Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Androidos okos telefonok
 
Témaindító: Igi13, idő: Feb 26, 2012
Lapozás: OK   48 / 58
(#) Udvari Zsombor válasza KBal76 hozzászólására (») Okt 19, 2021 /
 
Ha egy app tartalmaz reklámokat, csak kikapcsolt WiFi és mobilnet mellett érdemes futtatni, ha az adott app tud offline is működni, egyszerűen így nem tudnak betöltődni a reklámok.
(#) KBal76 válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Okt 19, 2021 /
 
És ha picit értesz a programozáshoz, akkor meg kiütöd a reklámot ahogy van, és nem birkózol ellenük. Az apk formátum kifejezetten jól "törhetô".
(#) SzervízMacska hozzászólása Okt 19, 2021 /
 
Sziasztok! Nekem is volna egy kérdésem. Két gmailos fiókom van. Nem szórakozásból, hanem a két youtube csatornám miatt. Sajnos, az évek folyamán keveredés alakult ki köztük. Ezt úgy értem, hogy mindkettőre kapok "üzleti" és "privát" leveleket egyaránt. Ez idén nyárig nem okozott problémát, mivel ios-t használtam, aminek a levelező szoftvere a fiókokat tudta egyben kezelni. Tehát ha levél jött, mindegy volt melyik címre küldték, egy közös listában nyílt meg. Az androidos gmail program viszont a beérkező levelek mappában, amit indításakor megnyit, csak a régebbi címhez tartozó leveleket mutatja. (Ezzel a régebbi címmel van a telefon aktiválva.) Azt szeretném, ha a program megnyitásakor az összes levelem látszana könyvtár váltás nélkül. Hónapok óta nem lelem a megoldást. Van ötletetek? Előre is köszönöm!
A hozzászólás módosítva: Okt 19, 2021
(#) Régi motoros válasza KBal76 hozzászólására (») Okt 19, 2021 /
 
Egy ilyen reklámmentesítési videót szerintem sokan megnéznének magyar nyelven.
Annak idején, én is bepróbáltam egy két appon, de közben megtaláltam a mentes verzióját,
szóval nem bajlódtam vele tovább...
(#) KBal76 válasza Régi motoros hozzászólására (») Okt 19, 2021 /
 
Ez erősen a nem legális kategória, szóval aki ilyent feltesz annak
Dióhéjban: az .apk az egy .zip. Próbáld ki, nevezd át, bele tudsz nézni. De ez talán nem újdonság.
Vannak visszafejtô programok (pl.: ApkStudio), amik az átfordított java programkódot ember számára emészthetővé teszik. (Ezen a ponton "változik a program" , jellemzően megváltoztatva a reklám azonosítóját, a reklám felbontását 1*1px-re, stb.) A szép ebben, hogy utána vissza is tudják fordítani. De így nem fogja elfogadni a telefon, mert kell egy digitális aláírás is, bele az .apk fájlba.
De szerencsére vannak aláírást készítő programok is (pl.: apk-signer), ezek belerakják a szükséges fájlt az apk-ba. Ez az aláírás viszont már nem a készítőé lesz, hanem aki belenyúlt , tehát eleve ha próbálnád frissíteni az ilyen appot, akkor nem fog menni mert nem egyezik az aláírás. Ez amúgy jó, mert nem romlik (..javul meg, nézőpont kérdése ugye) el egy szükségtelen frissítéstől. Nem minden appot lehet így megbolondítani, amikben Google térkép van, azokat általában nem, valahogy a térkép része ellenőrzi az aláírást, nem tudom, de többet nem jelenik meg a térkép.
(#) erbe válasza KBal76 hozzászólására (») Okt 19, 2021 /
 
Sajnos, mivel első telefonom, tájékozatlan voltam. Unokáim meg nem voltak itt, hogy segítsenek az informatikus mérnök papának (8-10 évesek ). Volt fiókom, megadtam. Számomra felesleges lenne a Youtube, az Appok letöltése, stb. Ha ellenben az unokák kezébe jut a telefon (elkerülhetetlen) akkor ők kezdenének követelőzni. Bár láttam náluk is olyan telefont, ami többször is kiírta, hogy a Google Play nem tud kapcsolódni. Ettől függetlenül tele volt a képernyő ingyenes játékok ikonjaival. Nem az anyjuk töltögette le. Sajnos, a kezem meg az agyam a 101 gomb + egérgombokra programozott, emiatt a tapiképernyő számomra a templomi utálatosképpel egyenértékű. Ahogy a notebookra is először egeret dugok. Ha használnom kell, akkor külső billentyűzetet is. Hogy utáltam egykor az IBM notebookok "joystick-ját" meg a Trackballt:
(#) erbe válasza erbe hozzászólására (») Okt 19, 2021 /
 
Szombaton reggel valami szörnyű zene ébresztett. Előző nap jött meg a lányom. Biztos az ő telefonja ébreszti. Nem hallgat el. Jé, hiszen az én telefonom zajong a konyhában. Kinyomom, kiírja, következő ébresztés 06:15-kor. Félrehúztam a képernyőről. ...15-kor újra elkezd zajongani. Na erre már a lányom is előkerült. Mondom, soha nem állítottam be rajta ébresztést, azt se tudom, hol van. Nézi. : -Vannak rajta ajánlott profilok. A hét 5 napján 6-kor, szombaton-vasárnap 7-kor. Stb... Na de honnan szedte, hogy egy nyugdíjas szombat hajnalban munkába akar rohanni?
Egyre jobban útálom a zokostelefontot.
(#) teglascs hozzászólása Okt 20, 2021 /
 
Sziasztok!
"Megörököltem" lányom Huawei Y5 2019 típ. telefonját. Mindent letörölt róla, plusz csinált egy rendszer visszaállítást. Ehhez képest a 16GB memóriája 76%-ig tele van, pedig nem látok a rendszeren kívül mást (mondjuk nem vagyok egy nagy android-guru).
Arra nem emlékszem, hogy amikor megvettük, a dobozából kibontva és bekapcsolva mennyi üres hely volt elérhető, de azért lett lecserélve, mert nagyon nehezen lehetett használni a mindig elfogyó memória miatt.
Mi lehet az oka annak, hogy médiafájlok és alkalmazások nélkül csak ilyen kevés elérhető hely van rajta? Mi lehet a megoldás?
(#) Kovidivi válasza teglascs hozzászólására (») Okt 20, 2021 / 1
 
A frissítések is tudnak rengeteg "backup" fájlt menteni. Rendes gyári visszaállítást csinált (próbáld meg ismét, hátha)? Fájlkezelővel is ránéztél már?
(#) teglascs válasza Kovidivi hozzászólására (») Okt 20, 2021 /
 
A lányom azt mondta, hogy lefuttatott egy gyári visszaállítást, de próba-szerencse alapon elindítom újra.
Fájlkezelővel néztem, igen: az általában a fényképeket, videókat, hangfájlokat tartalmazó könyvtárak üresek.
(#) teglascs válasza teglascs hozzászólására (») Okt 20, 2021 /
 
El is indítottam megint. "Low level factory reset...."
(#) teglascs válasza Kovidivi hozzászólására (») Okt 20, 2021 /
 
A 16-ból 6,23 GB foglalt már csak, így használható.
Ezek szerint az a visszaállítás nem volt az igazi, ez most jobban sikerült.
Köszönöm!
(#) erbe hozzászólása Okt 31, 2021 /
 
Lapozgatom az alkalmazások ikonjait. Több olyan is van köztük, ami 3-4-szer is szerepel. A rendszer részei közül is néhány, pl. Óra, Beállítások, Fotók, ... Mi lehet ennek az oka és mit lehet tenni ellene?
(#) szs válasza erbe hozzászólására (») Okt 31, 2021 /
 
Androidos telefonon? Hát az úgy van, hogy ha a kezdőképernyőről belépsz az alkalmazások menübe, és ott egy alkalmazás ikonján sokáig rajta tartod az ujjad, akkor kiteszi a kezdőképernyőre is az ikont. Ha ezt többször megteszed, akkor több példányban is. Így lesz többlapos kezdőoldalad, tele azonos ikonokkal
De ha lapozgatsz a kezdőoldalakon, és az ujjad sokáig rajta tartod a fölösleges ikonon, akkor megjelenik felette az "elem eltávolítása" lehetőség is (több lehetőség mellett). Rákoppintasz az "elem eltávolítása"-ra, és egy fölös ikon eltűn.
A hozzászólás módosítva: Okt 31, 2021
(#) erbe válasza szs hozzászólására (») Okt 31, 2021 /
 
Olyan nagyon sokat még összesen sem tapogattam eddig.
Legfeljebb az unokám előző hétvégén meg tegnap délelőtt.
Annyira új, még nem sokat tudok róla, azért kérdezgetek ennyi "butaságot". No meg az első okostelefonom. Meg is látszik. Okosabb nálam, mindig kifog rajtam.
(#) szs válasza erbe hozzászólására (») Okt 31, 2021 /
 
Lefilmeztem neked, hogy a nejem tabletjén hogyan lehet kitenni, és onnan törölni. Az én telefonomon majdnem ugyanúgy kell törölni, csak ott nem ráhúzni kell a törlésre, hanem koppintani. Ez Androidváltozattól függ. De a telefonom nem tudom a telefonommal filmezni
Így ni

(Úgy látom, teljes képernyős módban látszik jól)
A hozzászólás módosítva: Okt 31, 2021
(#) SzervízMacska válasza szs hozzászólására (») Okt 31, 2021 /
 
Képernyőfelvétel nem működik? Nálam ott van a vezérlőpult ikonjai között.
(#) szs válasza SzervízMacska hozzászólására (») Okt 31, 2021 /
 
Én csak képernyőfényképet tudok készíteni a sajátról a sajáton, -de egy képernyőfilmmel nem sokat érnénk most, hiszen akkor nem látszódna, mit csinálok az ujjammal
(#) SzervízMacska válasza szs hozzászólására (») Nov 1, 2021 /
 
Androidon nem tudom, de ájfonon be lehet kapcsolni hozzá egy kis kerek mutatót, így pontosan látszik, mit nyomkodunk.
(#) Udvari Zsombor hozzászólása Nov 23, 2021 /
 
Samsung Galaxy S7 - időnként valami elég csúnyán lemeríti, még töltés ellenére is. Például ma reggel 2%-kal találtam rá ~07:30 körül, powerbankra kötöttem, most (~09:07) van 9% töltöttség. Időnként valami ismeretlen terhelést kap valahogyan, vagy már a készülék kezdene vacakolni, nem tudom... Ilyenkor persze kicsit melegszik is, ahogyan küzd a töltéssel. Nem szeretném, hogy probléma legyen belőle (készülék visszaállítást sem szeretnék)...
(#) D Wye válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Nov 23, 2021 /
 
Valószínűleg beragadt program. Újraindítani próbáltad?
(#) Udvari Zsombor válasza D Wye hozzászólására (») Nov 23, 2021 /
 
Azt fontolgatom, hogy lehet, hogy launchert cserélek, mert kezd gyanús lenni nekem. Jelwnleg "U Launcher Lite" van telepítve. Vajon segítene?
A hozzászólás módosítva: Nov 23, 2021
(#) D Wye válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Nov 24, 2021 /
 
Csak akkor derül ki, ha kipróbálod. Vagy a beállításokban pár napra kapcsold ki.
(#) Udvari Zsombor válasza D Wye hozzászólására (») Nov 24, 2021 /
 
Nos, tegnap launcher-t cseréltem, és úgy tűnik, hogy megnyugodott, most (~09:54) 92% töltöttségem van, regggel 100%-kal hoztam magammal a telefonomat.
Bár 2015-ben jelent meg a telefonom típusa (Samsung Galaxy S7), tehát "frissnek" semmiképpen se tekinthető... Kíváncsi leszek arra, hogy idővel hogyan fog alakulni a töltöttség változása...
(#) lelkes amatőr hozzászólása Dec 12, 2021 /
 
Sziasztok,
Kérdésem lenne, hogyan lehet csinálni mappát a főképernyőre amibe mehetnének a játékok egybe és nem kellene keresgélni állandóan?
(Lenovo M10 Tab, Android11)
(#) deandras válasza lelkes amatőr hozzászólására (») Dec 12, 2021 /
 
Két ikont húzd egymásra, és automatikusan mappába teszi.
(#) lelkes amatőr válasza deandras hozzászólására (») Dec 12, 2021 /
 
Na, ezt se gondoltam volna!
És tényleg. Köszönöm.
(#) Régi motoros hozzászólása Dec 20, 2021 /
 
Sziasztok! Én úgy tudom, hogy *apk fájl futás időben fordul, tehát indításkor előbb fordítani kell gépi kódra, hogy futtatható legyen. Vagy tévedek? Van egy/két olyan program, ami marha lassan indul.
Arra volnék kíváncsi, lehet e valahogy natív gépi kódra fordítani egy *.apk fájlt, és úgy menteni a FLASH meghajtóra, hogy onnan indítva ne kelljen még azzal szöszölni, hogy le kelljen fordítani?

Gondolok itt pl olyanra, hogy egy mappába betenni a fordított tartalmat, és ahhoz készíteni egy parancsikont az "asztalon".
(#) majkimester válasza Régi motoros hozzászólására (») Dec 20, 2021 /
 
Régen így volt, amíg a Dalvik volt a VM, de miután bevezettél az ART VM-et az apk-ban lévő dex file (byte code) installáláskor fordul natív kóddá (oat).
(#) Régi motoros válasza majkimester hozzászólására (») Dec 20, 2021 /
 
Ok, akkor haj ól értem nincs is más mód gyorsabb indításra sem?
Következő: »»   48 / 58
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem