Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kaputelefon
 
Témaindító: Pere, idő: Jan 13, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   29 / 33
(#) uniman válasza paro hozzászólására (») Márc 8, 2020 /
 
Egy pont ilyen típusom lenne...
(#) cserepkaf hozzászólása Márc 19, 2020 /
 
Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni egy régi társasházi kapujelzővel kapcsolatban.
A kültéri egység csak jelzésre szolgál, azaz beszélni nem lehet vele, csak felcsengetni.
A kaput fentről egy gombbal lehet nyitni.
Felujitas után természetesen eltunt a régi beltéri készülék.
Elmondás szerint ez nem is kaputelefon volt, hanem csak egy kis hangszoro, ami vartyogott, illetve egy gomb, amivel a kaput nyitni lehetett.
A házban állítólag mindenkinek ilyen van felszerelve.
A kültériről készítettem egy fotót.
URMET márkajelzés van rajta. Velük már beszéltem természetesen.
Nem forgalmaztak ilyen kültérit soha, véleményük szerint csupán a frontlapot vették tőlük, tehát segíteni nem tudtak.
A lakásban 3 szál vezeték található.
A szomszédok ilyen jellegű zaklatása a jelen helyzetben esélytelen

Milyen készülék lehet ez? Mit tudok és hogyan rácsatlakoztatni? Hogyan tudom kimérni a 3 szál vezetéket és mit is kellene mérnem?

Nagyon szépen köszönöm a segítséget!

Üdv,
Feco
(#) granpa válasza paro hozzászólására (») Márc 19, 2020 /
 
Megtaláltam kettőt, jöhetsz értük Zuglóba.
(#) Deidora hozzászólása Márc 24, 2020 /
 
Sziasztok!

Van egy Venezia v2.0-as kaputelefonom. Az előző is venezia volt, csak régebbi kiadás. Abban szeretnék segítséget kérni, hogy hogy tudom rajta beállítani a lakás számot (31)?
Így néz ki a benne lévő panel.

Köszönöm a segítséget
(#) mormogipapa válasza Deidora hozzászólására (») Márc 28, 2020 /
 
Sehogy ez egy diódás Fermax vagy Tesla rendszerhez csatlakoztatható beltéri egység. Milyen a kültéri egység van fent?
(#) mormogipapa válasza cserepkaf hozzászólására (») Márc 28, 2020 /
 
Letudnád fotózni a kültéri egység belső részét?
(#) whiteboi84 hozzászólása Ápr 8, 2020 /
 
Sziasztok,

Segítségeteket kérném, hogy ez milyen lakáskészülék lehet.
Az előző tulaj nem szerette a kaputelefont úgyhogy levágta a kagyló részt, nem találtam típus beazonosításához adatokat a maradványokon.

Ha megoldható ezen olyan bekötés hogy gombnyomásra beengedje az embert a kapun annak is örülnék, ha nem kellene lemászkálnom az ötödikről minden esetben.

Később nyilván szeretnék egy másik ezzel kompatibilis készüléket felszerelni, de addig is kéne valami megoldás.

Szóval bármilyen infó segítene.

Köszönöm,
Gábor
(#) Gafly válasza whiteboi84 hozzászólására (») Ápr 8, 2020 / 1
 
Csöngess be a szomszédba egy doboz sörrel, és biztosan sikerül beazonositani a készüléket. És/vagy ha van fénykép a kültéri részéről.
Hosszútávú megoldás ez lenne: Egy új (régi) készülék beszerzése. Közös képviselővel összehaverkodás...

Egyébként szerintem a nyitógombot sikerül megbarkácsolni könnyedén, csak nem nem értek hozzá. Olyat ugye nem mondunk, hogy ahol mérsz feszültséget, azt próbaként zárd rövidre. Fognak szeretni a szomszédok.
(#) mormogipapa válasza whiteboi84 hozzászólására (») Ápr 13, 2020 /
 
Comelit 2300W a típusa, ha Budapesti vagy és eljössz a 18. kerületbe adok egy másik készüléket. A kérdés az hogy 1 vagy 2 kapu van
(#) Tomi111 hozzászólása Máj 25, 2020 /
 
Sziasztok!
Ismeri valaki a Farfisa kaputelefonokat? Adott egy 5 vezetékes( 4+1) 4 lakásos kiépítés. Victory kit. A beltéri készülék PT524SW. Lehetne erre még egy készüléket rákötni akár ötödikként, vagy az egyikkel párhuzamosan? Ötödikként lenne a jobb. Gondolom a készüléket rá lehet kötni, de a felcsengetésnél csak nyomógombok vannak? Nem voltam a helyszínen. Elég egy gombot befúrni és működik, ( a központ csak 4 gombos) Valamint PT524SW beltérit nem találok, csak sima 524W-t. Kompatibilis lehet?
Üdv! Tomi
(#) mormogipapa hozzászólása Jún 16, 2020 /
 
Sziasztok. Lakomex központ eepromját ha átrakom egy új központba (mind kettő ec-2502 R) akkor is kell valamit programozni vagy működik egyből mint a Codefon?
(#) Zirowe válasza mormogipapa hozzászólására (») Júl 23, 2020 /
 
Üdv, elnézést az elmúlt fél évben teljesen kiment ez az egész a fejemből, és a mostani helyzetbe került megint előtérbe a probléma.

Szóval régi lakáskészülék nem működött rendesen, képek a régi hozzászólásban, régi segítség alapján bekötve az új készülék, működik rendesen, de itt sem hallható lent a csengőnél az, amit a lakásba mondunk a készülékbe, de a lakásban hallani amit lent mondanak.
Megnéztem a szomszédét, neki működik rendesen.

A kábellel lehet a gond vagy mi lehet a baja?
(#) Pahyka hozzászólása Aug 16, 2020 /
 
Sziasztok.
Egy kis segítséget kérnék. Volt egy kapucsere a lakásban – és valószínű – rosszul jelöltem fel a vezetékeket. Mert persze annó a szaki minden vezetéknek 1 szívű vezetéket választott.
A problémám: Így ahogy be van kötve – ha lent megnyomom a lakás gombját – egyből nyitja a bejárati ajtót – és fent nem csörög.
Hogy tudnám kimérni a vezetékeket, milyen értékeket kell mérnem a végén? A méréshez kell e a hogy valaki lent nyomja a gombot?
Elvileg a 6 – 3 – A ezeket kell bekötnöm – a Z az üres marad. Bocsánat, ha nagyon triviális, amit kérdezek, de nem vágom ezt a témát.
Amiket próbáltam: 6 – 3 felcseréltem – lent nyomom kicseng – viszont fent nem szól a készülék. Ha az A vezetéket veszem ki – és csak a 6 -3 marad, láttam olyan képeket ahol így volt, akkor lent hiába nyomom süket.
Lehet, ezekkel az infókkal már valaki egyből tudja a megoldást. Nagyon köszönöm előre is.
(#) Flash válasza Pahyka hozzászólására (») Aug 16, 2020 /
 
Sajnos többféle bekötés is lehetséges. Nem vagyok kaputelefon szerelő én sem, de amennyire tudom volt MKT rendszerből 1+n illetve 2+n rendszer; több megoldással is találkoztam az évek során.

Mivel 3 vezetéked van azt jó lenne tudni, hogy a kaputelefon cseng akkor is, ha közvetlen a lakásajtó előtt csenget valaki, vagy arra van egy másik csengő? Amennyiben igen, akkor a csatolt rajz alapján azt a vezetéket ami a lakás előtti nyomógombtól jön az A-ra kell kötni. Feltételezem ezt viszonylag könnyen ki tudod mérni egy multiméterrel.
Amint ezzel megvagy, már csak 2 vezetéked marad, amit a 6-ra illetve a 3-ra kell kötni. Hogy az ajtót is tudd nyitni, az 1-es illetve a 6-os vezeték közé kell tenned egy vezetéket.

Ha nem ez az eset áll fenn, akkor a 3 vezetékből az egyik az ajtót nyitja; ilyenkor nem kell a rövidzár a 6-os és az 1-es közé; a harmadik vezetéket kell az 1-re kötni.

Remélem tudtam segíteni.

phone.png
    
(#) mraulajos hozzászólása Szept 6, 2020 /
 
Hali!
Ey ilyen kaputelefont szeretnék beüzemelni úgy, hogy a mágneszár helyére egy 12V relét raknék, ami impulzust ad egy kapunyitó elektronikára, és nyissa a kiskaput. A probléma az, hogy mikor áramot kap a relé, berreg. Hogy lehet innen egy stabil 12V ot kihozni?

100_5801.JPG
    
(#) Tomi111 válasza mraulajos hozzászólására (») Szept 6, 2020 /
 
Valószínű a kaputelefon AC12V-ot ad ki (váltó) a reléd meg DC12V-os. Nem? Vagy AC12V-os relé kell, vagy a meglévő DC-s elé egy graetz híd. Stabilizálni nem kell.
(#) mraulajos válasza Tomi111 hozzászólására (») Szept 6, 2020 /
 
Mértem. DC 12V jön ki. Ennek ellenére, be raktam egy graetz hidat. A jelenség ugyan az. Szerzek egy AC 12V os relét, megpróbálom azzal. Egyébként, a hangszóróból is ilyen berregésnek tűnő hang jön.
(#) Gafly válasza mraulajos hozzászólására (») Szept 6, 2020 /
 
Én ott keresném a hibát, hogy a zár rettenetesen nagy áramot vesz fel, és "összerogyik" a 12V-os forrás...
(#) mraulajos válasza Gafly hozzászólására (») Szept 6, 2020 /
 
Hát ez az, - hogy nem is zárral próbálom, hanem egy sima relével, ami pár mA-t vesz fel.
(#) mraulajos hozzászólása Szept 6, 2020 / 2
 
Egy 470 µF kondival megoldódott. Köszönöm a hozzászólásokat!
(#) Bakman hozzászólása Szept 8, 2020 /
 
Estét!

Családi házhoz megbízható kamerás kaputelefont tudnátok ajánlani? Bentről vezérelhető mágneszár és elfogadható minőségű kameraképre lenne szükségünk.

Köszönöm!
(#) Dante hozzászólása Okt 11, 2020 /
 
Sziasztok!

A társasházban, ahová költöztem, Codefon kaputelefon van a bejáratnál, fent a lakásban pedig egy Aquincum v2.1 lakáskészülék.

A hibajelenség, hogy a felcsengetés működik, viszont a kagylót felemelve megszakad a hívás (vagy néha egy fél szó erejéig tart, de általában egyszerűen csak abbamarad a csengetés, és teljesen elnémul, mint amikor felcsengetés nélkül emelem fel a kagylót). Mivel lényegében nem vált át beszéd módba (vagy néha csak 1 másodpercre), így az ajtónyitás sem működik. Amikor megszakad a hívás, lent a kaputelefonon újra a pont jelenik meg, mint alapállapotban.

Tudtam kölcsönkérni egy szintén Aquincum lakákészüléket, azzal működött minden funkció, így biztos, hogy a hiba a lakáskészülékben van. Kipróbáltam a másik lakáskészülék kagylójával is az ittenit, azzal sem működött, tehát a hiba a panelen van. Kiforrasztás nélkül multival méricskélve elvileg a kézibeszélő csatlakozása jó, a bontóvilla jó, törött forrasztási pontot nem találtam, a diódák jók, a kondik nem zárlatosak (próbáltam párhuzamosan rájuk forrasztani ugyanolyan értékűt is). Lényegében már csak az ellenállások maradtak (amik nem szakadtak, nem zárlatosak, max. az értékük mászhatott még el), meg van még 2 db TO-92 tokozású valami, gondolom valamilyen tranyó (pont a sima felületükkel egymással szemben vannak beforrasztva, így nem látszik a felirat).

Annyira egyszerűnek tűnik a kapcsolás azzal a néhány alkatrésszel, de nem találok fogást rajta. Tudom nem egy nagy tétel, de ha egy filléres alkatrészcserével javítható lenne, a sikerélményen túl nem termelnék fölösleges elektronikai hulladékot sem. Találkozott már valaki ilyen problémával, vagy van ötletetek a hibajelenség alapján hogy elsiklottam valami felett vagy hol kellene keressem a hiba okát? Annyit hallottam a napokban, hogy még nyáron álltólag becsapott a villlám, de akkor több lakó is panaszkodott a kaputelefonra, és ki is cserélték lent egy újra.
A hozzászólás módosítva: Okt 11, 2020
(#) Atis57 válasza Dante hozzászólására (») Okt 11, 2020 / 1
 
Szia!

Azt a két tranyót kiforrasztod ,(megméred? ) s kicseréled újra (kb 100 Ft )

Ezek gyakran B-E zárlatodak lesznek.
(#) Dante válasza Atis57 hozzászólására (») Okt 12, 2020 / 1
 
Köszi a segítséget, valóban ez volt a hiba oka, az alkatrészek cseréje után most már működik a lakáskészülék minden funkciója (magamtól még biztos kerülgettem volna őket egy darabig a többi alkatrészt vizsgálgatva mire eljutok oda, hogy ezeket is kiforrasszam és cseréljem).
(#) gromek hozzászólása Okt 15, 2020 /
 
Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni, lakótelepi lakáskészülék cseréjéhez. Milyen rendszerű, típusú az alábbi központi egység, milyen lakáskészülékekkel működik? A régi lakáskészülék valami orosz gyártmány volt.
(#) Zsolt 73 válasza gromek hozzászólására (») Okt 16, 2020 /
 
Szia !

Ez egy KATE központ, MKT rendszerű lakáskészüléket vásárolj !
A hozzászólás módosítva: Okt 16, 2020
(#) gromek válasza Zsolt 73 hozzászólására (») Okt 16, 2020 /
 
Köszi a segítséget.
(#) Pimpike4952 hozzászólása Okt 29, 2020 /
 
Üdv!

Nálunk is a Gromek kolega által fentebb fotózott központ van, mellékletben fotóztam az enyém és egy skiccet a bekötéséről. Leszerelés előtt megjelöltem a kábeleket és lefotóztam, mi hova megy. 5 szál jön be a lakásba, abból kettő össze van kötve, a készülékbe nincsenek bekötve. Mi jó helyette? Írta Zsolt, hogy MKT rendszerűt, de azon belül milyet? Találtam pl MKT-st, de diódás rendszerű. Valahol olvastam, hogy az nem jó helyette, bár nem tudom, mit jelent. Mindenhol az 1+N meg 2+N vezetékeket emlegetnek, de hogy melyik mit jelent... Találtam pl. EZT Ez mondjuk jó lenne? Vagy bármi más ötletet, merre nézzek körül? Kösznöm előre is!
(#) Pimpike4952 hozzászólása Okt 29, 2020 /
 
Vagy EZ mondjuk? Leírás szerint 1+n vezetékes,de 4db csoki van a panelen...
(#) Zsolt 73 válasza Pimpike4952 hozzászólására (») Okt 29, 2020 /
 
Szia !

Tesla MKT készüléket vásárolj ! Az új készüléken ezeket e bekötési pontokat használd : 6-3-1
A hozzászólás módosítva: Okt 29, 2020
Következő: »»   29 / 33
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem