Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Codefon kaputelefon
 
Témaindító: ovaozse, idő: Márc 24, 2013
Lapozás: OK   25 / 29
(#) Laciveszp hozzászólása Júl 9, 2021 /
 
Sziasztok!

A következőben kérném a segítségeteket. Van egy EVKT800 központ. Azt kellene megoldani, hogy ha becsöngetnek egy egyik lakásba, akkor a relé húzzon meg, adjon egy kontaktot. Tulajdonképpen, hogy érthető legyen, amikor becsöngetnek, egy meglévő vezeték nélküli csengőt is meg kéne vezérelni.
Próbálkoztam opocsatolóval a hangszóró kimeneten, addig jó, hogy amikor csöngetek, akkor meghúz a relé és elenged, viszont ahogy felveszem a kagylót, folymatosan meghúz.
Segítségeteket előre köszönöm.

Üdv, Laci
(#) mormogipapa válasza BeniSec hozzászólására (») Júl 12, 2021 /
 
Betöltök egy eeprom táblát akkor látnom kellene azt hogy hány darab proxi van föltanítva?
(#) Tyll válasza Laciveszp hozzászólására (») Júl 14, 2021 /
 
Szerintem neked ez kell!
(#) BeniSec válasza mormogipapa hozzászólására (») Júl 15, 2021 /
 
Szia

Elvben igen, DE hibásan számol, úgyhogy NEM
lesz időm kijavítom, tudom mi a baj, csak rá kellene ülni egy kicsit..
(#) robert03 hozzászólása Júl 21, 2021 /
 
Sziasztok! Gondnok vagyok egy társasházban és azzal a problémával kerestek meg, hogy az egyik lakás csengője nem működik. Codefone MKT lakáskészülék van a lakásban, lent pedig codefone digitális központ MKT illesztőpanellal. 10 emeletes panel és szintenként 6 lakás van ebből az egyikben nem működik a csengő. A központnál csengő oszcillátor van. A csengő és a lakáskészülék között folytonos a vezeték és a nyomógomb is rendben van. Lehet esetleg lakáskészülék hiba ami miatt nem csönget vagy szakadt valahol a feljövő csengő oszcillátortól a vezeték? Nem tudom, hogy anno ezeket a vezetékeket hogy vitték fel végig a 10 szintre, van benne vajon szintenként leágazás vagy minden lakáshoz külön csengő szál megy. Azt tudom hogy az MKT panelból minden lakáshoz külön szál megy fel a címzés végett, illetve a közös szál is csak egy szál ami felmegy a lakásokhoz, de gondolom valahol 6 felé megy és még lakásonként is leágazik. Az a baj, hogy nem látok sehol sem vezeték kötést vagy vakolva lenne a kötés?
(#) PP hozzászólása Aug 14, 2021 /
 
Sziasztok,

A csatolt képen látható kaputelefon van a társasházban, az adott lakáskészülékkel. Ha jól tudom van proximity-s nyitásra is lehetőség. A problémám, hogy ha kóddal nyitom a kaput, akkor a lakásban jelez a telefon. Ettől viszont a kutya megőrül, és addig ugat, amíg fel nem érek a harmadikra (4 emelet, lift nélkül). A szomszédokkal nem akarok emiatt konfliktust, ezért ezt a jelzést szeretném kiiktatni. Milyen lehetőségek vannak erre (kutya eliminálásán, és hangszálainak átvágásán kívül )? Igazából bármilyen megoldás érdekelne, készülékcsere, utólagos kapcsoló beiktatása, amivel ideiglenesen le tudom kapcsolni akár a teljes készüléket, a kapunyitás hangjának végleges megszüntetése, akármi... Arra rájöttem, hogy ha lent beütöm a kódot, megnyomom a törlést, majd azonnal mégegyszer a törlést, akkor nem játsza végig a dallamot, csak annyit belőle, amennyi a két törlés gomb lenyomása közt eltelt idő (tehát ha elég gyors vagyok, akkor csak pittyen egyet)... egy ideig ez működött, nem ugatott a kutya, de sajnos úgy néz ki már rájött erre a trükkre is.
A hozzászólás módosítva: Aug 14, 2021

merged.jpg
    
(#) mormogipapa válasza PP hozzászólására (») Aug 16, 2021 / 1
 
Ez egy Kate és nem Codefon tehát rossz helyre raktad fel a kérdést de válaszolok. A Felcsengetés módosítás menübe van de ahhoz tudni kell a szerelői kódot ami ennél nem a központra van írva hanem a kódtáblára ha nincs megváltoztatva
(#) kopaszka hozzászólása Aug 29, 2021 /
 
Sziasztok,

Kaputelefonokat, beléptetőket is telepítek, üzemeltetek, de még nem dolgoztam a Codefone-nal, mármint még nem telepítettem, programoztam. Most megtaláltak egy társasházból, ahol 4 lépcsőházban van ilyen kaputelefon. Egyenlőre csak képet kaptam róla. Jelenleg csak proxyval/kártyával használják, kóddal nem lehet belépni. Az a kérdésem, hogy kártyát kiadni, illetve törölni, csak a központnál lehet "manuálisan"? Lehetséges lekérdezni, milyen kártyák lettek kiadva, azon belül is, melyik lakáshoz? Akár a belső memória kiolvasásával? Van mód bármilyen felügyeletre? Illetve van-e rá mód, hogy a proxy olvasó kommunikációjából ( milyen kommunikációt használ, egyedi, vagy pl Weigand?) kinyerni valahogy a kártyaszámot olvasáskor, hogy azt fel tudjam dolgozni egy tetszőleges eszközzel, amivel logolni tudom a használatot?

Előre is köszönöm a segítséget
üdv:
Sanyi

IMG_1256.jpeg
    
(#) 93hmate hozzászólása Aug 29, 2021 /
 
Sziasztok! Nemrég költöztem be új lakóhelyemre és meglepődve tapasztaltam, hogy a szomszéd az én kódommal jár be. Mivel többszöri felszólítás után is ignorálta kérésem, hívtam ki szakembert, aki kb 40 másodperc alatt megoldotta a problémám, maximálisan elégedett vagyok vele mivel így legalább nem csipog a telefon random időpontokban és ébreszt fel mondjuk egy 12 órás munka előtti alvásból. Na de a lényeg: a szakember életében először járt nálam, sosem találkoztunk, kevesebb, mint egy hete van meg a száma, mégis úgy hatolt át a rendszeren, mint forró kés a vajon. Így jön a kérdés: ha nem kellett csavarozni a panelt a kaputelefon utolsó négy számjegyének megváltoztatásához, de mégis meg tudtuk változtatni, gyanítom van valamilyen általános reset code vagy hasonló. Ez esetleg valahol fellelhető publikusan? A válaszokat előre is köszönöm!
A hozzászólás módosítva: Aug 29, 2021
(#) proba válasza 93hmate hozzászólására (») Aug 29, 2021 /
 
Ha ő telepítette/javította, a master kódot simán tudhatja.( készülékenként egyedi, ha jót akar felírtra magának) Azon kívül nem gondolnám hogy egyszerűen bejutna.
(#) teglascs hozzászólása Aug 31, 2021 /
 
Sziasztok,
ez analóg vagy digitális?
Elnézést a képminőségért.
Köszönöm.
(#) Tomi111 válasza teglascs hozzászólására (») Aug 31, 2021 / 1
 
Digitális panel és a beállított lakáskód a 19-es.
( a jumperekkel kettes számrendszerben állítható, alul az 1-es)
(#) teglascs válasza Tomi111 hozzászólására (») Szept 1, 2021 /
 
Köszönöm. A csengőkapcsoló a jobb oldalra van bekötve, ugye?
(#) Tomi111 válasza teglascs hozzászólására (») Szept 1, 2021 / 1
 
Igen, a jobb oldali a csengőgomb.
(#) teglascs válasza Tomi111 hozzászólására (») Szept 1, 2021 /
 
Köszönöm.
(#) halacs45 hozzászólása Szept 27, 2021 /
 
Sziasztok!

Digitális Codefon kaputelefon van a társasházunknál. Olyan mint a csatolt képen, annyi különbséggel, hogy csak egy névtábla tartozik hozzá nem több.

Tudna valaki segíteni, hogyan kell kicserélni a névtáblát? Addig megvan, hogy kicsavarom a négy csavart a névtábla körül. Gyanítom aztán leveszem és ott cserélem ki valahogy a papírt.

Ahogy eddig bekukucskáltam ott még pici hatlap fej csavarokkal van rögzítve valahogy és van egy gyanúm szerint rözitetlen világító panel is.

Mire érdemes vigyázzak? Hanyas csillag-villáskulcs kell hozzá? Kell még bármi más? A méret pontos névtábla megvan a 4 lyukkal rajta, annak a sablonját megtaláltam.

Köszi előre is!

codefon.jpeg
    
(#) Tomi111 válasza halacs45 hozzászólására (») Szept 28, 2021 / 1
 
Szia! Nem tudom, mindegyik ugyanolyan-e? A miénknek kisebb a névtáblája, téglalap alakú, kb a tiédnek a fele. A külső imbuszcsavarokba 2,5-es kulcs megy, ha jól emlékszem. Utána belül 3-as csavaranyák fogják a plexit. Ezek elvileg 5,5-esek, de kombinált fogóval a legegyszerűbb vagy egyszerűen kézzel lecsavarni őket. A papír két plexi között van. A külső átlátszó (ezt ki sem kell venni) a belső tejfehér. A kettő között van a papír. A miénkben gyárilag két szofitaizzó( 12V-osak sorba kötve, így fél fénnyel örök) volt a világítás, a műanyag foglalat kétoldalú ragasztóval a hátlapra nyomva( ami persze elenged idővel és a foglalat is eltörik) (Én már cseréltem led szalagra, graetz+soros ellenállás nem árt, eredetileg váltót kap a izzó)
A hozzászólás módosítva: Szept 28, 2021
(#) moohely hozzászólása Szept 29, 2021 /
 
DP3000 probléma

Kedves Fórumozók!
Van egy 5lakásos társasházi dp3000 kaputelefon és az a problémám hogy néha random mód visszaállítja a gyári értéket a mágneszár nyitási időtartamánál. Ami azt eredményezi hogy 255másodpercig nyitja szegény zárat. Próbáltam már reseteléssel is újraindítani. Esetleg ezeken lehet szoftvert frissíteni? Vagy mitől lehet ilyen instabil? Amúgy 2018-as gyártás.

Köszönöm válaszotokat!

Dávid
(#) Tyll válasza moohely hozzászólására (») Szept 30, 2021 /
 
DP 3000 az már csak ilyen! 10 ből 9 hibás! Csere (nem DP3000 re)!
(#) dehogyisnem válasza Tyll hozzászólására (») Szept 30, 2021 / 1
 
Hát igen... Én is ezt szerettem volna kifejteni, de nem akartam vitát generálni...
Beragadó relé, lefagyó billentyűzet, visszaálló beállitások, érzéketlen RFID, a piros plexit sűrűbben kell cserélni... Stb... A sikmágnes direkt vezérlésén kívűl semmi pozitívuma nincs.
Túltervezték..
Csereközpontnak jó max.
A hozzászólás módosítva: Szept 30, 2021
(#) Tyll válasza dehogyisnem hozzászólására (») Okt 1, 2021 /
 
Azért még az pozitívum a Codefonnal szemben, hogy programozásnál kiírja a beállított értéket!
(#) bakadave hozzászólása Okt 10, 2021 /
 
Sziasztok!

Van rá esély, hogy valamelyikőtöknél van kapcsolási rajz Codefon MKT lakáskészülékhez? Vissza lehetne méregetni, de gondoltam megkérdezem hátha megúszom.
EVKT-hoz már találtam.

Köszönöm
(#) azétis hozzászólása Okt 12, 2021 /
 
Szegénykém 30 éve szolgál, szűrkehályogtól" kezdve minden baja lett Néha random is becsönget magától. Egy ötlet javaslat mai modernre ami képet is ád. megbízható esetleg beszereléssel egyben. Előre is KÖSZÖNÖM.

IMG_1498.jpg
    
(#) dehogyisnem hozzászólása Okt 15, 2021 / 1
 
Szevasztok!
Lenne olyan kedves valaki, aki megtenné, hogy a képen látható részről küldene egy jobb minőségű felvételt? Mondjuk úgy hogy az alkatrészek feliratai is látszódnak? Elkó is ha szabad kérnem...
Tisztelettel:
Tibor
(#) t0bi hozzászólása Nov 1, 2021 /
 
Sziasztok!
Van ez a központ és a barátomnál van egy ilyen telefon, ami persze nem működik. A szerelő sem tudta megcsinálni. Lenne két kérdésem, hátha tud valaki válaszolni:
Ki lehet cserélni a telefont digitálisra? (van egy ilyenem)
Ha igen, hogy kell bekötni?
Előre is köszönöm!
(#) teglascs válasza dehogyisnem hozzászólására (») Nov 2, 2021 /
 
De ez minek is a belseje?
(#) Tyll válasza t0bi hozzászólására (») Nov 3, 2021 / 1
 
Szia!
Nem! (Illetve elég macerás)
Ezt tudod felrakni: MKT Tesla
Bővebben: Link
(#) dehogyisnem válasza dehogyisnem hozzászólására (») Nov 4, 2021 /
 
Tyll Fórumtárs segítségével megoldva!
Köszönettel:
(#) dehogyisnem válasza teglascs hozzászólására (») Nov 4, 2021 /
 
Szia !
Bocs nem láttam kihez intézed kérdésed..
Megoldódott közben. Codefon kártyás központ amúgy...
Köszi
(#) bakadave válasza bakadave hozzászólására (») Nov 7, 2021 / 1
 
Sziasztok!
Ha valakinek esetleg kellene, itt van a kapcsolási rajz MKT lakáskészülékhez.
A hozzászólás módosítva: Nov 7, 2021
Következő: »»   25 / 29
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem