Fórum témák     

» Több friss téma  | 
			Fórum » Sprint-Layout NYÁK-tervező     
    Alkotó fórumtárs Sprint Layout 6 leírása: sp6_alkoto.pdf 

Sziasztok kérdezni szeretném  hogy lehet egy Lay  formátumból pontos méreteket megtudni  , 

cnc program íráshoz szeretném nyák készítéséhez. 
				1. Van egy ikon, kimondottan a mérésekre. A mellékleten látod. 

2. A fejléc alatti sárga csíkon lévő leírás 8.1.8.3 pontjában írok a maráshoz szükséges információk generálásáról. Nincs kipróbálva, de talán érdemes elolvasni. 
				Miért ? Csinálj a lay ból gerbert -drill fálj-t és aztán a gerberből G kódot   azt már megeszi a cnc				 

A hozzászólás módosítva: Márc 18, 2022 

Szia én nem értem ezeket hogy kell ,próbálok rájönni.						 

Jó de a Gerber /g kód  program nincs még azt keresem hozzá.						 

A hozzászólásomban kattints a linkre és válogass Egyébként én úgy csináltam hogy csak a fúrás ment a cnc-n a maratás  vegyi úton készült .				 

A hozzászólás módosítva: Márc 19, 2022 

Kerestem de még csak hibás linkeket találtam  félbe szakította a letöltését a vírusirtó.						 

Írd be a gugliba hogy gerber to g code						 

Találtam 1 et amit sikerült feltenni .Kíváncsi leszek rá . 

Köszönöm addig is ,majd meg írom mire jutottam vele. 
				Szerintem ez jól használható és ingyenes. FlatCAM						 

Szia egyenlőre  a CopperCam-ot tettem fel ott vagyok elakadva hogy melyik típusú g kódolást válasszam ki . Ezen a kód soron 01 el kezd  minden a kör ív viszont G02 és G03 lenne.						 

A sok G1 is kiadhat egy kört....A FlatCam való nyákgyártásra, hobbi cnc-knek jó az univerzális postprocessor.						 

Hogy lehet a FlatCAM-ot lézerhez használni? 

Odáig jutottam el, hogy behívtam egy nyák oldalt... 
				Na igen ez nem hobbi hanem ipari cnc gép						 

Nincs jelentősége. Jó hosszú lesz a G kód, de más hátrányát nem tapasztaltam a G2 és G3 kódok mellőzésének.						 

Azért van jelentősége mert 221 sort lehet a gépbe beírni nekem ,aztán 2,4 es drill  hamarabb végig megy mint ha 1 es drill menne többször át rajta.Ha mást nem lehet írok hozzá saját programot.						 

És DNC -zni nem tud a gép? Egyáltalán rátölteni lehet PC-ről, mert akkor akár több darabban is rá lehet tölteni. Ha úgy kell beírogatni, akkor ne is gondolkodj nyák maráson, nem éri meg, Max fúrás, fúrófileban meg úgysincs pl. G3				 

A hozzászólás módosítva: Márc 22, 2022 

De össze van kötve .Kb úgy kell elképzelni mintha plc re töltenél pc ről programot						 

Kérjük, hogy a g-kóddal kapcsolatos beszélgetést a helyén folytassátok! Ez a téma a SprintLayout-ról szól!						 

Sziasztok! 

Gerber exportálás a témakör! 5és 6os verzióval is próbáltam. Valamiért nem megy.. létrejön a file, de azt nem tudom megnyitni, hibás.. FlatCAM és gerbv programmal próbáltam... Flat semmit nem mond, a Gerbv: Failed to read D:\MEGOSZTOTT\nyák tervek\Forrasztó állomás nyák_copper_bottom.gbr could not read. Mi a kóc lehet?? 

Frissítés! 

A kenwood. lay-ból csinált gerbert megnyitja, de másikat nem.. Ilyenkor mi a manó?? 

Nézd meg ezt, és küld át amit nem nyit meg, mert igy vakon....se lehet.						 

Köszi hogy foglalkozol a problémámmal! 

Ezeket szépen megnyitja a Flat, meg a gerbernéző is! De akkor amit én exportálok azt miért nem?? Neked legál a Sprint? 

Igen az, de ez nem befolyásoló tényező. 

Oszd meg amit nem nyit meg hadd lássam mi lehet a probléma. 

Ezeket megnyitja a Gerbernéző, de a FlatCAM nem csinál semmit...						 

A gerbv megnyitja nálam is, akkor a fájloknak semmi baja. 

FlatCAM -al lesz valami .. 

Gyanus..  

Te használsz FlatCAM-ot? Én most szeretném megérteni, ahhoz hogy lézerrel tudjam a nyákról leégetni a nem szükséges maszkolást...  | 
			Bejelentkezés     
    Hirdetés      |