Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Rendelés külföldről (eBay - Paypal)
VÁM és ÁFA jellegű kérdéseket/hozzászólásokat, indoklás nélkül törlik a moderátorok!
Lapozás: OK   218 / 250
(#) pajesz66 hozzászólása Szept 6, 2021 /
 
Két csomagom érkezett mostanában Kínából, mindkettőre duplán kellett fizetnem az ÁFÁ-t... Ügyfélszolgálattal felvettem a kapcsolatot, ahol azt mondták, hogy majd visszatérítik, de ennek az átfutási ideje 90+30nap... (no comment). Ezek után most van úton két csomagom Németországból, az e-bay-en nem fizettem ÁFÁ-t, remélem itthon sem kell ezek után....
(#) tbarath válasza pajesz66 hozzászólására (») Szept 7, 2021 /
 
Németország is EU, Magyarország is, vámúnió ugye, a részletek 25x le lettek írva az elmúlt pár hónapban.
(#) Régi motoros hozzászólása Szept 7, 2021 /
 
Estét...

Srácok van köztetek aki szokott amazon.de -n rendelni? Én még nem rendeltem ott, de beregisztráltam, mert egy esztergára hajtok. Ott találtam a legköltséghatékonyabb gépet.

Csak azt nem tudom, hogy lehet ott az eladónak írni? Konkrétan az érdekelne, valóban németből küldik az árut? Mert ha nem, nem szeretném benyelni a "harmadik országból" érkező csomagokra rászámolt áfát és vámot. Olyan infót meg nem találtam, hogy honnan küldenék...
A hozzászólás módosítva: Szept 7, 2021
(#) Massawa válasza Régi motoros hozzászólására (») Szept 7, 2021 / 2
 
Az Amazon.de mindent vámoltan kinál, azaz semmi extra költséged nem lesz,
(#) Régi motoros válasza Massawa hozzászólására (») Szept 7, 2021 /
 
Jó, csak biztos akarok lenni a dologban...
(#) Massawa válasza Régi motoros hozzászólására (») Szept 7, 2021 /
 
Az Amazonon nem igen tárgyalhatsz az eladoval. Az árut vagy az Amazon szállitja ( oda van irva a jobb oldalon) vagy a beszállito, de az Amazon felkerésére és te mindig az Amazonnak fizetsz.
Van az Amazonon egy chat felület, ott ezt tisztázhatod akár élö beszélgetéssel is, de nem az eladoval.
(#) Régi motoros válasza Massawa hozzászólására (») Szept 7, 2021 /
 
Akkor azt még nem találtam meg... Majd körbenézek...
(#) mazso1988 hozzászólása Szept 23, 2021 /
 
Én sajnos póruljártam. Ebay-en keresztül rendeltem igaz Oroszországból,és mikor fizettem a végösszeget Paypal-al felszámolta az adót autómatikusan az Ebay. Ami szerintem normális is,most mikor a Magyar Posta kézbesítette a rendelt árut újból kifizetteték velem a vámot.
(#) Régi motoros válasza mazso1988 hozzászólására (») Szept 23, 2021 /
 
Be kell mutatni nekik a számlát, és akkor visszafizetik, úgy tudom...
(#) mazso1988 válasza Régi motoros hozzászólására (») Szept 23, 2021 /
 
Voltam bent a postán azt mondták hogy én az ÁFÁ-t fizettem ki vásárláskor, ők meg a Vámot + a Vámkezelési díjat fizettették meg velem.
(#) Régi motoros válasza mazso1988 hozzászólására (») Szept 23, 2021 /
 
Vám csak 150 euró felett van. Ha drágábban rendeltél, akkor jogos, egyébként nem.
Kezelési költség az lehet 800Ft, ha átvételkor fizeted a postán, és álítólag 300Ft, ha bankkártyával, miután értesítettek emailben, de arra csak két napod van úgy tudom.
Nehogy véletlen be tudd fizetni időben, arra hajtanak.

Ezt én is megettem már párszor sajnos.
(#) attika válasza Régi motoros hozzászólására (») Szept 23, 2021 /
 
399ft-ért Te mehetsz be a postára, ez a Te üzemanyag költséged amit nekik fizetsz ki.
799ft-ért már kihozzák házhoz.
(#) Régi motoros válasza attika hozzászólására (») Szept 23, 2021 /
 
Szerintem akkor is kihozzák, ha bankkártyával fizeted be online.
Az értesítési mailben kapod a direkt linket talán.
Csak hát én mindig két nap után vettem észre, így már nem lehetett fizetni kártyával.
Így már csak a számlát láthatod a kapott linken, hogy 0Ft áfa + 800 ügyintézési díj.
(#) proba válasza Régi motoros hozzászólására (») Szept 23, 2021 /
 
Idézet:
„Nehogy véletlen be tudd fizetni időben, arra hajtanak.”

Ha jól működik, akkor korrekt a dolog. Nekem legalábbis mindig megjött az SMS. Ha két nap alatt nem reagáltál, akkor mégis meddig ne vigyék ki a csomagot? Az sem lenne jó, ha az SMS célt téveszt, te meg várod a csomagot hetekig hiába.
(#) diginewl válasza diginewl hozzászólására (») Szept 27, 2021 /
 
Ez egy kísérlet volt:
Két csomagot rendeltem ugyanattól az eladótól az Alin. Mind a kettőnél megfizettem vásárláskor a 27% Áfá-t is, melyet igazolt az Aliexpressz. Az első csomagot rábíztam a Posta automatikus vámkezelésére. Ennek az lett az eredménye, hogy újra, a csomagátvételkor is kifizetetették a +27%Áfá-t. Beadtam egy kérelmet felülvizsgálatra.... csak bízni lehet benne, hogy történik majd valami.
A második csomagnál, amikor feladta az eladó, kitöltöttem egy előzetes vámkezelési megbízást, melyben az egyéb menüpontba beírtam nagy betűkkel: az ÁFÁT megfizettem a webáruházban. Amint beért a csomag Budapestre, kértek még adatokat - amiket már előtte a megbízáshoz is csatoltam. Állt egy hetet a vámon, kaptam egy 399Ft-os fizetési meghagyást. Azt kifizettem, és 3 nap múlva megkaptam a csomagot, utólag fizetni nem kellett rá.
Nekem ebből az jön le, hogy mindenképpen érdemes előre egy nyilatkozatot beküldeni. Ami nagyon furcsa, hogy a második csomagnál az eljárási illetéket - amit mindenképpen meg kell fizetni - arra az e-mail címre jött, amit a webáruháznak adtam meg, és nem arra amin az egész vámeljárás futott..... Vajon honnan tudta a Posta/Vám azt, és ha tudta, akkor az első csomagnál miért nem küldött egy e-mailt, vagy sms-t (mert ezeket akkor is tudták). Csupa-csupa kérdés vagyok, de inkább örülök, hogy sikerült...
(#) Kovidivi válasza diginewl hozzászólására (») Szept 27, 2021 /
 
Nekem jött már válasz az osztrák vámhivataltól (Bécsixlakos vagyok), 3 oldalon keresztül tárgyalják hivatali szöveggel, hogy ők az akkor megkapható adatok alapján mindent jól csináltak (ez csak a 19% adóra vonatkozik), ha vissza akarom kapni az 5€-s "kezelési költséget is", ahhoz nekik semmi közük, és keressem fel a postát. Tehát: a duplán kifizetett adó TELJESEN rendben van! Szánalmas. A posta is szerintem le fog terelni... De teszek egy próbát.
Egyedüli jó a rosszban, hogy a 80€-s termék átcsúszott (mármint aliexpressen ki van minden előre fizetve), sőt, a csomagok nagy része is. Bezzeg a 2$-os csomagra jött a kiszámlázott néhány centnyi adó plusz az 5$ kez. költség...
Az aliexpress is megváltoztatta a rendszerét, senki sem tudja, mit fizet ki.
A hozzászólás módosítva: Szept 27, 2021
(#) kameleon2 hozzászólása Szept 29, 2021 /
 
Sziasztok! Jó ideje rendelek már, de ilyet nem pipáltam. 0 Ft VÁM 0Ft ÁFA, de van külön postai díj, miközben én megyek a csomagért a postaközpontba. Kicsit elszaladt a ló - úgy látom. Akkor eddig mit fizettem ki, ha egyszer Kínában is kifizetik a csomagszállítást? Mert nem utánvétes a csomag. Ki mit tud ennek a hátteréről, azon kívül, hogy fejés?
(#) Kovidivi válasza kameleon2 hozzászólására (») Szept 29, 2021 /
 
Mit csinálnak a postások, ha a csomagért az embernek kell személyesen elmennie?
(#) tbarath válasza kameleon2 hozzászólására (») Szept 29, 2021 / 1
 
Vámkezelés díja. Attól h 0% a vám (és az ÁFA), attól még "dolgoznak vele".
(#) kameleon2 válasza tbarath hozzászólására (») Szept 29, 2021 /
 
Nos igen. 3 nap alatt beérkezik és ülnek rajta 2-3 hetet. Ha ezt munkának hívjuk, akkor igen. Én 3 nap alatt megoldanám ezt a kérdést egy jól bevált módszerrel. Anno egy igazgató kérdezte az épp kávézgató kollégákat, hogy sok a munka? Igen! Alig győzzük! Másnapra kirúgta a felét. Harmadnap már győzték...
(#) proba válasza Kovidivi hozzászólására (») Szept 29, 2021 /
 
Valamiért a kínai hivatalos postával ( regszám CN ) feladott csomagokat vám elé állítják ( 400/800Ft ) tetszik nem tetszik alapon, ami meg az alin szokásos sokszámos követéssel jön, az elkerüli a posta vámos részlegét, így a kezelési költségét is. Legalábbis én ezt figyeltem ki, kis összegű csomagoknál. Ami árnyalja a képet, az alin feladott csomagok vagy ingyen szállítás ( kínai állami posta... 400/800ft ) vagy 1-4eur és számsor nyomkövetés. Így a fizetendő + 1-3 eur borítékolható, de csak egyszer vonják.
(#) Alkotó válasza kameleon2 hozzászólására (») Szept 29, 2021 /
 
Félre érted a tényeket. Ez nem az a díj amiért a Posta hozza-viszi a dolgokat, hanem annak az eljárásnak a díja ami megállapította a fizetendő ÁFA-t és vámot.
Ezt nem utólag találják ki, előre lehet tudni, hogy pontosan ennyibe kerül (ha elektronikusan fizeted). Megjegyzem, korábban az összeg sokkal-sokkal nagyobb volt, tehát kis túlzással akár még méltányosnak is tudnám nevezni.
(#) Régi motoros válasza Alkotó hozzászólására (») Szept 29, 2021 /
 
Idézet:
„Megjegyzem, korábban az összeg sokkal-sokkal nagyobb volt...”

Te miről beszélsz ember? Jómagam közel 10 éves kb 200-300 keletről rendelt csomag után, garantálom, hogy amíg be nem vezették az ÁFA fizetést minden csomag után, addig a posta egy vasat nem számolt fel semmilyen "intézkedés" címén. Még akkor sem, ha az eljárás során ÁFÁ-t kellett fizetnem,
mert a csomag értéke X euró feletti volt. Hiába a posta intézte a vámoltatást.

Ez alól csak a futár általi vámkezelés (pl DHL UPS stb) volt kivétel, amiért már eleve fizethettél drágább szállítási díjat, ha gyorsan kellett valami, plusz a vámkezelési költséget, mert azt akkor már automatikusan a csomagküldő intézte. Az igaz, hogy ők bizony a 6-8 szorosát elkérték annak,
mint amit most kér a posta, a nagy semmiért.

Ha normál szállítást kértél, és a POSTA intézte, azért nem fizetett senki semmit,
teljesen függetlenül attól, hogy a vizsgálat végén 0 Ft, vagy X öszegű ÁFA jött ki a végén.
Ha te igen, akkor téged átvágtak.

Annak idején papír alapon küldték ki levélben a nyilatkozatot, amit ki kellett tölteni, hogy őket bízod meg, majd csatolni mellé a fizetési igazolást. Ezt ők továbbították a NAV felé (hogy szintén papír alapon, vagy már elektronikusan, gőzöm nincs), és az adatok alapján ott meg visszaküldték a posta felé, hogy kiadható e áfa fizetés nélkül a csomag, vagy X Ft áfát kell utána beszedni,
és csak az után adható ki. Aztán ha szükség volt rá, a befizetett áfát továbbították a navnak.

Szóval itt az a nagy helyzet, kérem szépen, hogy a posta is megelégelte az ingyen szolgáltatást gondolom, és mikor eltörölték az áfa mentességet, a posta úgy gondolta, hogy ez most jó alkalom lesz arra, hogy ők is kérjenek egy szeletet a tortából...
A hozzászólás módosítva: Szept 29, 2021
(#) Ge Lee válasza proba hozzászólására (») Szept 29, 2021 /
 
Idézet:
„Valamiért a kínai hivatalos postával ( regszám CN ) feladott csomagokat vám elé állítják ( 400/800Ft ) tetszik nem tetszik alapon”
Nekem az a gyanúm, hogy a rendelések mennyisége miatt. Többektől hallottam hogy rendeltek más (nem Kína) országokból, és a nagyobb összegű (több tízezer Ft) rendeléseket is sarc nélkül megkapták, gyakorlatilag ugyanúgy mintha az unión belülről jött volna. Kis számú rendelések, senki nem figyeli, vagy nem érdekli őket (most még).
(#) Alkotó válasza Régi motoros hozzászólására (») Szept 29, 2021 /
 
Köszönöm a titulust, találónak érzem az "ember"-t.
Talán nekem néhánnyal kevesebb tapasztalatom van mint neked, de azért mellékeltem egy megbízási részletet (az én saját kezű X-eimet látod rajta), amin megjelöltem a régi eljárási díjat.
Ezt minden olyan esetben kifizettem, amikor kellett ÁFA-t és/vagy vámot fizetnem. Ha a két költség nem merült fel, akkor valóban díjtalan volt a postai közreműködés.

díj.jpg
    
(#) Régi motoros válasza Alkotó hozzászólására (») Szept 29, 2021 /
 
Pardon, igazad van, kicsit elragadtattam magam.
Én valahogy sose fizettem ilyesmit, érdekes módon...
(#) proba válasza Régi motoros hozzászólására (») Szept 29, 2021 /
 
Az új áfaszámitás előtti időkből tapasztalat, lehetett választani, ha én vámkezeltetem, akkor 1xxx ha a posta akkor meg kicsit több. Ezt tőlem is lenyúlták, rosszul is esett. Talán 2-3 éve. Hogy előtte mi volt, azt nem tudom, nekem csak ez az egy afférom volt velük.
A hozzászólás módosítva: Szept 29, 2021
(#) mcc hozzászólása Szept 30, 2021 /
 
Rendeltem Angliából. Megkaptam emailben, hogy mennyit kell fizessek. Sikeresen befizettem az ÁFÁ-t és a kezelési költséget bankkártyával. Igaz, hogy a visszaigazolás helyett egy 404-es hibakódra futottam. Azonban amikor újra rákattintottam az emailben küldött linkre, ott már az szerepelt, hogy megfizettem a közterheket.
A meglepetés ma hajnalban érkezett (2 hét után), amikor is két emailben értesítettek, hogy sikertelen volt a fizetésem. Teendőt azonban nem neveztek meg, sőt megköszönték, hogy az ő szolgáltatásukat vettem igénybe
(#) mraulajos válasza mcc hozzászólására (») Szept 30, 2021 /
 
Ma hajnalban, én is kaptam ilyet.
(#) sany válasza mcc hozzászólására (») Szept 30, 2021 /
 
Én is kaptam:

Idézet:
„Megrendelését az alábbi adatokkal igazoljuk vissza:

Megszakított kártyás fizetési folyamat”


Már ki van fizetve, nekem is a csomag. Meg már 07.07 kifizettem.
Következő: »»   218 / 250
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem