Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba
 
Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   464 / 570
(#) VIM válasza antiktelefon hozzászólására (») Okt 17, 2020 /
 
Jaaa, megvan már, hogy mire gondoltál, ERRE. Ettől kisebbet és olcsóbbat nem találtam.
A hozzászólás módosítva: Okt 17, 2020
(#) VIM válasza VIM hozzászólására (») Okt 17, 2020 /
 
... de mégis van olcsóbb. Bővebben: Link
(#) antiktelefon válasza VIM hozzászólására (») Okt 17, 2020 1 /
 
Az inone nem hajlandó semmit sem lemérni, csak cikkszám alapján adnak. Azért lehet nagyobb darab is, akkor már a többit is cserélem.
A linkelt anyag jó lehet? Hány fokos kéne?
(#) VIM válasza antiktelefon hozzászólására (») Okt 17, 2020 /
 
Hány fokos? Az jó kérdés. A tűztéri szigetelésnek inkább a vastagsága lehet eltérő nem a hőfoktűrő képessége. Lehet, hogy ezeket nem is lehet rendelni neten, mert nem vállalnak garanciát a szállításkor bekövetkezett törésekért, el kell érte menni. Csempevágóval, gyémánt szemcsés koronggal méretre vágható ha szükséges.
(#) antiktelefon válasza VIM hozzászólására (») Okt 17, 2020 1 /
 
Mérésre 9mm, szóval 8 vagy 10mm-es kéne. A vágást megoldom szerintem fémfűrészlappal is, csak hely kéne, ahol lehet nem hatalmas táblában kapni. 3 oldala elég rosszul néz ki, nem lenne rossz cserélni. Ha nincs 2 óránál messzebb vonattal, még el is ugrok érte, illetve Eger környéke és Eger-Budapest vonala is szóba jöhet. Csak nem tudom, kinek kéne írni, a legtöbb oldal nagyker. Ha lenne nekik eg ysérült nagy táblájuk, nekem az is jó lenne, bőven kijönne belőle.
(#) formater válasza balazsgy hozzászólására (») Okt 18, 2020 /
 
Szia,
A kazán hőmérséklete 40-50-55 fok között ingadozik, e fölé nem megy, attól függetlenül hogy ötösre van állítva a kazánon a hőmérséklet. A nyomás 1.8-2 kötött van...
(#) balazsgy válasza formater hozzászólására (») Okt 18, 2020 /
 
Én az áramláskapcsoló vagy érzékelő hibájára gondoltam, de így akkor valami más lehet.
Fűtésnél a termosztát adja a parancsot, de melegvíznél maga a kazán elektronikája.
A használati melegvíznél nincs ilyen hiba, ugye?
(#) formater válasza balazsgy hozzászólására (») Okt 18, 2020 /
 
De, a használati melegvíz is ilyen, melegít, majd kikapcsol, majd melegít... kész kaland egy tusolás
(#) balazsgy válasza formater hozzászólására (») Okt 18, 2020 / 1
 
Ez érdekes dolog. Talán a lángőr elektróda környékén lehet a probléma, tekercs, kondi, stb.
Én inkább azt ajánlom, tedd fel a kérdésed a másik fórumban:

https://www.hobbielektronika.hu/forum/gazkazan-vezerlo-hibak
(#) JZoli válasza konop hozzászólására (») Okt 18, 2020 /
 
Jó helyen mérted, pontosan erre a célra van a csatlakozó gyárilag kialakítva. Viszont ott amíg nincs láng nem szabad áramnak folynia. Vagy valami ráfolyhatott az elektródára, és az elvezeti az áramot, vagy repedt lehet a elektródatartó porcelán, vagy valahol a vezeték szigetelése nem lehet jó. Ezeket nézd meg.
Viszont tegnap két kazánt is javítottam, azokon pont a Te eseted miatt rámértem. De ott semmilyen áramot, sőt feszültséget sem mértem mindaddig amíg el nem kezdődött a begyújtás folyamata. Ekkor jelent meg a feszültség az elektródán, ami le is esett akkor amikor sikerült az égőt begyújtani.
Ezért is gyanús nekem az a mérés.
A kazán hálózati dugója jól van bedugva? mert még ez is előfordulhat, igaz kicsi a valószínűsége. De az is zavaró, hogy ha begyújtott a kazánod kevesebb lesz az ionelektródán az áram.
(#) attila1 hozzászólása Okt 18, 2020 /
 
Sziasztok! Szénmonoxid érzékelőt kellene vásárolnom,az eddigi szerintem kiszolgálta az idejét. Valami noname obis készülék volt. Nézegettem a Honeywell készülékeit,xc70,xc100d. Árban lényeges különbség van azért... Melyik az ajánlott típus részetekről,illetve más gyártó készüléke is megfelelő? Köszi előre is!
(#) balazsgy válasza attila1 hozzászólására (») Okt 18, 2020 / 1
 
Szia! Nézd meg az ajánlott érzékelők listáját, hogy amit vásárolni akarsz, közöttük van-e, itt a link:

https://katasztrofavedelem.hu/33883/szen-monoxid-erzekelok
(#) attila1 válasza balazsgy hozzászólására (») Okt 19, 2020 /
 
Szia! Köszönöm a linket,nagy segítség volt!!!
(#) every hozzászólása Okt 19, 2020 /
 
Sziasztok! Megint begolyózott a baxi nuvola 240fi kazánom. Az használati melegvíz és a radiátor led-ek villognak felváltva és közbe hallatszik ahogy a relé kapcsolgat pesze. Mi lehet a hiba? Köszi! (VIM hátha tudsz segíteni)
(#) every válasza every hozzászólására (») Okt 20, 2020 /
 
Most pl. feltekertem a fűtési melegvíz potmétert nagyon, tehát nagyon meleg víz kering a haka csőbe úgy most megy.
(#) Profisixx hozzászólása Okt 20, 2020 /
 
Jó reggelt mindenkinek!
Azt szeretném kérdezni, tudja-e valaki mennyi a normál üzemi nyomás érték egy Radiant Idea cirkóban? Mennyi az az érték ami már hibát okozhat?
(#) VIM válasza Profisixx hozzászólására (») Okt 20, 2020 /
 
Szia! A vízhiány nyomáskapcsoló kapcsolási értékére vagy kíváncsi? A kondenzációs készüléknél 0.3-3 bárig terjed. Az alsó érték a nyomáskapcsolóhoz tartozik a felső a biztonsági szelep nyitó értékéhez. A normál nyomás az 1.2 bár környékén mondható jónak ha a tágulási tartály gáznyomása (gyári, előfeszítő nitrogén töltet) még nem illant el. Ezt utólag pótolni lehet levegő bepumpálással. (ha erre a részre gondoltál)
(#) VIM válasza every hozzászólására (») Okt 20, 2020 /
 
Szia! Szerintem nem a szimbólumokat kellett volna figyelni hanem a fölötte lévő számokat a 70 és 80 fokos ledeket. Ezek villogása a fűtési NTC hibájára utalnak. Talán piros színű klipsz rögzítésű a fűtési előremenő csövön a hőcserélőhöz közel kell keresni. Az ára 4-5 ezer körüli. (például)
(#) every válasza VIM hozzászólására (») Okt 20, 2020 /
 
Nállam ez: Bővebben: Link ezen az 5. oldalon a 4. áabra a 9 és 10 led villog felváltva.
(#) Profisixx válasza VIM hozzászólására (») Okt 20, 2020 /
 
Szia! Nem pont ezt akartam tudni, hanem azt,hogy a cirkó működése közben, fűtési periódusban, megnő a nyomás a hálózatban, ez az érték mekkora lehet normál esetben? A cirkó nem kondenzációs
(#) VIM válasza every hozzászólására (») Okt 20, 2020 /
 
Bíztam benne, hogy a másik párosról van szó. Azt nem tudom, hogy mi okozhatja a két üzem közti váltás jelzőfényeinek felváltva villogását és a hozzátartozó relé kapcsolgatását. Azt nem írod, hogy közben melyik állapot van használatban (HMV vagy fűtés) vagy mindegy? Egyáltalán mit nem csinál ilyenkor a készülék?
(#) VIM válasza Profisixx hozzászólására (») Okt 20, 2020 /
 
Szia! Nincs megszabva, hogy ez mekkora legyen, függ a rendszer térfogatának tágulásától. Ha ez meghaladja a tágulási tartály befogadóképességét, oly mértékben is megnőhet a nyomás, hogy a biztonsági szelep ki fog nyitni. Ha nem megfelelő nyomások uralkodnak a tágulási tartályban, nem tud normálisan expandálni, így el fog térni a nyomás az előírtaktól. Az érték 1 és 2 bár között "szokott" lenni de a nyomásmérőn jól láthatóan beskálázzák a nem megfelelő érték részét.
(#) balazsgy válasza Profisixx hozzászólására (») Okt 20, 2020 /
 
Jól mondta VIM.
Csak vedd elő a kazán kezelési utasítását, abban mindez fel van tüntetve, bár az Idea típusnál is több kivitel van, az AC23-nál például:
A TÁT előnyomása 1 bar
A fűtési kör nyomása 0,5 és 3 bar közötti (A HMW kör nyomása 0,5 és 6 bar közötti)
Ezek a maximális szélsőértékek. Fűtésnél az 1,5 bar az ideális.
Alacsonyabb nyomásnál a kazán talán el sem indul, magasabb nyomás nem okoz hibát, mert akkor a biztonsági szelep már lefúj, de azt a csöpögést azért senki nem szereti és a szelep élettartamára befolyással van.
A lényeg: a fűtővíz hidegen az 1,5 bar környékén legyen, teljes felfűtési hőmérsékleten pedig úgy 0,2 - 0,3 bar értékkel efölött, ez a közel ideális, de sok más rendszerbeli tényezőtől is függ.
(#) Profisixx válasza balazsgy hozzászólására (») Okt 20, 2020 /
 
Köszi a hasznos válaszokat, de most úgy látom kiakadt a nyomásmérő. Gondolom ez már nem normál üzemi nyomás érték. Alaphelyzetben 1-2 bar között van a nyomás, amikor elkez fűteni, felmegy 3-3,5 -re ,most pedig körbefordult. Ha leáll a fűtés akkor is kb 3-4 bar között marad. Mi lehet a megoldás, mert ez gondolom így nem teljesen van jól

004.JPG
    
(#) VIM válasza Profisixx hozzászólására (») Okt 21, 2020 /
 
A helyedben én nem mertem volna ilyen képet feltenni ide a fórumra. A készülék nagyon elhanyagolt állapotban lehet ha ott alul is ilyen koszos ahol a feltöltő csap és nyomásmérő van. A biztonsági szelep sem tud leoldani, pedig az 3 bárnál kinyitna ha tudna. A biztonsági szelep az bal oldalon van és a kupakra "rá van írva" a határnyomás. Ha ott ilyen nyomásértékeknél nem jött víz a rendszerből az elég nagy probléma. Ez az emelkedett nyomás adódhat a feltöltő csap nem tökéletes elzárásából is, így a hálózati víz nyomása lassan megjelenik a fűtési rendszerben. Ezt a tágulási tartály térfogata elnyeli egy bizonyos mértékig de a biztonsági szelepnek már 3 bárnál ki kellet volna nyitnia ami nem történt meg. Szerintem jobb ha keresel egy szakembert és készítesz egy kisebb összeget a rendbetételre.
(#) Profisixx válasza VIM hozzászólására (») Okt 21, 2020 /
 
Bocsi,valamit nem jól látsz! Nem koszos, vékony finom pókháló van a nyomásmérőnél, ezen kívül minden fűtési szezon előtt az égéstér és az egész készülék ki van tisztítva, a hőcserélőt egy igen drága spéci sprayvel fújom tele, Fauch 610, Németországból rendelem, égés közben ez leszedi a rárakódott kormot,egyebet, pókhálót pedig néhány nap alatt újra szőnek a házi pókjaink, így vannak nevelve. Nem mondtam,hogy a biztonsági szelep nem nyitott ki, a víz szépen csurdogált,majd a nyomás kis idő elteltével visszaált 1,5-2 bar közé, a feltöltőcsapot történetesen tavaly cseréltem,eredeti Radiant alkatrész, Gyálon van egy gázkészülék üzlet, bármilyen Radiant alkatrészt be lehet szerezni. A probléma megoldására viszont nem adtál választ és nem biztos,hogy ilyen megállapításokat kell tenned egyetlen fotó alapján :
"A készülék nagyon elhanyagolt állapotban lehet " De azért köszi a hozzászólásodat és továbbra is várom segítő írásodat a probléma megoldására, mivel minden bizonnyal komoly szakember vagy ebben a témában én pedig csak egy lelkes amatőr.
(#) VIM válasza Profisixx hozzászólására (») Okt 21, 2020 /
 
A kép az magáért beszél. A kazán többi része nem látszik, így csak feltételezni lehet, hogy ilyen 6 báros nyomás előfordulása és a látszat, akkor milyen állapotok uralkodnak a többi részen. A túlzott nyomás még most sem világos, hogy az hogyan olvasható le a műszerről ha a biztonsági szelep kinyit 3 báron. Sok mindent nem mondtál még azon kívül, hogy a kazánnak van egy típusszáma a "becenevén" kívül ami megkönnyítette volna a beazonosítást. Segíteni csak annak lehet aki pontosa leírja a tüneteket a kazán azonosítót megadva. A szerelők és szakemberek ilyenkor dolgoznak, nem mindig érnek rá fórumozni de időnként ránéznek a történtekre és ha valami nincs rendben kijavítják a hibás hozzászólást és útbaigazítást adnak a továbbiakra. Én csak egy műkedvelő vagyok, hobbista de szívesen segítek ha tudok és van rá időm.
A problémádra a megoldást már régen összeszedtem, mert másoknak is szüksége van erre a leírásra.
Remélem nem sértettelek meg, nem állt szándékomban. Ha további kérdések merülnének fel, kérdezz bátran, ha tudok segítek.
(#) balazsgy válasza Profisixx hozzászólására (») Okt 21, 2020 /
 
A pontos típus azért kellene, az a kazán burkolaton valamelyik oldalon fel van tüntetve.
Így csak tippelgetni lehet.
Amit írtál, az alapján egy dolog biztos: A biztonsági szelep működik.
Ha a fűtési kör nyomása olyan magasra felmegy, akkor a tágulási tartálynál is lehet hiba, vagyis az előnyomás szinte nulla, bár ez esetben a biztonsági leereszti a túlnyomást és akkor sűrűn utána kellene tölteni a fűtési kört.
Annyit elllenőrizhetsz, hogy a tágulási tartály levegőszelepét kissé nyitva megnézed, levegő, avagy víz jön ki-e onnan.
A feltöltő szelepnél is lehet hiba, hogy az átenged, bár írtad, hogy nemrégen volt cserélve. Ezt tudod tesztelni: Elzárod a kazánt és figyeled, hogy a fűtési kör nyomása közben emelkedik-e. Persze hosszabb időbe kerül.
E kettő művelet után már következik, hogy milyen hibalehetőséget lehet kizárni.
Én szintén csak műkedvelő vagyok, de segíteni szeretnék.
(#) Profisixx válasza balazsgy hozzászólására (») Okt 21, 2020 /
 
Ez amit írtál már közelebb van a valós hibához, ugyanis tényleg sokszor kell utána tölteni a vizet. Az utántöltőt úgy ellenőriztem ahogyan mondtad, nem ereszt át, tavaly cseréltem. A tágulási tartály az a szürke dob a cirkóban? Ha levegő van benne az lehet hiba? Hogyan kell "szakszerűen" amatőr módon légteleníteni? Tipusa : RCM 20 Idea
(#) VIM válasza Profisixx hozzászólására (») Okt 21, 2020 /
 
Bővebben: Link Bővebben: Link Remélem sikerül jól megcsinálnod a feladatot.
Következő: »»   464 / 570
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem