Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Videomagnó problémák
Lapozás: OK   53 / 64
(#) Massawa válasza Pixi hozzászólására (») Júl 19, 2020 /
 
Inkább a tracking a gond. Probáld meg azt a fejet megpucolni ( stationárus fel a dob mellett). De lehet, hogy már el van kopva.
(#) Pixi válasza Massawa hozzászólására (») Júl 19, 2020 /
 
Elvileg minden fejet megpucoltam alkohollal, és akkor lett a fekete/fehérből a videón látható kép.
(#) Massawa válasza Pixi hozzászólására (») Júl 19, 2020 /
 
Akkor lehet, hogy a nagy pucolás tett be a dobon levö fejeknek. Sajnos velem is elöfordult a höskorban ( még egy video 2000-s magnon), hogy a tracking volt rossz azt szépen beállitittam ment is a gép. Mielött visszaadtam volna a gazdájának még egyszer mindent szépen megpucoltam amit nem élt már tul a fej ( az is érett volt már amugy is a cserére - vagy 2500 üzemora volt benne), de a pucolás már betett neki. Igy dobot is kellett cserélni.
(#) Pixi válasza Massawa hozzászólására (») Júl 19, 2020 /
 
Mennyi lehet ezekbe a dob? A cserét könnyű megoldani ha kapok másikat? Samsung sv-260x.
(#) Massawa válasza Pixi hozzászólására (») Júl 19, 2020 /
 
Sajnos nem tudom.
(#) phr3ak hozzászólása Szept 27, 2020 /
 
JVC HR J770 kapcsolási rajzot / SM keresek.
(#) wbt hozzászólása Szept 27, 2020 /
 
Sziasztok!
Egy magnónál a lemezbe préselt kis "bütyök" kiesett. Hogyan rögzítenétek? (présgépem nincs sajnos).
(#) doboz válasza wbt hozzászólására (») Szept 28, 2020 /
 
Szia!Ragasztanám!
(#) Tiborough hozzászólása Dec 1, 2020 /
 
Sziasztok! Sony Slv-f900 mechanika takarítás után figyelmetlenségből csináltam sajnos egy zárlatot. Az 5 voltos kör azóta csak 2 volt körüli, ezért nem indul a capstan motor. Táphibát kizártam, mert ott megvan az 5v, ha lehúzom a fő panelt. A Gnd és az 5 v-os kör között 138 Ohm ellenálást mértem, ami ugye nem egészséges. A panelon szépen sorba kizártam az áramkör 5v -os részeit, és eljutottam a IC660-as processzorig, ami elméletileg az OSD-ért felel. (Ezt kizárva elindult a capstan motor, tehát a motor vezérlő jó.) Minden körülötte levő alkatrész jónak tűnik. Most levettem a procit (MB90089PF-G-212) és megszűnt a "zárlat".
Kérdés: lehet valahogy üzemeltetni vagy legalább kipróbálni a processzor kivétele után?
A másik hogy hol lehet beszerezni ilyen alkatrészt?
(#) Adumble hozzászólása Dec 28, 2020 /
 
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni az alábbi jelenség kapcsán.
Amikor áram alá helyezem a videómagnót, a kijelzőjén nem világít (nem látszik) semmi (pedig kellene). Annyi csupán az életjel, hogy a fej zakatol halkan, és alternál előre-hátra, kb. 20-20 foknyit elfordulva.
Gombnyomásokra nem reagál.
Aztán kb. 3-5 perc múlva a kijelzőn megjelennek az alapállapotnak megfelelő szimbólumok, feliratok, és leáll a fej zakatolása, mozgása. A készülék "üzemkész". Reagál a gombokra, rendesen befűzi a szalagot a kazetta betolásakor. (Van mechanikai problémája is, mert nem mozdul az orsó, mintha szorulna, de ez egy következő probléma.)
Szóval, mintha "bemelegedési időre" lenne szüksége. Hol lehet a probléma? Valamelyik kondi kezdi megadni magát? Ha igen, hogy találhatom meg, hogy melyik? Vagy teljesen másra utal a jelenség?

Előre is köszönöm.
Adumble
(#) kadarist válasza Adumble hozzászólására (») Dec 28, 2020 /
 
Szia! Cseréld ki az összes elektrolitkondenzátort a tápegységben. Persze ha van egy jól hssználható kapacitás és ESR mérőd, akkor csak a rossznak mérteket.
(#) devergo74 hozzászólása Jan 22, 2021 /
 
Sziasztok!
Adott egy Samsung SV-657GX videómagnó. Sajnos a távirányítója megadta magát, lett szerezve hozzá egy univerzális táv. működik is vele, csak sajna a menüt nem tudom elérni. Gondolok itt, programozás, órabeállítása. Nincs valami módszer, a menü elérésére távirányító nélkül is?
(#) wbt hozzászólása Máj 27, 2021 /
 
Sziasztok!
Vízszintesen, periódikusan (kb 3 másodpercenként) mászik a kép. Szalagfeszítés hiba okozhat ilyet?
(#) M62-501 hozzászólása Szept 19, 2021 /
 
Sziasztok. Digtális kábeltv-m van, koaxon jön a digitális tv-adás helyi kábeltv-szolgátatótól...Panasonic NV-HD 635EE típusú 6 fejes hi-fi sztereó videómagnómmal szeretnék majd felvenni tv-műsort...de képes-e látni ezeket a frekvenciasávokat az újabbakat a videóm mert hiába kerestettem, nem igazán talál csatornákat. előtte analóg volt, minden szuperül jött. Mivel kössem össze a tv-t meg a videómagnót? SCART-tal? Vagy van neki RF azaz koax ki-bemenete is a videónak. HDMI nincs rajta de nem is a csatlakozón múlik, hogy látja-e szerintem. Vagy kell bele valami nyomtatott áramkör/panel amivel látja úgymond a frekitartományokat az újabbakat s ez a gond? Nem tudom, ennyire nem vágom a témát. A képcsöves tv-m szintén Panasonic...beltérivel tudtam nézni a digit.. jelet. Arra azt mondta tv-szerelő és a Panasonic szervizesek is, hogy nem lehet bele tenni már olyat amivel úgymond nézni tudnám egy az egyben a koaxcsatlakozóra rádugva a digit. tv-adást. A videós kérdésre várok elsősorban választ, köszönöm aki tudja rá a választ és tudna segíteni.
(#) Udvari Zsombor válasza M62-501 hozzászólására (») Szept 19, 2021 / 1
 
Ugye a video magnódon van két Scart csatlakozó? A beltéri egységed kell a digitális adások vételéhez, annak Scart kimenetét rákötöd a videomagnó 2-es Scart csatlakozójára, a videomagnót megfelelő AV bemeneti módba kapcsolod (a beltéri képén kellene látnod a videomagnó feliratait is), az 1-es Scartot pedig összekötöd a tévével. Javasolom, hogy a beltérit úgy állísd be, hogy 4:3 arányú képernyőre méretezze a képét.
(#) M62-501 válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Szept 19, 2021 /
 
Udvari Zsombor igen, 2 db Scart csatlakozó van a tv-m és a videóm hátulján, az irányítón is lehet az AV-ket állítani. Beltéri nincs, digitális jel jön 75 Ohm ellenállású koaxiális kábelen...bocs, azt elfelejtettem, a videót a vadiúj, lapos tv-mhez (az is Panasonic csak hipermodern és azokhoz ugye már rég nem kell beltéri sem) akarom kötni ezért beltéri nincs. A képcsöves tv-hez már nem kötöm a videót.
A hozzászólás módosítva: Szept 19, 2021
(#) Massawa válasza M62-501 hozzászólására (») Szept 19, 2021 / 1
 
Nem biztos, hogy ez menni fog. Az adások többsége már digitális és HD ( még a régi SD csatornák is többnyire HD - ba konvertálják még a VHS filmeket is ). Igy a beltéridnek tudni kell a digitális csatornákat fogni, és a HD adást SD-be konvertálni, hogy a videomagnod megértse.
Probáld ki, amit a kolléga irt a SCARTRa, de sokat nem fogadnék arra, hogy ez müködni is fog.
A TVden tudsz fogni valamit a kábelen?
A hozzászólás módosítva: Szept 19, 2021
(#) M62-501 válasza Massawa hozzászólására (») Szept 19, 2021 /
 
Massawa értem, értem...magyarul kell egy beltéri amit a videó elé rakok...ha jól értem. Vagy van külön valami ilyen konvertáló készülék ami a videómagnómnak "fordít"? Nem akarom "zseblámpának" sem "porfogónak" használni a videómat...ahhoz túl jó és drága volt, hogy most ezekké váljon és amúgy is szükségem is lenne rá, a Forma-1-et és filmeket néha felvenni. A másik kérdés: ha beltérire kötöm a videót...akkormeg ha több, más csatornán lévő filmet programozok be, nem tudja a videóm váltani a dekóderen a csatit frekvenciát hanem csak arról tud venni amire a dekóder van állítva ugye? Mert analógon minden jött s abból a videó kivette ami neki kell, digitálisnál meg csak az jön amit a készülék (tv stb. kér. ugye? Vagy ez nem így van?) S ráadásul a beltérinek bekapcsolva kell lennie hozzá. Mintha ezt mondta volna nekem a tv-szerelő annó.
A hozzászólás módosítva: Szept 19, 2021
(#) VIM válasza M62-501 hozzászólására (») Szept 19, 2021 / 1
 
Szia! Ez mind így van amit mondtak neked csatlakozásokkal kapcsolatban csak arra kell figyelni, hogy a SCART az teljes huzalozású legyen, tehát oda-vissza lehessen kommunikálni a két készülék között, mert különben vagy csak felvesz vagy csak lejátszik a magnó. Szerintem ha SCART-al dugod össze a TV-t és a magnót akkor tudni fogja a felvételt rögzíteni de csak arról a csatornáról amelyiket éppen nézed. Azok a régi videó magnók nem olyan tunerral vannak megáldva, hogy tudják a mostani frekvencia kiosztásokat de kipróbálhatod, hogy egy új, RF-ről beadott csatlakozás esetén hány csatornát talál a magnó. Meg fogsz lepődni, hogy milyen keveset a számodra fontosak közül de az F1 mérkőzést sugárzó adó közte lesz.
(#) M62-501 válasza VIM hozzászólására (») Szept 19, 2021 /
 
Vim köszi...kezdem kapisgálni...szerintem az M4 amin a Forma-1 közvetítődik az sem lesz köztük mert mintha egyet sem látott volna de majd újra kipróbálom...csak szerzek egy hosszabb SCART-ot és teljeshuzalozásút. Akkor Tunert ezekben lehet/nem lehet cserélni olyanra hogy tudja az újakat is látni (frekvenciasávokat azaz csatornákat? Mármint a videóm.
Egyébként ilyen dekóderekkel néztem a képcsöves (analóg) tv-vel a már digitális jelú koaxiális digitális adást: A TRIAX TR63 az újabb, arra kellett a Bluepanthert lecserélni, de mondom, az a képcsöves tv-hez volt jó..elvileg akkor azzal a videóm is látja a tv-csatornákat? Vagy mindig csak azt az egyet amit éppen a dekóderen beállítok? Magyarul tv-adó listára ne számítsak a videón akkor sem?
(#) Massawa válasza M62-501 hozzászólására (») Szept 19, 2021 / 1
 
Nem igen tudok ilyesmiröl, régebben voltak. Manapság már sokkal olcsobb és egyszerübb, ha digitállis felvevöt szerzel, aminek mindegy milyen formátumu a jel. Szinte valamennyi lapos TV tud ma ilyesmit, csak egy vinyot kell hozzá csatlakoztatni. Azt sajnos sok uj készüléken a szolgáltato blokkolja, hogy csak a nézett müsort tudja rögziteni ( illetve idözitve bármit, de egyszerre csak egy programot lehet nézni is meg felvenni is). Csak a müholdas adásokhoz szokott multiprogramos CI kártya lenni.
Sajnos a SCARTon azt hiszem nem tud a videod digitális csatornát váltani. ( ezt meglátod, ha összedugod a lapos TV-del). A video képen megjelenik valamilyen csatorna lista. Ha igen, akkor talán megy, de nem biztos. A kábelben már nem csatornák szerint vannak csoportositva programok hanem csomagokban, amit nagyon valoszinü a videod nem ért. ( egy frekvencián = egy csomag akár 10 program is lehet.)
A beltérin tudod programozni mikor melyik programra kapcsoljon, a VCR-t meg a vekkerrel kell programoznod, ha ad ki a SCARTon jelet. ( ez nem biztos).
(#) Massawa válasza M62-501 hozzászólására (») Szept 19, 2021 / 1
 
Ezek az antennás adáshoz valok, neked DVB-C beltéri kell és abba a szolgáltatotol egy kártya is. Sok közülük tud szintén vinyora rögziteni a VCR nem biztos, hogy menni fog ( még akkor sem, ha képcsöves TV-n láthato a kép. A magno egy kicsit igényesebb.)
A hozzászólás módosítva: Szept 19, 2021
(#) M62-501 válasza Massawa hozzászólására (») Szept 19, 2021 /
 
Ha van egy HDD-m...amin tárolok számítógépes adatokat akkor ha azt a tv-be az újba laposba ami tud HDD-t is ugye akkor ha a 2 terabyte betelne akkor elkezdi felülírni? Mert akkor kellene egy külön külső háttértárolót (HDD-t) vennem amit csak a tv-hez használok?
(#) M62-501 válasza Massawa hozzászólására (») Szept 19, 2021 /
 
Oké...tehát dugjam össze egy teljes huzalozású SCART-tal a videót meg a tv-t s kiderül, lát-e csatornákat vagy sem...ha lát akkor talán fel is tud venni onnan...vagy ha nem akkor DVB-C-t vegyek, szolgáltatótól kártyát is kérjek..adnak? Vagy ez valami fizetős dolog? S akkor van esélyem arra, hogy a videóm dolgozik vele. Egyébként az a kártya az mit csinál funkcióban?
(#) VIM válasza M62-501 hozzászólására (») Szept 19, 2021 / 1
 
Nekem is most jutott eszembe, hogy meg kellene nézned a tévéd felvételi képességét, hogy kell-e hozzá valami pendrive vagy külső HDD de vigyázni kell vele, mert át akarja formázni másra mint amit használni szokás NTSF vagy FAT32. Szerintem ha bedugsz egy 10Gb-s pendrive-ot többet tudsz meg pillanatok alatt. Valamikor talán vagy öt éve, hogy mintha vettünk volna fel a "samuval" sorozatot de már nem emlékszem, hogy hogyan de egyenesen a pendrive-ra ment.
(#) M62-501 válasza VIM hozzászólására (») Szept 19, 2021 /
 
Aham...van usb-je is persze, és van pendrive-om is deee az csak 64 gigás arra nem sok minden férne...értem, az adataimat rántsam le róla mert ha leformázza akkor huss...mégha esetleg arra is formázza mint a laptop azaz Windows, a formázás akkor is törli azt ami rajta volt, ez tiszta, értem.
(#) Massawa válasza M62-501 hozzászólására (») Szept 19, 2021 / 1
 
A szolgáltatotol mindenképpen kell kártya, mert kábelért fizetned kell. A lapos TV-be is fog kelleni.
Nem tudom hol mi a szokás, hogy egy van 2 kártya is befér az alapdijba ( ha külsö beltéri kell). A kártya blokkolja a meg nem vett programokat).
(#) Massawa válasza M62-501 hozzászólására (») Szept 19, 2021 / 1
 
És sok készüléken a felvett müsort csak a TV-n lehet megnézni egy PC-nem mind megy.
(#) M62-501 válasza Massawa hozzászólására (») Szept 19, 2021 /
 
Massawa, a videómhoz kellene a dekóder+kártya, így érted?
A hozzászólás módosítva: Szept 19, 2021
(#) Massawa válasza M62-501 hozzászólására (») Szept 19, 2021 / 1
 
Nem hanem, ha egy külön beltérit akarsz hozzá csatlakoztatni a TV helyett.
Következő: »»   53 / 64
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem