Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Hát igen, én is attól a 45cm keskeny ülőfelülettől félek.
![]() Nem értem, miért nem tudnak ebből szélesebbet csinálni... Párat kipróbáltam már amiket felénk lehet kapni, bár azok sem túl szélesek. A mostaniban rendesen elférek, de alacsony a háttámlája. Nekem épp hogy valami magas háttámlás kellene, mert általában hátradőlve használom, a billentyűt a karfa felé húzva kényelmes. A másik meg az, hogy tévét is ebből nézek, azt meg mégis csak kényelmesebb hátradőlve, nem úgy min aki karót nyelt... Sajna ezt a típust nem láttam még sehol itt felénk, bár nem is nagyon van nagy kipróbálható választél.
Az ilyen óráknak két igazi nyűgje lehet...
1) legyen töltve 2) legyen rajta Csak gyorsan rápillantottam az első linkre, de hirtelen nem találtam meg, hogy mennyi időt is bír egy szuszra, illetve, hogy vajon melyik GSM hálózatban működik (sokszor lehet, hogy csak a 2G-t tudja). A SIM kártyáról ezeknél ki kell kapcsolni a PIN kódot, előre szólok, hogy ez ne legyen meglepi a "miért nem működik" esetében. GPS jelet elvileg kicsit jobban látnak, mint egy átlag alsókategóriás mobiltelefon, de ezeket többnyire csak SMS parancsokkal tudod beállítgatni, így érdemes olyan kártyát beletenni, ami sok SMS küldését engedi a havidíjba belefoglalva. A miértet nem is faggatom, viszont a hogyanra még egy dolgot tudok javasolni, ami ugyan nem olcsó, de megérheti - orvosi adatokat tartalmazó karkötő. Néhány (8+) éve a rendelőintézetben láttam hírdetni olyan szolgáltatást, ahol az adatokat lekérhető formában tárolták, hogy a mentősök hozzáférjenek, de a sima belegravírozott szöveg is segítség lehet. Persze most richtig nem találom melyik volt az, de a proID is egy ilyen termék, ahol évi 10$-ért lehet online profilod, amit a karkötőn lévő azonosítóval nézhetsz meg.
Attól az ülőfelülettől félhetsz is, a két oldalsó párna miatt nyomhatja a lábad mindkét oldalt. Hozzá a kartámasz sincs túl messze egymástól, s keskenynek is tűnik, a 2", az kicsit több csak, mint 5cm...
A magassága jónak néz ki, de a fejnél lévő párna szintén hülye találmány, ha feküdni akarsz benne. Azt ajánlom, hogy járj körbe néhány boltot, ahol székeket árulnak és nyugodtan a "főnöki szék" szekcióban nézelődj! Nem lesz egyszerű futam, nekem legalábbis nem volt az. Möbelix és Mömax azt gondolnád ugyan az - hát nem. A két cég egy ívású, a központjuk is egymás mellett van, a honlapjuk talán csak színben tér el egymástól, de az áruválaszték különbözik valamelyest. Az összes szimpatikus széket üld végig, magas támlást inkább csak gémer és főnöki elnevezéssel fogsz találni. De ott van még a Jysk, Ikea, XXLutz, de a nagyobb élelmiszerboltok, mint a Tesco, Auchan is forgalmaznak székeket. Tudom, sok bolt, de te fogsz benne ülni, érdemes végigjárni és végigpróbálni. Amit még ne hagyj figyelmen kívül, az a szék szövetanyaga. Bőr kell, mikroszálas, műanyag, vagy szövet? Személy szerint a szövet mellett tettem le a voksom, de ezt az öreg macsek a már nem rendesen koptatott karmaival képes elemi szálakra szedni csak azzal, hogy felugrik bele, ezért folyamatosan van benne pokróc... S majdnem kifelejtettem... A lábelrendezés se mindegy ám! Hiába öt ágú mindegyik, mégis ha hülyén rendezik el valami dizájn megfontolásból mondjuk megtekerve, vagy valami, akkor előfordulhat, hogy borulékony lesz a szék! A munkahelyemen van olyan fajta, amelyikben hirtelen oldalra vetődő, alkatrészért lenyúló mozdulatot nem szabad tennem, vagy borulok vele ![]() Idézet: „A bejárat előtt oldalt van egy bojler amit majd holnap munka után lefotózok. Az előző tulaj nem csak a világító testeket szerelte le de a keringető szivattyút is.” Bojlerben nem szokott keringető szivattyú lenni... ![]() Ha olyan fehér téglatest, amibe legalább három cső megy és villany is, akkor lehet hogy van gáz meg központi fűtéses a kecó? Ez esetben sürgősen nekiállnék felmérni a rendszert, van rá szűk egy hónapod hogy életre leheld... Elvinni a keringetőt, nem volt egy szép dolog. Szerintem aki erre képes, az sok minden másra is. Nem lepődnék meg rajta, ha lenne még más tréfás dolog is. ![]() A hozzászólás módosítva: Szept 7, 2021
A márkát nem ismerem, se a konkrét széket. De ebben az árkategóriában (40-50k HUF) van Ikeában a Markus nevű szék, azt sokan dícsérték. Egyik havert ilyenbe ültették a cégnél, vett ilyet magának otthonra is.
Persze nyilván ez ahhoz képest jó, amennyibe kerül, ez nem egy 2000 dolláros profi szék. És persze próbálni kell.
Van itt rovarológus? Ma ilyet fogtam a motor dudájával. Éppen le is tüdőzhettem volna, csak akkor nem lenne képem róla. Mintha egy krumplibogár és egy darázs nászából született volna ... mindegy, én még ilyet nem láttam.
Sziasztok,
Olyan szerelőt keresek, aki képes egy gáztűzhely sütőjét rendbe tenni. Az a probléma, hogy kis lángon (illetve hőfokon, mert ez hőfokszabályzós) kialszik. Lehet, hogy egy tisztítás elég neki, nem tudom, nem értek hozzá. (Nem is akarok, a gáztól félek.) Bp. 9. kerületben kellene házhoz jönni, ez még fontos paraméter. Ha valaki ismer a fentieknek megfelelő szakit akkor kérem segítsen. Köszi, Tamás A hozzászólás módosítva: Szept 7, 2021
Nem vagyok rovarológus, de szerintem egy zengőlégy.
![]()
Valami olyasmi ... olyan 50 éve láttam egy darazsat nyelt motorost az út mellett, csúnyán kék volt a feje. De a gégemetszés megmentette.
Ezt komolyabb következmények nélkül letüdőzhettem volna. Csak veszek egy zárt sisakot ![]()
Én múltkor valamilyen pillangó féleséget szívtam fel bicajozás közben. Pont bele az orrlyukamba.
![]() Lehet már lerakta bennen a petéket. ![]()
A Markus szék helyett inkább azt a szőke leányzót kérném, aki a honlapjukon bemutatja a használatát
![]()
Itt keleten nem nagyon van túl sok választék, kb egy jysk ahol van vagy tíz féle szék ugyan, de az alacsony háttámla miatt kb 8-9ki is esik. A tescót mondani se merem, mióta lefelezték én széket nemigen láttam ott, de az előtt is kb ugyan az volt a helyzet, mint a jyskben. Obi praktiker és társainál még ennyi sincs készleten. A mömax egy két éve jött ide , lenyúlta a baumax csarnokát miután az lelépett, ott van valamivel több választék, de úgy vettem észre, magas háttámlás az náluk is ritkaságszámba megy. Náluk igaz van pár azt mondom még ez talán jó is lehet, de azok is már inkább a 150-200K feletti kategória. Na most ha az is cirka 3-4 évet bír, azért meg szerintem nem érdemes kiadni annyit. A 3-4 évet a budget 50E alatti is kihúzott nálam mindig. Mondjuk az is igaz, hogy mind a ketőt hegesztenem kellett, mert a teleszkóp és ülőfelület összekötő fémlemez valóban csak biliacél, talán ha 2-es lehet. Na meg a hinta funkció is megadja magát mert a lemezbe fúrt lyuk úgy kitágul a kopástól, hogy hiába fixálnám le, akkor is hintázik, szóval nálam előbb utóbb az is hegesztésre kerül...
A hozzászólás módosítva: Szept 7, 2021
Nos ha az a kis édes szöszi is járna hozzá szó nélkül máris megvenném...
De így első ránézésre nekem az ilyen szövet meg hálós székek nem igazán jönnek számításba. A háló rész előbb utóbb szerintem megnyúlik. Ahogy a karfát elnézem, nagyon vékony, a felfogató csavarból is keveslem a kettőt, nem három ponton van rögzítve, a háttámlához kellett volna még egy rögzítési pont. Sőt a rajta lévő párna is éppenhogy csak lehelletnyi vékony. Részemről mindenképp olyan karfásat preferálom, ami legalább három ponton rögzített, tehát kettő az ülőfelülethez, egy pedig a karfához rögzít. Annál is inkább, mert úgy a háttámla is fixebb, mint ahogy ezen van... Mint említettem, én néha fekszek is benne jódarabig...
A legszomorúbb az, hogy még a 100k -s székeknél is hasonlóan rossz véleményeket lehet olvasni...
Ami sajnos egy öt perces kipróbálás alatt úgysem derül ki. Ráadásul ennyi kessért még ez is csak gagyi textilbőr meg műbőr, ami ugyebár kb 2-3 évet bír, aztán elkezd repedezni... Komolyan, múltkor már azon gondolkodtam, veszek bontóban egy merci jobb/bal első bőr ülést vagy 20-30k -ért és ráhegesztem a mostani szék csillagkerekes talpára... ![]() A hozzászólás módosítva: Szept 7, 2021
Én ugyan ezt tettem egy B5 Passat üléssel. Csak ez nagyon koszos volt, és többször ki kellett takarítanom, mire szép lett. Lassan 3 hónapja használom, és egyik sem volt ilyen jó. A kartámasz néha hiányzik róla, de annyira nem, hogy nekiálljak rászerelni a donorként használt székét, amiről a talp is származik. Hozzáteszem, az kényelmes volt, de műbőr kiléte miatt elkezdett lehullani róla a műbőr felső rétege, és egyrészt széthordtam a lakásban, másrészt elég csúnya volt. Na ez az autó üléssel nem fog előfordulni. A legviccesebb, hogy fűthető, télre valami tápegységet túrok neki, sokat dolgozom a szabadban, este kellemes lesz benn üldögélni
![]()
Nekem az előző volt egy FIAT Punto 1-esből, de dög nehéz volt, egy idő után (kb. 10 évet használtam így) már nem volt olyan kényelmes használni. Igaz én fa talapzatot csináltam neki, ami önmagában is nehéz volt (így nem borult fel a szék), és a legnagyobb gond a rögzítés állandó szétjövésével volt, mert a csavarok valahogy mindig kitekeredtek, hiába volt önzáróval megoldva. A heggesztett megoldás biztos jobb, de már nem vacakoltam vele, vettem inkább ezt a Claudia nevűt, amit lassan több, mint egy éve nyúzok és még bírja.
Az jó, akkor nem csak nekem van ilyen agyament ötletem úgy látom...
Bár én a karfát mindenképpen integrálnám azért...
A szöszit elsőre nem is láttam, köszi h felhívtátok rá a figyelmemet
![]() A témával kapcsolatban találtam egy fórumtémát: Bővebben: Link. Itt is sokan dícsérik a Markus-t ("Diszpécserek 0-24/7 használják az IKEA Markus székeket, Az első vásárlást 2011-re mondják a kollégák. Ha nem ők kaptak az elsőből, akkor 2012-kor biztosan. Idén cseréltük valami hibával, talán gázrugó. A diszpcserek elégedettek vele."), de hátha találsz valami szimpatikusat is. Itt találtam a Steelcase Leap-et is (Link), barátságos az ára. Viszont lehet nem hülyeség összeszedni a jobb márkákat (Steelcase, Herman Miller, stb.), és megnézni vaterán, jófogáson használtan. Esetleg valamilyen iroda felszámolós bandákat végigkérdezni. Én anno Apámnak egy ilyen hirdetési oldalon vettem 8000 Ft-ért olyan íróasztalt, amihez képest az áruházas 50 ezres asztalok viccnek tűntek. Idézet: „A szöszit elsőre nem is láttam, köszi h felhívtátok rá a figyelmemet” Én nem találom. Adsz egy linket? Megvan! Nekem is kell egy ilyen! ![]() "Nincs készleten!" 2 szürke MARKUS készleten van a(z) Örs vezér téri IKEA áruházban(2021. 09. 07. 18:44). A hozzászólás módosítva: Szept 7, 2021
Ennyi maradt.
Hát ha gondolod, akkor a store11 -ben lentebb görgetve is van egy barna kis édesség...
Csak ha nem ragaszkodsz feltétlen a szőkékhez... ![]() A hozzászólás módosítva: Szept 7, 2021
Na, az Ikeában meg néznek mint a birkák, hogy mi ez a hirtelen forgalom növekedés! Én is megkerestem
![]()
Köszi. Nem mondom, mutatós, de a szöszi......
![]()
Na ezt is le lehet bontani és jöhet az újratervezés.
Fűtésnek szerintem kicsit sovány, meg nem látom a hőszivattyús rendszer többi részét.
![]() Szerintem a kolléga az idén már ne sörpadot vegyen a találkozóra, dugipénznek lesz ott még bőven helye. ![]() A hozzászólás módosítva: Szept 7, 2021
Mert csak a radiátorok vannak felszerelve.
Lehet jobban járnál, ha tennél fel mindenről képeket, mert ugye igy csak találgatunk, meg mindenki osztja az észt a jó melegből...
Ez egy villanybojler volt keringetőszivattyúval? Láttam ilyet vagy 20 éve: 2×120 l bojlerrel, "ingyen" árammal, ~40 m2-t fűtött ki. És úgy gazdaságos volt.
![]() A hozzászólás módosítva: Szept 7, 2021
|
Bejelentkezés
Hirdetés |