Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   909 / 1122
(#) antiktelefon válasza vladcepes hozzászólására (») Dec 15, 2020 /
 
Igen, PC3 a DDR3, és 12800 az 1600-as RAM, de annál gyorsabbat úgysem találsz, úgyhogy az nem lesz gond. Azért először próbáld ki sima DDR3 RAM-mal, hogy az megoldja-e. Hardveraprón olcsón kapsz másikat és ezt el tudod adni.
(#) vladcepes válasza antiktelefon hozzászólására (») Dec 15, 2020 /
 
Köszönöm a sok jó tanácsot,csak már bele bonyolódtam. Tehát ha úgy írja rajta hogy PC3 az a jó. Ha már azt írja hogy PC3L akkor azt hanyagoljam. ? Van most benne egy sima DDR3-as csak 2Gb-os azzal megy csak lassú.
(#) antiktelefon válasza vladcepes hozzászólására (») Dec 15, 2020 /
 
Igen, az l a végén ami elvben nem jó, de ha a Déli fele vagy, egy teszt erejére adok 2 DDR3 RAM-ot, hogy ne vegyél fölöslegesen, ha nem az lenne a gond. Mert akárhogy is nézzük, a DDR3l visszafele kompatibilis elvben, aztán a gép mégsem szereti...
A 2GB-osra is indíthatsz azért egy memtestet, hogy kizárd a mérési hibát.
A hozzászólás módosítva: Dec 15, 2020
(#) vladcepes válasza antiktelefon hozzászólására (») Dec 15, 2020 /
 
Köszönöm! a többit írom privátban.
(#) Epu2 válasza vladcepes hozzászólására (») Dec 15, 2020 /
 
Ha újonnan vetted, hátha kicserélik, csak vidd magaddal a gépet és próba.
(#) vladcepes válasza Epu2 hozzászólására (») Dec 15, 2020 /
 
Köszi! Nem vettem,vagyis meglévő gépből szedtem ki.
(#) Epu2 válasza vladcepes hozzászólására (») Dec 15, 2020 /
 
Akko ez, vagy csere alap, kicsi valószínűséggel, vagy eladhatod, de kell akkor is két belevaló modul. Nem két üveg sör ára.
(#) neogeo2 hozzászólása Dec 16, 2020 /
 
Kedves Fórumtársaim!
Volt egy "remek" gamer laptopom, ami alaplaphibás lett. Nem javítható. Mentem belőle amit lehet (SSD, HDD, RAM). A RAM-ot nem tudom tesztelni, mert nincs másik olyan gépem, amibe a DDR4 SO-DIMM belemenne. Ebben szeretném kérni a segítségeteket. Ha van néhány szabad perced és rendelkezel megfelelő laptoppal amibe bele tudnánk tenni egy rövid (megy-nem megy) teszt erejéig, nagyon megköszönném a segítséged. Békéscsaba környékén.
Előre is köszönöm!
(#) antiktelefon válasza neogeo2 hozzászólására (») Dec 16, 2020 /
 
Sajnos baromi messze vagy (Bp), de mi történt a lappal, GPU hiba vagy folyadékkár? Sok javíthatatlannak tűnő dolog is javítható, rosszabb úgysem lesz Ha írsz típust, megnézem van-e boardview és rajz hozzá.
(#) neogeo2 válasza antiktelefon hozzászólására (») Dec 17, 2020 /
 
Köszönöm a pozitív hozzáállást! Már csak abban bízom hogy valaki segít a tesztelésben. Elvileg CPU hiba, a szervíz ezt állapította meg. Nem javítható. Én amúgy is kevés vagyok a javításához, meg már nem is akarok energiát fektetni bele. Egyszerűen az alulméretezett hűtés miatt ment tönkre. Pedig a tervező mérnökök és a marketinges szakemberek erre voltak nagyon büszkék a hirdetésekben. A 2 éves garancia lejárta után 1 hónappal használhatatlan lett. Már fent van a Vaterán, ki mit ad érte alapon. Kijelző, billentyűzet, töltő, stb., még használható alkatrésznek.
(#) antiktelefon válasza neogeo2 hozzászólására (») Dec 17, 2020 /
 
Azért ez így meredek, GPU szokott maximum túlmelegedni, de az sem szokott meghalni, csak BGAsodni, illetve VRAM hal meg néha. CPU szinte sosem hal meg hőtől. Indul, de képhibát ad? Mert akkor csak GPU gond. Magnál lévő tekercseken tudsz ellenállást mérni, Vcore zárlat esetén 2 ohm alatt lesz.
A hozzászólás módosítva: Dec 17, 2020
(#) neogeo2 válasza antiktelefon hozzászólására (») Dec 17, 2020 /
 

A GPU-ra gyanakodtak az okos emberek is első körben. Annak cseréjére is felkészült szervizben volt a laptop, ha az lenne akkor kicserélték volna. Mondták is az árát ennek, ha kell akkor tudjam mire számíthatok. Nem indul, bekapcsoláskor csak villan egyet a LED. Más életjel nincs. Abban igazad van, hogy veszteni valóm már nincs. Rosszabb már úgysem lenne, de majd kísérletezik vele az új tulajdonosa. Már elengedtem ezt a dolgot. Igazából csak annyi a lényeg, hogy a RAMrol kiderüljön az állapota. Nem akarok becsapni vele senkit az eladáskor.
(#) vladcepes hozzászólása Dec 18, 2020 /
 
Sziasztok!
Nem hiba,csak mielőtt hiba lenne inkább kérdezek. A Fortnite játék fel van telepítve a laptopra az SSD-n kicsit sok helyet foglal,vagyis már kevés a szabad hely,át tudnám költöztetni egy külső vinyora (hogy ne a Laptop SSD-n legyen), hogy onnan lehessen majd játszani? Ha igen hogyan? Köszönöm a választ!
(#) antiktelefon válasza vladcepes hozzászólására (») Dec 19, 2020 /
 
USB3.0 kell hozzá, simán csak a játékot arra kell feltelepíteni. De külső SSD-t használj, a külső HDD sebessége nem biztos, hogy elég lesz, főleg SSD használata után. Próbáld meg crystal disk markkal, hogy mit tud.
Amúgy hosszú távon érdemes nagyobb SSD-t rakni a gépbe, mivel nem csak a játékoknak kell a hely, és ma már olcsók az SSD-k. Nem koptatja ki az USB portod, és nem rántod ki a gépből a legrosszabb pillanatban. Nem írtad, milyen laptopod van, de az optikai helyére is lehet rakni másiki meghajtót, esetleg másodlagos msata vagy M.2 hely is lehet benne.
(#) Kari55 hozzászólása Dec 19, 2020 /
 
Sziasztok!
Van egy Gigabyte alaplapom amiben csak egy IDE aljzat van, ezért vettem egy IDE - SATA ATA ATAPI átalakítót, melléklet, hogy a CVC-t, és a vinyót is tudjam használni.
A YOUTUBE-on láttam egy viceót, ahol minkét tápkábelt rádugja a vinyóra.
Én csak az átalakítónak adtam tápot. Bővebben: Link


Ezzel nem teszem tönkre a vinyót?
Köszönöm.
(#) Chipmunk1960 válasza Kari55 hozzászólására (») Dec 19, 2020 /
 
Szia, Ez csak adat-vonalat konvertálja, azért kell neki a táp, s kell külön a vinyónak is, hogy az is működjön. Az enyémen van egy kapcsoló is, amivel az adatirányt lehet megfordítani, SATA >IDE
(#) Kari55 válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Dec 19, 2020 /
 
Köszönöm, akkor uccu neki...
(#) Epu2 válasza antiktelefon hozzászólására (») Dec 19, 2020 /
 
A sebesség elsősorban a betöltést befolyásolja. Játszottam bár gépen belüli HDD-n, Külső USB 2-es csatolású HDD-n, ugyan ez USB3-on. A játék sebességében nem volt különbség. Régebben voltak CD-ről játszhatók is.
A hozzászólás módosítva: Dec 19, 2020
(#) vladcepes válasza antiktelefon hozzászólására (») Dec 19, 2020 /
 
Köszönöm! Van USB3.0-ám egyenlőre csak HDD-m,az Xbox one-n is ilyen van egyenlőre jól kezeli.(ha lesz rá alkalmam SSD-s lesz az is-ez is. Azt értem hogy a jövőben a külsőre fogom telepíteni,de a meglévőt a játékban mentési pontok is ott vannak azzal együtt lehet költöztetni a külső vinyóra? Az Xbox one az fel ajánlotta mikor hozzá csatlakoztattam külső vinyót hogy mit szeretnék átmásolni.
(#) antiktelefon válasza Epu2 hozzászólására (») Dec 19, 2020 /
 
Ez teljesen igaz, de amikor az újabb játékok 70GB körül vannak, akkor már az USB 2 nagyon kevés lesz, főleg hogy a játékok nem csak a töltőképernyőknél töltenek. USB 3 HDDvel nem kérdés, hogy működni fog, de ha előtte SSDről játszott, akkor a jelentősen hosszabb töltési idők nagyon zavaróak.
(#) Udvari Zsombor hozzászólása Jan 2, 2021 /
 
Régi gépben kellene beállítani a "Crystal WDM MPU 401" hangkártyát, hogy DOS módban is működjön. Ugyanis jelenleg csak Win98-ban megy, DOS módban újraindítva tulajdonképpen "nincsen" hangkártya. Bármiféle megoldást szívesen fogadok!
A hozzászólás módosítva: Jan 2, 2021
(#) vision61 válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Jan 2, 2021 /
 
Szia!
A config.sys és autoexec.bat fájlokban tudod konfigurálni, keress rá a neten.
Nekem is van egy ilyen régi gép, de most nincs kedvem beizzítani.
(#) Udvari Zsombor válasza vision61 hozzászólására (») Jan 2, 2021 /
 
Próbáltam DOS drivert keresni hozzá, de csak Win95-höz és Win98-hoz találtam.
(#) vision61 válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Jan 2, 2021 /
 
Idézet:
„WDM MPU 401”

Szerintem ez nem a típusa, ne ez alapján keress.
A rajta lévő proci, pl. CX4235 vagy ami a tiéden van.
(#) Udvari Zsombor válasza vision61 hozzászólására (») Jan 2, 2021 /
 
Az eszközkezelő adatai szerint próbáltam keresni.
(#) erbe válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Jan 2, 2021 /
 
Nem hinném, hogy WDM-es kártyát DOS-ban aktiválni tudsz. Van hozzá leírásod? DOS-ban IO és IRQ címeket kell beállítani és autoexec-ben segédprogramot elindítani. Ha ezek nem állnak rendelkezésedre, keress régebbi hangkártyát.
(#) Udvari Zsombor válasza erbe hozzászólására (») Jan 2, 2021 /
 
Egyrészt, ezen a gépen mindig is Win98 (vagy régebbi, nem lehet tudni) volt, másrészt pedig ez a hangkártya a gépben lévő "Siemens Nixdorf Mainboard D990" alaplapra van integrálva, úgyhogy ezzel kell megoldani. Leírás és minden nélkül került hozzám a gép, az alaplap teljes leírását még mindig nem sikerült megtalálnom a neten.
A hozzászólás módosítva: Jan 2, 2021
(#) erbe válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Jan 2, 2021 /
 
Akkor a W98 DOS-a alá kell konfigurálni. Mindenképpen kell hozzá útmutató.
(Már elfelejtettem. )
(#) nedudgi válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Jan 2, 2021 /
 
A Win95/Win98 időkben nagyon sok hangkártya tudott Soundblaster, vagy Adlib üzemmódot. Én ebben az irányban kutakodnék egy kicsit. Azt a programot kellene kifaggatni, amelyikkel használni szeretnéd.
(#) Ge Lee válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Jan 3, 2021 /
 
Ha jól emlékszem ez a sor kellett az autoexec.bat fájlba: SET BLASTER=A220 I5 D1 T4 és működött minden SB kompatibilis hangkártya. De ha ráguglizol a "set blaster autoexec" kifejezésre lesz egy halom találat. Meg talán a config.sys-be is kellett írni valamit de már nem emlékszem, és az írásaim sincsenek már meg.
Következő: »»   909 / 1122
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem