Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Rendezvény-hangosítás (PA) hangtechnikái
Lapozás: OK   240 / 244
(#) Alkotó válasza djkoxi hozzászólására (») Ápr 2, 2020 /
 
A rendelés már megtörtént, úton van az állvány.
Amit javasolsz, ránézésre hasonló az én választásomhoz is, de valóban acélt említ az alumínium helyett, és nagyobb teherbírást ad meg. Most már rá kell bízni az életre a megfelelőséget.
Abban látok némi bizonytalanságot, miként fogják rátenni a lányok az állványra a hangszórót. Ehhez közel fejmagasságba kellene emelniük. Pusztán találgatás szintjén az is felmerült, hogy a fejre fordított hangszóróba sokkal könnyebb beledugni az állványt, és így a komplett egységet felállítani. De az is lehet, sokkal erősebbek mint gondolnám, és simán rádobják fél kézzel.
(#) golem hozzászólása Ápr 2, 2020 /
 
Sziasztok!
Én 2 hangfal állványt vetem 12000ft használtan jó erős alumíniumból van.
Ahol én vettem még válogatni is lehetett.
(#) djkoxi válasza Alkotó hozzászólására (») Ápr 2, 2020 /
 
Nem tudtam, hogy már megrendelted. Jó lesz az, csak vigyázni kell rá. Ne húzzátok túl a csavarokat, kerüljétek a lábak feszülését.
Az elején, míg meg nem lesz a rutin, keresgélni fogják a lukat, meg a szoros illesztés miatt vonalban kell lenni az állványcsőnek és az állványhüvelynek. A fejre fordítás utáni felállítást mindenképp kerüljétek, a tönk ( innen hajlik ki a 3 láb ) ilyenkor szokott eltörni, repedni, mert rossz irányú terhelést kap.
Van olyan állványom aminek a belsejében ajtókitámasztó teleszkóphoz hasonló szerkezet van.
Lenti állásban teszem rá a hangfalat, majd a teleszkóp segítségével könnyedén a kívánt magasságba emelem.
(#) Alkotó válasza Alkotó hozzászólására (») Ápr 3, 2020 /
 
Még csak 3 napja birtokoljuk a hangszórót, de már kétszer bekapcsolva maradt. Erről jutott eszembe:
1. Miért nincs egy bekapcsolást jelző LED az elején is?
2. Honnan tudható az vizuálisan, ha már elértük az elvárható maximális hangerőt? Miért nincs CLIP jelzés (szintén elől látnám szívesen). Egyetlen hangszórónál még talán hagyatkozhatunk a fülünkre, de ha ezekből több van (amik hangereje egyenként állítható), akkor esélytelen meghallani hol is tartunk a kivezérléssel.
(#) kiraly0110 hozzászólása Ápr 15, 2020 /
 
Sziasztok!

Házibulira szeretnék összeállítani egy szettet és mivel még nem volt PA technikám tanácsot kérnék mit érdemes megvenni használtan.
Kinéztem magamnak egy hangfalszettet, ha jól sejtem elég régi darab, nem tudom érdemes e vele foglalkozni:
-Peavey Eurosys 6 2db, hozzá adnak 1db Eurosys 3 is kb. 40e Ft
-QSC GX3 végfok hozzá
Ezt a 3 hangfalat 1 erősítővel nem is lehet használni?
Keverő gondolom alap, hogy kell az ilyen szettekhez?
(#) golem hozzászólása Ápr 23, 2020 /
 
Sziasztok!
Keresek olyan aktív hangváltót amelyik szimmetrikus bemenetű és szimmetrikus kimenetű és csak mély tartományt vágja.
(#) Uviktor hozzászólása Júl 10, 2020 /
 
Üdv Mindenkinek!

Szeretnék tanácsot kérni hogyan tudnék legegyszerűbben és szakszerűen fázishelyzetet fordítani egy (pár) Mackie Thump aktív hangsugárzón.
Alapvetően nagyon szép a hangja,de még jobb lehetne ha az adott környezethez kiválaszthatnám a mély hangoknak ideálisabb fázist.
Az lenne a kérdésem,ha a bemenet balanced,akkor lehet-e fordítani büntetlenül az XLR csatlakozóban,vagy inkább egy külső eszköz szükséges?
Sajna a belső erősítőről lespórolták ezt a funkciót és mivel még garis,nem nyúlnék bele.
Köszönettel UV
(#) TAttila77 válasza Uviktor hozzászólására (») Júl 11, 2020 /
 
Inkább a jelkábel XLR csatlakozójában kötném át. Én nem babrálnám a kész működő hangfalat egyenlőre.
(#) Gafly válasza TAttila77 hozzászólására (») Júl 11, 2020 /
 
Én meg lehet egy "toldó adapter" csinálnék, kapcsolóval, és akkor semmit nem piszkálni...
(#) TAttila77 válasza Gafly hozzászólására (») Júl 11, 2020 /
 
Amúgy nem ertem minek fordítaná meg a fázisát? Úgy se lesz jobb egy szikrát sem. Alig a kora tavasszal javitottam egy ilyen hangdobozt, igen nagyot néztem mikor megláttam mi a vègfoka. Egyik hangosítós kollégának volt egy jó pár darab a 15”-ossal szereltből színpadi monitorként használta. Mindaddig, míg egy komolyabb esemény előtt a nyári hőségben rá nem sütött a nyári nap melege. Mindegyik amit ért a napfény a melegtől kikapcsolt. Pont akkor amikor kellett volna. Na ma már sem ilyet, sem az olcsó Turbosoundot nem használja, pláne komolyabb eseménynél.
A hozzászólás módosítva: Júl 11, 2020
(#) Uviktor válasza Gafly hozzászólására (») Júl 11, 2020 /
 
Üdv,
Igen,persze én is készüléken kívülre terveztem akár egy rövid XLR "toldót" amiben kapcsolhatnám-fordíthatnám a bemenetet.
Kérdés hogy nem lesz-e ebből baj.
Láttam már egy komplett PA rendszer föld vonalát porrá égni,azóta kissé óvatos vagyok,pláne hogy saját.
A keverő kimenete(és ha nem is mindig használom a keverőt mert elég egy egyszerű forrás akkor annak is) Jack,ami unbalanced.
Mi történik ha a forrás földje kerül a bemenet melegpontra?
Kiváló ötlet(ezúton is köszönöm)az üzenetben kapott ötletet,a leválasztó transzformátort.
Ami kiválóan védene egy jel vonalon levő földhuroktól,egyenfesztől is,kérdés mennyire szól bele a hangba.
Köszönöm az eddgi tanácsokat mindenkinek,
Köszönettel
UV
(#) TAttila77 válasza Uviktor hozzászólására (») Júl 11, 2020 /
 
Próbáld ki azt a külső fázisfordítós megoldást és csak akkor hagyd úgy, ha neked meghozta a kívánt eredmènyt.
(#) Uviktor válasza TAttila77 hozzászólására (») Júl 11, 2020 /
 
Üdv,
Sajnálom ha rossz tapasztalatai vannak.
Mivel én kezdő vagyok PA téren(is) érdeklődtem a témában jártasabb rendezvényeket is vállaló ismerősökkel,akik bátran ajánlották a márkát.
Nagy rendezvényt nem szeretnék vállalni vele,de a megbízhatóság nem lenne hátrány.
Azért ez árban sem a Turbosound kategória...
(#) TAttila77 válasza Uviktor hozzászólására (») Júl 11, 2020 /
 
Tudom. Neked, viszont tökéletesen meg fog felelni. Sok örömet hozzá. Nagyon maxon ne küldjed, mert a végfoka se bírja, meg nem tud az annyit, mint amit ráírtak. Ha vigyázol rá, akkor sokáig zenélhetsz vele. És mint írtam, nagy hőségben nem lehet vele napon dolgozni, mert kikapcsol.
(#) jandark hozzászólása Szept 22, 2020 /
 
Sziasztok.
Nem biztos hogy a legjobb helyre irok,de hátha megmondják a szakijaink..
Vásároltam egy Wharfedale pro kinetic 215ös hangfalpárt otthoni gyakorláshoz szintetizátor mellé..
A probléma onnan indul hogy alapból hibásan vettem,túlhajtották,de kiderült hogy aki vette,már ő is újratekercselt állapotban vette meg..
Innen aztán több dolog is elvérzett..Gondoltam szétszedem a hangszórókat,megtekercselem és kész,..
4db lemezkosaras 1,5"-os tekercsű hangszóró és két 1"-os dóm van bennük,egy hangfalon belül csak egy 40es volt beálva míg a másikban levő lerugta a tekercsét,..
Ekkor jött az a probléma hogy mindegyik 40esben más tekercs volt,magyarul kókányolták..Aztán ahogy a hangváltóját kezdtem el vizsgálni akkor szembesültem a ténnyel hogy ez egy 2.5ös elrendezés..A hangváltót viszarajzoltam és szeretném megérteni a miértjeit,egyedül a magasnál levő tekercs induktivitása hiányzik még azt elfelejtettem megmérni,ma pótolom..
A hangfalban két egyforma tulajdonságú 8ohmos 15colos inkább mélyközép van 1,5colos tekercsel,a két 8ohmos a hangváltó után 4ohmosként van a párhuzamositás miatt..
Volt aki tanácsolta hogy a két hangszórót már alapból párhuzamosan illesszem hangváltáshoz,viszont akkor másfelé kell méretezni.Szinte semmit nem tudok az interneten alig fellelhető paraméterekből,az adatai 45-20khz 4ohm,hogy ebből melyik hangszóró mit tud valójában és hol vannak vágások rejtéj előttem.Szóval miért,mit és hogyan.Minden észrevételt tanácsot javaslatot szivesen fogadok..
(#) TAttila77 válasza jandark hozzászólására (») Szept 22, 2020 /
 
Üdv. Csak jó tanácsként említenék nehány dolgot.

A hangváltóval semmi gond nincs, a magasnak pont úgy fordított polaritással kell bekötve lennie. A hangszórókat vidd el megtekertetni JÓ helyre. Utána mikor kész, ne öljed a hangfalat. Készűlj fel rá, hogy eredeti hangja már sosem lesz. Amúgy sem egy “zenészbarát” a hangja, pláne ha agyon gyilkolászták-agyon tekerték a majsztrók. (Nem nagyon szeretik a zenészek a ennek a márkának egy termékét sem.) Ha valóban szép hangot szeretnél monitorozni és valóban szeretnéd is a szinti erős dinanokáját visszamonitorozni, ajánlom neked a Turbosound Milan sorozat, vagy ha hosszú távra szeretnéd és tényleg tökéletes hangot, akoor ugyanennek a márkának szeretik nagyon a NUQ sorozatát ( kicsit drágább) vagy egy életre kiszolgál téged akar elő színpadi körülmények között is a QSC KW112 (ezek már majd fél/ egy kilovatt tudománnyal bírnak és dsp processzort tartalmaznak több állításai PA/monitor funkciókkal.)
Otthonra nem hiszem, hogy kellene neked 15”-os hangszóróval szerelt gangsugárzó. Ezek az említett típusok drágábbak, de legalább úgy szólnak, ahogy kell. Olcsóbb ezek közűl a Turbó milánja. Szerintem bőven elég még 8-10”-ossal szerelt komolyabb aktív doboz is. Pl. Závodi Gabi (Demjén F., Rúzsa Magdi, Konc Zsuzsa, stb. zenekarának híres bilkentyűse) hosszú-hosszú éveken keresztül szetereóbsn hallgatott színpadon a szintijei két oldalán elhelyezett 8”-os lo/mid-el szerelt kétutas kb. 150W-os kis Yamaha hagsugárzókat. Ez volt a monitor zenekarilag is. Ma már fülmonitort (is) használ.
A hozzászólás módosítva: Szept 22, 2020
(#) jandark válasza TAttila77 hozzászólására (») Szept 22, 2020 /
 
Szia.
Nagyon szépen köszönöm a jótanácsokat,arányaiban nagyon olcsón jutottam hozzá,csak ezért vettem meg,szép állapotú,és ha meggyógyul az otthoni körülményeket bőven kiszolgállja..
Erősitőből nem kell nagy hozzá inkább valami olyan megoldás kellene amivel plusz egy mikrofont is tudok erősiteni,vagy végfok és keverő..No ezt még nem tudom..
Van bevált és nem horror árú megoldás?
(#) TAttila77 válasza jandark hozzászólására (») Szept 22, 2020 /
 
Egy jobb keverőerősítőt nézz. A mikrofon Hangszín beavatkozás pontossága érdekében célszerű lenne olyan keverőerősítőt kinézz, amin a mikrofon csatorában parametrikus, kettős félparanetrikus a stabályozás lehetősége. Hogy miért? Azért, hogy a Hangszín szabalyzóval a TE vokál hangod javitsd, egy két frekvencia pontot kijelölve, ennek kiemelésével, vagy pont elnyomásával pár decibellel, nem pedig a hangfalad hibáit javítgasd a hangszinszabályzókkal. Ez kritikus szempont.
Amikor a keverőpult hangszinjét a hangfal hegyezésére kell használni ahelyett, hogy a zenész ének, vagy hangszere hangját “tisztáznánk” vele, akkor nagy bajok vannak. Ezt még tizen byolc éve mondta nekem előadáson az ország egyik leg nevesebb hangmérnöke. És nagyon igaz. Othonra is bagyon jó mikrofont szerezz be, érdemes szokás miatt is abba próbálni, mint amivel zenélsz akar egyedül, akár zenekarostól. Hy olyan mikrofont keresel ami nagy monitor hangerő mellett sem gerjed, akkor shure beta58, sm58, illetve az Audio-technicának van egy sm58-al egyező kategóriájú olcsó mikrofonja az ATM510. Ez még az sm58-től is jobb kicsit. (Tapasztalat)
Shureokkal vigyázz, mert idővel a kosaraik kivétel nélkül rozsdásodik. Bár bedzerezhető az sm-nek, bétának is tartalék kosara-rácsa, de nem is olcsó. Főleg a bétáé.
((Nem egy gyönyörű látvány ha a delikvens felteszi a saját mikrofonját és a rozsda messzire látszik))
Visszatérve, találsz yamahától a mckien keresztül az Allen&heath-ig sok sok neked való keverőpult típust. Az Allen&heathnek kifelyezetten homemade házi ministúdióhoz alkalmas kis ZED sorozatú pultjai is vannak es ezek azért eléggé megbízhatók, nem egy silányul megépített cuccok, amihez kétszer hozzányúlt és poti csere után kutatod a fél országot. Óvakodj a Behringer, Phonic es egyébb olcsóságoktól. Keverőerősítőt nem sokat találsz, az Allen&heathez végfok is kelleni fog. Keverőerősítője a Yamahának van normálisabb, vagy ha találsz egy használt Dynacord Power Mate 1000-est az nem rosz, 2x500W oldalanként es annak miki csatornái fél parametrikus szabályzásúak.sok zenész használja, de kedvelik Yamaha cuccait is. ( Csak pénz kérdése.) Hirdetős zenész, börzés oldalakkal vigyázz, nehogy csőbehúzzanak egy agyon javított cuccal.
Írhatsz privit is. Üdv.
A hozzászólás módosítva: Szept 22, 2020
(#) jandark válasza TAttila77 hozzászólására (») Szept 22, 2020 /
 
Hálás köszönetem
(#) arti1 hozzászólása Nov 6, 2020 /
 
Sziasztok,
hosszú leszek
a lényeg, hogy aktív hangfal párat keresnék, kültéri beszéd hangosításához, esetleg aláfestő zenéhez a szünetekben. Most első körben az ár számít, használt dolgok is érdekelnek, mert nem ebből szeretnék megélni, csak alkalmanként lenne használva. Bérelni nem szeretnék. Ha zene megy rajta, akkor azért szóljon szépen, ne legyen gagyi műanyag hangzása túlságosan. Kb. ennyi
Valamennyire értettem régen a hangfalakhoz, de már 20 éve nem foglalkoztam ilyennel. Akkor még a fősulin régi Reflex-ekkel meg hozzá való épített erősítőkkel nyomtuk a bulikat Technics CDről meg LP-ről, de volt szerencsém nagy sörsátor hangosításának összeszerelésében is segíteni, tehát nagyjából vágom, hogy mi mire való. Amikor ebből kikerültem, akkor jöttek be az aktív hangfalak, tehát még nem volt szerencsém velük sosem találkozni. Ezért szeretnék segítséget kérni, hogy mi az, amit erre a célra jó szívvel ajánlanátok, akár használtban, akár újonnan.
Kellene 2 hangfal, 2 állvány és szerintem kb. ennyi. Nem tudom, hogy kellene-e lentre aktív mély, ehhez nem értek, biztos jobb, ha van, de lehet-e normális zenei hangot kihozni egy aktív hangfalból, ha csak a felső része megy.
A konkrét igény, ami miatt most érdeklődök, hogy megkértek egy tavasszal tartandó, szerény, kültéri polgári esküvőhöz hogy vigyek hangot, kb. 20-30 ember lesz és csak az anyakönyvvezetőt kellene hangosítani (eső esetén beltérben). Már csak az aktív hangfalak hiányoznak a dologhoz, a többi van, ezért kérnék segítséget, mit keressek. A jófogást már átnyálaztam, hát, nem is tudom, annyira nem volt meggyőző a választék.
Ha bármilyen részlet még érdekes, szívesen válaszolok, köszönöm előre is a segítséget!
Üdv:
Arti1
(#) TAttila77 válasza arti1 hozzászólására (») Nov 6, 2020 /
 
Helló. Olyat hogy olcsó is legyen de úgy szóljon mint egy professzionális, ilyen nem létezik. Az olcsó az egy semmire való somogyis Sal pikli jó szar műanyag hanggal.
De ha valóban szeretnél legalább minőségben elérni a profesdzionalisnak legalább a belépő szintjét és normálisan szóljon is, az ember fia-lánya ne hanyatt homlok meneküljön amikor meghallja, akkor igen is kicsit költeni kell rá.
Nézegesd az aktívakat a Muzikernél itt válogathatsz. (Linkelem) Ha nem költesz rá legalább kétszáz ezret, jót biztosan nem kapsz, cserben fog hagyni és csalódni fogsz. Ajánlom figyelmedbe a JBL olcsó E.ON szériáját, Yamahát, Turbosoundot. Ezek a minőségek alatt nem érdemes nézegetni. Az ilyesmi mint Levitz, meg Warfadale nem is szól jól és még ráadásul hamar el is romlanak. Hangszóróik pedig maga a legnevetségesebb dolgok. Jó válogatást, remélem segítettem. Ezeket tapasztalatból írtam, mert sokan beleestek már az olcsó cuccok parasztvakítások ringlispírjébe, aztán hordták többek közt hozzám javitani. Nagyon fontold meg mire adsz pénzt.
Üdv.
https://www.muziker.hu/aktiv-hangfalak

Én anyakönyv vezetőt esküvőkön, vagy egyébb ilyen prezentációt pulpitusnál akár mikroporttal, vagy hattyúnyak mikrofonnal intéztem, mert praktikus is és szinte láthatatlan, azaz kamerabarát. Több helyen helyen építettem már ki ilyen fix, vagy mobil helyi hangrendszert, van benne nagy tapasztalatom, ezzel foglalkozom többek közt, ha kell valami amiben tudok segiteni írj.
A hozzászólás módosítva: Nov 6, 2020
(#) habazutty válasza TAttila77 hozzászólására (») Nov 6, 2020 /
 
Szia!
Jófogás helyett djbörze, itt komolyabb a használt választék, esetleg hardverapró.
Egyetértek TAttila77 társunkkal. Viszont, most szinte az összes technika a raktárakban pihen. Egy-két alkalomra érdemesebb lenne bérelni hangfalakat, megfelelő minőségben.
Én sokat nézelődtem és használtan Mackie ládát akartam venni, 12" mélyközép + driver, végül nem adták el így került képbe a Turbosound Ix12. Én 100 ezerért vettem. A passzív ládákat meg eladtam. Nem kell csodát várni tőle, de nekem tetszik. Bluetoothról állítható és bejátszani is lehet. Természetesen szétszedtem... Lemezkosaras, Eminenc forma mély, Klark Teknik proci, a végfok meg gyanúsan D osztályú Tda lehet. Összességében szeretem.
(#) arti1 válasza TAttila77 hozzászólására (») Nov 6, 2020 /
 
Nagyon köszönöm a gyors választ!
Sajnos kb. erre számítottam de gondoltam egy kérdést megér.
Használtat el lehet felejteni? Csak akkor adják el, ha széthajtották és javítani kell?
Azért kérdezem, mert most, hogy minden rendezvényt lemondanak, lehet, hogy többen felteszik a jó cuccot is, hogy ne álljon benn a pénzük (vagy rosszul gondolom, és a jó cucctól nem fognak megválni, mert jövő tavasszal újraindul minden?)

Pont a linkelt webshopban nézegettem tegnap, a JBL EON615 Deluxe Outdoor SET-et, kb. 180-ért van, gondolom ez elég lesz.
Ehhez szoktak használni aktív mélyet, vagy a 15 colos hangszórónak már van valamennyi mély hangja is?
Köszi még egyszer a segítséget!
(#) arti1 válasza habazutty hozzászólására (») Nov 6, 2020 /
 
Köszönöm Neked is
hát, úgy néz ki, nem úszom meg, hogy beleássam magam az aktív ládák lelkivilágába, ha olcsón szeretnék jó venni
A djbörzét megnézem, köszönöm.
Ez a Turbosound meg a bluetooth beállítás birizgálja a fantáziámat
Megvan a programom a hosszú téli estékre azt hiszem
(#) habazutty válasza arti1 hozzászólására (») Nov 6, 2020 /
 
180 ezerért az mégcsak egy hangdoboz, meg a kiegészítők.
Működhet a használt megoldás, csak mindenképp személyesen, kipróbálás után szabad megvenni...

A mélyládához: tavaly kalamoltunk Nyíregyháza Sóstón és este az egyik nagy étterem teraszán retro buli volt. Messziről is Annyira tetszett a hang, hogy közelebb mentünk. Két 15" méllyel szerelt RCF aktív állványról tolta a muzsikát és nem hiányzott alóla a mélyláda. Úgyhogy nem mindíg kell.
A hozzászólás módosítva: Nov 6, 2020
(#) TAttila77 válasza habazutty hozzászólására (») Nov 6, 2020 /
 
Mackie láda. Na annyit róla, hogy hangosítós kollégám/ haverom sírva hozta hozzám hogy javitsam meg mert a híres márkaszervize nem tudta csak új árán. Tudod mi van benne? Egy koszos TDA pwm végfok ic. 400w-ot tud mérve, a gyártó meg rábiggyeszti az 1500W-ot. A muhelyemben van is egy tartalék IC hogy ha a következőt hozza Tomi akkor tudjam gyorsan javitani.
(#) arti1 válasza habazutty hozzászólására (») Nov 6, 2020 /
 
"180 ezerért az mégcsak egy hangdoboz, meg a kiegészítők."
Ezen kívül mi kell még?
Úgy értem, hogy van egy mikrofonom, egy kis behringer keverőm meg zsinórok, meg a zenelejátszáshoz valami eszköz, ami rámegy a keverőre, ezek eddig csak számítógépez voltak kötve (mármint a keverő kimenete volt a számítógére kötve), nem voltam velük még házon kívül.
Azért gondolkodtam aktív hangfalban, hogy ne kelljen már a keverő meg a láda közé még egy valami, amit cipelni kell (erősítő).
Kihagytam valamit? Jó régen voltam már stúdiós, ha van valami új cucc azóta, ami megkönnyíti az életet kültéren/beltéren, az nagyon érdekelne
(#) TAttila77 válasza arti1 hozzászólására (») Nov 6, 2020 / 1
 
Figyelj!
Egy fontos, nagyon fontos dolgot sose felejts el! Azt hogy aki használt cuccot börze stb. oldalakon el akar adni, annak oka van. Olyan nincs hogy megunta és azért adja el. Nincs ilyen. Dd még hangfalak közt csak-csak aki jól ismeri talál is néha napján tényleg jó darabokat.
De mikrofon, és főleg vezetékes mikrofon terén soha nem szabad használtat venni!!!! Ezt nyomatékosan írom. Mi professzionális hangosítással, hangtechnikával foglalkozó szakma beliek sosem veszünk használt mikrofont, se erősítőt.
( most leírom neked, hogy pl. a mikrofonokkal mi a bajom (bajunk). Az hogy 2010-ben bekövetkezett az analóg tv-sugárzástól való digitális föld felszíni adásra/ vételre átállás, majd 2012-13 körűl elkezdődött a 4G mobil internet szolgáltatása. Ez azt hozta magával, hogy az ebbe a sàvba tartozó vivőfrekvenciájú bármilyen vezeték nélküli mikrofon egyszerűen hadználhatatlanná vált! Valamint azóta ezt az úgynevezett volt Európai “E” sávot be os tiltották a 4G és DVB-T ( mindig tv amúgy) miatt. Mivel hazánkban is betiltották ezen ok végett mindenki az “addig jó volt, most meg recseg-kihagy” vez.nélk. mikrofonját feltette minden féle adok-veszek oldalra, mert meg akar tőle szabadulni, hiába jól ( működne). Ez a sav 700MHz-olyan 880MHz-ig terjed. Ami e tartományon belül üzemel URH mikrofon, sose vedd meg!!!! De most jön a leg java.
Tavaly óta hallhatjátok, hogy jön az 5G hiper gyors mobil net. Na e miatt még a 700-600MHz alatti-körüli frekijű URH-s mikrofonokkal is gondok vannak. Ha venni szeretnétek URH mikit, akkor 400-500MHz ig tartó, vagy sávban hangol hatot nézzetek.
Na ezért van dugig az eBay, ilyen olyan börze, az eladó volt “E”sávos mikik tommáival. Vannak előadók, produkciók, színházak, cégek akiknek több tíz-
(#) TAttila77 válasza arti1 hozzászólására (») Nov 6, 2020 /
 
Mindenképpen jó az aktív hangfalban gondolkodás.
(#) habazutty válasza TAttila77 hozzászólására (») Nov 6, 2020 /
 
Szerintem ebben a Turbosoundban is az van...
Legalább olcsón javítható.
Következő: »»   240 / 244
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem