Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Westen 240 Fi gázkazán hiba
 
Témaindító: mics, idő: Máj 29, 2010
Lapozás: OK   68 / 68
(#) VIM válasza Csitimi hozzászólására (») Jan 10, 2021 /
 
A savazást lehetne megpróbálni de az nem lesz hosszú életű ha nem géppel és hozzáértő csinálja s talán garanciában. A hosszú zavartalan működéshez ez kellene és ismét a már eltelt idővel lehetne meghosszabbítani a kazán élettartamát.
(#) Csitimi válasza VIM hozzászólására (») Jan 10, 2021 /
 
Savazva igaz nem volt, de vízkőtelenítve igen, a víz jól áramlik.
(#) VIM válasza Csitimi hozzászólására (») Jan 10, 2021 /
 
Mindkét NTC-nek megfelelő értékűnek kell lenni, hogy a moduláció és a víz hőmérséklete is megfelelő legyen de a jellegzetes vízforraló hang az a hőcserélő elszennyeződésére utal. Mindkét oldala vízkőmentesítve volt a hőcserélőnek? Ehhez ki kell szerelni azt a kazánból és a HMV ill. fűtési cső kivezetésein keresztül kell az oldószert áramoltatni. A fűtési oldalba "szokott" a vasiszap beleégni ezért a fűtési kör vize nem tud megfelelően áramolni így hamar túlmelegszik a hőcserélő és az előremenő fűtési víznek beállított hőmérsékleten lekapcsol a kazán.
(#) Krisztián88 hozzászólása Jan 14, 2021 /
 
Sziasztok segitséget kérek westen 240fi bolyleres turbós gázkazán. Jelensége melegvizet csinál de fűtést nem csak akkor ha resetelem akkor is nem mindig
(#) Krisztián88 hozzászólása Jan 14, 2021 /
 
És ha megy a fűtés felmelegiti a lakást. Utána probbál újra indulni de nem megy
(#) Tothjozef hozzászólása Feb 2, 2021 1 /
 
Sajna az iszap elöbb utóbb kialakul a belsejében ,mert elvileg felkellett volna tölteni glikolos adalékkal amit azért nem tesznek meg mert akkor nem lenne munkájuk a szerelőknek.Én ecettel mosatam át a rendszert tökéletes lett
(#) csonti1980 hozzászólása Feb 7, 2021 /
 
Üdv
Érdeklődni szeretnék, hogy a váltószelep nem megfelelően dolgozik!
Mikor engedem a melegviet a fütési kör is melegszik!
Mit kellene megnézni a váltószelepen?
(#) VIM válasza csonti1980 hozzászólására (») Feb 7, 2021 /
 
Szia! Egy pontos típust írjál már légyszíves.
(#) jszabo5 hozzászólása Pé, 13:16 /
 
Üdvözletem Mindenkinek!
Westen Star 240 fi kazánom van melynél a következő hiba állt elő:
A rendszer nem termel meleg vizet, a háztartási mikro elő-blokknál a fém tüske két-, három millimétert mozdul csak előre így a mikro-kapcsolót nem tudja bekapcsolni.
Ezt megelőzően meleg-vizet csak akkor tudtam készíteni, ha két meleg-víz csapot is nyitottam ki (a csapok szűrőit ellenőriztem azok tiszták voltak).
A fűtés rendben üzeme ( nyomás rendben, hőmérséklet rendben szabályozható, a rendszer bármikor leállítható, újraindítható stb. ).
Kérem a segítséget, hogy hol lehet a hiba, mit kell átvizsgálnom, tisztítanom, esetleg cserélnem.
A segítséget előre is köszönöm.
(#) VIM válasza jszabo5 hozzászólására (») Pé, 13:43 /
 
Szia! A használati utasítás-ban megtalálod a hidegvíz szűrő kiszedését és azt a szűkítőt amit áramlás szenzornak neveznek (az impulzus csöveknél korlátozza a vízáramlást a differenciál presszosztátban). Talán az van elszennyeződve DE ha vegyestüzelésű kazán is van a rendszerben akkor talán a szekunder hőcserélőben lerakodott a vasiszap.
(#) jszabo5 válasza VIM hozzászólására (») Szo, 14:53 /
 
Üdvözlöm!
Nagyon szépen köszönöm a gyors segítőkész válaszát. Igaz hogy korábban kb. egy fél éve a nevezett szűrőt kivettem a differenciál presszosztátból mely tiszta volt. A hozzá kapcsolódó további elemeket (venturi ) nem néztem át, mivel a szűrő kivételekor ezek nem kerültek elő.
Még egyszer köszönöm a segítséget.
Üdvözlettel: jszabo5
(#) VIM válasza jszabo5 hozzászólására (») Vas, 9:07 /
 
Szia! Ebben a típusban ez a rész így néz ki. Az a kis visszacsapó szelep korlátozza az impulzuscsövekkel továbbított nyomásváltozást az "ufóba". Ha az "ufóban" a membrán átereszt akkor a nyomásváltozás nem fogja megfelelően működtetni a mikrókapcsolót ami a két üzemállapot közötti váltásért felel. A mikrókapcsoló is lehet hibás ha a működtető rúd nem tudja átállítani az elmozdulásával. Egyáltalán ha a mikrókapcsolót kézzel rásegítve a kapcsolásra, átvált HMV üzemre a kazán?
Következő: »»   68 / 68
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem