Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Nem vektoros, pixeles rajz (nem is túl jó minőségű) van a pdf-be ágyazva.
Megpróbálok érthetőbb lenni, bár ez nem könnyű.
A tokmánytengelyt fúráskor befelé a csapágy tartja, ami külső felületén kemény illesztésű. A csapágy belsejében a tokmánytengely mozgatható, azaz nem szorul. Ki tud csúszni lefelé tartva. Ezt az említett fogaskerék tartja meg, ami szintén keményen rakható fel. Az első probléma ezzel, az hogyha a fogaskereket ütközésig nyomnám fel, azaz a vállig, beleértve a beszúrást is, a csapágyban a tengely kb 4mm-t tud előre hátra csúszkálni a maga felületén. Vagyis, ha befognék egy közepes fúrót, az a súlyánál fogva (az állványon), lefelé kilógna, és amikor fúrni kezdenék fölnyomódna, és kérdéses közben a fogaskerék áttétel kerekei hogy fednék egymást. Ébredés Lehet, hogy a 70 évem, de leesett a tantusz. A 4mm az ütve fúrás prellezési távolsága lenne. Ami megzavart, mert nem gondoltam volna, ha beteszek egy pántfúrót, annak nyomatékát a 48-as pozíciójú váltó "kar" tartja, ami egy félbe csapott tengelyke, ami a tokmány tengelyt tartja ilyenkor. Feltűnő kopást nem láttam rajta tisztításkor, mikor kiszereltem, de hát akárhogy nézem, ez van. Így maradt volna a hézagoló alátét, ha lenne ötleted, hogy hol lehetne kapni ebben a méretben? Köszi a segítési szándékodat!
Szerintem nem kell annyira "acél" oda. Vasbádog konzervdobozból (~0.6 mm falú) kivágod ollóval, két alátét között kiütöd egy 7 mm-es lyukasztóval (vasrúd, egyenesre csiszolt véggel).
Írd inkább... Onewire amúgy a kulcs.
Kedves Kollégák!
Valaki pár napja betett az egyik témába egy Tungsram katalógust (csövek, tranzisztorok). Lementettem, de eltűnt! Reggel óta nem találom, melyik témában van.![]() Ha valaki meglelné, megírná; nagyon köszönöm.
Nem ez az véletlenül?
Elvileg jónak kell lennie. Nálam a számítógépen. Felraktam a data.hu-ra de még most ellenőrzik.
A hozzászólás módosítva: Máj 1, 2021
Hol volt itt a HE fórumon? Melyik témában? Még ellenőrzik.
A hozzászólás módosítva: Máj 1, 2021
Csak tipp de szerintem a szkópos témában.
Letöltöttem. Ha ennél régebbi Tungsram csövekre vagy kíváncsi, van egy cca. '60 -as katalógusom is.
Üdv:GK
Szia, ha esetleg én is elkérhetnék ilyesmi katalógust ami minnél öregebb csövekhez jó, azt megköszönném.
OK! megy.
Köszönöm.
Én is jelentkezem.
Letöltöttem. Letölthető a régebbi katalógus is?
Otthon, egy általános hétköznapi háztartásban nemigen van senkinek sem lézere.
Én számítógépes LCD kijelzője elé tenném - mintegy védelem gyanánt.
Az eredetije üvegből volt de sajnos eltörött. Viszont már sehol sem lehet kapni, még csak a bontóban sem (mivel ez egy Apple A1225 monitorral egybeépített gép)
Nagy merészen vettem egy QS11160 csapágykihúzót 12-38 belső átmérőhöz, kiszállítással. Ma kaptam meg, és boldogan használatba vettem volna amikor is, azt tapasztaltam, hogy nem megy bele a 15 átmérőjű homlokcsapágyba. Felhívtam a boltot, azt mondták küldenek futárt, és vissza utalják a vételárat. Felvetődött bennem, hogy így mikor sikerül kioperálnom az említett jószágot...
Gondoltam egyet, és vizsgálatba vettem a kapott kihúzót, képek 1-4-ig. Jeleztem a boltnak, hogy amit árulnak az úgy ahogy van használhatatlan, vagyis selejtes termék az alsó mérettartományt illetően. Mivel ahogy volt szétszedhetetlen műhelyháttér nélkül, ezért a maga ágas-bogas mivoltában köszörültem meg a közelünkbe lévő gépkölcsönző köszörűjén. Apait anyait összeszedve a baleset elkerülése miatt. Amint belefért a 15 mm-es belső átmérőbe, máris menekültem a köszörűtől, mivel még meg volt minden ujjam. A hozzászólás módosítva: Máj 3, 2021
Kedves Granpa,
az ajánlatod nem megnyugtató. Nem volt a kezedbe e műremek, így nem tapasztalhattad meg a specialitásait. Az adott tűcsapágy a gép orrában tartja a fogaskeréktengelyt. De igen sajátosan. A tengelyvég belelóg a tűcsapágyba, és alátét nélkül a ferde fogak verik a tűcsapágy állórészét, így ha oda gyenge lemez kerülne, előbb lehet, hogy tölcsért csinálna belőle, de hogy utána mi lenne? A nagyobbik lyuk, a tokmánytengelyé. Attól nyolc óra irányban a tűcsapágy.
Szerencsére nem volt még kezemben ilyen műremek.
![]() Ha ekkora az igénybevétel, akkor nagyon komoly lemezből lehetett a bejlag. Nem lehetne egy csapágygolyót alátenni a tengelyvégnek? Axiális igénybevétel is van, vagy csak le-fel lötyögés? Nem csak zsírszórásra van az a "bejlag"? A hozzászólás módosítva: Máj 3, 2021
Nem derült ki számomra milyen összefüggés van az ujjak száma és a köszörülés között. A köszörű egy viszonylag barátságos szerszám, nem látom miért kellene félni tőle.
Az átalakításod számomra finoman szólva is kérdéses. Abban erősen egyetértek, hogy vannak olyan eszközök amik nem jók úgy ahogy vannak, nem teljesítik a leírtakat, és e miatt módosításra szorulnak. A lehúzód nem volt a kezemben, de a fotók tanulmányozása alapján úgy tűnik, hogy a kihúzó körmök egyesével betehetőek lennének a furatba. Ha ebben nem tévedek, akkor a körmöket tartó csapokat venném ki valahogyan, és cserélném őket valamilyen oldható majd ismét szerelhető megoldásra. Így extra kicsi furatoknál először a körmöket lehetne egyesével befűzni a csapágy alá (ha odafér), majd utána a csapok behelyezésével húzhatóvá válna az egység.
Kedves Alkotó,
ha az ember egy ilyen ágas-bogas szerkezet három tagjára valami féle rádiusz félét akar köszörülni hosszában az nem veszélytelen, már csak, ha a ha a köszörülendő tartását nézem is, a hozzátartozó sündisznó eltartását is. Nem idetartozó téma, nem is dicsekvésnek szántam, A részletek hiányában talán nem voltam érthető. Ez a gép nem lett átalakítva, csupán elromlott benne a kapcsoló. Azonban 5 évig zörgött az orrom előtt fúrás közben a vásárlásától kezdve, így arra gondoltam, hogy rakok bele normálisabb csapágyakat. Az pedig nem egyedi, hogy amikor az orvos felvágja a beteget gyógyítási szándékkal, akkor szembesül a tényleges feladatokkal. Sokkal könnyebb dolgom lehetett volna, ha műhelyem van, nem vendégségben, állva kellet volna köszörülnöm hasmagasságban, rendes támaszték nélkül, szerény világítással. Ja, és még, csak a két kezem re támaszkodhattam az egész projekt alatt, meg nagy satut sem nézne el az asszony a lakótelepi lakásban.... A hozzászólás módosítva: Máj 4, 2021
|
Bejelentkezés
Hirdetés |

Reggel óta nem találom, melyik témában van.