Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hegesztő inverter javítás
Lapozás: OK   105 / 114
(#) Chipmunk1960 válasza Zénó79 hozzászólására (») Nov 22, 2020 / 1
 
Szia, vagy a tudást!
(#) erbe válasza Zénó79 hozzászólására (») Nov 22, 2020 /
 
Egy ilyen ismeretlen szerkezetű kínai csoda javítását elég hosszú tanulmányozás, méregetés előzheti meg, a javítás költsége közelíti vagy meg is haladhatja az új árát. A szervizek igyekeznek kerülni a feleslegesen eltöltött időt és a vitákat. Ezért vagy nem vállalnak ilyesmit, vagy akkora bevizsgálási díjat ajánlanak ki (javítás nélkül), ami eléggé elrettentő az ügyfél számára.
(#) sanaxx hozzászólása Nov 30, 2020 /
 
Sziasztok,

Kaptam egy hegesztő invertert, (nem kínai, magyar ipari) amiben elmondás alapján meghalt a hűtő ventilátor, mert a gép elindul, de lekapcsol, a ventilátor pedig el sem indul. Tegnap szétszedtem, megnézni milyen ventilátorról van szó és az a meglepetés ért, hogy a lapról a 3 db 680 mikrós 400V kondi közül a középső le volt válva teljesen. A lábak bent maradtak de a kondiból kifolyt az elektrolit is. Egyéb égés, sérülés nyomát nem látni. A kérdésem az lenne megéri egyáltalán megpróbálni cserélni ezt a kondit, vagy biztos elszállt más is, amit a magam fajta amatőr biztos nem javít meg?
Köszönöm előre is!
(#) Chipmunk1960 válasza sanaxx hozzászólására (») Nov 30, 2020 / 1
 
Szia, Első körben megéri, mert melegedés hatására előfordulhatott ez a hiba, felforrt benne az elektrolit. En egy 10.000µF -ossal jártam így túl közel volt a hűtőbordához, már csak 6.800, és púpos has.
(#) sanaxx válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Nov 30, 2020 /
 
Köszönöm!
(#) peter1001 hozzászólása Dec 1, 2020 /
 
Sziasztok! Szakvéleménye lenne szükségem.
Iweld vagy Mastroweld?
Két gép között vakarózok, az egyik Iweld 153, a másik Mastroweld 160Fs
Főleg a megbízhatóság és javíthatóság érdekelne.
A másik kérdésem, hogy ezeknél a gépeknél a tájékoztatóban úgy írják a szükséges biztosíték méretet hogy 16A (25),az Iweldnél pedig max/effektív 22/12A áramfelvétel.
Nekem 16A bizti van a házban, elbírja vajon?
(#) Chipmunk1960 válasza peter1001 hozzászólására (») Dec 1, 2020 / 1
 
Szia, Szerintem nem. Főleg a bekapcsolási áram nagy, míg a kondikat feltölti, ha ráadásul öreg a kismegszakító, sokkal érzékenyebb lesz, s hamarabb leold hegesztés közben. Az EON, ha még az a neve, ingyen lecserli 32A -re, ha a ház többi része öreg, legfeljebb egy erős vezetéket kell kíhúzni a hegesztési helyig.
(#) dara válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Dec 1, 2020 /
 
Bekapcsolási áram? Akkor miért van minden gépben lágyinditás? Nem kell ott semmilyen megszakítot cserélni el fogja bírni.
(#) erbe válasza dara hozzászólására (») Dec 1, 2020 /
 
Nincs minden gépben lágyindítás. Hogy az említettekben van-e, azt meg lehet nézni az adatlapon. Több kínai géppel találkoztam, amiben nem volt. Ha van, ezeket a kicsi gépeket elbírja a 16-os kismegszakító.
A hozzászólás módosítva: Dec 1, 2020
(#) peter1001 hozzászólása Dec 1, 2020 /
 
Köszönöm a véleményeket! A kismegyszakító el van gyengülve kicsit, a régi 16A- os hamarabb old le mint az új 10-es.( A melléképület miatt van sorba kötve) . A ház újra lett tyúkbelezve, de a plombák miatt mindenképpen ki ki hívnom az Eont. A csere is fizetős, de ha 25- öst akarok hálózatbővítés címszóval zsebbenyúlós.
A két gyártótól szerelő szemmel nem tudtok valamit, melyik megbízhatóbb.
Mastroweld vs Iweld ? ( azt tudom hogy kínaiak)
(#) Klorid válasza peter1001 hozzászólására (») Dec 1, 2020 /
 
Idézet:
„Főleg a megbízhatóság és javíthatóság érdekelne”


Akkor nem értem miért nem a Hetrát veszed. Ezer éves gyártó, megbízható szervizzel. Többször szóba került már itt.
(#) peter1001 válasza Klorid hozzászólására (») Dec 2, 2020 /
 
Porbelessel szemezek, amiket néztem tud mma-t porbelest és a Mastroweld Co-t is. Árban 63 körül van mindkettő.
Az Iweld ad 2 év garit, a Masrto csak egyet, de többet tud.
Ha garanciaidőn belül mennek tönkre, az is idegesítő, de ha azon túl... Azért lettem volna kíváncsi a tipushibákra mert nem egy-két évre vennék gépet.
Az új Hetrákról nem hallottam jót, árban pedig magasabb kategória is.
(#) Phile80 válasza peter1001 hozzászólására (») Dec 2, 2020 /
 
Mindenki olcsót akar és olyat, ami 100 évig megy. Na ilyen nincs! Ebben az árkategóriában csak lutri gépek vannak. Tehát ha szerencséd van, elmegy pár évet is, de 5 év után kész csoda lenne ha valaki tudná javítani, még a saját szerviz sem, mert 1-2 év alatt változtatják a kínálatot és nem tartalékol senki tartalék panelekből. Rajza még a hivatalos szerviznek sincs, mert a kínaiak nem adják ki, ezért panelcserékkel javítják őket. Általában annyi tartalék panel van, amivel kihúzzák a garancia időt, aztán lehet új gépet venni. Alkatrész szinten nem sok szerviz javít és ezek a kínai gépek képesek olyan hibát produkálni, amit csak napok alatt lehet megtalálni, amire a szervizeknek nincs ideje, meg nem is fizeti meg senki. Sokszor olyan alkatrészek vannak a gépekben, amik nem azonosíthatók be, így rajz hiányában kemény meló, még ha valaki alkatrész szinten képes javítani.
Tudomásul kéne venni hogy azért olcsó, mert a legolcsóbb szemét alkatrészekből van összeszerelve. Ha minőséget akarsz, akkor zsebbe kell nyúlni.
Soha nem használnék porbeles gépet, akkor inkább bevont elektródával hegesztenék...
(#) peter1001 válasza Phile80 hozzászólására (») Dec 2, 2020 /
 
Amit a javításáról mondasz köszönöm!
A fogyasztói társadalom átka.
A porbeles témához fűznék annyit, hogy sohasem próbáltam, de vannak akik istenítik. A Co-t szeretem a legjobban, viszont ház körül kellene húzgálni, előtetőt csinálni, stb, tehát főleg odakint használnám, mobilnak kellene lennie. Két gerincsérv el meggondolom hogy mit húzgáljak! Azért gondoltam a Mastroweld 160fs-re, mert ha nagyon nem jönne be a porbeles módi, egy törpepalacckal tudom Co-ra is használni. A minőség dologgal elgondolkodtattál, alszom rá egyet.
(#) Chipmunk1960 válasza peter1001 hozzászólására (») Dec 3, 2020 /
 
Szia, A porbelesnél még a bevont elektródás is sokkal szebben hegeszt, már lehet kapni nagyon kicsi méretben olcsón. CO gázzal viszont udvaron, szélben nehéz hegeszteni. A törpe-palackkal viszont csak nagyon keveset tudsz hegeszteni, ezért nagyon drága, nem éri meg. Ráadásul, ha már egyszer rátekertem a reduktort a maradék gáz előbb utóbb megszökik.
(#) ati790731 válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Dec 3, 2020 /
 
Üdv!
Az egyik ismerősöm helytálló mondása: "olyan jól nem megy, hogy sz..rt vegyünk" Co gépnél különösen érdemes megfogadni a fent leírtakat!
Csak palackosat, és ne a legolcsóbb ipari hulladékot!
(#) Phile80 válasza peter1001 hozzászólására (») Dec 3, 2020 / 1
 
Ilyenkor rendszerint az szokott történni, hogy aki tanácsot kér, nem fogadja meg és megy a saját feje után, mert ez meg az ezt mondta, vagy kiokosodott az internetről. Aztán még képes azzal jönni, hogy oldjam már meg a problémáját, mivel mégis csak úgy lett végül ahogy mondtam.
Porbeles huzalnál azt azért vedd figyelembe, hogy 1kg valamit érő huzal 6000Ft felett van, tehát 3-4-szer annyiba kerül mint a bevont elektróda. Persze van olcsóbb is, de amit én próbáltam a kukában végezte fél perc taknyolás után.
(#) Phile80 válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Dec 3, 2020 /
 
Igen, nem olyan szép a varrat, de engem inkább a fröcskölés zavar és a nagy mennyiségű füst amitől alig látom, hogy mit hegesztek. Zárt térben, elszívás nélkül dupla olyan füstöt csinál, mint a bevont elektróda.
(#) Chipmunk1960 válasza Phile80 hozzászólására (») Dec 6, 2020 /
 
Szia, Igen, azért használom én is inkább az MMA invertert, 1,5 -es pálcával mindent meghegesztek, 200 A-on pedig lyukat fúrok a 6-os lemezbe.
(#) zozi83 válasza Lali24 hozzászólására (») Dec 13, 2020 /
 
Hello Lali24,

Ismerős volt a panel, úgyhogy túrtam egy kicsit, van egy Weco Discovery 160-as gépem darabokban már vagy 10 éve. A képek alapján a táp rész egyforma lehet. A vezetősávok kép szerint fotóztam nagyítóval a felső és alsó "sort". A kondikat is megmérem majd.
(#) S I 76 hozzászólása Jan 5, 2021 /
 
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem!
Van egy "IWELD GORILLA Pocket Force 200 IGBT" Hegesztőm.
A gép nem működik.
A hálózati feszültséget megkapja de sem a kijelző sem a ventillátor nem működik!
Annyit néztem meg, h az egyenirányító megkapja a feszkót, az utánna lévő kondik feltöltődnek!
Füst nyomot, égést, olvadást nem látok.
Az egyik hűtőbordára van egy fehér kütyü felcsavarozva, két vezeték jön ki belőle és egy csatlakozóra megy rá, gondolom hőmérséklet figyelő. Nem e az a bűnös?
Vagy ha nem, akkor mit nézzek meg első körben?
Készítek fotót és fölteszem!

Segítséget előre is köszönöm!
(#) S I 76 hozzászólása Jan 5, 2021 /
 
Képek
(#) S I 76 hozzászólása Jan 5, 2021 /
 
Képek
(#) S I 76 hozzászólása Jan 5, 2021 /
 
Képek
(#) S I 76 hozzászólása Jan 5, 2021 /
 
Képek
(#) Phile80 válasza S I 76 hozzászólására (») Jan 5, 2021 /
 
Itt volt téma ez a gép, bár annak Straus a neve, de teljesen mindegy, ugyan az ránázásre. Ha nem ad feszültséget a segédtáp, akkor nem megy semmi, ott keresd a hibát.
(#) Pásztor István válasza S I 76 hozzászólására (») Jan 6, 2021 / 1
 
Üdv!
Néhány hete javítottam hasonlót, az a gép sem adott semmilyen életjelet.
A segéd táp trafó volt szakadt.
(#) S I 76 válasza Pásztor István hozzászólására (») Jan 6, 2021 /
 
Köszönöm a tanácsokat, ma munka után megnézem!
(#) pacal76 hozzászólása Jan 31, 2021 /
 
Sziasztok.
Érdekelne hogy lehetne növelni a kimenő feszültségét ennek a tökéletesen működő straus inverternek? Jelenleg 24v terhelve de nekem 52-53v lenne szükségem. Nem hegesztőként lenne hadra fogva hanem tápegységként vagy akku töltőként.
(#) pacal76 válasza pacal76 hozzászólására (») Jan 31, 2021 /
 
Erről lenne szó.

100_7274.JPG
    
Következő: »»   105 / 114
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem