Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Rendelés külföldről (eBay - Paypal)
VÁM és ÁFA jellegű kérdéseket/hozzászólásokat, indoklás nélkül törlik a moderátorok!
Lapozás: OK   212 / 251
(#) nedudgi válasza eyess hozzászólására (») Júl 8, 2021 /
 
Könyvelésnél lehet, hogy a számla számít, de ebben az esetben a vámeljárás elé állítás időpontja számít, így szerepel a rendeletben.
A galambokat tehát csempészésre használták stb. esetén.
A hozzászólás módosítva: Júl 8, 2021
(#) pipi válasza mcc hozzászólására (») Júl 8, 2021 /
 
Az áfával nincs tennivaló ha már kifizetted a cuccal, de sajna a posta vámkezelést akkor is ki kell fizetned itthon.
(#) bolond6 válasza eyess hozzászólására (») Júl 8, 2021 /
 
Kétlem. Eleve része az eljárásnak, hogy ha irreálisan alacsony ár van feltüntetve a számlán, akkor a vámosok határozzák meg, mennyi az áru valós értéke.

Rossz a példád. Ha te régen árut hoztál át a határon, a vámos úgy vámolta el, ahogy a legutolsó postagalambos üzenetben előírták neki. Most is ez történik: ott vagy a határon a nagy bumm idejére datált számlával igazolt áruddal, a vámos pedig elvámolja a mai szabályok alapján.
(#) eyess válasza bolond6 hozzászólására (») Júl 8, 2021 /
 
Ezért jogtalan pont az egész úgy ahogy van.Ez visszamenőleges alkalmazás .Ha én megrendelek egy szolgáltatás , vagy egy kötelező biztosítást mondjuk autó , akkor amikor esedékes ugye kifizeti a tulaj.Viszont ha ár változás lépne fel valamilyen okból , akkor azt a már megrendelt szolgáltatásra már nem alkalmazandó , csak következő évtől, tehát a következő befizetésnél.És itt ebben az esetben is csak akkor lenne szabad kivetni ezeket az adókat , ha az a adott törvény meghozatalának időpontja után rendeltek terméket. Mert akkor joggal írta itt valaki , hogy akkor visszamenőleg amióta létezik ebay mindenkinek minden rendelésére ki lehetne vetni ami bejött az országba.Sajnos amikor az eu bírálta az országunkat a jogállamiság tekintetében , hát ezzel ők is bebizonyították ,hogy ők sem különbek.
(#) nedudgi válasza eyess hozzászólására (») Júl 8, 2021 /
 
A rendelet két éve megjelent, a hatálybalépés időpontja 2021 január/július első napja. Ebből a szempontból korrekt.
(#) eyess válasza nedudgi hozzászólására (») Júl 8, 2021 /
 
A megjelenés , és a hatályba lépés az két dolog És ettől még az eu nem hinném hogy korrekt lenne , mert akkor alkalmazná az országonkénti áfa , és vám különbözetet , mivel a keresetek sem egyformák , így miért fizetünk ugyan annyit mint ahol jóval nagyobbak a keresetek.Ez lenne az a fenne nagy korrektség ?
(#) Bakman válasza eyess hozzászólására (») Júl 8, 2021 /
 
Nem jogtalan mert megszavazták (és lehet visszamenőleges is), de ettől mélyebben ne tárgyaljuk ki, mert az már politika és az itt tilos.

Kár ezen rugózni, nem lesz jobb. Esetleg attól, hogy egy-két élelmesebb távolkeleti eladó raktárt üzemeltet az EU területén. Nyílván az élelmesebbje már rég megtette ezt a lépést.
A hozzászólás módosítva: Júl 8, 2021
(#) nedudgi válasza eyess hozzászólására (») Júl 8, 2021 / 1
 
Írtam volt, előre bejelentették. Ez a korrekt. A többi részével én sem értek egyet, de nem politizálok.
Aki akart, időben rendelhetett.
(#) eyess válasza Bakman hozzászólására (») Júl 8, 2021 /
 
Igen igazad van csak egy gondolat még.Ugye most Kína az aki ,ezt a legjobban elszenvedi majd.Viszont ők nagyon is okosan csinálták azt , hogy az áruikat világszerte tudták terjeszteni olyan áron , hogy azzal versenyezni képtelenség volt.És akkor jött az eu ezzel a lépéssel , hogy adóztassa a tagálamban lévőket, aki onnan rendel , vagy az eun kívűlről.Ez egy nagy baklövés volt , mert a Kínai megfogja találni annak a lehetőségét , hogy ezt az iparágat amit folytattak az megmaradjon nekik.Ez szinte biztosra vehető.
(#) eyess válasza nedudgi hozzászólására (») Júl 8, 2021 /
 
Igen ez is igaz viszont én 2019 be honnan tudjam , hogy 2021 ben mire lesz szükségen , hogy előre megrendeljem , hogy ne essek bele a rendeletbe.Ez szúrta valakinek a szemét , de nem lesz tőle boldogabb .Sok ember tönkre fog emiatt menni itthon is meg külföldön is .
(#) bolond6 válasza eyess hozzászólására (») Júl 8, 2021 /
 
Szerinted a magyar államnak el kellene tekinteni a vámbevételtől és hasonlóktól, ha pl. a kínai gyártó/exportőr/szállítmányozó negyed/fél/egy/száz év alatt teljesíti a rendelésed? Neked a vámhatósággal akkor lesz hivatalos kapcsolatod, amikor vámoltatod az árut. És az nem negyed/fél/egy/száz éve volt, hanem most van, amikor ideért a termék.

Hogy jön ide a biztosítás? Bármely szerződést lehet módosítani, ha valamennyi szerződő fél beleegyezik.

(Amúgy a biztosítás is olyan rossz példa, mint a postagalambos volt, mert a biztosítás az érvényessége alatti időben keletkezett károkra/eseményekre vonatkozik, vagyis a biztosítás megkötése előtt fennálló helyzetet nem oldhatsz meg a biztosítás terhére. Lefordítva: a vámkezelést nem veheted igénybe korábbi feltételekkel, mint ahogy a magánimportos küldeményed vámkezelése elkezdődött.)
(#) nedudgi válasza eyess hozzászólására (») Júl 9, 2021 /
 
Amit 2019-ben rendeltél, az legkésőbb 2020-ban megérkezett, vagy visszatérítést kaptál, ha kértél. A 2021 májusi fordulópont után rendelt holmi az, ami kétesélyes. Igazad is van, de májustól az új feltételekkel kell kalkulálni.
A hozzászólás módosítva: Júl 9, 2021
(#) eyess válasza nedudgi hozzászólására (») Júl 9, 2021 / 1
 
A 2019 es dátumot csak szemléltetés képen írtam.Mivel voltak olyanok is akiknek 3-4 hónap után érkezett meg a rendelése.Ugyanis a járvány miatt mindenhol látható volt az , hogy a szállítási idő megnövekedett .Így még visszatérítést sem lehetett kezdeményezni csak várni.Nem minden esetben volt ez így , de volt rá példa , hogy olykor olykor nagyon hosszú idő múlva érkezett meg a rendelés .És akkor most jön ez a rendelet .Szóval itt az idő tényező az amit figyelembe kellene venni ugyebár.Minden törvény attól a naptól fogva él amikor hatályba lépett .Tehát attól a dátumtól kezdve való rendelésekre igaz ez.És az előtti rendelésekre nem érvényes.Visszamenőleges alkalmazás a mesébe nincs.
(#) bbb válasza eyess hozzászólására (») Júl 9, 2021 /
 
Abban az esetben lehetne igazad, ha már megrendeléskor ott kopognál a vámhivatal ajtaján, hogy remélhetőleg ez fog érkezni egyszer. Egyáltalán nem visszamenőleges az, amikor azt mondják neked, hogy ami ettől a naptól kezdve be fog érkezni, arra rátesszük a díjat. A visszamenőlegesség az lenne, ha azt mondanák, hogy amit már ki is szállítottak neked az elmúlt fél évben, arra fizess még be ennyit meg annyit.
De merthogy te akkor kerülsz a vámhivatal orra elé, amikor beérkezik a csomagod (és a rendelet is a beérkezett holmikra vonatkozik, nem pedig a megrendeltre), így kár is ezen morfondírozni, hogy hú meg ha... Volt pár hónapod (éved) felkészülni rá, hogy a majd egyszer megérkező holmikra rá fog kerülni ez a sarc, s nem egy vigyázat leopárd táblával ellátott bezárt ajtó mögött volt elzárva ez a tudás a sötét pincében, ahova egy félig leomlott lépcső vezetett le.
(#) eyess válasza bbb hozzászólására (») Júl 9, 2021 /
 
Nem nekem kel kopogni a Vámhivatal ajtaján .azért van a dátum , hogy a törvényre kerülés előtti rendelésekre ez nem vonatkozik .Ezt nekik kell figyelni nem nekünk.
(#) tbarath hozzászólása Júl 9, 2021 /
 
Kérlek hagyjátok már abba!
Fent nagyon egyértelműen le van írva, hogy ez nem ide való.
(#) nedudgi válasza eyess hozzászólására (») Júl 9, 2021 / 1
 
'19-től a vízcsapból is folyt az ÁFA kiterjesztése a 22 euró alatti küldeményekre, úgy, hogy ismert volt a '21 január elsejei időpont. Ehhez képest kaptunk még egy fél évet.
(#) SzilCsong válasza nedudgi hozzászólására (») Júl 11, 2021 /
 
Nem az áfával van a gond, hanem a 400ft/ csomag vámkezelési költséggel, ami nem igazán volt beharangozva. Ha ezt tudtam volna, még jobban betárazok. Nyilvánvaló, hogy az egyesével rendelt ledszalagok ideje lejárt
(#) nedudgi válasza SzilCsong hozzászólására (») Júl 11, 2021 /
 
Ha erre válaszolok, még az falumat is kitiltják a HobbiElektronikáról, és sóval hintik be a helyét...
(#) attika válasza SzilCsong hozzászólására (») Júl 11, 2021 /
 
Nagyon rég óta beszéltek arról, hogy sávos lesz a díjszabás, csak azt nem lehetett tudni sokáig, hogy mennyi lesz pontosan az összeg.

Az IOSS-ről már több mint egy éve, hogy írtak.
Semmi nem volt titokban.
(#) eyess válasza attika hozzászólására (») Júl 11, 2021 /
 
Nem is az a lényeg , hogy titok volt e vagy sem , hanem az , hogy aránytalan az egész a többi országhoz képest.
(#) attika válasza eyess hozzászólására (») Júl 11, 2021 /
 
Idézet:
„ami nem igazán volt beharangozva.”

Én erre írtam, hogy nem volt titok.
Amúgy meg teljesen mindegy, hogy aránytalan vagy sem, ez van, vagy elfogadjuk, vagy nem vásárolunk kintről semmit.

Én az utóbbihoz fogok tartozni egy jó darabig.
(#) eyess válasza attika hozzászólására (») Júl 11, 2021 /
 
Egyébként én is az utóbbihoz fogok tartozni , de szerintem sok mindenki más is még.Ez egy baklövés volt akárki is találta ki .De nem féltem én a kínaiakat biztos vagyok benne hogy megfogják találni rá a megoldást .És nem úgy mint az európaiak , hogy csak az adózás az egyetlen megoldás .Eddig is elárasztották a kínai termékek az egész világot ezután még jobban fogják , ha meg lesz rá a megoldás.
(#) Ge Lee válasza eyess hozzászólására (») Júl 11, 2021 /
 
Idézet:
„Eddig is elárasztották a kínai termékek az egész világot ezután még jobban fogják”
Gondolom, egyik oka épp ennek az elkerülése volt. A mai "korszerűnek" mondott világban ez a tevékenység nem mindenkinek adatik meg, vagyis ezt is tűzzel vassal fogják irtani, avagy szankcionálni. Elég csak visszaemlékezni mit csináltak az étolajjal, amikor kb. harmadába került mint a gázolaj. Nekiálltak törvényileg tiltani az üzemanyagként történő használatát, plusz, most már drágább is, hogy senkinek eszébe se jusson a dízelbe beletölteni.
Hát kérdem én, ha kifizettem a vételárát (akkor 170Ft volt 1 liter) nem teljesen mindegy hogy utána mit csinálok vele? Hát nem, mert akkor annyival kevesebbet veszek az agyonadóztatott üzemanyagukból. Itt nagyjából ugyanez van, rontva van az európai ipar termelése, meg ki van kerülve az adó. Majd most nem lesz, vagy mégis, vagy mégse. Mindig az okosabb lesz előnyben egy ideig.
(#) tursaba hozzászólása Júl 11, 2021 /
 
Szinte minden iparág nyugatról áttette a gépsorokat Kínába, mert ott a munkabér szinte semmi költség. A gyártmányon ugyanúgy Siemens, stb. volt. Amit a béren megtakarítottak ment a profitba.
Hasonlóképp, mint nálunk a minimálbérrel fizetett gyártósorok dolgozói. Ötlet mindig van a nagyobb profit kisajtolására.
(#) Kovidivi hozzászólása Júl 11, 2021 /
 
Számomra új infó, lehet másnak is (vagy rosszul tudom): de ha pl. aliexpress-ről, vagy ebay-ről megrendelünk valamit, és az online felület velünk már kifizetteti a megfelelő %-os plusz költséget, akkor amikor kihozza a postás nem kerül kiszámlázásra a sávosan meghatározott min 399Ft-ot, mivel a postának nem is kell a csomaggal semmit sem dolgoznia! Ez az Importsteuer (importadó) Ausztriában 5€-tól kezdődik. Majd kiderül, de azt olvastam, ha az online üzlet rendelkezik IOSS számmal, akkor ők bonyolítják le a százalékos részesedést.
Azért nem Áfát írtam, mert Ausztriában behozatali adónak nevezik, 19%, meg importadó van, erre jön még rá a vám azt hiszem 150€ felett. Minden pénznek más neve van, nehogy az ember be tudja azonosítani...
A lényeg, hogy ha csak ennyi változik, hogy 20-30%-kal drágábbak lesznek a kínai termékek és minden automatikusan a háttérben zajlik, akkor az nekem megfelelő lesz, elfogadható, de a termékenkénti 5€ plusz már nem (Magyaroszágon 399Ft).
A hozzászólás módosítva: Júl 11, 2021
(#) Kovidivi válasza mcc hozzászólására (») Júl 11, 2021 /
 
Reméljük, hogy úgy lesz ahogy írtad!
(#) Kovidivi válasza eyess hozzászólására (») Júl 11, 2021 /
 
Nem tudom, más országban hogy megy, de most írtam, ha a posta végzi a vámolást, akkor 5€ a költsége, mint magyarországon 399Ft. Németországban 6€, ha a DHL végzi, a postát nem tudom. Szóval az arányosság az kb. 4.3x drágább Ausztriában, mint Magyaroszágon.
(#) eyess hozzászólása Júl 11, 2021 /
 
Teljesen mindegy honnan nézzük , hogy a gyártósorok ott vannak , mert ott olcsóbb a munkaerő , akkor megint hülyeség volt ez a rendelet , mert úgy visszafog esni a kereslet , hogy akár csőd helyzetbe is kerülhet egy egy ilyen tulaj.
A másik meg az , hogy hiába az adó ezzel csak azt érték el , hogy ott is egy válság helyzetet teremtettel ezzel.Ha meg majd Európába akarnak gyártani az meg jobb lesz magasabb bérek magasabb költségek stb.Szóval elég érdekes , hogy kinek volt ez az érdeke , mert akárhogy is nézzük ez a rendelet kárt okoz itt is , ott is , és szerintem mindenkinek .Nyerni senki nem fog ezen több mint valószínű.
A hozzászólás módosítva: Júl 11, 2021
(#) helektro válasza Kovidivi hozzászólására (») Júl 11, 2021 /
 
"de ha pl. aliexpress-ről, vagy ebay-ről megrendelünk valamit, és az online felület velünk már kifizetteti a megfelelő %-os plusz költséget, akkor amikor kihozza a postás nem kerül kiszámlázásra a sávosan meghatározott min 399Ft-ot, mivel a postának nem is kell a csomaggal semmit sem dolgoznia!"

Hát ez nem egészen így van a posta oldalán található GYÍK alapján:
"Miért kell vámkezelni azokat az árukat, amelyeknél az áfát a webshopban már kifizették (IOSS alkalmazásával)?

A vámeljárás során minden EU-n kívülről rendelt áru tartalmú küldeményhez vám-árunyilatkozatot kell benyújtani a NAV felé, függetlenül attól, hogy az áfa megfizetésére a külföldi webáruházban előzetesen már sor került-e. A Posta a vámügyintézésért a Postai Szolgáltatások Általános Szerződéses Feltételekben meghatározott közreműködői díjat számít fel, melynek összege online fizetés esetén 399 Ft*, kézbesítéskor történő fizetéskor 799 Ft*.
*2021. július 1-jén érvényes díjszabás szerint."
Posta GYÍK
Következő: »»   212 / 251
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem