Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ledes, mozgásérzékelős reflektor meghibásodás
Lapozás: OK   1 / 1
(#) HKrisz hozzászólása Márc 7, 2021 /
 
Sziasztok!

Kb. 4hónapja vásároltam egy mozgásérzékelős "Prémium!" minőségű reflektort ami eddig bírta.. Szét szedtem rámértem műszerrel és a mozgásérzékelő felől jön a kapcsolt feszültség a trafó kimenetén is mértem 300(DC) voltot úgyhogy ezek szerint a szenzor és a trafó is jó, még annyi , hogy a trafó kimenetét úgy mértem, hogy le forrasztottam a ledpanelról , amíg ezt nem tettem meg addig olyat csinált hogy amikor áram alá helyeztem akkor egy pillanatra megvillantak a ledek! Létezik , hogy valamelyik led zárlatos lett és gondolom a trafó áramköre elvan látva védelemmel és lekapcsol és azért csak megvillannak a ledek? Előre is köszi a válaszokat!
(#) pucuka válasza HKrisz hozzászólására (») Márc 7, 2021 /
 
Vidd vissza garanciába.
Nekem egy 10,5 W -os E27 -es lámpa adta meg magát, ilyen villódzós jelenségek közepette. Szétszedtem. Nem volt egyszerű, de sikerült szétbarmolni. Az előtét áramkör elég egyszerű, de korrekt áramkör, azonban a kivitelezés eszméletlen. A fehér szilikon gumi leboncolás közben két elem egy kondenzátor is egyszerűen kiesett a nyomtatott áramkörből, pedig azokat nem is feszegettem.
A LED panelnek semmi baja, rendesen el van készítve.
A hozzászólás módosítva: Márc 7, 2021
(#) HKrisz hozzászólása Márc 7, 2021 /
 
Neten rendeltem és sajnos már nincs meg a gari Most jobban szemügyre vettem a ledpanelt és észre vettem , hogy az egyik leden látszódik egy fekete pont, szerintem az éghetett ki és az miatt nem működik a többi sem.Talán ha azt kicserélném akkor megjavulna, az elöző reflektor ledpanelje még megvan de kitudja hogy abba ugyan ilyen ledek e vannak?
(#) uniman válasza HKrisz hozzászólására (») Márc 7, 2021 /
 
Valami nem stimmel! Max.DC 160V-os táp kimenetén nem szabadna DC 300V-nak lennie!
Ha 45 LED-es panel ("191x119MM") azonosítóit lefotózod, valószínűleg tudok segíteni...
A hozzászólás módosítva: Márc 7, 2021
(#) HKrisz hozzászólása Márc 7, 2021 /
 
Nekem is fura volt hogy 300v-ot mért de az is lehet hogy én bénáztam el a mérést Holnap újra megmérem. Lefotóztam a panelszámot, Köszi a segítséget

IMAG1216.jpg
    
(#) proba válasza HKrisz hozzászólására (») Márc 7, 2021 / 1
 
Gondolom áramgenerátor, aztán szakadásba fordult a kimenet. Újabban egyre több mozgásérzékelős reflektort hoznak, szinte mind led hibás. Van köztük szinte 0 kilométeres is... Ledcserével egyszer kétszer próbálkoztam, de ahány annyi féle led. ( Meg ha gyárilag hitvány, javítva mitől lenne jobb. Tápegység kiöntve, a többi led is megkapta már a magáét...)
(#) uniman válasza HKrisz hozzászólására (») Márc 7, 2021 /
 
Stimmt! (Írtam üzenetet!)
Ez egy elég jó cucc...a duplapaneles 100W-os reflektor 87W mérve! (De van 200W-osom is, ami a valóságban 40W fogyasztású)
A hozzászólás módosítva: Márc 7, 2021
(#) HKrisz hozzászólása Márc 7, 2021 /
 
Akkor lehet újat venni Ez már a 4. ami tönkre megy, most direkt drágábbat vettem hátha..És úgy árulják hogy prémium minőségű... Mostmár tényleg nemtudom milyet kéne venni amit nem kell 4 hónap után lecserélni és nem is kerül egy vagyonba.
(#) Bakman válasza HKrisz hozzászólására (») Márc 7, 2021 / 1
 
Nem csodálkozom a tanácstalanságodon. Tetszik, nem tetszik, ipari hulladék a java. Vagy akkora elekromágneses zavart kelt maga körül amitől két utcával arrébb sem lehet rádiózni vagy rövid idő alatt dob egy hátast, esetleg a kettő kombinációja. "Emberi" áron ezek vannak...

Alapvető probléma, hogy a fényerő növelése érdekében túlterhelik a LED-eket, a hűtésről pedig mintha nem is hallottak volna itt-ott. Utóbbi esetben még túlhajszolás sem kell.

Ha nem feltétlen kell a reflektor, próbáld meg helyettesíteni olyan lámpatesttel, amelyikben egy-két mozdulattal cserélhető a fényforrás. Pl. E27-es foglalatú, LED-es fénycső. A mozgásérzékelő külön szerkezet legyen, azok legalább bírják egy ideig. Hiba esetén olcsóbban úrrá lehetsz a problémán.
(#) vargham hozzászólása Márc 7, 2021 / 1
 
Saját tapasztalatom hasonló lámpával: Nincs benne semmiféle védelem. Az áramgenerátoros táp terhelés nélkül indítva addig emeli a feszültséget, hiszen nem folyik áram, míg meg nem öli saját magát. Utána ott van kimenetén az egyenírányított 230 volt. Ekkor csatlakoztatva a LEDeket, azok egy fényes villanás kíséretében meghalnak.
(#) Inhouse hozzászólása Márc 8, 2021 /
 
Sok évvel ezelőtt, amikor a LED-es lámpákkal kapcsolatban még alig volt tapasztalat, beszéltem egy sráccal. Ő csak olyan fényforrást vett, aminek az elektronikája hozzáférhető volt. Azzal kezdte, hogy megigazította a hűtést (sokszor a csavarok sincsenek meghúzva), és az elektronikát átalakítva visszavette olyan 60%-ára. A fényerő nem lett ennyivel gyengébb, cserébe az élettartam kiugróan megnőtt.
Azt ismeritek, hogy a disszidáló magyarok bőröndjei 220V-os izzókkal voltak tele? Amerikában 110V-on fele fényerővel igen hosszú ideig működtek.
(#) uniman hozzászólása Márc 8, 2021 /
 
Mutatom két LED reflektorból származó LED panel hátlapját.
Hővezető paszta és négy pötty a rögzítő siloplastból. Ennek jelenlétét senki sem "meózza"...
Elvétve akad köztük teljes felületen bekent is..de az ritkább, mint a fehér pekingi.
(#) HKrisz hozzászólása Márc 8, 2021 /
 
Köszi mindenkinek! Drága a hőpaszta, hülyék lesznek az egészet be kenni Sajnos ma már mindennel úgy vannak ,hogy minnél olcsóbban kijöjjön és sok legyen a haszon rajta. Sajnos az E27-es ledes égőket se győzöm venni , pár hónap alatt tönkre mennek de nem tudom hogy nem e lehet az a baj hogy nálunk nagyon gyenge az áram, volt amikor csak 177 voltot mértem! ha jól tudom akkor 260-nak kéne lennie és úgy tudom hogy sokkal nagyobb kárt tud tenni egy elektromos eszközben ha kevesebb áramot kap mint ha egy kicsit többet kapna
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem