Fórum témák
» Több friss téma |
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
Sziasztok!
Espeasy-val csináltam wifis hőmérőt, de a ds18b20 nem pontos, valahogy lehet programból korrigálni de nem találom. Tud valaki segíteni? Köszönöm! A hozzászólás módosítva: Jan 25, 2022
Hozzáadsz, vagy elveszel egy értéket hogy jó legyen
Ha egy-két fokkal többet mutat a kelleténél, akkor túl gyakran van elkérve tőle az adat, saját magát melegíti. Ha nagyobb az eltérés, akkor A: programozási hiba, B: hibásan működő távolkeleti utánzat.
Esetleg valami minimális hőforrás közelében van (ez lehet egy LED előtét ellenállása is). Csak 10mp-ként kérdezd le, ne folyamatosan.
10 fok van, 9 fokot mérsz , akkor 9+1 = 10
Vagy küldj programot beleírom
Nem ismerem az ESPEasyt, de azt hiszem, hogy ott nincs saját program, hanem valami előregyártott firmwaret kell flashelni az espbe, illetve azzal összekattintgatni, hogy mit akar. Ha így van, akkor nem igazán tudja átírni a programot, mielőtt ő maga írna egyet.
Pont ezt javasolnám ebben az esetben, sokkal könnyebb beverni 5 sor kódot, mint kattintgatni, legózni, aztán napokig kínlódni, mert ezek a cuccok csak laboratóriumi körülmények között, vagy agyonkonfigurálva működnek csak jól. Több szenvedés van benne, mint öröm. A hozzászólás módosítva: Jan 25, 2022
Sokat segítettél, köszi! Amùgy megtaláltam egy normális fórumon.
Üdv mindenkinek.
Nokia 5110-es kijelzővel küzdök.Valaki megtudná mondani hol tudom állítani, az alábbi programban a kontrasztot? Nekem nem sikerült rájönnöm, és nagyon sötét a képe. A hozzászólás módosítva: Feb 3, 2022
Moderátor által szerkesztve
A hozzászólás módosítva: Feb 3, 2022
Ha nem itt egy példa a bekötésre.
A hozzászólás módosítva: Feb 2, 2022
A nokiát nem rakhatod 5V ra . Az 3,3V táppal megy úgy rémlik.
Ha megvan akkor még ezzel lehet a kódba állitani.
Igen van ellenálás, igaz nem feszosztót csináltam 2db ellenálásból. Csak 4db 10kohm-os ellenálás,és egy 2,2k ohmos.
display.setContrast(60); // kontraszt 60 alatt halvány De ebben a programban nem találok ilyet. (Még a könyvtárakban sem találtam)
A setup-ba be kell illeszteni a
display.setContrast(60); sort .
A legtöbb ilyen tipusú programban nem található meg a setContrast "funkció".
Ha bármeiket használni akarom be kell illesztenem? Mások hogyan használják ?(Lehet jobban értenek hozzá mint én ![]()
A kijelzők nem egyformák, van amelyiken kód nélkül is van elég kontraszt, de van amelyik nincs. Én is belefutottam olyanba, másikkal kijelzővel meg rendben volt. Nyugodtan másold be a kódot.
Sziasztok! Hestoreban kapható WS2812 LED-es gyűrűkkel esetleg van valakinek tapasztalata? A képeken én úgy látom hogy WS2812B LED-ek vannak, azonban a leírásban WS2812 szerepel.
Li-ion celláról szeretném őket működtetni, de tapasztalataim szerint a sima WS2812 csak kb. 3.6V-ig, míg a WS2812B egészen 2.5V-ig megbízhatóan működik, ezért nem mindegy a típus. Köszi, Máté
Próbáld meg így
Hiba üzenet jött:
etch_feb03b2222:30:3: error: 'display' was not declared in this scope C:\Users\műhely\Documents\Arduino\sketch_feb03b2222\sketch_feb03b2222.ino:30:3: note: suggested alternative: 'delay' Többszörös könyvtárak találhatók ehhez: "PCD8544.h" Használt: C:\Users\műhely\Documents\Arduino\libraries\pcd8544-master Nem használt: C:\Users\műhely\Documents\Arduino\libraries\PCD8544-1.4.3 exit status 1 'display' was not declared in this scope
Display helyett lcd-t írj! Ott lesz a huba!
Mondjuk az se szerencsés, hogy ékezet van a felhasználónevedben és emiatt a mentési könyvtárban. Jelen esetben nem ez okozza a problémát, hanem az, hogy a "display" nincs deklarálva, de az ékezetes betűk és a " " (space) használata a konyvtár/fájlnevekben is megviccelhet bármikor.
Ugyanezt tapasztalom. Több szoftver is hibásan működik Win alatt, ha az elérési útban nem standard ASCII könyvtárnevek, vagy szóköz található.
Itt nagy kavarás van, ha végigolvasod az összes terméket, van hogy "B" van hogy nem... Különben iszonyatosan kíváncsi lennék, milyen zöld és kék LED az, ami 2.5V-nál nyit... Csak úgy kérdezem...
![]()
Ez lett a helyes megoldás. Ügyesek vagytok . Köszi. A hozzászólás módosítva: Feb 7, 2022
Sziasztok!
Átváltottam a Roger Clark féle bootloaerről egy másik kisebb HID-es bootloaderre.Ez azt is magával hozta, hogy másik cél eszközt kell használni, másik libraryval. Eddig használtam pwm kimenetet,amit PWM-ként deklaráltam, az új viszont nem fogadja el azt a kimenettípust. ![]() STM32F1xx/GD32Fxx (by stm32duino) boards helyett használnám a STM32 MCU based boards (by STMicroelectronics). Előnye az STM-esnek, hogy 2k-ban elfér és HID eszközként ismeri fel. Az stm32 pedig 22k és driver kell hozzá. De egyelőre ez a PWM zavar, van rá valakinek ötlete ? (STM32F103C8-t használok)
Sőt, ha kipróbálom a stm32duino féle könyvtárral, de HID2.0-val rátölteni a programot, dobja a bootloadert is és onnantól ismeretlen USB eszközként jelenik meg
![]() A hozzászólás módosítva: Feb 5, 2022
|
Bejelentkezés
Hirdetés |