Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
Sziasztok!
Lézergravírozóval szeretnék nyákot készíteni, de megakadtam. Kellene vagy méretpontos kép(PNG) vagy DXF. Sikerült DXF-et exportálnom, de sajnos a pin-eknél nincs furat (legalábbis a wieverel nem látszódik). Van erre megoldás? Az hogy színes a DXF gondolom nem számít.(csak azokat a layereket kapcsoltam be,amikre szükségem van, ezt tudom) Másik megoldás a méretpontos kép formátum. Na most a kép mérete/felbontása függ a DPI-től, hogy lehet méretpontosan továbbvinni ? PDF-t nem eszik meg a lézergravírozó, ezért nem opció. Köszi.
CAM-ban lehet DXF kimenetet használni, csak akkor szét kell szedni a layereket külön fájlba, mert a DXF kimenetben nem lehet layert szelektálni.
Magyarul ha van 2 réteg akkor az mind benne lesz a DXF-ben. Milyen fájl formátumokat fogad még a gravirozód ? Ha egyoldalas a paneled akkor ez jó hozzá. A hozzászólás módosítva: Jan 20, 2022
Szia!
Majdnem jó. A fenti dxc.cam csak a körvonalat csinálja meg. Valahol át lehet állítani tömör-re ? Meg a hozzáadott text-ek nem láthatóak(pedig top layer-en van) Amúgy köszi a segítséget. A hozzászólás módosítva: Jan 20, 2022
Exportálj képnek.
Ha tartod a DPI-t méretarányos marad a kép.
Miért nem nyomtatjátok pdf ben külön az összes kellő réteget ? Azután ....
A hozzászólás módosítva: Jan 21, 2022
Én biztosan nem szeretnék nyomtatni.
Kiborb ezt kérdezte. Miért nem használ pdf-t azt ö tudja.
A pdf-et a lézergravírozó nem eszi meg. DXF vagy kép formátum. Ez a választás.
Kipróbáltam legalább 8-10 oldalt az ajánlottak közül, gyakorlatilag használhatatlanok. Félelmetes, hogy mit művelnek a pdf-el... van amelyik dxf-ben felismerhetetlenné válik, a többi csak szimplán hiányos, nem alak/mérettartó, stb....
Csak én látom a sarkokat nem egybefüggőnek ?
Na a proba_2 szerintem ok. A hozzászólás módosítva: Jan 21, 2022
Nem csak te
![]() A második már majdnem OK. A furatokból a szürkeséget ki lehet venni ? Ezt mivel csináltad ? Én is ezt ![]() A hozzászólás módosítva: Jan 21, 2022
Nézd a proba_2-t.
Közben módosítottam
Kicsit bonyolultabban készült, mert először gerbert konvertáltam és a "jelen esetben" top layert összekapcsoltam a furatfájlal egy gerber szerkesztőbe, és onnan exportáltam DXF -re.
Mivel színes igy mármilyen szint lehet adni a rétegeknek, akár lehet a furat fehér is. gerber program a ViewMate, de hasonló programok is tudják szerintem.
Értem, ez tetszene nagyon. Tudnál egy részletesebb leírást készíteni, hogy lépésről lépésre végig tudjam én is csinálni ? Előre is köszönöm szépen.
Én fekete-fehér rajzot szeretnék, bár kérdéses, hogy dxf-nél van-e a színnek jelentősége.
Készitesz a CAM feldolgozóban gerber fájlokat.
Utána egy gerber szerkesztőbe beimportálod és onnan mentesz DXF fájlt. Olyan gerber szerkesztő kell aminek van DXF kimenete. Csatoltam a fájlt amivel megtudod csinálni a gerbert. A gerber fájl készítésről nézzél meg egy eagle videot ha nem konvertáltál még ilyent.
OK, köszi. Próbálkozom, ha elakadok, akkor jelentkezek.
Ok, szólj ha ha nem megy, annyit tudok segíteni, ha elküldöd átkonvertálom.
A legegyszerűbb ha két fáljt csinálsz , a dxf et és egy drill fáljt a drill csak a furatokat tartalmazza és minden cnc gép elfogadja . Egymás után ráereszted a gépre és készen van az áhított nyákrajzolat .
A hozzászólás módosítva: Jan 22, 2022
Sziasztok!
Kunyerálhatnék egy linket vagy kész megoldást erre a kijelzőre? Bővebben: Link Nincs időm a schematic-ot kulturált formában megrajzolni.
12 "pötty" meg 1 téglalap csak nem fog ki rajtad.
Ha a számok nincsenek berajzolva, az nem olyan nagy baj, úgyis eltakarja a kijelző. De félmegoldás lehet az is ha csak 7 vastagabb vonallal stilizálod őket.
Nem saját részre lesz, ezért nem akarok összevágott dolgot kiadni. Azért kösz a segítséget!
Pedig benne van. A "net"-et átneveztem és így a vezető szakasz is kapott nevet az ellenőrizhetőség miatt.
A hozzászólás módosítva: Jan 25, 2022
Tedd amit jónak látsz. Kb. 9 órakor kérted a makrót, most meg dél körül van. A megrajzolás kb. 15-20 perc lett volna.
Köszönöm az időrendi megfigyelésed
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |