Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Westen 240 Fi gázkazán hiba
 
Témaindító: mics, idő: Máj 29, 2010
Lapozás: OK   68 / 82
(#) VIM válasza Csitimi hozzászólására (») Jan 10, 2021 /
 
A savazást lehetne megpróbálni de az nem lesz hosszú életű ha nem géppel és hozzáértő csinálja s talán garanciában. A hosszú zavartalan működéshez ez kellene és ismét a már eltelt idővel lehetne meghosszabbítani a kazán élettartamát.
(#) Csitimi válasza VIM hozzászólására (») Jan 10, 2021 /
 
Savazva igaz nem volt, de vízkőtelenítve igen, a víz jól áramlik.
(#) VIM válasza Csitimi hozzászólására (») Jan 10, 2021 /
 
Mindkét NTC-nek megfelelő értékűnek kell lenni, hogy a moduláció és a víz hőmérséklete is megfelelő legyen de a jellegzetes vízforraló hang az a hőcserélő elszennyeződésére utal. Mindkét oldala vízkőmentesítve volt a hőcserélőnek? Ehhez ki kell szerelni azt a kazánból és a HMV ill. fűtési cső kivezetésein keresztül kell az oldószert áramoltatni. A fűtési oldalba "szokott" a vasiszap beleégni ezért a fűtési kör vize nem tud megfelelően áramolni így hamar túlmelegszik a hőcserélő és az előremenő fűtési víznek beállított hőmérsékleten lekapcsol a kazán.
(#) Krisztián88 hozzászólása Jan 14, 2021 /
 
Sziasztok segitséget kérek westen 240fi bolyleres turbós gázkazán. Jelensége melegvizet csinál de fűtést nem csak akkor ha resetelem akkor is nem mindig
(#) Krisztián88 hozzászólása Jan 14, 2021 /
 
És ha megy a fűtés felmelegiti a lakást. Utána probbál újra indulni de nem megy
(#) Tothjozef hozzászólása Feb 2, 2021 1 /
 
Sajna az iszap elöbb utóbb kialakul a belsejében ,mert elvileg felkellett volna tölteni glikolos adalékkal amit azért nem tesznek meg mert akkor nem lenne munkájuk a szerelőknek.Én ecettel mosatam át a rendszert tökéletes lett
(#) csonti1980 hozzászólása Feb 7, 2021 /
 
Üdv
Érdeklődni szeretnék, hogy a váltószelep nem megfelelően dolgozik!
Mikor engedem a melegviet a fütési kör is melegszik!
Mit kellene megnézni a váltószelepen?
(#) VIM válasza csonti1980 hozzászólására (») Feb 7, 2021 /
 
Szia! Egy pontos típust írjál már légyszíves.
(#) jszabo5 hozzászólása Feb 26, 2021 /
 
Üdvözletem Mindenkinek!
Westen Star 240 fi kazánom van melynél a következő hiba állt elő:
A rendszer nem termel meleg vizet, a háztartási mikro elő-blokknál a fém tüske két-, három millimétert mozdul csak előre így a mikro-kapcsolót nem tudja bekapcsolni.
Ezt megelőzően meleg-vizet csak akkor tudtam készíteni, ha két meleg-víz csapot is nyitottam ki (a csapok szűrőit ellenőriztem azok tiszták voltak).
A fűtés rendben üzeme ( nyomás rendben, hőmérséklet rendben szabályozható, a rendszer bármikor leállítható, újraindítható stb. ).
Kérem a segítséget, hogy hol lehet a hiba, mit kell átvizsgálnom, tisztítanom, esetleg cserélnem.
A segítséget előre is köszönöm.
(#) VIM válasza jszabo5 hozzászólására (») Feb 26, 2021 /
 
Szia! A használati utasítás-ban megtalálod a hidegvíz szűrő kiszedését és azt a szűkítőt amit áramlás szenzornak neveznek (az impulzus csöveknél korlátozza a vízáramlást a differenciál presszosztátban). Talán az van elszennyeződve DE ha vegyestüzelésű kazán is van a rendszerben akkor talán a szekunder hőcserélőben lerakodott a vasiszap.
(#) jszabo5 válasza VIM hozzászólására (») Feb 27, 2021 /
 
Üdvözlöm!
Nagyon szépen köszönöm a gyors segítőkész válaszát. Igaz hogy korábban kb. egy fél éve a nevezett szűrőt kivettem a differenciál presszosztátból mely tiszta volt. A hozzá kapcsolódó további elemeket (venturi ) nem néztem át, mivel a szűrő kivételekor ezek nem kerültek elő.
Még egyszer köszönöm a segítséget.
Üdvözlettel: jszabo5
(#) VIM válasza jszabo5 hozzászólására (») Feb 28, 2021 /
 
Szia! Ebben a típusban ez a rész így néz ki. Az a kis visszacsapó szelep korlátozza az impulzuscsövekkel továbbított nyomásváltozást az "ufóba". Ha az "ufóban" a membrán átereszt akkor a nyomásváltozás nem fogja megfelelően működtetni a mikrókapcsolót ami a két üzemállapot közötti váltásért felel. A mikrókapcsoló is lehet hibás ha a működtető rúd nem tudja átállítani az elmozdulásával. Egyáltalán ha a mikrókapcsolót kézzel rásegítve a kapcsolásra, átvált HMV üzemre a kazán?
(#) kasnyaG hozzászólása Márc 1, 2021 /
 
Sziasztok. Adott egy westen energy 240fi turbós gàzkazàn, ami kèptelen az esetek 98%ban konstans hàztartàsi kimeneti melegvizet produkalni fürdès közben (felfūti a vizet majd kikapcsol a futes, amikor màr hideg viz jön csak ujra bekapcsol, ezt egymas utan folyamatosan fèlpercenkènt). -A maradek 2% ban a kazan nem kapcsolgat ki, de nem is tùl acèlos a vízhōfok. - A szerelō szerint normàlis, hogy a kazàn nem kèpes àllandò hōfokot tartani a kimeneten. “Nincs ennek semmi baja, ez ilyen fajta”. Nos szerintem meg nem, legalabbis ilyen szinten. Amit eszrevettem, hogy a fūtès kimeneti csöve ilyenkor forró, a víz kimeneti csöve langyoskas. Szerintetek mi lehet a baj? A forumot átolvasva a hidtaulikus diff. presszosztat membrànjàt mondanàm( Ezt szoktak HMV oldali vàltószelepnek hívni?) , szerintetek? (Milyen nagysagrendu alkatreszrol beszelhetunk 10k v 50k nagysàgrend? -csak mielott valami jóakaró szerelō 70kval lehúz). Elōre is köszönöm
A hozzászólás módosítva: Márc 1, 2021
(#) vyky hozzászólása Márc 7, 2021 /
 
Sziasztok.
Olyan gondom támadt a kazánnal,hogy a szellőztető motorja nem forog csak zúg.
westen energy 1.240fi a típusa.
Ehhez hol lehet venni Pesten alkatrészt?
(#) merlingerin válasza vyky hozzászólására (») Márc 7, 2021 / 1
 
Ne vegyél első körben.

Szét kell szedni, ki kell pucolni. Az a baj, hogy a motor bronz csúszücsapágyakban siklik. Ha a csapágyba belemegy a retek, vagy okos ember WD40 és társaival fújkálja, akor megszorul. Szét kell szedni. A 3 rögzítő gyűrű biztos el van már rohadva, ami a motort fogja, azt el kell törni, a ventiláor házra lehet menetet vágni, és önzáró anyával, fakötésű alátéttel rögzíteni.

Ha szétszeded, a motor forgórészét húzd ki, a bronz csapágyakat fülpucolóval, alkohollal ki lehet pucolni szépen. A motor forgórészét is. Teljesen.

Ha nincs féloldalasra kopva, akkor összerakva hibátlan. Csak figyelni kell rá, hogy évente a mocskot ki kell takarítani. Ha a lapátok a sok ráégett kosztól nehezek, kiegyensúlyozatlanok, akkor félre tud kopni.

Akkor sincs minden veszve, mert lehet bele találni rendes golyós csapágyat. Alakítottam már át 3 ilyet is, de fejből nem tudom a csapágy méretet. SKF katalógus segít. Volt egy, amiben nem PAPST motor volt, ott kellett kicsit esztergálni a házon, de az is jó lett.
(#) Épületgépész válasza vyky hozzászólására (») Márc 7, 2021 / 1
 
Szia!
Kiszeretném egészíteni merlingerin válaszát! Hogy a siklócsapággyal szemben van egy normál görgös csapágy is! És általában az szokott első körben tönkremenni! A magas füstgáz hőméréklet miatt. Ha jól emlékszem talán 608-as 2z csapágy! Na azt már hiába fújkálod wd-40-es abból nem lesz semmi! Azt a csapágyat viszont csak úgy tudod cserélni ha leszereled(lemelegíted a ventilátort) Bár ehhez kell egy kis műszaki érzék!
(#) vyky hozzászólása Márc 7, 2021 /
 
Köszönöm fiúk,holnap szétszedem.
(#) vyky hozzászólása Márc 7, 2021 /
 
A helyzet az az,hogy a ventilátor forog realtiv szépen,kézzel meglökve.
Szóval a csapágyazás nem hiszem,hogy gond lenne,bár elég car hangja van.
(#) merlingerin válasza vyky hozzászólására (») Márc 7, 2021 /
 
Szia!

Igen, kifelejtettem, annyira siettem

De a lényeg:az, hogy kézzel tekerve megy morogva, az nem azt jelenti, hogy jó is. Ha nagyon szét van kopva, a mágneses tér odarántja az állórészt, relatíve pici a légrés.. szóval... Kisedve villanyt neki, mi történik
(#) vyky válasza merlingerin hozzászólására (») Márc 7, 2021 /
 
Rendben,akkor holnap ez lesz.
(#) vyky hozzászólása Márc 8, 2021 /
 
Sziasztok.
A motorforgórésze vált le a tengelyről,és az külön életet élt
Ezt orvosoltam,de most szerencsére a hőcserélő vagy mi az annak a bal oldali lejövő ága a csatlakozásnál ereszt,nem kicsit.
Ehhez kell valami speciális tömítés?
Mert már a p... ki van,hogy több kárt okozok mint hasznot.
(#) Épületgépész válasza vyky hozzászólására (») Márc 8, 2021 / 2
 
Szia.
Hát igen ha valamit szétszedsz,megmozdítasz a kazán vizes oldalán,akkor tömítéseket nagy esélyel cserélni kell! Hőcserélő csatlakozó speciális méretű "O"gyűrű: 17,86x2,62 Beszerelés után szilikon zsírral bekenendő!
(#) vyky válasza Épületgépész hozzászólására (») Márc 8, 2021 /
 
Szia Épületgépész!
Bővebben: Link
Ilyenre gondolsz?
Mert én erre gondoltam.
Bővebben: Link
De akkor jó,hogy váram a választ.
(#) Épületgépész válasza vyky hozzászólására (») Márc 8, 2021 /
 
Amit én ajánlottam neked,az elsődleges(füst-víz) hőcserélőbe való! Amit második linkedbe tettél az másodlagos(víz-víz) hőcserélőbe való! Azt te látod,hogy melyik hőcserélőből folyik a víz!
(#) vyky válasza Épületgépész hozzászólására (») Márc 8, 2021 /
 
Nekem csak a fűtést csinálja a kazán,szóval amit írtál méretű kell.
Köszönöm a segítséget
(#) Épületgépész válasza vyky hozzászólására (») Márc 8, 2021 /
 
Igen a tiéd 1.240 Fi abban egy hőcserélő van! Kevertem energy 240 Fi-vel abban van két hőcserélő!
(#) tony777 hozzászólása Márc 8, 2021 /
 
Kedves csoporttagok!

Segítségeket szeretném kérni. Van egy WESTEN 280i kombikazánom ami elviekben ugyanaz mint a 240i ami igaz régi de teljes felujításon ment keresztül.

Összes NTC csere, kisavaztuk a hőcserélőt, kitakarítottunk benne mindent, újra forrasztattam a panelom pár kondit, egyszóval minden tökéletesen müködik, viszont csinál hetente olyat 2-3-4napig bezavarodik és nem kapcsol automatán, se a termosztátra se használati melegvízre.
A 60fokos led villan. Ez a használati útmutató szerint vízhiány vagy a szivattyúleállás lehet a gond. Nyomás 1.2bar szivattyúba kondit is cseréltem tökéletesen müködik.
Egyszerűen nem tudom mi a baj. Ha a kazánhoz kimegyek csinálok egy ki-be kapcsolást (1mp is elég) akkor azonnal indul is a termosztátra és a melegvízre is. De ha elzárom a melegvizet vagy a termosztát eléri a hőfokot és leáll a kazán akkor ismételten ki kell mennem és egy ki/be kapcsolást csinálnom hogy újra meinduljon a dolog. De van amikor napokig nincs gond.... Egyszerűen már belevagyok őrülve. Úgy müködik mint egy szuper jó auto, amit a héten minden másnap be kell bikázni...

Segítsetek...

Köszönöm a tippeket előre is.
(#) VIM válasza tony777 hozzászólására (») Márc 9, 2021 /
 
Szia! Van egy nyomáskapcsoló ami egy mikrokapcsolót működtet (piros vezetékek csatlakoznak rá), ez volna vízhiány kapcsoló. Ha ez bizonytalanul működik akkor az a hibajelzés lesz működtetve. A mikrokapcsolót és az azt működtető stiftet kell megnézni, hogy rendben van e. A tágulási tartály nyomás beállítását sem kellene figyelmen kívül hagyni.
(#) vyky hozzászólása Márc 9, 2021 /
 
Arra is tudnátok választ adni,hogy hogyan tudnám a csöveket elválasztani egymástól,hogy a tömítést betehessem?
Addig rendben van,hogy a klipszet ki kell vennem,és onnan tovább?
(#) merlingerin válasza vyky hozzászólására (») Márc 9, 2021 /
 
Izomerő...

Tizenéves.. nem volt szétszedve. Vízkő, gumi összegyógyul. Van rá célszerszámom, de egy miatt nincs értelme legyártani. Két mini csősatu, kötötte 2 hosszú csavar. Ahogy a csavart betekerem, széttolja... De 1 kazánnál a lötyögtetés is célra vezet
Következő: »»   68 / 82
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem