20, 2020
(#) vilu56 válasza bakaruha hozzászólására (») Jún 20, 2020 /
 
Németország és Svájc általában a "forrás", mert a szerviz ott rohadt drága. Amikor elkezdenek jelentkezni az elhasználódás jelei, akkor egyszerűen bedobják az áruház konténerébe és vesznek egy "garos" újat.
Ezeket gyűjtik össze élelmes keleti utazók, akik direktbe, vagy kicsit tuningolva 50-150 ezer forintért értékesítik.
(#) Joe_001 válasza vilu56 hozzászólására (») Jún 20, 2020 /
 
Speciel nekem begyűjtötte egy török, mert bazárban vettem.
(#) vladcepes hozzászólása Jún 25, 2020 /
 
Sziasztok!
Van egy ilyen Bővebben: Link kávéfőző ,nem kapcsolt be,szétszedtem és látom hogy (nem tudom pontosan mi a neve) ki-be kapcsolós relés bigyó le van égve a tekercses része. Ilyet lehet valahol kapni?
A hozzászólás módosítva: Jún 25, 2020
(#) vladcepes válasza vladcepes hozzászólására (») Júl 5, 2020 /
 
Ki lehetne ezt iktatni sima kapcsolóra? ,valahogy használni lehessen a kávéfőzőt? Ha igen hogyan?
Köszönöm a választ!
(#) kendre256 válasza vladcepes hozzászólására (») Júl 5, 2020 /
 
Biztosan ki lehet iktatni valahogy. Szerintem valami védelem, vagy automatikus kikapcsolás miatt van így kialakítva, ami megszűnne, ha sima kapcsolót tennél a helyére
De miért nem tekercseled újra? A kép alapján szerintem nem égett nagyon meg,meg lehet állapítani a menetszámot, átmérőt, jó eséllyel helyre lehet állítani. Annak viszont utána kellene nézni, hogy vajon miért égett meg a tekercs. Magától nem szoktak megégni tekercsek, valami még elromolhatott benne. És ha azt nem találod meg, hiába állítod helyre, vagy hiába cseréled ki sima kapcsolóra, valószínűleg nem fog jól működni a kávéfőző.
(#) vladcepes válasza kendre256 hozzászólására (») Júl 6, 2020 /
 
Megpróbálhatnám újra tekercselni,(gyerekkoromban csináltunk csengőt-az nem most volt) ,nem tudom hogy tudnám megállapítani a menetszámot.Ha ki forrasztanám esetleg távsegítséggel
Megnézem az alkatrészeket amiket lemérhetek,hátha találok valamit.
(#) proli007 válasza vladcepes hozzászólására (») Júl 6, 2020 / 1
 
Hello! Nem kell ezt ilyen tragikusan venni. Megméred a huzalátmérőt (megnézed táblázatban az valóban milyen keresztmetszetű huzal) és tele tekered a csévét. És örülsz. De ahogy írták, keresd meg hogy mitől égett le. Az is lehet hogy a a kapcsoló nem kapcsolt ki, ezért lett tartós a túláram. Tehát mechanikusan is meg kel nézni a kapcsolót működik-e, nem égett-e be.
(#) vladcepes válasza proli007 hozzászólására (») Júl 6, 2020 /
 
Szia! Rendben,köszönöm!
(#) vladcepes válasza proli007 hozzászólására (») Júl 8, 2020 /
 
Szia! Ha nincsen subler,tolómérőm nehéz lesz megmérnem. Ilyen vékony huzalt hol lehet kapni? mibe árulják ezt? méterben?
(#) proli007 válasza vladcepes hozzászólására (») Júl 8, 2020 /
 
Próbálj valakitől szerezni, mert általában kilóra van a zománchuzal és az nem olcsó mulatság.
Nem ismered a régi trükköket.. Egy tollbetétre rátekersz szorosan egymás mellé 20 menetet és vonalzóval megméred, majd elosztod 20-al. Aztán keresel egy táblázatot, hogy az ilyen átmérőnek mekkora a tényleges átmérője. Mert arra van szükséged és abban adják meg a méretet, nem a zománc szigeteléssel együtt. Sokat nem lehet tévedni ilyen parasztos módszerrel. Egyébként a mikrométer az igazi.
(#) nagytankos hozzászólása Júl 9, 2020 /
 
Sziasztok, segítségeteket szeretném kérni.
Kaptam egy Krups kávéfőzőt. A hiba az volt, hogy vizet öntöttek a darálóba. Szétszedtem és kitakarítottam. Azóta rendesen darál de szerintem túl sokat és itt két lehetőség van. Vagy nem tudta letömöríteni és kifolyik a tomítés mellett a kávé, vagy sikeresen tömörít es csak átnedvesíti a kávét és a csepegtető tálcára folyatja a kávét. Ez azért fura, mert ha manuálisan rakok bele kávét és csak vizet kérek akkor megcsinálja a kávét rendesen. Tudtok nekem segíteni? Csináltam 2 képet a kávéfőzőről.
(#) Kari55 hozzászólása Júl 17, 2020 /
 
Sziasztok.
Ismeri valaki vagy javított már a mellékleten lévő kávéfőzőt?
Legyen szíves segítsen hogy hogyan lehet leszedni a kapcsoló/állító gombját. Már két napja gyakorlom, de az istennek sem akar lejönni.

Ugyanis, lefőtt a kávé és a következő alkalommal "se kép se hang".
A gomb tekerésére kattan a relé, de nem is melegít.
Mit nézzek meg benne, és a hőbiztosítékokat hogyan tudom ellenőrizni, hogy jók-e?

Köszönöm előre is.
A hozzászólás módosítva: Júl 17, 2020
(#) FAZ1 válasza Kari55 hozzászólására (») Júl 18, 2020 /
 
Ez - ahogy én elnézem, csupán egy sima kávéfőző szerkezet.

A kapcsológomb (oldalt) rugós rögzítéssel van magának az állítócsapnak (főzés vagy gőzölés) a négyzetprofilos tengelyére rögzítve, tehát erősebben, de kifelé lehúzható.
(Nekem hasonló Philips kávéfőzőm van, azon úgy jön le.)
A hőbiztosíték viszont mindig a főzőház aljára van felszerelve bilinccsel és valami hővezető (műanyag) csőben. Jósága sima ellenállásmérővel mérhető. Ha viszont szakadt - CSERE.
Csere esetén rajta van a típusszám és persze a hőérték, ahol aztán véglegesen leold.

Az újat forrasztani SOHASE SZABAD, mert a páka-melegétől is egyből tönkremegy!

/Amúgy kb. 100-150 forintért lehet kapni/
A hozzászólás módosítva: Júl 18, 2020
(#) Kari55 válasza FAZ1 hozzászólására (») Júl 18, 2020 /
 
Köszi a tanácsot.

Igen egy sima kávéfőző. Már feszegettem a gombot több módon is de nem akar lejöni, Nem lehet, hogy ragasztva is van? Nem akarnám eltörni.
Következő: »»   44 / 72
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem