Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kávéfőzőgép hiba
 
Témaindító: patexati, idő: Nov 3, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   49 / 72
(#) aramis hozzászólása Jan 12, 2021 /
 
Sziasztok!Segitséget kérnék. egy SAECO kávéfőzőgép. minden működik szépen. de lefőzésnél még a tálcába megy kb egy dcl víz honnan folyik vajon bele ?
(#) aramis válasza aramis hozzászólására (») Jan 13, 2021 / 1
 
Megvan a hiba.
a gőzszelep eltömődött és teljesnyitáson kengedte a többi vizet a tálcába. akinek hasonló probléma adódik
(#) TAttila77 válasza aramis hozzászólására (») Jan 13, 2021 / 1
 
Cpéci szerrel ki lehet vízkőteleníteni. De ha nincs tömény citromsavas vizet átnyomatsz rajta és jó lesz. Időnként amúgy is el kell végezni rajtuk. Nekem Incanto Rapid steam és egy Sirius S-class van. Félévente végighajtom a vízkőtelenítést vagy a szerével, vagy ha nincs akkor citromsavval és kiviszi a retket a vízvezeték rendszeréből. Nincsenek agyon hajtva, keveset kévézunk. Mással ne csináld, főleg ecettel, mert tönkreteszi a műanyagot, fémeket, de a legfontosabb, hogy kétszeresére dagad minden nagynyomású tömítés és vége a gépnek.
(#) aramis válasza aramis hozzászólására (») Jan 28, 2021 /
 
Sziasztok!Tisztelt kávészemet kérdezném a jura rajzon ki lehet mérni az egyes opto hibáját mert ugy veszem észre nem kapcsolja a triakot a darálónak. csak feltételezem. kérlek válszolj.
A hozzászólás módosítva: Jan 28, 2021
(#) kendre256 válasza aramis hozzászólására (») Jan 28, 2021 /
 
Én úgy mérném ki, hogy a MOC3062 4-es és 6-os lábát rövidre zárnám, ekkora triaknak be kellene kapcsolnia. Ha nem kapcsolt be, akkor a triak rossz. Ha bekapcsolt, akkor a MOC3062 2-es lábáról a táp negatív felé tennék egy ugyanakkora ellenállást, mint az R13. (Biztosabb megoldás, ha az R13 logika felé menő lábát kiforrasztod, és azt csatlakoztatod a táp negatívra.) Ha ekkor nem kapcsol be, akkor rossz az opto. Ha ekkor bekapcsol, akkor tovább kell nyomozni a logika panelen.
Végig figyelembe kell venni, hogy bekapcsolt állapotban a triakon veszélyes hálózati feszültség van!
(#) aramis válasza kendre256 hozzászólására (») Jan 28, 2021 /
 
Szia . moc rövidzár a 4-6 lábnál nem reagált semmit .a triakot kicseréltem igy sem indul az ellenállás -tápra még nem próbáltam. csk a zöld lámpa villog hogy kész a kávé.
(#) aramis válasza aramis hozzászólására (») Jan 28, 2021 /
 
a 13 ellenllást a alsó dioda párhoz kell? mert három is van.
(#) Tomi111 válasza JZoli hozzászólására (») Jan 28, 2021 /
 
Szia! Látom eléggé vágod a Delonghi gépeket. Van nálam egy ESAM2803.SB, de kifogott rajtam. Nem indul. Áram alá helyezve alul egyből az első 4 led sorban futófényszerűen villog. Gombokra nem reagál. Teszt módban elindul, minden működik: kpf fel-le, daráló, szivattyú, fűtés. Számlálók is kiolvashatók. Az encoder reset funkció nem működik, nem is tudom mit csinálna. Teszt módban műszerrel rámérve jónak tűnik az átfolyásmérő és a motor forgását érzékelő jeladó is. Változik a jel a kimenetükön. Mi lehet a hiba? PIC progi? Ebben PIC 18LF2520 van. PICkit 3-am van, azzal programozható? Van ebbe tartalmad? Másik ilyen panelom nincs, csak a régebbi fajta trafós tápos.
Üdv! Tomi
(#) kendre256 válasza aramis hozzászólására (») Jan 28, 2021 /
 
Ha a MOC3062-es 4 és 6 lábaira adott rövidzárra nem reagál, akkor az opto után (R1, triak, vezetékek, feszültség, graetz, motor) kell keresni a hibát.
Az R13-as ellenállás a nem MOC-hoz csatlakozó lábát az 5V-os táp negatívval kellene összekötni (pl. az IC6 7805CT középső lába, vagy a CM41 csatlakozó 7. lába, vagy D1-D4 negatívja). De ezt csak akkor van értelme megnézni, ha a MOC 4-6 lábra adott rövidzárra már működik, csak a programra nem.
(#) kávészem válasza aramis hozzászólására (») Jan 28, 2021 /
 
Szia Aramis! Kendre fórumtárs leírása alapján ,ha a MOC 4-es, és 6-os rövidrezárásával nem indul a daráló, akkor a MOC 6-os és a triac közti 100 ohmos ellenállást is ellenőrizd . Ha úgy sem, zárd össze a triac A1- A2 lábait, és dugd a konnektorba. Ha még ígysem... Ellenőrizd a triac utáni 4db diódából álló graetzet, és az NTC60 feliratú alkatrészt. Kb 60-80 ohm körüli az ellenállása hidegen. Ez korlátozza a daráló indulási áramfelvételét. És ne feledd, életveszélyes a hálózati feszültség! Sok sikert!
(#) JZoli válasza Tomi111 hozzászólására (») Jan 29, 2021 /
 
Ez arra vall, hogy nincs benne a pároló, legalább is a hibaleírás szerint:"A párolót a tisztítás után
valószínűleg nem tette vissza a készülékbe.
A szervizelő zárólapját tartsa csukva és a pároló ne legyen a készülékben. Addig tartsa együtt
lenyomva az 1CSÉSZE és 2 CSÉSZE gombot, amíg a négy fényjel ki nem alszik. Csak amikor mind a négy fényjel kialudt lehet kinyitni a szervizelő zárólapját és betenni a párolót "
De nálam panelhiba esetén is ugyanezt csinálta, ha benne van minden, akkor valószínűleg nálad is ez van. Ha így lenne azért van annyi jó hírem, hogy a program újratöltése után használható lesz. Megkeresem a programot, mert valahol megvan, mert szerencsére nem védett a PIC-ben a progi.
Egy képet a panelról tegyél fel, a biztonság kedvéért.
A hozzászólás módosítva: Jan 29, 2021
(#) Tomi111 válasza JZoli hozzászólására (») Jan 29, 2021 /
 
Szia! Megköszönném a PIC tartalmat, ha találsz. Képet előbb tettem fel, de majd estefelé tudok olyat, amin nem takarnak a vezetékek. A leírás szerint próbáltam, de nem reagál semmit, hiába nyomom a gombokat. Hogy kell programozni? A panelen felül vannak érintkezők, gondolom ott. Táp ilyenkor nem kell neki, csak a Pickit-től, ugye?
(#) JZoli válasza Tomi111 hozzászólására (») Jan 29, 2021 /
 
Én kiveszem a gépből, a panelra ráforrasztom a megfelelő helyre a drótokat, és áttöltöm a korábban lementett progit.
A kép jó, amit már feltettél.
A hozzászólás módosítva: Jan 29, 2021
(#) Tomi111 válasza JZoli hozzászólására (») Jan 29, 2021 /
 
Van még kép. Ezek a szóban forgó gépről készültek még tegnap. A korábban feltett kép a netről van.
(#) aramis válasza kávészem hozzászólására (») Jan 29, 2021 /
 
Szia Kávészem.! Mindent végig játszottam ahogy leírtad . ugyanegy semmi csak a kávé kész zöld led villog ás most már plusz a tisztítás piros led is , az NTC 60 ohm . a graetz rendben . daráló motort kiszedtem működik 220 egyen áram. és itt feladtam jöhet Uri Geller
És a pumpa is működik a sűrítő is beindul és helyre áll az átfolyó is gőz van mint a mozdony és fűtés minden de kávét azt nem főz és nem is lehet megkérni hogy akár kövesedés progi vagy valami ,
tisztelettel
A hozzászólás módosítva: Jan 29, 2021
(#) aramis válasza kávészem hozzászólására (») Jan 29, 2021 /
 
Szia! kávészem. azt szeretném kérdezni a rajzon látható viz pumpa nyomó oldalán a kis könyökcső alatt kell lenni valami nyomás csökkentőnek? uyan itt a bemenetén volt egy kis vizfolyás .meglehet ezt javitani?
A hozzászólás módosítva: Jan 29, 2021
(#) taylor60 hozzászólása Feb 1, 2021 /
 
Sziasztok ! Segítséget szeretnék kérni a köv.hibánál. Saeco Royal Capp. gép bekapcsol,teszt stb.kijelzőn "Warming Up" de a kazán / "J" kazános / nem melegszik. Betét jó, hővédelmek jók nincs kiugorva nem szakadt. Panelon a triak jónak tünik,de csere . Bekapcsol,fűt a kazán ,örülünk, teszt,főzés ,minden jó.Összerak, próba, Warming up .......sokáig. Szétszed,kazán meleg, de nem tünik el a fűtés felirat/ és ugye addig nem csinál semmit / szenzor lehúz panelról,rádug egy másik amelyik a levegőben lóg.Kontról lámpa a kazánra,hogy lássam mikor fűt.Levegőben lévő szenzor pákával melegít,lámpa elalszik,majd ahogy kell rá-rá fűtöget,de a warming up nem tűnik el. A pákával kicsit túl fűtöm /már gőz jön /de a felirat marad.Kazán ki, vadi új szenzor ,semmi változás.Van másik panel,csere, ugyan az ! Seduxen / kettő ! /!Nem értem,amig rá nem raktam a burkolatot jó volt,mi változott meg ? A "J" kazánon két betét van,egy külső és ami a kazán testben van.Ahogy megfigyeltem a külső nem fűt egyik panellal sem, de akkor minek van ? Megőrülök !! Köszönöm,hogy végig olvastátok,és megköszönök minden jó tanácsot,ötletet,és ha valaki elmagyarázná hogyan működik a fűtési rendszer az jó lenne.Mind a két panelnak nem lehet ugyan az a hibája /ráadásul a próba panel egy működő gépből való. Köszönettel : István
(#) btamas81 válasza taylor60 hozzászólására (») Feb 1, 2021 /
 
Ebben azért van két betét, mert az egyik a cappucino miatt gőzt csinálna. Tippen az, hogy a gőzért felelős jó, a "sima" melegvízes meg nem, és ezért nem akarj a gép továbblépni? Cserélgesd meg a szenzorokat, de ne a kábelt dugd át, hanem a melegvízoldali szenzort tedd át a gőzhöz, hogy érezze a meleget. Szerintem ezen 4nek kell lenni. (Kettő a melegvíznek, kettő a gőznek)
(#) taylor60 hozzászólása Feb 1, 2021 /
 
Köszönöm a tanácsot,de sajnos ebben a gépben külön van a gőzkazán /két kazános / külön szenzor stb. A J kazánon csak egy szenzor van, meg persze a hőkioldók,és ráadásul a jó betétet fűti /amelyik benne van a kazán testben/elvileg ha eléri a kazán a megfelelő hőmérségletet átvál impulz fűtésre,ezt meg is csinálja,és ezt nem értem akkor miért nem tünik el a warming up felirat ? A kazán az elektronika szerint is felfűtött, mert átvált impulzra ami ugye azt jelenti,hogy ok a hőmérséglet.Ennek ellenére nem lép tovább a fűtés üzemmódból,pedig a panel érzékeli a szenzor jelét,hiszen átvált impulzra mintha minden jó lenne.Mint említettem már túl is fűtöttem /gőzig /hátha túl hamar vált le a szenzor,de ez sem használt.Totál tanácstalan vagyok.!
(#) btamas81 válasza taylor60 hozzászólására (») Feb 1, 2021 /
 
Próbáltad már lelégteleníteni?
(#) taylor60 hozzászólása Feb 2, 2021 /
 
Természetesen,anélkül nem lép tovább a fűtés funkcióba.
(#) kávészem válasza taylor60 hozzászólására (») Feb 2, 2021 / 2
 
Szia!. A fent nevezett gép először a melegvizeskazánt fűti. Amikor ez eléri a kb 6o fokot, akkor elkezdi fűteni a gőzkazánt is!! Ezután mindkettőt fűti, és HA MINDKETTŐ eléri a szükséges hőmérsékletet, akkor láthatod a READY FOR USE feliratot. Tehát nézz körül a gőzkazán fűtésáramkörében. Nagyon leegyszerűsíti a dolgod, hogy van egy JÓ paneled. A "j" kazánhoz használatos hőérzékelő is szokott kontakthibás lenni, meg a patkókazánon használatos is.. És a csatlakozódugók is.. Értékük 20c fokon 2000 ohm, 95c fokon kb 3500, 120c fokon kb 4300 ohm. Talán tudtam segíteni, sok sikert, üdv!
(#) taylor60 hozzászólása Feb 2, 2021 /
 
Szia ! Nagyon sokat segítettél,végre látom a fényt az alagút végén/remélem nem a vonat jön ! /Holnap ezzel a szemlélettel neki ugrok ! Köszönöm szépen a segítségeteket !
(#) robi72 hozzászólása Feb 2, 2021 /
 
Sziasztok, egy KRUPS EA815E típusú készülékkel lenne problémám.

A készülék egy néhány napja a következő hibajelenséget produkálja:
a kávé főzés kezdetekor, kb a 2.-3. másodpercben,a gőz fúvókából elkezd jönni a víz/gőz.
Ez kb 1-2 másodpercig tart, majd megfőzi rendesen a kávét. Próbáltam vízkőtelenítést de sajnos nem segített, de lehet, hogy nem jó módszerrel csináltam. Feltöltöttem a víz tartályt vízkőoldóval és kávé szemek nélkül, főztem pár kévét, némi állásidővel.

Érdeklődni szeretnék, hogy szerintetek, mi lehet a gond a készülékkel.

Köszi előre is!
(#) taylor60 válasza taylor60 hozzászólására (») Feb 3, 2021 /
 
Tisztelt Kávészem !Meghajlok tudásod előtt,valóban a patkókazán volt a ludas, a hőbiztosíték halt meg. Itt van az amikor a legkézenfekvőbb hibára nem gondolsz,hanem túlbonyolítod .A lényeg,hogy működig a dög,remélem így is marad,és még egyszer köszönöm a segítséget !!
(#) Georgee hozzászólása Feb 4, 2021 /
 
Sziasztok! Adott egy SENCOR SES 4040 kávéfőző. A gép jelzi, hogy vízköves a rendszer. Már tettem bele ecetet, citromsavat, hagytam egy éjszakára is állni benne és már több litert átforgattam rajta mind az ecetből, mind a citromsavból. De a gép szentül állítja, hogy vízköves és ezt jelzi is a LED. A kávét gond nélkül lefőzi, nem érezni rajta, hogy nem tudná áttolni a vizet. Valakinek esetleg van ötlete, hogy miért jelzi, hogy vízköves? Esetleg érzékelő merre van, ami a vízkövesedést figyeli? Már szétszedtem a gépet a csöveket is kiszedtem, hogy hátha dugulás van, de semmi, ugyanúgy vízkövesedést jelez.
(#) kávészem válasza Georgee hozzászólására (») Feb 4, 2021 /
 
Szia! Bizonyos mennyiségű, általában beállítható mennyiségű átfolyt víz után jelez. A konkrét gépet nem ismerem, keress hozzá egy felhasználói kézikönyvet, abban lesz a segítség. Üdv.
(#) Georgee válasza kávészem hozzászólására (») Feb 5, 2021 /
 
Annyi van benne,hogy 2:1es arányban citromsavval vagy ecettel kell átmosni. Eddig havonta egyszer átlett mosva. Viszont most nem hajlandó levenni a jelzést.
(#) user1914 válasza Georgee hozzászólására (») Feb 5, 2021 /
 
Hi!
A használartiban lévő vízkőtelenítési gomb megnyomása után engedted át rajta a vízkőtelenítő folyadékot? Vagy csak úgy natúr. Ha a leírás alapján, akkor amig a gép nem kéri a következő lépést, addig hagyd menni, mert nem fogja törölni a vízkőtelenítést.
Üdv. M.
(#) Georgee válasza user1914 hozzászólására (») Feb 5, 2021 /
 
Van egy tisztító funkciója, körülbelül már 5 litert áthajtottam rajta ecetből meg vagy 3 litert a citromsavból a tisztító gomb nyomkodásával, azóta próbáltam már töményen is. Ugyanezt próbáltam sima kávé főzés, latte, hosszúkávé gomb nyomkodással is. Sőt hagytam benne éjszakára és reggel szerencsémre ecettel főztem le a kávémat egyből fel is keltem tőle . A kávét is gond nélkül lefőzi, az ecet is átmegy rajta, nem okoz neki gondot, nem érezni, hogy erölködne a pumpa. Azért nem értem, mert eddig egyszer-kétszer lefőztem vele és a LED el is aludt. Már reseteltem is a gépet, de akkor is ez a helyzet. Csak a legroszabb az egészben, hogy a garancia lejárta után 2 héttel kezdte el.
Következő: »»   49 / 72
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem