Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Orsós magnók
 
Témaindító: Rober_4, idő: Feb 6, 2010
Témakörök:
Lapozás: OK   106 / 113
(#) Ódenka hozzászólása Márc 30, 2022 /
 
Már valahol olvastam az AKAI GX4000D-nél olyant, hogy a fej erősítő első lépcsőinél a kisjelű tranzisztorok "bezajosodnak". Nekem kapásból, új korában is rémisztő volt a műsor alatti nesz.
Nem lehet, hogy alapból már zajosak lehetnek azok a tranzisztorok? Szintén rémlik, hogy voltak ajánlások, milyen típusokkal lehet jobb eredményt kicsikarni a készülékből...
De, hol és milyent? Homályba veszett. Hátha tud konkrétot valaki...
(#) Massawa válasza Ódenka hozzászólására (») Márc 30, 2022 / 1
 
Szerintem ma már nem lehet gond alacsony zaju tranzisztorokat találni.
(#) veroka válasza Ódenka hozzászólására (») Márc 31, 2022 /
 
Nekem úgy rémlik, mintha az nem a GX4000 hanem a 4000 DS MkII jellemzője lett volna. Ahogy Massawa mondja, ma már nem gond kiszajú tipust találni, de fogalmam sincs milyen tipus kellene bele. Elvileg valahol megvolt nekem a GX4000 szervízkönyve, abban benne van a pontos tipus, ami alapján helyettesítő alacsony zajú tipust lehet keresni. Megnézem, hátha megvan valahol még a szervízkönyv, de talán a topicban visszakeresve is megtalálod valakinél.
(#) Ódenka válasza veroka hozzászólására (») Márc 31, 2022 /
 
Szervusztok!
Mellékelem, rémlett, van nekem a gépről irodalmam.
Nem bánom, ha segítetek...
(#) Massawa válasza veroka hozzászólására (») Márc 31, 2022 /
 
Persze nem biztos, hogy csak a tranzisztoron mulik a zaj, könnyen lehet egy szerencsetlen megoldás, munkapont, sporolás stb. Szoval nem lesz olyan egyszerü a dolog. Maximum egy cserét megér, de ha nem hozza az elvárt eredményt, akkor kár vele tovább foglalkozni.
Ép a minap talált valaki egy japán szalagos magnot ( állitolag az elsöt kiskereskedelmi forgalomban) aminek öles betükkel van az elölapjára irva, hogy 6 tranzisztort tartalmaz. Az én elsö kazettás magnomban sem volt több, söt késöbb még ezt is lekörözték amikor permanens mágnes lett a törlö fej.
(#) mohinger válasza Ódenka hozzászólására (») Márc 31, 2022 /
 
Kicsit visszaolvasva ebben a topikban leírtam a konkrét helyettesítő típusokat is. Kemény 20Ft-ért már hozzájuk lehet jutni
Bár van egy kis szépséghibájuk, hogy nem ugyanaz a lábkiosztásuk. Cserébe olcsóbb, korszerűbb és kisebb zajú, mint az eredeti...
(#) Ódenka válasza mohinger hozzászólására (») Márc 31, 2022 /
 
Visszakeresek rá...
(#) CHZ válasza Massawa hozzászólására (») Márc 31, 2022 /
 
Idézet:
„Persze nem biztos, hogy csak a tranzisztoron mulik a zaj, könnyen lehet egy szerencsetlen megoldás, munkapont, sporolás stb. Szoval nem lesz olyan egyszerü a dolog.

AKAI 4000 esetén tuti a tranzisztor okozza!
Nem csak zajt, sokszor recsegő ropogó zavarokat is produkál, 2SC945-re cserélve jól működik, hosszabb távon is.
A hozzászólás módosítva: Márc 31, 2022
(#) tepege hozzászólása Ápr 6, 2022 /
 
Üdv Akai 4000ds-be keresek fejeket más típus is lehet ami jobb az eredetinél ha van valakinél.
(#) mohinger válasza tepege hozzászólására (») Ápr 7, 2022 / 1
 
Szia!

Ha van Facebookod, akkor keresd fel az Akai GX4000D csoportot. Ott előfordulhat, hogy találsz. Ha végképp nincs, akkor még a Tesla ANP935 fejek is jók bele, csak sajnos gyorsabban elkopnak, meg a felfogatással bajlódni kell, valamint után kell állítani. Meglepően jól szólnak a Tesla fejek. De pl. az Unitra csapnivaló. Azt is próbáltam anno. Ha nincs szétnyílva a fejmag, akkor még a felcsiszolással is próbálkozhatsz.
(#) dollerakos hozzászólása Ápr 17, 2022 / 6
 
Üdvözlet!

Nagy mértékű orsós magnó javításba, felújítást végeztem. Összesen 11 db, mind régi, 60-as, 70-es évekbeli, nem magas minőségű készülékek, amelyek évtizedek óta a pincében voltak és nagy részüknek az eredetére sem emlékszem, BRG-k, Teslák, Unitrák, tehát nem kell nagy cuccokra számítani. Leginkább úgy volt, hogy amikor nem kellett valakinek, hozzámvágta; "Te majd elszórakozol velük, ahogy ismerlek..." - Nekem meg fájt a szívem kidobni őket. Ekkor találtam ki egy számítási módot a szükséges, töménytelen mennyiségű meghajtó szíj pótlásához és a programba való szervezése egy barátom munkája. Gondolom, aki hasonló tevékenységbe fog, jól jöhet.
A hozzászólás módosítva: Ápr 17, 2022

ekszij.zip
    
(#) mohinger válasza dollerakos hozzászólására (») Ápr 17, 2022 / 1
 
Nagyon hasznos kis program, hamarosan kipróbálom!
Köszönjük!
(#) dollerakos válasza dollerakos hozzászólására (») Ápr 17, 2022 / 2
 
Két kiegészítés.
1. A szűkítés arra vonatkozik, hogy ugye, mindig egy kicsit szűkebb szíj kell, mint a kiszámolt kerület, hogy kellőképpen feszüljön. Ezt 0 és 10 % közt állíthatjuk be a csúszkával. Pl. a gyorsforgatáshoz nagyobb mértékű szűkítés kell, mint pl. egy számlálót meghajtó szíjhoz. A tapasztalat az, hogy általában mindenhez OK 3-5 % közti szűkítés és a számlálóhoz elég 1-2 %-ot beállítani. (Úgyse kapsz pontosan olyat a boltban, de irányadónak OK.)
2. A progi nem lett levédve hibás adatok bevitele esetére, tehát akkor is ad értéket, ha pl. a két sugár összegénél kisebb a középpontok távolsága. - Majd ha rá tudom venni a havert, megcsinálja.
(#) tomi52 válasza dollerakos hozzászólására (») Ápr 17, 2022 /
 
Megörültem, de mikor megnéztem elszomorodtam. Azt hittem, egy jó kis táblázat a gyakori szoci magnókhoz, de látom, ez egy program. Én meg mióta nyögdíjas vagyok (12 éve), nem bosszantom magam a PiciPuha ablakaival. Valaki esetleg tudja az M8 szíjak adatait? Van egy M4-em, ami ugyan az a mechanika, csak 4 sávos.
(#) veroka válasza dollerakos hozzászólására (») Ápr 19, 2022 / 1
 
Szia Ákos

Ez nagyon hasznos kis progi, sokszor a szíj darabokra esik egy régi magnóban, emiatt nagyon körülményes megmérni mekkora is kellene a pótlására. Köszönjük!
(#) bbb válasza dollerakos hozzászólására (») Ápr 19, 2022 /
 
Egyetlen szépséghibája a dolognak, hogy a víruskergető megfogja - Heur.AdvML.B fertőzöttként. A kitalált számítási módot ha megosztanád, akkor nem kellene nekünk törni rajta a fejünket
(#) mohinger válasza bbb hozzászólására (») Ápr 19, 2022 /
 
Sem a NOD32, sem a Kaspersky nem fogta meg nekem. Téves riasztás lesz nálad...
(#) Poli válasza bbb hozzászólására (») Ápr 19, 2022 /
 
Az eléggé hisztis McAffe sem riaszt.
(#) dollerakos válasza tomi52 hozzászólására (») Ápr 19, 2022 / 1
 
Üdv! Az M10-esé van meg, amelyik ugyanaz, mint az M8. Egész véletlenül megtaláltam a papírokat, amelyre felírtam a méréseimet a sugarakra és a távolságokra vonatkozóan. Hadd ne szedjem szét megint.. Eleget túrtam benne nemcsak mechanikai hibák okán.
Motor-hangtengely a legkisebb sebességnél: r1 = 42, r2 = 20, a = 135, vastagság = 1,5-2 mm, szűkítés: 3-5 % ajánlott
Motor-felcsévélő: r1 = 10, r2 = 42, a = 130, vastagság = 2 mm, szűkítés: 3-5 % ajánlott
Felcsévélő-számláló: r1 = 42, r2 = 22, a = 108, vastagság = 1 mm, szűkítés: 2-3 % ajánlott.
Az M4-es a Concert, szerintem annak más a mechanikája, talán a hangtengely-motor szíjméret ugyanaz, de a többit nem hiszem. Egyébként ritka rosszindulatú szerkezet, alig lehet szétszedni, javítani, káromkodtam vele annyit, mint a disznó.. Nem csodálom, hogy nem gyártották és kiadták inkább összerakósdiba.
Ha amúgy is kicseréled a szíjakat, ahhoz szét kell szedni. Ha szétszeded, akkor már nem áll sokból egy tolómérővel megmérni a kerekeket és a távolságokat. Ha nincs tolómérő, akkor egy kis vonalzó is megteszi. Utána a programot használni.. Majd irány a Kerekes u., ott vannak a szíjak nagy választékban. Ja és mind négyzetes, körös keresztmetszetű már sehol nincs.
Jó szórakozást
(#) dollerakos válasza bbb hozzászólására (») Ápr 19, 2022 /
 
Ne.. Ha Win10-ed van, én nem használnék vírusirtót, több kárt csinál, mint hasznot. A 11-hez meg nem értek, nem is lesz olyanom.
Küldök egy excelt, amelyben még a szűkítés nincs benne, így aztán hagyok egy kis munkát.. De fejben is megy pár százalék mínusz
Ez még érzékeny arra, hogy a nagyobb sugár az r1, a kisebb az r2, különben meghülyül. Az a a két kerék középpontjának a távolsága.
A hozzászólás módosítva: Ápr 19, 2022
(#) tomi52 válasza dollerakos hozzászólására (») Ápr 19, 2022 /
 
Köszi a választ, az adatokat!

Van kicsi félreértés, én vagyok az oka. Két M4-es létezik. Az egyik az M4 Koncert, a kétirányú, problémás mechanikás. És van az M4 Revue, ez utóbbi mint az M8, csak 4 sávos. Utóbbi nem volt túl gyakori, tudtommal eredetileg exportra készült.Van mind a kettő.
(#) bbb válasza dollerakos hozzászólására (») Ápr 20, 2022 /
 
Ha a képleted átalakítod, hogy a kivonást abszolút érték függvénybe teszed, akkor ez se lesz érzékeny rá melyik a nagyobb
  1. =PI()*(B2+C2)+ABS(B2-C2)*ARCSIN(ABS(B2-C2)/A2)+2*GYÖK((A2*A2-ABS(B2-C2)^2))


Symantec Endpoint Protection viszont hisztizett, ezért szóltam. Előfordul Visual Studioval fordított alkalmazásoknál, hogy beszól értük (s zömmel valóban csak a norton/symantec).

szerk.: A fórumos kutatásaim szerint ez akkor jön elő, ha az alkalmazás x86 debug módban van fordítva, nem pedig release módban, vagy x64 alkalmazásként. A nagyközönségnek szánt alkalmazásokat amúgy is célszerűbb így fordítani, s csak két kattintás
A hozzászólás módosítva: Ápr 20, 2022

ekszij.png
    
(#) dollerakos válasza tomi52 hozzászólására (») Ápr 20, 2022 /
 
Köszi a kiigazítást. Ezek a típus számozások nem mindig követhetőek a BRG-nél.

http://www.freeweb.deltha.hu/perneky.ini.hu/magno/brg/m4/m4.htm

- Láttam több képet is erről, de nem tudom megfejteni, mi középen az a fekete lyuk, mi az?
(#) dollerakos válasza bbb hozzászólására (») Ápr 20, 2022 /
 
Kösziii, igen, az a korrekt megoldás
(#) bbb válasza dollerakos hozzászólására (») Ápr 20, 2022 /
 
Mit szólnál hozzá, ha ez a kis számításod felkerülne az oldalon a segédprogramok közé? Megkérdezem hogyan lehetne megoldani, s miután választ kapok rá, elég valószínű, hogy meg tudom csinálni olyanra, hogy itt elférjen Természetesen a babérokat nem akarom learatni, de így például az a visszhang is elnémulhat, amelyik arra panaszkodik, hogy ez jelenleg windows alkalmazás, s akár mobiltelefonon is mehetne...

szerk.: megjött a válasz, csak rajtad múlik szeretnéd-e, hogy kikerüljön
A hozzászólás módosítva: Ápr 20, 2022
(#) tomi52 válasza dollerakos hozzászólására (») Ápr 20, 2022 /
 
Az a fekete folt nem tudom mi lehet, de nem gyári, ahogy a balra felette lévő felirat sem. Csináltam egy nem túl jó, hevenyészett képet. Jobb oldalon a két kis kapcsoló - az M8-hoz képest - a sávváltó, és a szélén valami trükk megoldás.
A hozzászólás módosítva: Ápr 20, 2022
(#) tomi52 válasza tomi52 hozzászólására (») Ápr 20, 2022 /
 
Közben kiléptem, már nem tudom javítani.
Butaságot írtam, a jobb szélső kis kapcsoló nem trükk, hanem valamit a nem kiválasztott sávval csinál. Talán hozzáadja a kiválasztotthoz, vagy kiteszi csatlakozóra? Meg kellene keresni.
(#) tomi52 válasza dollerakos hozzászólására (») Ápr 20, 2022 /
 
Az oldal címéből kiszúrtam, hogy ismerem a tulajt, megkérdeztem mi az a fekete folt. Azt írta, hogy filc, amit nem tudott eltávolítani. A tulaj gyűjtő, Verőcén van is egy terme régi rádiók bemutatására.
(#) Gafly válasza tomi52 hozzászólására (») Ápr 20, 2022 /
 
Idézet:
„Az oldal címéből kiszúrtam, hogy ismerem a tulajt,”

Mint bennfentes, akkor szervezel HE túrát oda?
Előre is köszönjük.
(#) tomi52 válasza Gafly hozzászólására (») Ápr 20, 2022 /
 
Nem vagyok egy nagy szervező, nem tervezek ilyen túrát. Én pár éve már láttam, a weboldala szerint még tart a felújítás.
Következő: »»   106 / 113
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem