Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD TV probléma
 
Témaindító: ReFi, idő: Szept 17, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   171 / 208
(#) szs válasza antiktelefon hozzászólására (») Nov 1, 2021 /
 
Igen, azt akartam kérdezni. Azt tudom, hogy árammal, azt is értem, hogy a negatív ágon korlátoz (mert valahol kell). Nem is véletlen van az a (számomra) borzalmas bonyolult áramkör a negatív láb után...
A kérdés csak annyi volt, hogy a tápfeszültsége hihető-e, hogy 24V körüli.
(#) szs válasza antiktelefon hozzászólására (») Nov 1, 2021 /
 
(közben írtam privátot is, mert az már oda tartozik)
(#) fityiszkukac hozzászólása Nov 14, 2021 /
 
Sziasztok.
Az ITT megtekinthető hibajelenséget produkálja a tv.
Rövid idő után állandósul a jelenség.
Van valakinek ötlete, mi okozhatja a hibát ?
Előre is köszönöm a válaszokat.
(#) Cinema válasza fityiszkukac hozzászólására (») Nov 14, 2021 /
 
Nem látni az egész képernyőt, de valami zavarás, földhurok a kábelezésben, vagy túl hosszú kábelezés is lehet a jelenség okozója.
Gyenge minőségű kábelek, egymáshoz képest eltérő hálózati csatlakozó pozíció, ami "kóbor-feszültséget" kelt a készülékek (TV-KTV- 230V-os hálózat, -számítógép - Médialejátszó, stb.) között.
A hálózati dugó fordított helyzetében is végig kell nézni, mikor a legjobb a képminőség és hangban sincs búgás, kerregés. Ha minden a helyére kerül, akkor ezen zavarok megszűnnek, vagy alig észrevehető értékre csökkenhetnek.
Ha ez még nem elég, elképzelhető, hogy kicsi a jelszint, vagy éppen túl nagy a bejövő jel, ekkor a szolgáltatót kell kérni, hogy javítson a helyzeten.

Üdv!
(#) deebo válasza fityiszkukac hozzászólására (») Nov 14, 2021 /
 
A kijelző és, vagy T-con kezd elfáradni, vagy csak kontakthiba a szalagkábeleken.
(#) fityiszkukac válasza deebo hozzászólására (») Nov 14, 2021 /
 
Köszi, én is ilyesmire gondoltam. A tv még csak 2-3 éves. A kontakt hibát mindjárt megpróbálom kizárni.
Esetleg a T-con panel megfelelő helyen való melegítése levegős forrasztóval hozhat némi sikert ?
Van, hogy bekapcsolás után néhány percig jó a kép...
A hozzászólás módosítva: Nov 14, 2021
(#) deebo válasza fityiszkukac hozzászólására (») Nov 14, 2021 /
 
Ne melegítsd egyelőre, derüljön ki, hogy mi a gond.
(#) fityiszkukac válasza deebo hozzászólására (») Nov 14, 2021 /
 
A kábel mind két végét megtörölgettem kontakt spray -s törlővel, de bekapcsolás után kb. 5 perccel elkezdett bevillanni a jelenség, 15 percre rá pedig már majdnem folyamatos.
(#) fityiszkukac hozzászólása Nov 14, 2021 /
 
Küldök két képet amiken ugyan az a tartalom van, egyszer helyesen egyszer meg hibásan.
A hozzászólás módosítva: Nov 14, 2021
(#) zaza99 hozzászólása Nov 24, 2021 /
 
Sziasztok!
Samsung UE40D5500 tv 10 másodperc működés után újraindul. A távirányítóra reagál, újraindulás előtti pillanatban viszont már nem veszi a távirányító jelét, lefagy és újraindul.

A tápegységében a kondikat kimértem, forrasztási probléma nem látszik a panelon.

Szerintetek mivel lehet a gond, mit kellene még megnéznem?
(#) Epu2 hozzászólása Nov 25, 2021 /
 
Üdv! A mi TV-nk túl jól működik. Legalább 10 % kép kilóg a láthatósági zónából. Beállításoknál csak nagyítani lehet. Lehet rá házi megoldás, vagy inkább szerviz.
(#) antiktelefon válasza Epu2 hozzászólására (») Nov 25, 2021 /
 
Ez így gyakorlatilag 0 info. Típus, bemenet, stb?
Amúgy menüben van még kép beállítás, 16:9, eredeti, 4:3 nyújtott ..
(#) Udvari Zsombor válasza Epu2 hozzászólására (») Nov 25, 2021 /
 
Ha kép kilóg, akkor nincs jól beállítva a kép megjelenítésére vonatkozó beállítás (pl. 16:9, eredeti, 4:3 nyújtott, stb.).
A hozzászólás módosítva: Nov 25, 2021
(#) bodgabo válasza zaza99 hozzászólására (») Nov 25, 2021 / 1
 
Nemrég volt nálam egy szintén Samsung hasoonló hibával, igaz az csak nagy felbontásnál (pl. ha HD adást néztek) indult újra. Először én is tápra gyanakodtam, mainboard csere lett a vége. Azóta jó.
(#) zaza99 válasza bodgabo hozzászólására (») Nov 25, 2021 /
 
Éreztem, hogy ezt fogod mondani.
Köszönöm.
(#) jdani válasza zaza99 hozzászólására (») Dec 1, 2021 / 1
 
Az UExxD5500 széria hibája az alaplapon lévő NAND. Ha van lehetőséged, újra kell írni. (kiforraszt, bele a programozóba, átír, visszaforraszt) De mivel nem mindennapi egy ilyen programozó, igy gondolom hogy nincs nálad ilyen.
Egyszer egy - már nem tudom milyen - fórumon olvastam, hogy fagyasztó sprayel lefagyasztva a NANDot meg lehet oldani a problémát. Meg is próbáltam.
Fagyasztó spraym nem volt, de öngyújtóba utántöltő gázam igen. Fejlabbal tartva, és az ICre nyomva szépen fagyosra hűtötte az ICt. Ekkor a tv nem kapcsolt ki rögtön. Volt annyi erkezesem hogy egy gyári beállítást csináljak. És ez meg is oldotta a problémát.
Ne kérdezd mi köze a fagynak hozzá, nemtudom, de nekem segített egyszer!

Volt más alkalom is, ahol hiába nyomtam rá, csak a kiforrasztas segített.
(#) sepu666 hozzászólása Dec 19, 2021 /
 
Jó napot mindenkinek. Olyan kérdésem lenne hogy tulajdonomba jutot egy orion lcd t32d típusu tv. Ami azt produkálja higy 230v allá helyezve 10másodperc után villog a standby led. A power, menu gomb nem csipan. A gombsort lehúzva ugyan ez. Még nem nagyon volt időm foglalkozni vele. Forumokon látam hogy táp vagy main lehet a ludas. Merre kezdjem a keresést. Köszönöm a segitséget.
(#) szs hozzászólása Dec 19, 2021 /
 
LG 32lj500 bütykölése:
Az úgy volt, hogy egy ilyen készüléket kaptam, üzemképtelenül, csináljak vele, amit akarok. A tápegysége volt beteg, és olyan módon, hogy én azzal elakadtam, ám antiktelefon fórumtársunk önkéntesen segített, -a számomra kivitelezhetetlen dolgokat szuperül megcsinálta. (a Zanyámnál kitűnően működik)
Ám, mivel én is sokat olvasgattam utána, hát láttam, hogy ez egy igen egyszerűre kihozott táp, összesen két feszültséget ad ki, egy 12V-ot a mainboard felé, és egy 15V-ot a háttérvilágítás felé (amiből némi furmány után végül 23,5V lesz a LED csatlakozásnál). A kész tápegységen meg is mértem, 12,6 és 15,6V-okat találtam mérni, a LED pozitívjánál 23,3V-ot.
Ezután tudatosan kerestem LG lj500-ast, hogy kipróbálhassam, ha külső tápról táplálom meg a szekunder kört, ugyan működésre tudom-e bírni? (a12V-os részt már előzőleg próbáltam, az ment, csak háttérvilágítás úgy nincs).
Végül találtam ugyanilyen készüléket, ugyanígy tápegységhibásat, adtam az első kettősdiódának 12V-ot, a másodiknak egy StepUp segítségével 15,1V-ot (az 1, kép szerint) -és működik!
A StepUp nem igazán férne be a burkolat alá, hacsak nem takarítom le a primer részt, azonban azt nem akartam, egyrészt hátha fejlődök, és majd egyszer meg tudom azt is javítani, másrészt: hadd kapjon levegőt. A hátlapon lett a végső helye (2, kép).
Jól működik így, a 12V/4,3A-es tápegység kézmeleg, a StepUp hideg 3 óra működés után is.
Így ni

Mindezt nem azért tettem közzé, mintha ez volna a TV javítás magasiskolája, azonban így az is megmentheti a készülékét még pár évre, aki nem tud kapcsolóüzemű tápegységet javítani, smd-t forrasztani. És mivel csak a kettősdiódák kimenetére lettek forrasztva a szálak, hát bármikor visszaalakítható az eredetire a tápegység.
A hozzászólás módosítva: Dec 19, 2021
(#) antiktelefon válasza szs hozzászólására (») Dec 19, 2021 /
 
Összességeben nem rossz technikailag, de annyira egyszerű az eredeti táp javítása, hogy engem nagyon idegesítene, hogy nem tökéletes.
Ha azonos jellegű a táp és veszel alkatrészeket ingyen kicserélem neked és megmutatom hogy lehet nagy pákával is smdt forrasztani.
(#) mószeraranka hozzászólása Dec 21, 2021 /
 
Jó napot.
Adott tesóm LG 42la620s tv-je,amelyben egyszer csak el ment a kép.
Szét szedtem,látszott hogy az egyik led fekete,kiégett.
Azt az egy ledet ki cseréltem,bár nem volt gyári ugyan olyan,de hasonló.
Most ha be kapcsolom egy pillanatra be villan a logo(szép a kép),majd ismét sötét lesz.
Mielőtt tönkre ment,vibrált a kép,ez talán fontos lehet.
A kérdésem az volna hogy érdemes a táp lapon keresgélni a hibát (mondjuk kondik) vagy ismét a világítás a rossz?
(#) deebo válasza mószeraranka hozzászólására (») Dec 21, 2021 /
 
Ritkán szokott csak egy led meghalni ilyenkor, keress tovább. De, az üzemi áram visszavétele nélkül tovább fognak hullani a ledek és cserélgetheted őket orrvérzésig. Hoszzútávú megoldást egyedül a komplett ledsorok cseréje és az áram visszavétele jelent.
(#) mószeraranka válasza deebo hozzászólására (») Dec 21, 2021 /
 
Köszönöm.Lehet hogy az lesz.És az áram visszavételét hogyan?
(#) misu74 hozzászólása Dec 23, 2021 /
 
Sziasztok !
Adott egy orion t32-dled tv, a képen látható hibát produkálja. Segítséget szeretnék kérni, hogy mi lehet a gond és esetleg hogy tudnám orvosolni a hibát ?
Válaszokat előre is köszönöm.

Addig is mindenkinek KELLEMES ÜNNEPEKET KÍVÁNOK !

tv.jpg
    
(#) sepu666 válasza sepu666 hozzászólására (») Dec 27, 2021 /
 
Jónapot mindenkinek. És kelemes ünnepeket. Alaplap is lehet defektes hogy nem kapcsolja a tápot? Vagy alaplap döglöt? Mere mérjek a main bordon? Esetleg találok róla rajzot?tápon kondik jók. És diódák is. Nekem a nagyfesz trafó tünik hibásnak. Típusát be írtam a keresőbe. De nem találtam hány ohm a lábak.
(#) deebo válasza sepu666 hozzászólására (») Dec 27, 2021 /
 
Ez igen. Először mérd meg, hogy a mainboard kap-e készenléti tápfeszültséget, ha igen, akkor nézd meg, hogy ad-e jelet a tápnak az indulásra, ha igen, de nem jön meg a többi üzemi feszültség, akkor a táp hibás. Hogy hogy jutottál el a "nagyfesz" trafóig, mindezek előtt az külön mókás a történetben.
(#) sepu666 válasza deebo hozzászólására (») Dec 29, 2021 /
 
Jó napot. Régeben javitotam egy samsung lcd-t. Azon a inverter panelon az összes el volt szálva. Bár ott cső is volt ami meg éget. Közben szereztem egy felújitott tápot. De ezel még a standby led sem világit. Meg mérem akkor a tápon kezdésnek.
(#) vladcepes hozzászólása Jan 7, 2022 /
 
Sziasztok!
Adott egy Samsung LCD tv, olyat csinál mostanság, hogy bekapcsolás után kb 2-3 másodpercig látszik a képernyőn az adás, aztán el is tűnik a hang az marad. (olyan mit egy rádió ). Szerintetek elsőre hol kellene keresni a hibát?
Válaszokat köszönöm!
(#) antiktelefon válasza vladcepes hozzászólására (») Jan 7, 2022 /
 
Mondjuk vakuval rávilágítással
Ha ad képet akkor megnézed ad-e feszt a backlightra a táp, ha igen, akkor led csere. Ha ccfl akkor meg jó nagy szívás lesz, mert lehet nem megfelelő áram, haldokló cső vagy trafó, elégett kábel meg minden.
A hozzászólás módosítva: Jan 7, 2022
(#) vladcepes válasza antiktelefon hozzászólására (») Jan 7, 2022 /
 
Köszi!
Nyilván ha drága mulatság lesz, akkor nem fogom kicserélni. Ha megtalál(juk)om a hibát és megéri vele foglalkozni(mármint árban) akkor ok. 14-éves. , ha olcsón megjavítható akkor nem dobjuk ki.
Előre is köszi.
(#) vladcepes válasza antiktelefon hozzászólására (») Jan 7, 2022 /
 
Találtam egy ilyet: TV pont ugyan ez a tv ugyan ezzel a hibával. Azt megkérdezhetem hogy ha ez lesz az akkor ezt az alkatrészt milyen néven keressem?
Következő: »»   171 / 208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem