Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Multiméter - miért, milyet?
Lapozás: OK   122 / 126
(#) DFerus válasza KBal76 hozzászólására (») Nov 15, 2021 /
 
Köszönöm.
(#) Teaway válasza DFerus hozzászólására (») Nov 15, 2021 /
 
Én újra az M92X-et választanám, ha eddig bevált. Tud AC árammérést is. Vagy mindenképp másmilyent szeretnél?
(#) DFerus válasza Teaway hozzászólására (») Nov 15, 2021 /
 
GYakorlatilag beszerezhetetlen.
(#) pcsoma hozzászólása Feb 9, 2022 /
 
Vettem egy Aneng AN8009 zsebmultit. A gyári mérővezeték párját leszámítva, elsőre elégedett vagyok vele. Az automata sebességváltást elvileg lehet gyorsítani kondenzátorok cseréjével, ezen az oldalon van infó erről: an8008, an8009 mod Kérdezném, van itt másnak is ilyen multija és csinált már ilyen átalakítást benne?
(#) KBal76 válasza pcsoma hozzászólására (») Feb 9, 2022 / 1
 
Én csináltam, kettôt is. Nem lesz gyorsabb tôle. Csak az együttfutást pontosítja az a pár alkatrész.
(#) pcsoma válasza KBal76 hozzászólására (») Feb 9, 2022 /
 
Köszi az infót, akkor nem állok neki az átalakításnak, jó lesz így nekem. Milyen együttfutásra gondoltál?
(#) KBal76 válasza pcsoma hozzászólására (») Feb 9, 2022 / 1
 
Átalakítás elôtt (illetve amikor már az egyikbe beleraktam a plusz alkatrészeket) párhuzamosítva próbáltam, feszültséget mérve ugyanúgy ugyanazt mutatták, de a beállás/méréshatár-váltáskor "eltérô számok pörögtek". A beállás idejében nem vettem észre semmiféle gyorsulást. Miután belepakoltam a kondikat midkettôbe, már teljesen azonosat mutattak, tehát együtt futottak.
A hozzászólás módosítva: Feb 9, 2022
(#) erbe válasza pcsoma hozzászólására (») Feb 9, 2022 /
 
A kapcsolója nagyon silány. Nem túl gyakori használat mellett 1 év után már minden kapcsolásnál más a rövidrezárt mérővezetékekkel mért ellenállás.
(#) nagym6 válasza erbe hozzászólására (») Feb 9, 2022 /
 
Igen, nekem is. Szétszedtem, sok zsír volt a forgókapcsoló érintkezők alatt. Kimostam, szárazon megy mint más multiknál, így már jó a rövidrezárt mérővezeték ellenállása.
(#) vision61 válasza erbe hozzászólására (») Feb 9, 2022 /
 
Szia!
Lehet, csak kifogtál egy olyat, amiből "nem sajnálták a zsírt", vagy az enyém még "eredeti" AN8008. Én még akkor vettem, amikor nem volt hazai forgalmazó, EEVblog-on látottak alapján. Csak az átalakítás miatt szedtem szét, azóta is jó.
A hozzászólás módosítva: Feb 9, 2022
(#) erbe válasza nagym6 hozzászólására (») Feb 9, 2022 /
 
Nem gondoltam, hogy ennyire egyszerű. Szétszedem majd én is.
(#) bgsf hozzászólása Feb 12, 2022 /
 
Nagyon drága multimétereket használtam, és egy rossz mérés és kuka. Most egy ilyet használok, kibírta a 6 méteres esést is..... Nem sikerült még tönkre tennem.

yato.jpg
    
(#) bgsf hozzászólása Feb 12, 2022 /
 
Lakatfogókkal rossz tapasztalatom van.... Egy darabig jól mérnek és főleg nekem DC áram mérésére kellett és volt mikor üresen is már hatvan ampert mutatott. Galvánban dolgoztam és nem volt mindegy, mert plusz hatvan amper már sok volt. Amúgy ilyen ezerötszáz amperen dolgoztunk.
(#) pcsoma válasza bgsf hozzászólására (») Feb 12, 2022 /
 
Ezzel én is pont így vagyok, nekem ami bevált és barátibb árfekvésben: az Uni-t ut191t, ebből van 2 db. Bírja a "gyűrődést", ami tetszik nekem még benne, hogy a nagy áramú bemenet biztosítékkal védve van, nem "unfused".
(#) pipi válasza bgsf hozzászólására (») Feb 12, 2022 / 1
 
DC lakatfogókat általában "alaphelyzetbe" kell hozni minden használat előtt, mert ugye a föld mágnestere is bezavar, le kell nullázni, mert különben hülyeséget "mér". Ez megvolt?
(#) teddysnow hozzászólása Feb 13, 2022 /
 
Sziasztok,
van egy ilyen mindent is jól megmérő műszerem. Nem tudja valaki, hogy a beállított állás mire való?
(#) Gafly válasza teddysnow hozzászólására (») Feb 13, 2022 /
 
Vagy megy valahova.
Idézet:
„When only figure "1" is displayed over range is beeing displayed”

Sokféle van belőle, elvileg tönkre nem teheted a próbálgatással.
(#) teddysnow válasza Gafly hozzászólására (») Feb 13, 2022 /
 
Próbálgatással annyira jutottam, hogy ha 36 Volt egyenfeszültséget kapcsolok rá, akkor az 1-es mellett egy HV felirat megjelenik, majd elhalványul. Azért csak 36, mert nincs nagyobb kísérletezős tápom.
(#) Gafly válasza teddysnow hozzászólására (») Feb 13, 2022 /
 
Gondolkoztam a "feszültségkereső/fázisceruza" üzemmódon is, csak nem mertem leirni...
(#) teddysnow válasza Gafly hozzászólására (») Feb 14, 2022 /
 
Nekem is ez jutott eszembe, hagyom. Köszönöm szépen a ráfordított véges időt és energiát.
(#) szapcsika válasza bgsf hozzászólására (») Feb 14, 2022 /
 
Csak érdekességképpen kérdezem. Milyen volt az a nagyon drága multi és főleg mi volt az a rpossz mérés, amitől egy nagyon drága multi kuka lett?
(#) proba válasza szapcsika hozzászólására (») Feb 14, 2022 /
 
Számomra a nagyon drága kategória az 50-60000 ft is. Azok között is volt ami ohm mérésben belehalt a konnektorba. A feltöltött kondenzátort már ne is említsem.
(#) szapcsika válasza proba hozzászólására (») Feb 14, 2022 /
 
Hát, ez azért fure. Egy valamirevaló multiméternek ezekbe nem lenne szabad belehalnia. Már persze, ha a kondenzátor nem 28kV-ra van feltöltve. Szóval tényleg érdekelt volna a típus.
(#) tbarath hozzászólása Feb 15, 2022 /
 
Sziasztok,

Keresek olyan lakatfogós multit, ami DC áramot is képes mérni, mindemelett olcsó. Nem sürgős, pár hónap múlva lesz szükség rá várhatóan, szóval hazai és csájníz beszerzés is működhet. De ha valakinek van ilyen eladó, akkor keressen nyugodtan privátban.

Köszi,
Tamás
(#) tbarath válasza proba hozzászólására (») Feb 15, 2022 /
 
Konkrét típus engem is érdekelne. Persze ha a biztosítékot kicserélték 2,5-es tömör rézdróttal, akkor bármi is előfordulhat, láttam én már csodákat...
(#) nagym6 válasza tbarath hozzászólására (») Feb 15, 2022 /
 
Milyen mértékű áramok méréséhez?
(#) Ge Lee válasza tbarath hozzászólására (») Feb 15, 2022 /
 
Nekem ez van, tökéletesen meg vagyok elégedve az árával és a tudásával is. Azt azonban nem kell elfelejteni, hogy ezek nem olyan mérésekre valók mint ami a képen van, és ez nem ár függő. Ugyan mérnek ilyen alacsony tartományban is, de simán mászkál a kijelzés 20-30%-ot is fel és lefele is, szóval pontos mérést nem lehet végezni vele (a jóval drágábbakkal se).
Ennek oka, hogy lakatfogóval nem olyan egyszerű DC áramot mérni, illetve szerintem konstrukciós oka is van, hogy nagyon nagy a lakat mérete, nem mindegy hogy éppen hogy helyezkedik el benne a huzal. Ezen is át lehet dugni egy nagyobb meg egy kisebb csavarhúzó nyelét is egyszerre amire semmi életszerű szükség nincs, esetleg ha egy vastag kábelkötegre kell rátenni. Ha csak egy hüvelykujjnyi lyuk lenne a lakatban szerintem jóval pontosabban mérne DC áramot.
Na meg a másik probléma éppen a digitális kijelzés. Hegesztés közben sosem fix az áram mert ingadozik, mivel képtelenség az elektródát kézzel úgy vezetni, hogy az ív hossza tized mm pontosan akkora legyen, ezért pl. a hegesztőáram is úgy néz ki egy ilyen műszeren, hogy mondjuk 85 és 115A között valamekkora... Nem értem miért nem gyártanak ilyet olyan kivitelben amire rádugható egy analóg multiméter is kijelzőnek.

UT204A.jpg
    
(#) KBal76 válasza tbarath hozzászólására (») Feb 15, 2022 /
 
Nekem van két Voltcraft VC-330 itthon, meg régi ismerôsök kezében még 4 db. Eddig nem volt rájuk panasz, 1mA felbontású AC/DC-ben is, és nem ipari környezetben tényleg ugyanazt mérik 1mA felbontással mint a velük sorba kötött multik. De van aki munkában (ami egy fémöntöde) is ezt használja, mert vetetett fônökével amikor akciós volt (épphogy 10e Ft) Conradban.
(#) nedudgi válasza Ge Lee hozzászólására (») Feb 15, 2022 /
 
(#) proba válasza tbarath hozzászólására (») Feb 15, 2022 /
 
Már nem tudom, mert nem az enyém volt, csak hozták javításra.
Következő: »»   122 / 126
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem