Fórum témák
» Több friss téma |
WinAVR / GCC alapszabályok: 1. Ha ISR-ben használsz globális változót, az legyen "volatile" 2. Soha ne érjen véget a main() függvény 3. UART/USART hibák 99,9% a rossz órajel miatt van 4. Kerüld el a -O0 optimalizációs beállítást minden áron 5. Ha nem jó a _delay időzítése, akkor túllépted a 65ms-et, vagy rossz az optimalizációs beállítás 6. Ha a PORTC-n nem működik valami, kapcsold ki a JTAG-et Bővebben: AVR-libc FAQ
Ennek utána nézek, köszi.
vargham: igen azt látom már, de azt hittem kell még valami hozzá. csatti2: köszi megnézem.
Én a Sloeber IDE-t használom linux alatt, az egy Eclipse, amire eleve minden fel van telepítve Arduino fejlesztéshez, az összes Arduino által támogatott platformot (avr, arm, esp), libet, debugolást támogatja, de persze natív C/C++ vagy asm fejlesztés is megy rajta.
A hozzászólás módosítva: Nov 30, 2020
Ránézek, köszi. Ha elakadok akkor jövök.
![]()
Sziasztok! Építem át még mindig a robotot attiny2313 - ról atmega8-ra. Amikor töltőre teszem és úgy üzemel akkor hibátlan, amikor viszont csak az akkuról akkor meg lefagy, nem reagál az érzékelőkre csak lassan. Szkóppal néztem a tápfeszültségét, ugyanaz az 5 volt töltőről is meg akkuról is. Semmi brumm. Már próbáltam 100 nanos kondit a tápra, diódát fordítva hogy hátha a motorok szövegelnek vissza, 10 kilós ellenállás a reset láb és +5v közé hogy hátha az lóg a levegőben és az a baj de egyik sem segített. Amikor a laptopba van dugva az usbasp és csatlakoztatva van az avr-hez is akkor is működik. Viszont ha powerbankba dugom be akkor már megint nem. Így meg se érdemes nézni hogy mi van az usbasp tápján a panelon szerintem.
A hozzászólás módosítva: Dec 1, 2020
Sziasztok! Meg tudná mondani valaki, hogy a start of text és end of text karaktereket hogyan tudnám elővarázsolni? Van egy mérleg ami UART-on ezekkel kezdi végzi az üzenetet, de nem tudok mit írni a programba, hogy mit keressen, mert ilyen karakterem nekem nincs. Elvileg ASCII 02 ÉS 03 , de a realtermbe írva ezeket, nem az jelenik meg.
Milyen programba akarod bevarázsolni? Ha fordító programról van szó:
\x02 \x03 vagy 0x02 0x03 vagy 02h 03h fordítótól változótipustól függően.... Ha a realtermről, akkor nem tudom, a doksijában biztos le van írva
Nem ismerem ezt a terminál programot, de nem lehetséges, hogy azokat a karaktereket már értelmezi is, és ezért nem találod?
A melléklet képen piros keretben pl. a start of text karakter. Bascomban programozok, és egy mérleg UART-on küld ismétlődően 7 karaktert amiből az első az STX az utolsó EOT közte 5 jegyű szám. Tehát nekem először azonosítanom kell egy STX-et utána tudom beolvasni magát a számot. Mint ahogy a kódban van a $ ( Alt+36)karakter csak STX kellen de ezt nem tudom a sehol sem elővarázsolni.
A hozzászólás módosítva: Dec 7, 2020
A 36 kódú karakter a $, a 2 kódú az STX és az 3 kódú az ETX.
Köszönöm, akkor azt beírom, csak nincs túl közel a mérleg, sok idő-pénz egy próba, azért szeretnék biztosra menni. A Realtermbe ha én írom be az ALT+2 akkor 1F karaktert ír ki, viszont fogadni meg STX karaktert fogad, ezért vagyok bizonytalan, de teszek egy próbát, köszönöm mindenkinek.
A kódtáblát ismerem, de nem az jelenik meg ha leütöm, próbáld ki! Windows-os programok smile-t jelenítenek, a bascom egy vízszintes félholdat, a realterm meg 1F-et ha én ütöm le, és a mérlegtől meg STX -et. Az ALT+36 az mindenhol $.
Csak úgy találomra kerestem egy protokoll leírást, ami használja az STX karaktert.
2.1 Binary telegram (CoLa B) ... Idézet: „The header indicates with 4 × STX (02 02 02 02) the start of the telegram.” 2.2 ASCII telegram (CoLa A) ... Idézet: „The framing indicates with <STX> and <ETX> the start and stop of each telegram. ... Framing = <ETX> = telegram stop = 03 (Hex)” Töltsd le a Term95 programot. Egy kicsit bugyuta, egy kicsit németül van, de van bináris módja, amin meg lehet nézni, hogy milyen kódot is küld az a mérleg az STX és ETX helyén. A hozzászólás módosítva: Dec 7, 2020
Használj olyan (Terminal) programot, ami bemenetként elfogad HEX számokat is, ott nincs tévesztés.
Ez tényleg jó ötlet, köszönöm, a realterm is ki tudja írni a hex-et, nincs nagy gyakorlatom ezen a téren, köszönöm Nektek, így biztos jó lesz.
Kaptam egy T-Bird 3 panelt teljesen kezdőként hogyan fogjhatok hozzá milyen program kell és azt hogyan lehet beállíítani. nem igazán találok normális leírást talán ezt a panelt favorizálják a Kandón.
Jó lenne egy minta program és abból már szerintem eltudnék indilni. Egész jól mutatna egy óra program ezen a panelen. ha valaki tud segíeni az jó lenne.
Szerintem kezdjed itt az ismerkedést: Bővebben: Link
Következő lépés lehet az AVR C gyakorlása! Meg keresheted a téged éppen érdeklő témakört.
Google: avr c programming
Nagy nehezen sikerült!
![]()
Kíváncsi lennék hogy ki és miért töröltette a ma délután ide feltett hozzászólásomat.
![]() Semmi szabálytalan, semmi sértő nem volt benne. Nem értem. ![]()
Nem én voltam.
![]()
Sziasztok.
Egy olyan programot szeretnék "írni" ami egy motor fordulatszámát nézi,és ha egy potméterrel beállított érték fölé menne,lekapcsolja a motort. Nem tudom milyen szavakkal keressem a neten. Köszönöm,ha van valakinek ötlete.
Milyen motor?
Ad fordulatszám jelet? A maximális fordulatszámon akarod tartani, vagy tényleg lekapcsolni?
Szia.
Lada motor ,és ad jelet,bár ha jól tudom háromszög jelet ad,nem tudom ez használható-e? Vagy be kell tennem egy hal szenzort. Valójában a gyújtást szakítanám meg,amíg a motor vissza nem esik a megengedett fordulat alá.
https://www.google.com/search?client=aff-maxthon-maxthon4&chann...rd=ssl
https://www.google.com/search?client=aff-maxthon-maxthon4&chann...0meter A programot nyilván "fényezni kell", hogy a határérték elérésekor beavatkozzon A szenzoron neked kell gondolkodni, mihez/hogy férsz hozzá. Lehet induktív pl barkácsolva Bővebben: Link , hall szenzoros, optikai reflexiós (koszolódás?)
Sziasztok. Kaptam egy gépet amin Win 10 van és az Atmel Studio7 De a rendszer nem ismeri fel az AVR Doper-t. Ismeretlen USB-eszköz (érvénytelen konfigurációleíró)
Ezt írja ki amikor bedugom. XP alatt rendesen ment,de itt semmi. Van erre megoldás?
Sziasztok!
Nem tudom, hova lenne jobb feltenni a kérdésemet... ![]() ATMEL STUDIO 7.0, khm már MICROCHIP STUDIO-val van problémám nem kevés és nem tudom, hogy a programban keressem a hibát, vagy az operációs rendszerben. Néhány napja újratelepítettem a gépemet, win7-ről win10-re váltottam egyéb szoftveres probléma miatt, 64 bites rendszer. Eddig az atmel studio volt fent web installerrel. Ennek okán letöltöttem mikrochip oldaláról a web installert, ami már a microchip studiot telepíti egyéb PIC-es motyókkal, ha engedem neki. ![]() ![]() ![]() ![]() Valaki tud erről valamit? Microsoft, vagy Microchip a ludas? Eddig szinte fennakadás nélkül tudtam használni a fejlesztőkörnyezetet, de ez így most nagyon nagy váltás, hogy semmi nem úgy "működik", ahogy megszoktam.
Szerintem Microchip a ludas.
Munkahelyemen és a hobbiprojektjeimmel is átálltam STM32-re.
Sziasztok!
B.U.É.K. Szeretném megkérdezni, ha a program az SPI-t használja, szinte folyamatosan, akkor probléma mentesen újraprogramozhatom az ISP-n ? Köszönettel: |
Bejelentkezés
Hirdetés |