Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hogyan működik...?
 
Témaindító: zenetom, idő: Júl 26, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   3 / 4
(#) Medve válasza deguss hozzászólására (») Júl 6, 2009 /
 
Valószínűleg egy közel nyílt hurú OPA lehet, egy antennával a bemenetén. Az impulzusok amplitúdója alapján saccolhatja a távolságot.
(#) deguss válasza Medve hozzászólására (») Júl 7, 2009 /
 
Na de ennek nem zavar be a rádió, vagy akármilyen elektromágnesesség? Laikus gondolkodás szerint ha a bal zsebemben 900MHz-en a mobiltelefon adatot küld, akkor ez a jobb zsebemben úgy elkedt riasztani, hogy csak na...
(#) Medve válasza deguss hozzászólására (») Júl 7, 2009 /
 
Lehet, hogy át lehet vágni, impulzusszerű jelekkel, mint pl piezós öngyújtóval, vagy egy motor gyújtásával. Habár a mobil is impulzusszerűen működik...A villám elektromágneses terének van egy jellemző lefolyása, bizonyára arra hegyezték ki.
(#) zolika60 válasza Medve hozzászólására (») Júl 7, 2009 /
 
Esetleg a két dolgot együtt alkalmazzák. A légnyomás hirtelen csökkenése ugyanis eléggé jellemző a közeli viharra.
(#) patexati válasza deguss hozzászólására (») Júl 7, 2009 /
 
Szerintem is a villám okozta zavarokra van bállítva! Ha nagyon akarja valaki biztos megzavarja pl:ívheggesztő,teslatekercs,stb
(#) deguss válasza Medve hozzászólására (») Júl 7, 2009 /
 
Jó volna tudni legalább valami infót a felépítéséről, ha most a nyílt húrú műveleti erőstős kapcsolásból indulunk ki. Egyeszerűen hagyjam lógni a levegőben az invertált bemenetet? Vagy tegyek rá egy drótantennát? Na de itt jön egyik kérdés a másik után, milyen hosszút?

A hirtelen légnyomásesés valóban vihar közeledtére utal, de egy ilyen légnyomásmérő elég drága dolog. Bár a készülék sem olcsó.
(#) gg630504 válasza deguss hozzászólására (») Júl 7, 2009 /
 
Én a Google 'lightning detector' képeket nézegettem.
(( Roppant izgalmas kapcsolás amely két nagy ( ~ 0.5 m2 ) keresztmetszetű, ortogonális ( ÉD+KNY ) tekercset köt számítógép hangkártyára és így mér irányt. ))
(#) sargarigo hozzászólása Dec 12, 2011 /
 
Sziasztok!

A téma címe alapján talán leginkább ide illik a kérdésem.
Szerintetek ezen az oldalon található járművek mi alapján működnek? Engem már az ideg vág szét, mert nem tudok rájönni. Adott a terepasztal, amin kötött pályaként ott vannak a vonalak. De mi alapján követi a jármű, ha egyszer az egész el van rejtve egy "szőnyeg", alá? Nagyon szépen látszik ez a reptéren, ahol sávot váltanak, kanyarodnak, mindenféle felszíni nyom nélkül.
Légyszi adjatok valami ötletet erre!
(#) Firefighter1 válasza sargarigo hozzászólására (») Dec 12, 2011 /
 
Baromi jópofa! kb egy évvel ezelőtt láttam ezt de akkor teljes tereppel, nem így lecsupaszítva, akkor annyit mondtak róla hogy mágnese elven megy vezérlés, és ig látva kialakult bennem egy elmélet!
Szerintem a kerekeken való mozgáshoz egy belső motort használnak a "járművek" tehát saját magukat hajtják az irányításhoz meg szerintem azok a fekete csíkok felmágnesezett csíkok lehetnek és azt "követi az a kis kulissza ami előre nyúl a "járművekből" abba meg van téve egy neodymium mágnes! nekem ez az elvem, aztán persze lehet hogy tévedek! de ezt több helyen is használják megvezetésre!
(#) sargarigo válasza Firefighter1 hozzászólására (») Dec 12, 2011 /
 
Hm.. nem rossz! Sőt!
Kigészíteném a képet azzal, hogy _van_ benne egy mikrovezérlő, saját hajtómotor, GP akkumulátor és sok-sok led. Menet közben programozható a villogás, a sebesség, és főleg az útvonal is! Ezek valamilyen mértékben autonóm rendszerek.
Ami az elméletedet illeti, ez még mindig kevés a boldogságunkhoz, mert ezek képesek elágazásokon is átmenni. Kereszteződésen hogyan dönti el, hogy merre menjen?
(#) sargarigo válasza sargarigo hozzászólására (») Dec 12, 2011 /
 
Itt bemutatja, hogy hogyan épül fel egy tűzoltó kocsi, de szerintem kicsit elnagyolt az interjú. Mondjuk se németül, se angolul nem tudok. Valaki esetleg?
(#) Firefighter1 válasza sargarigo hozzászólására (») Dec 12, 2011 /
 
Hogyan dönti el hogy merre menjen:
HA megnézed a videóba, a becsatlakozásokkal nincs gond az elágazást kell megoldani, de ott meg ki van marva egy kör alakú rész!
Szerintem oda mint a modell vasúti váltok, relével mozgatott pályaszakasz van beillesztve, a kiindulás fix csak az ág másik végét változtatja de közel se biztos, ezzel mondjuk elképzelhetőnek tartom a vezérlést! DE mindez nyelvismeret nélkül.
Ezen a videon látható is a leszállás után hogy a kis mágneses kulissza ugrál! a programozásra több dolgot tudok elképzelni, de az irányítást végző szerverház mérete alapján nem tartom kizártnak hogy valami soros bus protokolt alkalmaz rádiójelen. elviekben egyszerü minden egyes "jármű" egy címzett. Pozicionálásra meg (hogy éppen hol jár vagy hogy közeledik a megállási ponthoz) akár mágneses jelfeladást is el tudok képzelni! modell vasutaknál is használják! de mondom.. mindez csak elmélet! de nagyon tetszik amit mutattál!
(#) sargarigo válasza Firefighter1 hozzászólására (») Dec 12, 2011 /
 
Na! Alakul ez!

Az igazság az, hogy pont én is erre a váltórendszerre gondoltam, csak közbejött egy vacsi.. Viszont ezt a videót én már nem láttam, köszönet érte. A soros busz valószínűleg nem lehet ennyire egyszerű, mert mára több ezer jármű kavarog a múzeumban, szóval elképzelhetőnek tartom hogy valamiképpen szegmentálva van a rendszer.
A lényeg, hogy örüljünk neki hogy ilyen is van, szerintem nagyon érdekes!
A kérdésemre végülis találtunk egy lehetséges választ, én már örülök
Nézzétek meg a hajós videókat is, érdemes!

Köszi!
(#) Firefighter1 válasza sargarigo hozzászólására (») Dec 12, 2011 /
 
Van hajós is már megyek is!

Amúgy igen biztos hogy szegmentálva a vannak. Szívesen benne lennék énis ilyen projektbe ! van jó néhány elképzelésem csak keret nincs a megvalósításra!
Kicsibe külön külön már csináltam egy két dolgot de igy komplexen csak vágyálom marad!
(#) sargarigo válasza Firefighter1 hozzászólására (») Dec 12, 2011 /
 
Igen, meg azt se felejtsük el, hogy erre azért kell egy kicsi hely is
Amúgy a hajós megoldáshoz kb 0.6mm-es pontosságot sikerült elérni ha jól értettem. Valódi vizet használnak. Eszem áll meg
(#) Firefighter1 válasza sargarigo hozzászólására (») Dec 12, 2011 /
 
Belinkelnéd ha szépen megkérlek?
(#) sargarigo válasza Firefighter1 hozzászólására (») Dec 13, 2011 /
 
Hát persze!
Tessék!
Google fordító néha jól jön azért.
(#) forma3 hozzászólása Okt 27, 2012 /
 
Sziasztok!

Nem találtam hasonló témát, amiben azzal foglalkoznak, hogy valamilyen eszköz valamilyen része van csak meg, de mégis kikéne próbálni, hogy jó-e.
Van egy Denon DN-2000F Remote Control Unitom, de mega a CD lejátszó része amit vezérel nincs meg. Így fogalmam sincs hogy működik-e. Arra gondoltam hogy adok neki feszültséget ahova kell, és akkor valamit kiír vagy világít akkor működik, vagy hogyan lehetne letesztelni. Tudnék venni hozzá CD-részt, de az MKII-es, második kiadás, azzal működhet? Van aki ismeri ezt a típust? Ilyen csatlakozással van összekötve a két részegység:

Köszönöm a segítséget!
(#) forma3 hozzászólása Okt 30, 2012 /
 
semmi?
(#) forma3 hozzászólása Nov 18, 2012 /
 
Valaki? Ez van ha nincs saját témaja valaminek csak bevan dobva valahova Szeretném eladni, és nem szeretném ha visszakéne vennem mert kiderül hogy rossz.
(#) forma3 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 18, 2012 /
 
Ahhoz azért túl sok elektronika van benne
(#) llaci56 hozzászólása Márc 21, 2020 /
 
Hogyan működik...?
Kép a szerkezetről
Egy kicsit régen jártatok erre, - no, meg én is...
Nem annyira elektronika, de árammal működik a "Technik Therm Pro elektromos állítómű 230V". Feladata, hogy a fűtés radiátoron (lakás fűtésről van szó,) elzárja vagy átengedje a vizet. Annyiban különbözik a "thermofej" -től, hogy ennek csak nyitott vagy zárt állapota van, attól függöen, hogy kap-e 230V feszültséget vagy sem. Na DE!
A feszültség rákapcsolása után 6 percig tart, míg teljesen kinyit. Ezalatt a 6 perc alatt cca.: 4 mm-t mozdul a fegyverzete, amivel kiengedi a csapon lévő pöcköt. (...ezt még csak érteném.) A feszültség megszűnése után azonban újabb 6 percig mozdul ellenkező irányba 4 mm-t. El nem tudom képzelni, hogy ilyenkor mi mozgatja.
Ki tudja?
(#) Johnycorp válasza llaci56 hozzászólására (») Márc 21, 2020 /
 
Üdv.

Ez a szerkezet hasonlóan működik, mint azok a szelepek, amik a lakás fűtési rendszerében szoktak lenni, a fűtéscsövek leágazásain.
Gyakorlatilag a feszültség egy bimetált fűt és az nyomja a csapon a "pöcköt".
Ezért van szükség időre a nyitáshoz és záráshoz is.
Szoktak az ilyennel játszani, hogy például PWM-el hajtják meg (DC) és eleve kisebb feszültséggel, így nem nyit ki teljesen.
(#) llaci56 válasza Johnycorp hozzászólására (») Márc 21, 2020 /
 
Mint írtam, lakásfűtés...
Kösz a választ, ez a bimetál valahogy nem jutott eszembe mint lehetséges megoldás. Az érdekes, hogy pont annyi idő alatt hűl ki, mint amennyi alatt felmelegszik.
(#) granpa hozzászólása Aug 8, 2020 /
 
Szervusztok!
Kaptam 2 db. 10 W-os, 12 V-os LED-es "fénycsövet", működésből lett kivéve, de nem megy 12 V-ról! (14-15 V, gréces akkutöltő) 50×3 LED van benne (~50 cm hosszú, 4 cm széles)
Felirata: L.J. HDS. GYF.R00001. 7. 138. 01 HANDSON (márka?)
Hogyan lehet működésre bírni? Egyenként mérve jók a LED-ek. Bevezető sávon keresztül a szélsők működnek.
(#) szalamandra válasza granpa hozzászólására (») Aug 8, 2020 /
 
Szervusz,
szerintem lehetséges, hogy mérve ugyan megvan az a 14-15 V, de aztán mégsincs. Megpróbálnék egy párszáz-ezer µF-os kondenzátort tenni a Graetz-híd után és úgy mérni, majd próbálni.
(#) Gafly válasza granpa hozzászólására (») Aug 8, 2020 /
 
Nekem gyanús a dolog. 12V-osat nem szokás "fénycső" formában késziteni...
Hacsak nem valami kicsit másként van.
(#) granpa válasza szalamandra hozzászólására (») Aug 8, 2020 /
 
A 70 W-os reflektorégő úgy megy róla, majd elszáll.Mondom akkutöltő!
(#) granpa válasza Gafly hozzászólására (») Aug 8, 2020 /
 
Az biztos, hogy 12 V-os: a LED-ek elhelyezése, kapcsolása erre utal. Kibontva működik mind külön. Sor, vonal. Akkutöltő 8 A-t tud.
(#) szalamandra válasza granpa hozzászólására (») Aug 8, 2020 /
 
Értem! De attól, hogy akkutöltő! és 8 A-tud, lehet kevés a feszültség, ha csak egy Graetz! híd van benne, és nincs benne pufferkondenzátor. Az égő fényereje nem jelent semmit, a müszer meg tud csalni ebben az esetben, mert ez nem sima egyenfeszültség. Ha kibontva mind működik, akkor sorba kapcsolva is kellene, megfelelő feszültségre kapcsolva.
Következő: »»   3 / 4
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem