Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Rendelés külföldről (eBay - Paypal)
VÁM és ÁFA jellegű kérdéseket/hozzászólásokat, indoklás nélkül törlik a moderátorok!
Lapozás: OK   222 / 250
(#) Alkotó válasza Kovidivi hozzászólására (») Nov 16, 2021 /
 
Nem tudok általános véleményt mondani, de az én tapasztalataim (néhány 10 db) pont az ellenkezője annak amit leírsz.
Mindenhol kifizetem előre az ÁFA-t (kínában is), majd szépen megjön amit rendeltem. Ez igaz a panelrendelésekre és az EBAY-ra (én ezeket használom), és igaz az EU-n belüli egyéb országokból rendelt tételekre is. Sőt, mióta az új rendszer van, hetekkel hamarabb itt van minden mint korábban.
A szállító változatos, amik egy része valóban Posta, de számos egyéb futárcég is megjelenik a palettán. Viszont az átadás mindenhol mentes a további költségektől, van akinél még alá sem kell írnom az átvételt.
Tehát nálam a rendszer jól működik, nem szembesültem eddig az itteni hőzöngők felvetéseivel (Kívánom, hogy így is maradjon!).
(#) sdrlab válasza Alkotó hozzászólására (») Nov 16, 2021 /
 
Nekem azóta óvatos kb 10 rendelésem volt csak az aliról..., 1 kivételével mindegyik zökkenőmentesen ment a szokott korábbi módon, az az a vásárláskor kifizetett ÁFÁ-n kívül más nem volt, és volt ami meglepően gyorsan megérkezett! Egy esetben viszont nem tudni miért, fizetni kellett a postának, egy nyamvadt 1,5$-os csomag után...
Összességében, ha ez az arány megmarad, végül is lehet vele együtt élni, ha már megemésztettük a vásárláskori mindenkori +ÁFÁ-t..., főleg, ha nem nagyon van hazai kereskedelmi alternatíva!
(#) rolie válasza Alkotó hozzászólására (») Nov 16, 2021 /
 
Kovidivi Ausztriában él, így az ő tapasztalatai nem az itthoni szolgáltatásokkal kapcsolatosak. A hazai szolgáltatókkal eddig nekem is jók a tapasztalataim, BG és NL végű követési számmal a Posta, az irányítószám végződésű csomagjaimat az ExpressOne futár hozta, mindegyik extra díjaktól mentesen. Aliexpress rendelések.
(#) Kovidivi válasza rolie hozzászólására (») Nov 16, 2021 /
 
Így van, plusz én nem 10 csomagot rendeltem eddig, hanem inkább 50-et, nagyobb értékben is. A kis csomagok átcsúsznak, mint írtam. A nagyobb, nehezebb csomagot elkapják. Mindenkinek ki fog alakulni a tapasztalata, örülök, ha másnak eddig pozitív volt. Nekem eddig 6x kellett (5x fizettem ténylegesen, egy csomag visszamegy a feladónak) fizetnem, pedig minden esetben előre le volt minden számlázva. Tehát kb. minden 9. csomag akadt fent.
3x írtam a vámhivatalnak, csak átírják a követési számot, és ugyanazt a sablont küldik el.
A hozzászólás módosítva: Nov 16, 2021
(#) Elektro.on válasza Kovidivi hozzászólására (») Nov 16, 2021 /
 
Nekem nem is annyira az áfa fizetéssel van problémám.
Nemrégiben rendeltem egy nagyjából 3000 Ft összegű apróságot Kínábol ebay -en.
Bő egy hét után jött a postától az SMS , hogy Vámtarifa..... fizessek be 470 akárhány forintot.
Online megtettem. Egy órán belül jött a visszaigazolás, hogy megkapták a pénzt.
Na innen tartott a postának 2,5 hétig a kiszállítás.
Hogy lehet az, hogy kínából hozzánk egy hét, országon belül majdnem három a szállítás?
A hozzászólás módosítva: Nov 16, 2021
(#) sany válasza rolie hozzászólására (») Nov 22, 2021 /
 
Nekem a szeptemberben rendelt ebay-es csomagok még nem értek ide.
(#) Ódenka hozzászólása Nov 24, 2021 /
 
gyakorlott vásárlókat kérdem:
Szeretnék a jueszből egy STK IC-t rendelni, ami 10 $ és a posta 18$.
Mit várhatok a postázás során? ÁFA, VÁM, nyaktiló...?
Köszönöm.
(#) nedudgi válasza Ódenka hozzászólására (») Nov 24, 2021 /
 
Ha elárulod, mi a szösz az juesz, akkor könnyebben kapsz választ.
(#) Ódenka válasza nedudgi hozzászólására (») Nov 24, 2021 /
 
US A merika...
A hozzászólás módosítva: Nov 24, 2021
(#) nedudgi válasza Ódenka hozzászólására (») Nov 24, 2021 /
 
Értem. Tehát az Európai Únión kívüli országból. Az ÁFA tuti, a vám szóra sem érdemes, a nyaktiló talán túlzás lenne, mivel még nem követted el a tettet. Az igazi büntetés az ügyintézés lesz. Ha nem postai úton kapod, a szállítmányozó elintézheti helyetted.
A hozzászólás módosítva: Nov 24, 2021
(#) Ódenka válasza nedudgi hozzászólására (») Nov 24, 2021 /
 
Igen, köszönöm...
Elvileg ez hozza:
USPS First Class Mail International / First Class Package International
(#) papus51 hozzászólása Nov 25, 2021 /
 
Sziasztok.
LP004715193..... nyomkövetési száma van egy kínai csomagomnak. Egy hónappal ezelőtti az utolsó bejegyzés: "Arrived at destination country / Received by the delivery company". Azóta áll a cucc.
Ki lehet deríteni, ki az a company, és hogy ez már Magyaro. vagy csak "valahol Európában"?
A hozzászólás módosítva: Nov 25, 2021
(#) pipi válasza papus51 hozzászólására (») Nov 25, 2021 /
 
Esetleg nézd meg https://parcelsapp.com/en hátha több infót ad, esetleg kapott új követési számot.
Nekem is áll több mint egy hónapja: October 21 16:47 In transit - Departed waypoint
Aliexpress Standard Shipping
Mármint a csomagom áll
(#) proba válasza papus51 hozzászólására (») Nov 25, 2021 /
 
Ezzel kapcsolatban, párszor nézegettem már, még ha tudom is hogy hol akadt el, nem jön meg hamarabb. A postán ezt a számot hiába kérdezem, a kiskínainak is hiába írok, ha valami elakad valahol több mint 1 hetet, az nagyjából elveszett, lehet gondoskodni a pótlásról.
(#) img válasza papus51 hozzászólására (») Nov 25, 2021 /
 
Nekem ugyanez volt, úgy 3 hétig állt a csomag valahol az országban, aztán egyszer csak a posta értesített, hogy mehetek érte, mert náluk van (annak ellenére, hogy korábban letagadtak, hogy szerződésben állnának a Cainiao-val). Korábban írtam róla, visszakeresheted.
(#) papus51 válasza img hozzászólására (») Nov 25, 2021 /
 
Igen, délután elmentem a postára, ahol annyit tudtam meg, hogy szokott keresztülmenni rajtuk LP-vel kezdődő rajtszámú csomag.
Sajna az enyém nem volt ott.
(#) img válasza papus51 hozzászólására (») Nov 25, 2021 /
 
Légy türelmes, egyszer csak megérkezik. Nekem 3 vagy 4 hétig semmi infóm nem volt róla onnantól kezdve, hogy beérkezett az országba.
(#) lzsolti2 hozzászólása Nov 26, 2021 /
 
Sziasztok!

Aki indított már a posta.hu/vam oldalon "felülvizsgálati kérelmet", annak hány nap múlva válaszoltak?
Azt értem, hogy érkezési sorrendben történik, de három hete nem jön semmi reagálás a kérdésemre...
Köszi
(#) diginewl válasza lzsolti2 hozzászólására (») Nov 28, 2021 /
 
Üdv!
2021-08-30 7:17-kor fogadta az automata rendszer a felülvizsgálati kérelmemet dupla áfa ügyben. Azóta se válasz, se a második áfa összeg nem jött vissza. Türelmes vagyok, mert itt a fórumon azt írták, hogy 90 nap. Nemsokára jönni fog válasz, tudom (vagy nem
(#) lzsolti2 válasza diginewl hozzászólására (») Nov 28, 2021 /
 
köszi...
akkor nekem egy szavam sem lehet
(#) helektro válasza helektro hozzászólására (») Nov 29, 2021 /
 
Megjött a posta válasza arra a panaszomra, hogy a csomagom ugyan beérkezett a postahivatalba a nyomkövető szerint (meg szerintük is), de azt nem találják:
"A nem könyvelt küldemény elveszése esetén a postai szolgáltatókat nem terheli kártérítési kötelezettség. Rendeléskor javasoljuk ajánlott küldeményként történő feladást választani, mert ilyen esetekben biztosított a postai nyomkövetés, és azok elveszése esetén a szolgáltatók kártérítési kötelezettséget vállalnak."

Mondjuk nem igazán értem a "nem könyvelt" dolgot, mikor ők maguk jelentették ki és írták le korábban, hogy a belső rendszerükbe le van könyvelve, mint beérkezett csomag. Érdekes módon a fél világon keresztül működött a nyomkövető egészen odáig, hogy a postára megérekezett.

Szóval jól megmagyarázták a semmit, hazudtak egy jó nagyot saját magunkat is meghazudtolva, tróger egy banda. Mennyivel jobb lett volna azt írni, hogy bocsi, el*asztuk. Gondolom, mikor majd pénz kell nekik, akkor azzal nem lesz gond és nem tart majd 1,5 hónapig a vizsgálódás.
A hozzászólás módosítva: Nov 29, 2021
(#) matheattila válasza helektro hozzászólására (») Dec 1, 2021 /
 
Sajnos ez pontosan így van nálunk is romániában, siralmas az egész dolog. 3 nap alatt ide ér a csomag kínából és utána legalább 3 hét de lehet akár 2 hónap várakozási idő is mire kiküldik a csomagot (ha ki is küldik egyáltalán). Ha információkat akarok egy csomagról akkor mindig az a válasz, hogy sajnos név vagy lakcím alapján nem tudják kikeresni a csomagot és, hogy várjak az értesítés után...
A hozzászólás módosítva: Dec 1, 2021
(#) proba válasza helektro hozzászólására (») Dec 1, 2021 /
 
Pedig régen is így volt belföldi forgalomban is. Ha többet fizettél, akkor térítették csak az elveszett csomag árát. Az olcsóbbnál is tudták, hogy ők hagyták el, de ha reklamáltál is igy jártál... benne volt a szerződésben, nem fizetünk....
(#) mohinger válasza mohinger hozzászólására (») Dec 1, 2021 /
 
Happy Endről tudok beszámolni! (Legalábbis részemről)

Az Aliexpress-es eladó a 75 nap kézbesítési idő lejárta után megtérítette az elveszett csomagom árát, miután reklamáltam.
A M.Kir. Postától pedig kaptam egy bocsánatkérő levelet, miszerint az általam korábban befizetett 399 Ft vámkezelési díj + 252 Ft ÁFA (összesen 651 Ft) jóváírásra kerül a számlámra. Ez meg is történt.

Már csak egy valamit nem értek: én nem fizettem sem VÁM-ot, sem ÁFÁ-t. Miért fizették vissza?

Kérdésem lenne a tisztelt fórumtársakhoz: melyik fuvarozó céget érdemes választani, ha megint arra vetemedek, hogy Aliról rendeljek?
Yanwen Logistics és Cainiao kilőve...
(#) pipi válasza mohinger hozzászólására (») Dec 1, 2021 / 1
 
Egy kutya. Majd mindegy, az esetek 98%-ában megkaptam a csomagot. Simán van olyan hogy ugyanaz a szállító, és az egyik cucc már másfél hónapja dekkol valahol, a másik meg 2 hét alatt beelőz és itt van.
Az aliexpress saver shipping-re mindenki azt mondja hogy nem kell a postának fizetni semmit, megjön, vagy kihozza a postás, vagy be kell sétálni érte. A cai* csodából van vagy 5 féle fajta,
össze vissza van, az ugyanolyan nevűvel hol LP-vel kezdődik, hol BE-re végződik, vagy csak sima hosszú szám a követés, aztán előfordul hogy félúton kap másik követési számot, meg van amire fizetni kell a postának, van amit simán kihoznak, nem lehet előre tudni. A BE végűekre sem kell fizetni, hol kihozzák, hol séta érte...
(#) pipi hozzászólása Dec 8, 2021 /
 
Hali! Na ez a nyomkövetés vajon mit jelent? UH730827xxxBE a követés,
de van másik kettő BE végű is aminek ugyanez a duma a vége, nem nagy csomagok, csak kis zacsi méret, posta még nem látja, a parcelsapp.com szerint:
08 Dec 2021 10:09 Részlegesen érkezett a depóba, nem kézbesíthető EXPRESSONE
07 Dec 2021 19:56 Központi raktárat elhagyta (HU - Budapest) EXPRESSONE
07 Dec 2021 18:25 Központi raktárba érkezett (HU - Budapest) EXPRESSONE
07 Dec 2021 17:26 Arrive at destination country CAINIAO
07 Dec 2021 01:09 Import clearance success
....
....
(#) img hozzászólása Dec 11, 2021 /
 
Segítséget kérnék: ha az E-Bayen, EU-n belülről (Spanyolo.) veszek magánszemélytől egy használt, (de kvázi továbbértékesített) terméket 1xxx EUR értékben, akkor arra mit kell fizetnem?
(#) Kovidivi válasza img hozzászólására (») Dec 11, 2021 /
 
Ez bonyolult eset (és elég drága), én rákérdeznék írásban a vám hivatalban, hogy legyen róla bizonyítékom. Lehet, hogy érdemes már a feladásnál egy vám nyilatkozat kitölteni és a csomagra ragasztani, vagy hasonló. Hogy a valóságban mit kell fizetni, az zsákbamacska. Számold ki a legrosszabb esetet, és gondold át, hogy megéri-e ekkor is (tehát Áfa plusz Vám). Mert ha a termék korábban valahonnan EU-n kívülről jött, és most EU-n belülről akarják tovább postázni, de még nem fizetett érte senki Áfát (nincs rá bizonyíték), akkor könnyen elkérhetik azt is tőled.
A hozzászólás módosítva: Dec 11, 2021
(#) img válasza Kovidivi hozzászólására (») Dec 11, 2021 /
 
Köszönöm! A termék biztosan EU-n belüli forrású, csak a magánszemélytől vásárlás miatt nem tudom, mi módosul a végkifejletben.
(#) Kovidivi válasza img hozzászólására (») Dec 11, 2021 /
 
Ha elpostáztatod, mint ajándék, akkor lehet egyszerűbb a dolog, de ott is vannak értékhatárok, és fizetni is kell rendesen, de hogy EU-n belül hogy megy, azt sajnos nem tudom.
Következő: »»   222 / 250
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem