Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Azt a flexibilis csövet dobd ki, nem jósolok neki hosszú életet. Ilyen állapotú cső okozott hatszámjegyű kárt pár éve. Fizette a biztosító, de egy ideig eltartott a javítás.
A hozzászólás módosítva: Szept 4, 2021
Csak megerősíteni tudom Kovidivi fórumtársunk a pénteki19:19 hozzászólását. Ettől tökéletesenben nem lehet megfogalmazni.
Én kínlódtam annó nagyon sokat a penésszel, hólyagos fal, repedt tapéta, vizes, nyirkos járólap. Jónak tituált valójában telis tele rejtett hibákkal levő albérletekbe sodort az utam. Nem volt megfelwlő fűtés, szigetelés. Most mióta (2018) sikerült venni egy kis nyaralót amit utólag elkezdtem téliesíteni, így ezáltal bekuckóztunk ide. Sehol egy penész, sőt olyan szárazság vam bent mint a deszka! Reggel úgy kelek fel hogy ki vagyok tikkadva, innom kell. Miért? Azért mert feltörtem a járdát, alámentem az XPS 5 cm lapokkal (keresztbe 60 cm) és lent van kb 30 centire 30 meg fent. Ezáltal minimális a talajból a beton alapzat által átszivárgó víz mennnyisége. A fűtés java része nem azzal szökik el, hogy a nedves falat igyekszek melegíteni... Ez még + energiával jár a párologtatás -mint tudjuk, de ez télen nekünk nem hasznos mert a párolgás hűtést eredményez (pl klíma működése). Szóval ilyen tegyél be egy pára vízgyűjtőt, meg dobj be 26 ventilátort meg 32,5 centire húzd el a falaktól a szekrényt, kár megpróbálni. Nem ér semmit. Ne kílnódj ezekkel. Én azt mondom, egyszerkell rászánni a pénzt normálisan meg kell csinálni. Vettem 2 bála 5centis XPS, 12 flakon pur hab (építési ragasztó), hungarocell golyó, + a nagy gép cakk pakk volt 120-140 ezer kb. De nagyon megérte! Kiteregetek és a vastag farmer, paplan, kabát akármi megszárad reggelre, és nem kell ventilatorral fújni. Nyílván normálisan vissza van mellé túrva a föld nem pedig a sitt. A hozzászólás módosítva: Szept 4, 2021
Nem is elsősorban vizet szigeteltél mert azt elég lett volna a beton alap és az első téglasor között, hanem hőt. Azon a részen kevesebb meleg távozik, kevésbé hűl le a fal belső fele alul, így a pára is kevésbé csapódik le. Passzív házakban nem 5 hanem 25-30 centi szigetelést tesznek oda, és nem csak 60 centit hanem az alap is teljes egészében szigetelve van, ahogy a falak is, gyakorlatilag teljesen be van bugyolálva az egész ház. Hőveszteség igazából csak a nyílászárókon van, meg az automata szellőző rendszeren ami a levegőcserét biztosítja (meg akár a fűtést is).
Mitől fényes a fal az utolsó képen? És a "nagy gép" az micsoda?
Szerintem fúró-bontókalapács. (Puskáztam, rá van írva a kartondobozára
![]() A hozzászólás módosítva: Szept 4, 2021
Manapság mindenhol építkeznek. Ha az ember megy az utcán, olykor láthat érdekességeket. Tetőcsere esetén nincs felső koszurú, a téglákra rakják az áthidalókat, meg mint az utolsó egyik csoda, az ház alapjának szigetelése a járdaszint alá sikerült, úgy húsz centivel. Most arra járva láttam a "frappáns" megoldást. Az egyenes járda a ház előtt megtörik, lesüllyed azzal a húsz centivel. Azonban ezzel van egy kis probléma, mivel ez így olyan lett, mint egy vizesárok a ház előtt.
A hozzászólás módosítva: Szept 4, 2021
Valami nagyon olcsó, merev lapot szeretnék venni. Kaptam egy nagyflexből készített asztali körfűrészt. A legnagyobb, megoldatlan problémám vele, hogy a fűrészport mindenfelé szórja, szeretném összegyűjteni.
A képen látható műanyag lemez is megfelelne, de nem tudom, hogy keressem. nem ismerem a nevét. Remélem jól látszik, hogy körülbelül három rétegből áll, mint a hullámpapír. Papír nem jó, télen gyakran kap sok párát a lehetséges tárolási helyén. Súlyos szempont még a kis súly, mert mágnessel fogom rögzíteni.
Légkamrás lemez vagy polikarbonát lemez a neve.
Azokat ismerem, ez nem az. Valami csomagolóanyag lehet, mert azt a darabot felújításkor hagyták itt a melósok. A bútorhátlapnál olcsóbb anyagot keresek.
Ilyesmiket is csinálnak ebből az anyagból.
Tényleg, csomagolóanyagnak is használnak hasonlót. Réges régen láttam ilyenből csomagoló dobozt, hasonlót mint a kartondobozok. A bálázógéphez a bálázó kötél volt benne annó, de biztos máshol is használják.
Nálunk az acél lemez tekercseket is ezzel csomagolják. Némelyik a 22 tonnát is eléri. Sajnos innen kivinni semmit nem lehet.
![]()
A kukáskocsi személyzetével csak lehet tárgyalni
![]()
Sajnos már nem járok Dombóvár környékére, de virtuálisan megérdemelsz egy sörözést.
Kék színben tudok adni raklap méretben. A 17-ik kerületbe fel tudom vinni.
Köszönöm a felajánlást. Írok egy üzenetet.
Majd iszunk egyet egymás egészségére önállóan
![]()
Sziasztok!
Egyéni vállalkozó vagyok, filmgyártással foglalkozom. Felmerült, hogy néhány nehezen fellelhető kábelt, adaptert legyártanék a magam és barátaim számára. Viszont nem lenne hátrány, ha ezt ki is tudnám számlázni. Meg tudjátok mondani milyen TEÁOR szám tartozhat ehhez a tevékenységhez?
Milyen fűtési alternatívát ismertek a radiátor időszakos kiváltására? A szivattyút kivették a rendszerből. Kályha kémény híján nem lehetséges. Az infra panelt ismerem még. Mit hagytam ki?
Az infrát felejtsd.
Napkollektor, sörkollektor. A hozzászólás módosítva: Szept 6, 2021
Milyen szivattyút, milyen rendszerből? Hogyhogy nincs kémény?
A bejárat előtt oldalt van egy bojler amit majd holnap munka után lefotózok. Az előző tulaj nem csak a világító testeket szerelte le de a keringető szivattyút is. A fürdőszobába megmaradt a meleg vizes bojler.
Elektromos fűtőpanel vagy konvektor, elektromos fűtőfólia padlófűtéshez, olajradiátor...
Srácok a furgle márkát ismeri valaki? A mostani székem olyan állapotban van, hogy lassan megérett a cserére. A műhelybe éppen még elmegy. Most le van akciózva éppen, csak azt nem tudom, érdemes e megvenni. Hallottatok róla valamit, mondjuk mint márka? Vagy ez is csak egy budget kategória?
Sziasztok,
Van-e valakinek tapasztalata nyomkövető funkciós karórával? Egy idősebb személy részére keresném. 1. Bővebben: Link 2. Bővebben: Link 3. Bővebben: Link Igazából a legfontosabb dolog az lenne, hogy lehessen tudni, merre van és tudjon jelzést adni, ha rosszul van (de még magánál van). A miértet ne feszegessük, egyszerűen elébe próbálunk menni dolgoknak. Aggodalom. Minden hasznos, segítő infót köszönök!
Most pár napig nem lesz szükség fűtésre, olcsóbb szivattyút 1-2 nap alatt 15 rugó alatt is lehet venni, házhozszállítással.
A honlapja alapján nem tűnik rossznak. De!
Széket csak akkor vegyél, ha már legalább egyszer beleültél valamelyik boltban és ücsörögtél benne egy negyedórát. Nem ismerem az alkatod, de ezek a "gémer székek" piszok kényelmetlenek tudnak lenni. Egy pár darabot végigpróbáltam a százezres kategóriáig, s egyik se volt megfelelő. Amit linkeltél, annak az ülőlapja kb. 46cm széles, azaz inkább keskeny. Az oldalpárnák szintén a lábnál rendesen tudnak nyomni pont emiatt. Súlyra 136kg körül írja a határt, ha ezt tudja tartani (azért általában ez nem szokott gondot jelenteni, ebben az árkategóriában, hozzák a ráírt értéket), akkor ennek a görgői se fognak hamar kitörni. Én végül a Möbelix "Claudia" fantázianevű székét vettem meg, ami szövet és a 140kg teherbírás mellett még elég széles is, nem nyomja se a lábam, se a családi ékszert, mert nem kell összeszorítanom a lábaim. Hosszú távú tapasztalatom viszont, hogy ez se tökéletes, az ülőpozíció inkább a hátradőlésnek kedvez, amit én annyira nem preferálok, jobb szeretek egyenesen ülni. Elfeküdni benne hátradöntve viszont remek ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |