Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Kb. 4hónapja vásároltam egy mozgásérzékelős "Prémium!" minőségű reflektort ami eddig bírta.. Szét szedtem rámértem műszerrel és a mozgásérzékelő felől jön a kapcsolt feszültség a trafó kimenetén is mértem 300(DC) voltot úgyhogy ezek szerint a szenzor és a trafó is jó, még annyi , hogy a trafó kimenetét úgy mértem, hogy le forrasztottam a ledpanelról , amíg ezt nem tettem meg addig olyat csinált hogy amikor áram alá helyeztem akkor egy pillanatra megvillantak a ledek! Létezik , hogy valamelyik led zárlatos lett és gondolom a trafó áramköre elvan látva védelemmel és lekapcsol és azért csak megvillannak a ledek? Előre is köszi a válaszokat!
Vidd vissza garanciába.
Nekem egy 10,5 W -os E27 -es lámpa adta meg magát, ilyen villódzós jelenségek közepette. Szétszedtem. Nem volt egyszerű, de sikerült szétbarmolni. Az előtét áramkör elég egyszerű, de korrekt áramkör, azonban a kivitelezés eszméletlen. A fehér szilikon gumi leboncolás közben két elem egy kondenzátor is egyszerűen kiesett a nyomtatott áramkörből, pedig azokat nem is feszegettem. A LED panelnek semmi baja, rendesen el van készítve. A hozzászólás módosítva: Márc 7, 2021
Neten rendeltem és sajnos már nincs meg a gari
Most jobban szemügyre vettem a ledpanelt és észre vettem , hogy az egyik leden látszódik egy fekete pont, szerintem az éghetett ki és az miatt nem működik a többi sem.Talán ha azt kicserélném akkor megjavulna, az elöző reflektor ledpanelje még megvan de kitudja hogy abba ugyan ilyen ledek e vannak?
Valami nem stimmel! Max.DC 160V-os táp kimenetén nem szabadna DC 300V-nak lennie!
Ha 45 LED-es panel ("191x119MM") azonosítóit lefotózod, valószínűleg tudok segíteni... A hozzászólás módosítva: Márc 7, 2021
Nekem is fura volt hogy 300v-ot mért de az is lehet hogy én bénáztam el a mérést
Holnap újra megmérem. Lefotóztam a panelszámot, Köszi a segítséget
Gondolom áramgenerátor, aztán szakadásba fordult a kimenet. Újabban egyre több mozgásérzékelős reflektort hoznak, szinte mind led hibás. Van köztük szinte 0 kilométeres is... Ledcserével egyszer kétszer próbálkoztam, de ahány annyi féle led. ( Meg ha gyárilag hitvány, javítva mitől lenne jobb. Tápegység kiöntve, a többi led is megkapta már a magáét...)
Stimmt! (Írtam üzenetet!)
Ez egy elég jó cucc...a duplapaneles 100W-os reflektor 87W mérve! (De van 200W-osom is, ami a valóságban 40W fogyasztású) A hozzászólás módosítva: Márc 7, 2021
Akkor lehet újat venni
Ez már a 4. ami tönkre megy, most direkt drágábbat vettem hátha..És úgy árulják hogy prémium minőségű... Mostmár tényleg nemtudom milyet kéne venni amit nem kell 4 hónap után lecserélni és nem is kerül egy vagyonba.
Nem csodálkozom a tanácstalanságodon. Tetszik, nem tetszik, ipari hulladék a java. Vagy akkora elekromágneses zavart kelt maga körül amitől két utcával arrébb sem lehet rádiózni vagy rövid idő alatt dob egy hátast, esetleg a kettő kombinációja. "Emberi" áron ezek vannak...
Alapvető probléma, hogy a fényerő növelése érdekében túlterhelik a LED-eket, a hűtésről pedig mintha nem is hallottak volna itt-ott. Utóbbi esetben még túlhajszolás sem kell. Ha nem feltétlen kell a reflektor, próbáld meg helyettesíteni olyan lámpatesttel, amelyikben egy-két mozdulattal cserélhető a fényforrás. Pl. E27-es foglalatú, LED-es fénycső. A mozgásérzékelő külön szerkezet legyen, azok legalább bírják egy ideig. Hiba esetén olcsóbban úrrá lehetsz a problémán.
Saját tapasztalatom hasonló lámpával: Nincs benne semmiféle védelem. Az áramgenerátoros táp terhelés nélkül indítva addig emeli a feszültséget, hiszen nem folyik áram, míg meg nem öli saját magát. Utána ott van kimenetén az egyenírányított 230 volt. Ekkor csatlakoztatva a LEDeket, azok egy fényes villanás kíséretében meghalnak.
Sok évvel ezelőtt, amikor a LED-es lámpákkal kapcsolatban még alig volt tapasztalat, beszéltem egy sráccal. Ő csak olyan fényforrást vett, aminek az elektronikája hozzáférhető volt. Azzal kezdte, hogy megigazította a hűtést (sokszor a csavarok sincsenek meghúzva), és az elektronikát átalakítva visszavette olyan 60%-ára. A fényerő nem lett ennyivel gyengébb, cserébe az élettartam kiugróan megnőtt.
Azt ismeritek, hogy a disszidáló magyarok bőröndjei 220V-os izzókkal voltak tele? Amerikában 110V-on fele fényerővel igen hosszú ideig működtek.
Mutatom két LED reflektorból származó LED panel hátlapját.
Hővezető paszta és négy pötty a rögzítő siloplastból. Ennek jelenlétét senki sem "meózza"... Elvétve akad köztük teljes felületen bekent is..de az ritkább, mint a fehér pekingi.
Köszi mindenkinek! Drága a hőpaszta, hülyék lesznek az egészet be kenni
Sajnos ma már mindennel úgy vannak ,hogy minnél olcsóbban kijöjjön és sok legyen a haszon rajta. Sajnos az E27-es ledes égőket se győzöm venni , pár hónap alatt tönkre mennek de nem tudom hogy nem e lehet az a baj hogy nálunk nagyon gyenge az áram, volt amikor csak 177 voltot mértem! ha jól tudom akkor 260-nak kéne lennie és úgy tudom hogy sokkal nagyobb kárt tud tenni egy elektromos eszközben ha kevesebb áramot kap mint ha egy kicsit többet kapna PIR kiiktatása kültéri lámpábanSziasztok.Adott egy kültéri napelemes lámpa, ami sötétben csak akkor kapcsol fel, ha elhaladnak előtte. Ha jól látom egy 555-t triggerel egy PIR (de nem vagyok ebben sem biztos) Hogy tudnám áthidalni úgy a PIR-t, hogy sötétben folyamatosan világítson? (bocsi a képen a PIR már ki lett forrasztva)
A megoldás közben meglett. Először 10k-s ellenálással próbáltam kiváltani a PIR-t de az nem jött össze. 1M-el már működik.
A hozzászólás módosítva: Szo, 22:45
|
Bejelentkezés
Hirdetés |

Most jobban szemügyre vettem a ledpanelt és észre vettem , hogy az egyik leden látszódik egy fekete pont, szerintem az éghetett ki és az miatt nem működik a többi sem.Talán ha azt kicserélném akkor megjavulna, az elöző reflektor ledpanelje még megvan de kitudja hogy abba ugyan ilyen ledek e vannak? 

Holnap újra megmérem. Lefotóztam a panelszámot, Köszi a segítséget